Jump to content

04.05.1924. В. Учител. Излета на 4-ти май до Калоянов връ. стр. 893 – 896


Recommended Posts

893

4 май 1924г.

Излет на

Калоянов връх.

Съгласно нарежданията за излета, тръгнахме от града в 4 часа сутринта, пристигнахме в Марково в 8 часа. Потеглихме нагоре, но не знаехме на кой връх ще отидем. Като излязохме от селото, светлина посочи пътя и ние се упътихме нагоре и след малко Учителя застана на западния връх (по-малкия) и всички с радост се изкачихме и в 10 часа ни се даде Логос от Учителя.

Виждам Учителя облечен във великолепна светлина, обграден с много ангели, пред него Венинг, Надежда и Анастасия, около нас се образува венец от ангели.

Учителят продължава да ни говори:

Любезни и благословени мои Чада!

Разгърнете сърцата си, отворете душите си, за да влея жива енергия. С тази енергия ще ви обновя. Този е деня на великата благодат, с която аз ще възкреся вашите души в новия живот. Аз ви изведох днес в гора висока, там, гдето благодатта се излива от моя Отец и с тази благодат вие ще се обновите от днес с нови сили, с нов стремеж и с нова благодат. Днес изпълвам своето обещание да ви посоча висшите и правите течения на магнетичните сили, защото вам е необходимо да знаете течението и магнетизма. Теченията, които изхождат от моя Отец, се вливат в природата, от която получавате магнетизма, жизнената сила на кръвоносните съдове, които са във вас. От днес става кръвообръщението отдясно наляво и отляво надясно, за да образуват мъдростта и любовта. Днес е първия ден на извеждането от Светилището, за да ви дам правата посока за вашето подмладяване и жизнената сила, от която произтича нов живот.

Заради това, от окултния ученик се изискват: чист живот, защото чистия живот управлява новата енергия, която трябва да получи от днес; чисти и святи мисли управляват мъдростта, която ще получите от днес нататък. Магнетичните сили произхождат откъм Изток и става едно възраждане в умствения интелект,

894

..2..

4 май 1924, неделя

Първи излет

на Калоянов връх

а той посочва пътя на душата за възкресението и душата трябва да се преобрази с правите течения, съгласно с природата, защото в природата се крие тайната, тази тайна, която до днес не е проявена.

Днес е първият излет, затова обуйте обувките си, препашете чреслата си, бъдете готови да използвате през тази година енергията и да получавате това, което съм ви обещал. Ще познаете Този, който стои посред вас. Сега Аз простирам своята десница върху всинца ви, давам ви любовта си и с тази любов ще обновите вашите братя и вашите братя ще познаят светлината, която ще носите. Свято е мястото, на което ви изведох, тази канара, на която вие застанахте е осветена, е оградена със седем огнени вериги преди да ви обещая излета. Това място Отец ми е осветил с Херувимски сили и оградите му са Ангелското войнство на любовта. Заради това ви рекох: сега отворете сърцата и дайте си душите. Аз ще ги възкреся и ще ги вселя там, гдето пребъдва вашата светлина, вашата любов. Но казвам ви да бъдете будни, защото изпити ще издържите през тази година, защото ще влезете в друга епоха. Аз ви разкривам тези събития, за да ги знаете. Светът в тъмнина лежи. Повдигнете си очите и погледнете мрака. Аз ви събудих, както събудих Лазара от гроба. Аз ви обновявам с новите сили и ви обличам със сила и победа, за да победите вашите неприятности във вашия живот. През тази година Земята ще бъде покрита с мрак. Слънцето ще даде своята топлина и ще образува дим и пара. Но давам ви на вас благодат и благоухание. През тази година ви предстоят още шест излета, за които аз ще ви дам, когато дойде определеното време. Вторият излет определям на Свети Дух, Петдесетница.

( 15 и 16 юни – записано с молив)

895

..3..

