Jump to content

13.03.1924. Венинг. Потвърждение думите на В. Учител. стр. 803 – 806


Recommended Posts

803

13 март 1924, четвъртък, 15 д.6 ч.в.

Логос от Великия Учител

 Венинг.

Потвърждение

думата на В. Учител.

Н.Л.К.Б.Л.С.Н.Л.К.Л.

Любезни мои братя и сестри!

Ида да потвърдя думите на Господа Исуса Христа, Великия наш Учител и Спасител на всяка душа. Великият завет, който е направил Той с вас, казва:

„Блажени сте, ако устоите в моите думи, в заповедите, в които аз ви наставих. Заповедта си оставих като завет, думите си запечатах като живот вечен. Тези души на Господ Великия Христос, който е застанал посред вас, са думите, които аз ще потвърдя от любов към всички вас. От любов ви поздравявам от Всемирното Братство,които идем на помощ да ви помагаме във всяко дело, извършено от вас от любов към Господа Великия Учител. Не само аз се радвам, че застанахте в пътя на посвещението в това велико Светилище, в което аз прекарах физическите си дни под този покров, но цялото Всемирно братство се радва над вас. Стойте верни на своето призвание. Застанете като велики дейци над този завет и уповавайте на неговата мъдрост, която ви се поверява. Тайните, които ви се проявяват, няма да проумеете всичките. Едната част ще проумеете, втората част ще приложите, третата част ще помислите и четвъртата част ще е определена за последния ден, определен от Господа Исуса Христа. Затова приложете с радост, понасяйте от любов всичко, приложете стремеж с упование, царувайте в царството на единодушието и отворете сърцата си, защото чрез вашите сърца ще се съгради новото царство и ще царуват бъдещите души в това царство, които Господ е призовал да царувате

804

..2..

13 март 1924, четвъртък

Потвърждение

думите на В.Учител.

в светлината и да чувствате блаженството на Неговата любов. Не са всички готови, за да бъдат канара – основа на това велико царство. Вие сте призовани от четирите ветрове на Земята, за да се съгради бъдещото царство. Ако вие сте ученици на великата мъдрост и ние сме ученици на действащите сили. Ние прилагаме учението на действуващите сили и ги направляваме правилно към всички, които ще последват учението на Великия Учител. Господ, който сега е дошъл и застанал като светлина от светлината, истина от истината между всички вас.

Аз дойдох със заповедта от Господа Исуса Христа, с любовта на Неговия дух да ви засвидетелствам и да ви насърча в пътя на живота. Това ви казвам, няма да бъдете лишени. Великата мъдрост, която ви се поверява, ще образува във вашите умове едно слънце и това слънце ще даде виделина на вашите очи и човеците като видят виделината и изгряващото слънце, ще преклонят всяко земно знание, всяка земна мъдрост, защото мъдростта ще прозябне във вас като живот и живота ще предадете на тези, които ще дойдат да преклонят своята глава и да искат от тази светлина и тогава тази светлина ще се нарече светлина от светлината, истина от истината, която ще роди живот и живота ще бъде нескончаем, чист непорочен от дух и душа.

Думите на Великия Учител, които аз потвърждавам непонятни са за вас, но когато дойде определеното време, тогава ще бъдат понятни, защото всеки закон ще се изпълни, височинаще изглади и всеки хълм ще се изпълни. Казва Господ: „ Небето и Земята ще преминат, но моите думи няма да преминат, но ще се изпълнят като живот и истина.“. Това е моето свидетелство за вас, братя мои, за

 805

 ..3..

 13 март 1924, четвъртък

Потвърждение

думите на В. Учител.

всичко това, което ви проявих, вие сте условие и ако устоите, блажени сте и ако изпълните дните до определеното време, блажени сте. Но ако и да устоите, пазете живота непорочен, чист и свят. Както в нечист съсъд не можете да поставите чисто, вие сте съсъдове на Господа Христа и ако вие не сте чисти, не може да се постави чисто. Бъдете чисти. Това е зова на Бялото Братство. Чисти да бъдете и невинни. Ние работим по същия закон, абсолютна чистота в мисли и желания, вечна светлина, вечна любов и с вечна истина ще победите всяка неправда.

Любезни братя! Казва Господ: „ Чада ви нарекох, защото аз днес ви родих, роденото от Духа, Дух е и роденото от плът, плът е.“. Вие сте родени чрез духа, затова ще бъдете чисти и святи. И това велико Светилище носи завета и този завет е запечатан и ознаменуван горе във Всемирното Бяло Братство с числото девет и Великия Учител, Господ на мира, е оставил в сърцето ви девет точки, с които ще съгради бъдещото царство. И ако вие не устоите, оправдание нямате. Ако не получите чрез неустояване и неизпълнение, оправдание нямате. Царството на Господа насила се взема. И сега вие облечете се с мъдрост, сила и дайте усилие, за да го вземете и завладеете. Аз днес дойдох чрез любовта на Господа и от благопожеланието на моите братя от Всемирното Братство, да потвърдя истинските думи на Господа, който излива преизобилно над вас за утвърждаване и оякчаване волята, усилване вашия дух и за обличане одеждата на любовта и за получаване на вечния живот.

Дерзайте любезни братя и сестри мои! Напред смело

806

..4..

13 март 1924, четвъртък

Потвърждение

думите на В. Учител.

ходете, нагоре летете, със сила се стремете да постигнете целта и да застанете на спасителния бряг, да подадете вашата десница на вашите братя за възкресение и вечния живот. Това е предназначението, за което ви приготвя Великия Учител Христос, за да се прояви славата и величието Му на Земята, както е горе на небесата и между нашето братство, за да се изпълни Неговата воля, а Неговата воля е това: да ви осинови с Неговия Отец и да ви постави от дясната страна на своята мъдрост.

Приемете нашият сърдечен зов, приемете нашата братска любов, пазете повереното дело вам и стойте здраво и силно на поста си. Аз съм вашия брат Венинг Христов. Целувам ви от името на Бялото Братство. Н.Л.К.В.Л.С.Е.Л.Е.Л.

Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...