Jump to content

07.05.1924. Св. Георги. Дава трите закона: 1. Мистичната .......... 2. Изпълнение на окултния закон. 3. Владеене на окултния закон. стр. 900 – 903


Recommended Posts

900

7 май 1924, сряда

ТРИ ВЪПРОСА

Логос от Свети Георги

Проявлението на Свети Георги: Той е висок, с бодра стойка, не много черноок, коса къдрава на средата разделена. Носията – броня ризница до коленете, лице величествено, ръце едри и с дълги пръсти, тънки вежди, дълги клепачи, остър нос и с малка уста. Носи ангелско лице.

Той продължава да ни говори:

„ Н.Л.К.Б.Л.С.Б.Л.Е.Л.

 Любезни и благословени братя! Братя на Господа и после на мен. Желанието на Всемирното братство е да се възцари Божията любов като светлина в умовете ви, като мъдрост духовете ви, да познаете тайната на живота и тайната на смъртта. Две са великите тайни, които са необходими за вас да ги познавате. Тайната на живота е ключа в човека, тайната на смъртта е ключа в злото. Сега тези велики тайни, които носят истината от самото начало, предстоят на окултния ученик, който ще влезе в посвещението на своя живот. Аз съм вашия брат Георги, който ида от името на Господа, съгласно с Неговата любов и с желанието на Всемирното Братство и със стремежа на свободните духове, да ви разкрия някои от въпросите, които съдържат тайни. Тези въпроси са мистични. Произхода им е от първоначалното Светилище, в което съм бил посветен и аз. Вчера се отпразнува без съзнанието на духа съшествието на моя празник от духовната дисциплина от човеците, като ме считаха военен да проливам кръв. В този дух и върху този принцип отпразнуваха тържествено, но само тук, в България, не само в Гърция, не само от Православните, западните и източните народи, но който познава Учителя Господа Христа чрез буквата и ме считат като покровител и ръководител на тяхното кърваво оръжие, това оръжие, което държи в десницата си. Заблуден народ, непосветен в истината,

901

 ..2..

7 май 1924, сряда

ТРИТЕ ВЪПРОСА

 Логос на Св. Георги

умъртвени в буквата, облети и кръстени с човешките жертви и кърви, за които дела се отвращаваме всички: свободните духове, братята от Всемирното братство, ангелите, всички заглушихме ушите си да не чуем суетната им слава. Сега, аз докосвам един велик въпрос за духовното войнство и неговата дисциплина, развитието на непознатите сили, а на малцина познати, защото отчасти знаете и отчасти познавате. Истина, аз съм духовен воевател с мистичните сили, които развих при своето посвещение, след възкресението на Христа 777 години, сбора на числото е осветено и в това число аз посветих живота си, приех посвещението в източната страна на Индия и не принадлежа към никоя страна и личност, защото освободих живота си чрез великото посвещение, приложих дисциплината на ангелското войнство, приложих още дисциплината на духовното войнство, определени във всяко време и час. Успех в делото си да победя звяра, който е описан в писанието 666, а това число е звяра на земното зло и съблякох злото чрез посвещението на просветителните мисли, а не на кървавото оръжие. Затова, аз имам честта, любезни братя и сестри, да ви посетя и да ви изложа каква трябва да бъде дисциплината на вашето посвещение, защото вие още не сте влезли в пълното посвещение. Вижте народите на кървавото оръжие, земната дисциплина на точност и изпълнението, а вие, окултните ученици, дисциплината ще я приложите, за да не пропуснете часа, минутата, нито секундата, защото във всичките мирове е приложена тази дисциплина на велико изпълнение.

Така ще влезете в новото изпълнение и посвещение.

Вторият въпрос: Как можах да се докосна до великите и посветени мисли? Сега аз разкривам на вас,

902

..3..

7 май 1924, сряда

Логос на Св. Георги

ТРИТЕ ВЪПРОСА

понеже тук е мястото, Светилището за посвещение на живота ви и да уловите неуловимите сили, които са в природата и непознати от човеците. Когато аз бях в своето светилище, получавах уроци от своя просветител, своя учител, аз пребъдвах в абсолютното мълчание, размишлявах върху урока, който получавах от своя учител и прилагах принципа, оформих мисълта си като жизнен електрически ток в направлението на урока и изпълних всички условия, най-после успях да придобия чрез мисълта да оформя силата в себе си като духовно и завоевателно оръжие и с това оръжие аз прободох звяра и той заспа. И неговото спящо състояние бе до днес. Сега се събуди, за да се бори с всички братя и с Учителя. Заради това, звяра ще бъде победен и ще бъде вързан с огнени вериги в Четиридесетия полукръг под земята за 144 хиляди векове. Сега в тази епоха на вашето развитие в силното ви посвещение, вам е поверена тази сила и победа, ако вие устоите и приложите духовната военна дисциплина, защото всяко войнство има власт и всяка власт е дадена чрез духа и всичко е възможно, нищо няма невъзможно. Вие сте застанали на нозете си и ви е дадено даром, под благодат сте повикани, за да получите това, което принадлежи от Господа на вас.

Третият въпрос, който аз ще ви дам, той е следния. В моето посвещение аз се облякох в необятната любов и всичко жертвах, за да получа всичко, не мислех за време и пространство, защото необятната любов е стремежа на мистичния ученик, който се приспособява със закона на тази сила, защото тази сила е непобедима. Заради това ви казах сбора на годините е три. И сега аз ви давам тия три познания, но аз няма да ви поверя ключовете.

903

..4..

7 май 1924, сряда

Логос на Свети Георги

ТРИТЕ ВЪПРОСА

Един е съвършеният, който ще предаде ключа. Аз ви показвам великата истина и заради това вие, които се наричате окултни ученици (тълкувате се така). Окултният ученик е съвършен, когато влезе в пълното посвещение, за да владее първо над мисълта си, второ да има власт над волята си, трето, да обуздае езика си. Това аз съм изучил в Светилището, когато изучавах великите закони, които сега и на вас се разкриват. Не принадлежа към никоя страна. Моето родословие и рода ми е скрит в пазвата на своя Учител. Заради това, любезни братя, приложете това изпълнение в пълната дисциплина, в силното единодушие, великата святост, защото ключа ще вземете и сами ще отворите. И така ще бъдете победители като мен. Наричате ме Победоносител, носителя на всяка победа. И така, ще се наричате святи, защото свят е Господ. Това е моето посвещение към вас. Радват се всички братя от целия всемир за моето посвещение към вас и за вашата радост към мен е към съвършената моя любов. Приемете братската ми любов, приемете сърдечния ми зов, приемете Божията любов. Свято е мястото, над което сте застанали. Благодат, мир и любов да царува от Учителя на мъдростта над вас. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...