4 май 1924, неделя

Първият излет на

Калоянов връх

Тогава ще излея силите си върху вас и вие ще се възрадвате и ще се разиграете като телци, защото времето приближава и вие трябва да се усилите чрез новите течения, които сега ви посочвам. В мястото, в което сте застанали има силен магнетизъм, а теченията идат откъм източната страна по посоката на слънцето и сега вие приемате чрез природата. Както природата се обновява, така обновявам от днес душите ви; както природата се радва на душите ви, така от днес сърцата ви ще се възрадват, защото у вас става едно велико възкресение, за да преобразите душите си в планина висока. Планина висока, това е да застанете върху канарата на мъдростта и да проявите делата, които ще почерпят чрез силите на моята благодат. Не бойте се, защото Аз складирам това, което вие още не знаете. Аз ви ограждам с това, което вие не виждате; Аз ви обновявам с това, което вие не познавате, но отпосле ще познаете. Аз бих се радвал, ако изпълните благоволението на моя Отец и заповедта на моята любов. От любовта върша всичко това, заради вас. Малцина сте, защото в малкото е многото и в многото е малкото.

Любезни мои чада! Забележете от днес това, защото вие влизате в една велика сила и аз усилвам мъдростта си у вас, за да проявя това, което не е проявено и да ви проявя ключовете на природата, да знаете как да отключвате природата, за да влезете в нея и да живеете в нея и да познавате тайната на природата. Днес аз благоволявам за първия път да подигнете умовете си върху славата на моя Отец да бъде светлина върху умовете ви.

(Учителят прави упражнения: издига ръката си нагоре и казва:“Да бъде светлина върху умовете ви; да влея любов в сърцата ви; да слея душите с природата, 3 пъти)

Това упражнение ще го правите всяка сутрин 5 минути

896

..4..

4 май 1924, неделя

Първият излет на

Калоянов връх

при съсредоточаване върху светлината, любовта и природата, ще се слеете със силно съсредоточаване и няма да търсите образа на моя Отец, защото Неговия образ е светлината, любовта и природата. Необходимо ви е да се слеете с тези три сили, а тези три сили са три ключа. С тези три ключа аз ви осиновявам с моя Отец, защото Той живее във вас и вие в Него. Досега вие не познавахте светлината, любовта и природата, сега ще се запознаете, ще чувате езика на природата, ще четете в светлината Божията мъдрост и ще носите одеждата на любовта. По това ще се отличавате от другите и така ще бъдете съвършени, както е съвършен Отец на небесата.

Аз избрах това място и ви доведох тук да чуете гласа на моя Отец. Заради това радвайте се, защото и аз се радвам. И така, аз чрез вас ще пръсна мъдростта си и ще разлюлея вселената, когато дойде Духа върху вас. Но сега вие както сте тук на това място, ще направите упражнението на дълбокото дишане. (Учителят направи упражнение). И така вие ще чувствате лекота във въздуха, разширение в гърдите, лекота в сърцата и радост. Не бойте се, защото няма да настинете, не смущавайте духа си и не се помрачавайте. Днес е силата и благоволението е силно. С тази благодат ви поздравявам, с тази сила ви обновявам да имате енергията вътре в себе си. Напред ще ходите, нагоре ще летите, към небето ще се стремите, светлината ще приемете, мрака ще победите, живота ще въдворите, душите ще възрастите, силите ще проявите. Това ви казвам и с това ви поздравявам да бъдете благословени от моя Отец, да бъдете благословени и от тези ваши братя и сестри, да бъдете подкрепени с всички ангели. Аз ви покровителствам. Да имате моята радост и крепкостта на моя дух. Аз съм вашия Учител, който ви води в светите места и ви давам живот, възкресение, обнова на вашите тела. Аз съм Христос на любовта, Духа на моя Отец, който ви носи мъдростта. Моята любов да ви бъде венец и слава и с тази слава да прославите Отца и Мен и аз ще ви прославя, когато изпълните всичко това, което до сега съм ви дал. Приемете моята любов. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...