Jump to content

30.03.1924. В. Учител. Под чужд покрив Духа говори вън от материята. стр. 840 – 843


Recommended Posts

840

 30 март 1924, неделя, 17 д. 7 ч.з.

 Логос от Великия Учител

Под чужд покрив

духът говори вън

от материята.

Любезни и благословени чада на моя Отец. Аз съм Първият Последният, който бях преди вековете, който съм и ще бъда през всичките векове, които ще пребъдват в нескончаемост.

Сега, урока отменям, защото това, което ще ви кажа, то е по-важно за сега за вас. Всичко трябва да се сбъдне. Аз ви дадох в логосите си и ви предупредих да знаете. Моят Отец и вашия Отец, който е горе на небесата и който пребъдва с духа си при вас, Той направи врата вашия любезен брат (Т.Стефанов) и тази врата и събитията, за които ви известих, че ще се започнат от Назарет и ще свършат по всичката земя на Българското царство, това царство, което е осуетено, на това царство, над което е застанала мерзостта и запустяването и сега иде време да се издигне великия Стълб на всяка мъдрост, за да събори суетата на суетите, да премахне мерзостта и запустяването. Затова не се съмнявайте, че моя Отец ме е сложил в една точка и с тази точка Отец ви изпитва, за да се усили духа над вас. Не всякой, който ми вика „Учителю“, но който ще устои. Аз не съм под покрива на земното ми жилище, но съм сложен там, както го наричате в „Обществената Безопасност“.

Любезни чадца! Казвам ви, както бурята се вдигна от Назарет и се положи като тъмнина в Новия Йерусалим – София на мъдростта, така ще прозябне виделината от Назарет и светлината ще прозябне и прогони тъмнината от София и Новия Йерусалим ще прозябне. Това е началото на всяка болезненост над вас. Стойте здраво на своя пост докогато получите силата и за да се усилите, аз ви давам нареждане и давам го оттук, от това Светилище, за да

 841

 30 март 1924, неделя

Под чужд покрив

Духът говори вън

от материята.

се предаде на вашите братя.Молете се непрестанно, за да се усилите и да утихнат булите. Вашите молитви да бъдат колективни, както Аз и Отец пребъдваме в едно, пребъдете и вие и образувайте огнената ограда, защото името на България ще пострада. Аз ви предсказах събитията и събитието на Българския народ. Ще приложите закона на всяко изпълнение и закона ще изрази мълчание и мълчанието ще изрази мъдростта и в мъдростта се крие закона на всяко изпълнение. Не бойте се и не смущавайте духа си. Задържана е материята, а духа ми е освободен и аз ви говоря сега вън от своята материя. Смелост и решителност да пребъдва във вас и с плода на любовта ще покажете вашата невинност и моята святост, която Отец ми прояви.

Любезни мои чадца! Аз не говоря в скришна стая, моето учение е известно. Моето учение е учение на любовта и съвършенството, затова аз ви казвам: тъмнина се носи, гръм ще разтърси България, ако се противопоставят на великото учение, което носи светлина и живот на всяка душа. Затова казвам ви: събрани в името на моя Отец, молете се единодушно. Няма да пострадате и делото няма да пострада. Сега, тези събития ще минат, но след тези събития ще настъпят други по-усилни. Затова, въоръжете се с бронята на любовта и със силата на духа, със закона на правдата и с чистотата на святостта. Чисти бъдете и благоразумни и ако вие увеличавате вашето моление, молете се на Отца и това се изпълва, за да се ускори времето. Всичко това, което ви предсказах преди върху събитията, ако се не изпълнят вашата вяра ще отпадне, но това ви казвам по-преди и сега се проявява, за да се усили вашата вяра и тази вяра да бъде велик стълб и този стълб да се засвидетелства със

842

 30 март 1924, неделя

Под чужд покрив

духът говори вън

от материята.

Закона. Аз ви крепя с духа си и с мъдростта това, което ви проявявам, а Отец ви изпитва сега със стореното събитие, което стана с мен. Вие ще кажете: „Ако е Христос на силата, не може да се удържи в тъмнината.“. Аз ви казвам, че Отец ми ви изпитва, а моето време още не се е изпълнило. От вас зависи вие да ускорите времето с думите, които ви предсказах. Вие ще се борите сега с великия Сатана, който се е вдигнал с всичкото си войнство против моя дух и против делото. Вашите молитви ще бъдат острите мечове, с които ще победите. Затова, приложете това от любов и изпитайте моите думи и вижте, че те са положителни и истинни. Те са факт на всяко благоволение на моя Отец.

Любезни мои чадца! Нечестивият с тъмен покров покрива България, тази е България, която ще стане покрита плачуща вдовица за своя мъж, не е светла невеста. Защото тя чувства болезнеността на злото, а това зло е взело надмощие и ако вие се молите, с вашите молитви ще вдигнете това було, ще дадете свобода на вашата майка България, за да познае своя жених, който е застанал посред нея. Но казвам ви: всички, които са нахвърлили зли мисли върху мен, които са сложили ръка против мен и които са ме задържали в Обществената безопасност, ще пострадат. Аз нося любовта и не е моето желание да създавам страдание някому, но Отец ми ще благоволи съд против тях, защото нечестивия иска чрез тях да угаси вечната светлина, която отначало свети и сега е застанала между Българския народ.

Любезни мои чадца! Затова на 25 март отнех родословието на любезното си чадо Панайот, за да дам на моето чадо Петко Епитропов разяснения, но нечестивия

 843

 ..4..

 30 март 1924, неделя

Под чужд покрив

духът говори вън

от материята.

се възпротиви и отложи времето със своя мрак, за да не подейства светлината на благоразумието чрез вас. И сега ще кажете:“Защо не даде тук?“. Защото исках да дам тайното заключение, да знаете тайната за него. Заради това благоволих вън от Светилището, за да поверя ключа и да спра пътя му, за да не пострада и той. Сега ви предупреждавам да бъдете готови. Ще мълчите и няма оправдание да давате пред човеците и пред обществото. Отец ми ще даде оправдание, който е силен и премъдър. Понеже всинца сте заети с вашите материални работи, ще се събирате всяка вечер и ще продължите до седем с искрена, чиста и свята молитва с всички ваши братя. И това предупреждавам на всички в България.

Благославям ви да имате успех и да се не съмнявате в нищо, защото всичко ще се изпълни. Приемете моето благословение, закрепете се в моята любов. Четете молитвата на братството и молете се Отец да прогони тъмнината. Аз съм вашия Учител, Духа Христов, който ви говори вън от своето тяло. Да се благослови духът на моя Отец и моя дух върху вашия дух да победите всяко зло. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...