Jump to content

09.03.1924. В. Учител. Първи урок, Девет точки, Символи на 153 риби. стр. 800 – 802


Recommended Posts

800

9 март 1924, неделя 14 д. 4ч.в.

Логос от Великия Учител

Първи Урок.

Девет точки.

Символи на 153 риби.

Любезни мои чадца! Казва Духът на моя Отец: „Ще излея Духа Си върху синовете Си. Ще ги посетя с мъдростта Си и ще ги помилвам със силата Си, а аз ще излея любовта Си и чрез тази моя любов, ще възкреся душата ви във вечния живот.

Затова съм дошъл да ви дам вечния живот, защото аз съм вечния живот, който нося отначало. Това е моето благословение и благословението на моя Отец.

Сега, аз пристъпвам към първия урок, за да ви дам в девет точки символа на 153 риби. Всичкото число рибите е символа числото девет, когато бях с вас преди 2000 години, аз ви проявих мъдростта на рибата, а сега заставам с духа си, за да ви дам символите като ключ, а тези ключове са непроявени думи и сега ще ви ги проявя, та когато дойде Духа на моя Отец върху вас, ще си послужите с тези думи. Тези думи ще ги приложите като сила с Духа на моя Отец. Чрез тези думи ще вършите непроявени дела. Тези думи са поверени в 9-ти ангелски чин и те ги прилагат като закон. Сега аз ще взема закона и ще го поверя на вас и вие чрез този закон ще еволюирате, защото ангелите са ваши братя.

Любезни мои чада! Първото число, което е символа на стотното число е в средата на триъгълника, който е с върха надолу, в следната линия под буквата „А“. Тази точка символизира първия ключ. Този ключ се наименува в ангелския чин „Ногихра“. Когато вие употребите тази дума при един мъртвец, той ще възкръсне. Тази дума има съотношение с първоначалния дух, който прояви Отец ми и тази дума е заключена в първия ангелски чин. Сега аз вземам тази дума и поверявам

801

..2..

9 март 1924, неделя

Първият урок

9 точки, символа

на 153 риби.

ключа и когато дойде Духа на моя Отец върху вас, ще приложите и закона на изпълнението върху тази дума. Сега аз ви давам предварително, за да ги запазите в царството на вашите души и няма да ги употребявате, тези думи, защото е нарушение на заповедта. Тази дума, която е първия велик ключ, минава през буквата „А“ нагоре. И така, аз ще ви поверя девет ключа само на вас, които сте в Светилището и посветихте живота си в моя дух. А тези уроци, които сега благоволявам носят сила и тази сила приложете и в опит и ще почувствате моята любов и моя дух, който е вожд – Учител върху вашия дух и върху вашата душа и всичко, каквото чух от моя Отец ще го проявя, защото времето е близо и вам принадлежи тази сила и благодат. Защо не ви проявих преди 2000 години тайната и заключението на 153 риби? Защото в онова време, днес вярвахте, а утре губехте своята вяра, но сега приближи царството и затова поверявам тайната и скритата мъдрост и тази мъдрост се носи непозната от човеците.

Любезни мои чадца! Люспите от стотното число на рибите, ще образуват делата, които ще вършите чрез ключовете или първия ключ, който ви поверих днес. Когато изговорите тази велика дума и застанете пред нозете при един заспал ваш брат, вдигнете пръста /показалеца/ нагоре и изговорете с висок глас думата. И така началото, което бе скрито до сега, ще се прояви с другите ключове. Аз ще ви дам думите, които ще употребявате. Водите ще спирате, морето ще пресъхне, планини ще местите, градове ще издигате с деветте ключа. Уроците ще благоволявам само в неделя. През другото време ще изливам своята благодат в логоси, а в петък ще приложите в изучаване и прилагане на дело всяка сила и благодат на моя Отец. И когато учите, аз ще

802

..3..

9 март 1924, неделя

Първият урок,

9 точки, символ

на 153 риби.

ви давам украшенията на тези души, което ще се приложи като живот. И от онова време при слизането на Духа на моя Отец върху вас, ще влезете в първия ангелски чин, ако всичко това опазите, опазването е изпълнението на закона, опазването е първото и велико условие за всяко изпълнение. Ако вие не устоите и не приложите, напразно ще бъде вашия труд и моята благодат. Чудеса ще вършите в мое име със силата на духа, който изхожда от моя Отец. Ако бурите ми се покоряваха и ветровете ме слушаха преди 2000 години, аз употребявах тези ключове, които сега и вам поверявам. С тези ключове по морето аз като по сухо ходих, реките пресичах само с тези велики ключове.

Сега ви дадох първия ключ, този ключ, който връща живота в човека. Затова казвам ви, приложете и дайте ми сърцата си, защото вашите сърца са моето сърце. След като ви предам деветия ключ, ще ви дам и плана, в който е вложена мъдростта на моя Отец и ключовете на непроявените тайни.

Сега, аз ви благославям, Аз, вашия Учител Христос на любовта и нов живот ви дарявам, нова сила ви давам и моята любов ви давам да бъде вам велик идеал в моя логос, защото в него ще намерите почивка, наслада на вашите души. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...