Jump to content

22.04.1924. В. Учител. Частен логос на М.Стоицев за: За балдъзата Сотирка, За Архимандрит Харалампи, За сушата. стр. 904 – 908


Recommended Posts

904

22 април 1924, 7ч. Вечерта

Частен логос на М. Стоицев

След като застанахме на молитва със сестра Еленка и направихме, зададох три въпроса:

1. За здравето на балдъзата Сотирка, какво ще стане и що да правим с нея.

2. Мога ли в името на любовта да се срещна с Архимандрид Харитон, когото външно познавам за добър и кротък и му открия основите на новото Христово учение и как гледа той.

3.Поради логоса за сушата и не голямото плодородие мога ли да купя два чувала жито и 40 -50 кг фасул, които да се раздадат на бедни, когато настане време.

Великият Учител ни благославя и започва да говори:

„ Благословено мое чедо. Имам благоволението към теб и с любовта си проявявам твоята чиста душа, която носи емблемата – фара на моята любов.

И сам аз на твоята молба отговарям от името на моя Отец, който бди върху всички твои дела и всички твои дела са благословени, защото се вършат с любов

905

..2..

и от името на любовта.

Първото благоволение на твоя първи въпрос отговарям с благоволението на моя Дух и с Духа на моя Отец.

Не се докосвай с твоята чиста душа при този, който е облякъл одеждата на словото, корона на словото и на славата, защото важността на лицето му е изглед на милосърдие, а сърцето му е осквернено и помислите му вършат зло. Затова всички, които са облечени под ханджийска форма, те са облечени със злобата и хулата против славата ми. Заради това твоята молба и твоята съвършена и чиста душа няма да повлияят, но казвам ти, още малко ще имате търпение и след това моя Отец ще види счет (сметка) във всички мерзавци, които хулят неговия Дух и моята любов, защото с един език хвалят и хулят.

Заради това Отец благоволява над тебе, за да бъдеш запазен и складираната сила да я не харчиш, защото ще настанат по-усилни времена и тогава ще ви се даде власт чрез Духа да говорите истината без страх и без тъмнина.

Всички са камъни неподвижни,

906

..3..

нечувствителни, заради това казвам на тебе и на всинца ви, не хвърляйте бисерите, които са полепени по вашия език на псетата. Всички ще получат своята заплата според тяхното заслужено. А ти и всички да стоите здраво на постовете си. Отец ми е съдията и Той ще съди.

За вторият въпрос аз благоволявам към любезното си чадо Сотирка. Имам милостта и грижата. Сега излиза от миналите си животи, които са обвити около нея като карма и е към края на пустинята... Заради това давам благословението си, сутрин от 5 до 6,30 часа да прави излет навън, за да получава жизнената енергия от слънцето, което обновява живота. Тих и спокоен живот.

И ако тя ви послуша, аз ще я запиша в книгата на вечния живот и ще бъде мое чадо по Дух и Душа.

Заради това, нито един човек няма да влезе в Царството небесно с един грях, нито един ще загине.

Радвайте се вие, когато страдате.

Тя сега е минала 7 врати из пустинята на полето, предстоят й още 2.

907

..4..

И когато тя излезе, ще влезе в пълната еволюция. Заради това Данаил е говорил:“мнозина в последните времена ще се избелят и ще се очистят“, а това е събличането на всяка карма от всички животи. Други ще останат в поношение (понасяне) и вечно в укор.

Той, Данаил, е пророкувал за сегашните времена, за мерзавците, които ще останат в запустение,защото запустението е там, гдето не подобава.

Аз ще благоволя към любезното чадо в деня на Заседателния ден и ще дам своето благословение над нея и ако тя ви послуша, ще се изпълни с радост и веселие. Ако тя не ви послуша, ще има продължение и бавно ще мине двете врати, но ще бъде избавена.

Мило чадо мое, за третият въпрос не бързай, защото Отец ми ще благоволи към тебе и към всички твои братя в на четвърти на Заседанията след пладне в 4,30 часа.

Отец е благословил да възрастваш във вечна любов и любовта да се прояви чрез делото на твоята десница и така чедо, няма да бъдеш лишен, защото ти нахранваш духа ми, ти ме обличаш, ти ме прибра и ти изцели раните ми.

908

..5..

Любезно мое чедо, ти всичко извърши чрез твоите братя към моя Дух, към страдащите, към немощните, гладните, жадните и всичко това ще се засвидетелства когато дойде определеното време от моя Отец пред всички народи, защото по делата, аз ви рекох, ще ви познаят.

Аз живея във всички твои по-малки братя и сестри, а в тебе направих храм на моя Дух, а в този храм вложих великото милосърдие и благото за човеците.

Заради това Отец благоволява към трите твои въпроса.

Любезно чадо мое, изливам своята благодат над твоята душа, давам ти своето свято целувание и запечатвам твоето сърце с любовта си и отгоре на твоето сърце ще напиша с огнени букви: „Любимият храм на моя Дух“.

Бъде благословен. Аз съм твоя Учител – Христос на любовта, Учител на мъдростта, който обитавам с Духа си всички мирове, целия макрокосмос и всички души.

В чистите души аз намирам подем и почивка на моя Дух, когато съм изморен и отруден от хулите и от гнева на човеците. Там намирам утеха и почивка. Бъди благословен, ето, стоя с огнената любов и те благославям да бъдеш благоразумен през всичките дни на земния си живот. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...