Jump to content

23.03.1924. В. Учител. Пътят на живота. стр. 832 – 835


Recommended Posts

832

23 март 1924, неделя, 17д. 7 ч.з.

 Логос от Великия Учител Христос

ПЪТЯТ НА ЖИВОТА.

Любезни мои чада!

Да се благослови мъдростта във вас, да даде плода и плода да пребъде во веки. Тази мъдрост, която аз ви проявявам, да ви бъде основа и върху тази основа вие да почивате. Това е моето благоволение днес.

Днес отменям урока, защото стремлението на моя дух, силата на моя Отец, ще благоволи върху Пътя на Живота. И сега, аз ще отворя устните и устата си, ще я благословя и ще изкажа чрез нея истините, скрити от миросъзданието.Произходния път на живота е този: живота е слизал отгоре надолу и живота е образувал житното зърно, а житното зърно е човека, което е посадено на Земята, за да разшири царството на този живот долу, на физическия мир, а този живот не съществува като център на тази земя, центъра е в Бога, а живота обгръща макрокосмоса. Животът произхожда от великия център и образува пътя, този път чрез който минава духа и този дух е мъдрост. Мъдростта ражда любовта, а любовта и мъдростта образуват образа и подобието на човека. И в този човек са включени всичките принципи на Бога. Затова всеки човек ще бъде усъвършенстван както учителя си. И затова ви казвам, ще отворя устата ви в мъдрост и чрез тази мъдрост ще осуетя мъдростта на злото, което е взело надмощие над Земята, над тази Земя, над която вие съществувате. Вие, които слушате, облечете се във висшето подобие да се отличавате от човеците, за да бъдете светлина и да покажете произхождащия път, защото този път ще бъде познат на човека, за да познае живота, пътя и истината.

Сега, аз съм пътя, истината и живота и дойдох да ви

833

..2..

23 март 1924, неделя

Пътят на живота.

напомня и да отключа мъдростта чрез вашия език, да ви дам познанието на макрокосмоса, да познавате вашето съществуване като център от великия център на вечността.

Предназначението на ученика е велико, любете своето предназначение и пазете пътя непорочен пред вашите нозе.

Така, любезни мои чада! Животът произтича отгоре надолу и този живот трябва да бъде узнат от само себе си в образа на човека и ако човека би познал своята тайна, отдавна би влязъл в пътя на своето съвършенство. Но когато житното зърно е образувало човешката материя, човека се е самозабравил в нисшия център на Земята. Аз ида всеки 2000 години, за да взема определеното число, за да дам съзнание или да събудя съзнанието в човека и да му посоча съвършенството и да се върне там,отгдето е произлязъл. Всички човеци няма да се усъвършенстват в едно и също време. Всичките човеци в тази планета няма да ме познаят, защото човечеството е заключено вътре в себе си. Сега Отец ми е завъртял ключа на мъдростта отляво надясно. Този ключ е

Той ви е отключил и вие ме познавате и ме наричате, мнозина от вас, „Учителю“. Защото аз съм любовта на моя Отец, нося светлината и проявих Неговия Дух и предавам виделината, за да познавате вашия произход, първоначалния път на вашата еволюция. Не сте сами, аз съм помежду вас,затова блажени сте ако познаете вашия произходен първоначален живот и да се съедините с първоначалието. Това първоначалие е образ и подобие на вашата висота. Между образа и подобието е вечния живот, този вечен живот, който не познава смърт, защото също съществува в своята първоначална светлина. За тази светлина Давид е извикал:„Аз рекох, Богове сте!“

834

 ..3..

 23 март 1924, неделя

Пътят на живота.

Затова аз ви приготвям да влезете в живота и да се радвате, защото не само ще имате съзнание и подсъзнание, но и велико свръхсъзнание. С това свръхсъзнание ще се радвате на неговото царство, това царство, което сега вие градите и в което ще заживеете вие. Аз няма да ви говоря, нито ще ви открия за тази земя, защото знайте, че числото на тази земя е фатално. Отец ми, който благоволява над вас чрез моя дух, духът ми, който свидетелства за мене, а моята любов е която ви оживотворява в пътя на вечната светлина.

Сега, вие влязохте от този втори ден на благословената година, в нов живот, в нова епоха, да познавате силата на всяка победа, да приемете мъдростта, да се облечете с любовта и да носите оръжието на всяка правда. По това ще се отличавате от човеците. Аз ви изказах това, което ще бъде. Вашият произхождащ път е предначертан. Аз ви поставям пред вратата и този път сочи ви светлината към Изток. Също ходете без страх в живота, без тъмнина в умовете, защото това подобава на ученика. Ученикът в своето пътешествие да бъде смел, решителен, силен и победителен.

И сега от тази година, астрологическа, ще усиля уроците на всяка мъдрост. Давам светлина на вашия ум да проумява, защото ще влезете в по-дълбока истина и по-великата мъдрост и ще ви дам непроявени тайни, които са скрити и написани от Духа на моя Отец в книгата на вечната природа. Никой ум човешки няма да познае, никое око човешко няма да прозре, но на тези, на които духа ми благоволи, ще открие. Ще разгърна тайната на написание и това написание ще бъде познато само на ученика, който влезе в пълното посвещение на моята любов и се съединят .......Вчера, в първия ден, аз благоволих върху

(недовършено)

 835

 ..4..

 23 март 1924, неделя

Пътят на живота.

Вчера, в първия ден, благоволих върху събитията на човеците и върху вашето предназначение. Този е вторият ден, в него благоволявам да ви укрепя в новия живот, който вие сте забравили със своето слизане надолу. И защо сте забравили? Защото както житното зърно оставя своята материя когато влезе в земята, облича нова материя, дава плод, така и вие съблякохте образа и подобието на мъдростта и любовта и не помните вашия първоначален живот.

Аз ида да ви напомня, ида да ви стресна и ви събудя. Затова сега бъдете будни и да приемете все що Отец ми благоволява. Пак ще напомня: абсолютна чистота, за да съградите нова аура, в която ще се облечете като в нови дрехи. Всяко зло, което дойде, да бъде изгорено.

Любовта ще усвоите, защото любовта побеждава. Любовта е великия стремеж на всяко изпълнение. С тази любов вие ще израснете като крин в полето и ще дадете своето благоухание в ангелския мир. Това ще бъде вашата чистота, чисти мисли и светъл ум; чиста душа и бодър дух; чисто сърце и светъл разум. Ходете в светлината, докато аз съм с вас и когато аз замина, ще взема и всинца ви.

Сега, това е вашия произходен път. Към него ще се стремите с любов и съвършенство. Бъдете благословени. Аз ви благославям с духа си и ви давам живот и този живот да преизобилства във вас с мир и радост. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...