Jump to content

11.05.1924. В. Учител. Седми урок от Деветте точки. стр. 914 – 916


Recommended Posts

914

 11 май 1924, неделя, 17 д. 7 ч.з.

 Логос от Великия Учител

Седми урок,

Седма точка от

Деветте точки.

Да се благослови мъдростта на моя Отец върху вашите умове, да просветнат умовете ви като светлина, да познаете това, което до сега не е опознавано от никого. Да се благослови моята любов във вашето сърце и да образуват във вашите сърца извор и от този извор да напоявате жадните души. Така ви благославям, това е благоволението на моя Отец и всичко, което аз ви поверявам от Негово име говоря, защото Той е в мене и аз ви го проявявам.

Сега, аз пристъпвам към Седмия урок, който съдържа силата на Неговата мъдрост. В този урок са вложени три въпроса: риба, хляб и огън. Трите въпроса са ЖИВОТ, МЪДРОСТ И ЛЮБОВ. Това, което сега ви предавам, не са символи, но са факти в човека, вложени в неговия живот. Това исках да ви посоча след моето възкресение и когато извлякохте рибите 153, сбор е числото 9, числото на вашето развитие, възрастването. Намерете огън и риба турена и хляб. Аз ви изразявам тези дълбоки символи, като факт, защото на вас сега са необходими. Сега ви трябва да имате три положителни сили: ЖИВОТ, МЪДРОСТ И ЛЮБОВ. Преди 2000 години тайната бе скрита и заключена. Заради това, аз заключих умовете ви в онова време, когато искахте да ме запитате, аз ви рекох: донесете сега от вашите риби, които уловихте. Тази риба, която съдържа дълбокия смисъл на мъдростта. Отварям умовете ви, за да можете да проумеете тайната, за която ви разкрих преди 2000 години. И сега в Седмия урок е вложен седмия ключ и този ключ вие го знаете, защото е заложен във вас.

Любезни мои чада! Кой е символа на този ключ? Великият Учител, който ни говори, Учителя на любовта. Заради това, аз влагам този ключ вътре във вашите сърца. Този ключ носи съвършената любов и тайната на неговото

 915

 ..2..

11 май 1924, неделя

Седми урок,

от Деветте точки

изречение е „Иумал Нотро“. Този ключ, който ви предавам, аз ви предавам половината от моята любов. С тази любов, когато изречете думата на този ключ, ще дадете обнова на вечния живот, на тия, които се събудят от първия сън на живота. Ключът ще завъртите отдясно към ляво, но този ключ не е материален, но е факт в живота ви. Отдясно към ляво с мъдростта ще разкриете дълбочината на съвършената любов, тази любов, която не е проявена, но вие ще я проявите, когато получите светлината и когато приемете духа. Когато дойде духа, той ще ви настави и ще ви разкрие тайната на любовта, която е скрита сега в духа на моя Отец, защото Отец ми от любов създаде всичко, видимо и невидимо. Първата основа на всичко създадено, бе Мъдростта, втората основа е Любовта и направи невидимото видимо. Сега, и вие с тази мъдрост, ще проявите любовта. Заради това аз ви давам във всичките уроци по един ключ, който съдържа два принципа – две думи, защото тези думи са израза: Аз и Отец едно сме. Отец е мъдрост, аз съм любов. Вие ще бъдете положителна основа и върху тази основа аз градя бъдещото царство за обнова на човеците. Ако тази основа е разрушена, не може да се гради в бъдещето човечеството. Сега, в Седми урок, аз ви поставям като велика основа. Върху тази основа аз ще напиша всичките закони на миросъзданието. Затова вие учениците, спомнете всичко и как трябва да се поставите, за да се не разруши делото, над което аз градя.

Любезни мои чада! Не е целта ми върху множеството, но върху малкото, защото малката основа е силна и над нея се гради с духа. Затова Духът на моя Отец ограничава тази велика основа в четириъгълен камък

916

..3..

11 май 1924, неделя

Седми урок,

от Деветте точки

и върху този камък е написано девет закона на съвременната еволюция и за раздвижването на целия макрокосмос и върху този градеж аз ще разгърна книгата отначало на битието и човечеството, за в бъдещето да чете тайната на живота, защото до сега нито вие можахте да проумеете откъде иде човека, къде отива и защо е и какъв е човека? Аз ви давам великата тайна, за да бъдете готови и да проумявате всичко. Защото върху вас ще бъде разгърната книгата на вечното битие. Заради това ви давам ключовете,за да си служите и да разпространите мъдростта чрез ключове и аз сега ги влагам във вас като велики принципи, да ги проявите в живота. След всичките тези уроци, аз ще продължа велики тайни след заседанието, от битието към вас, за човека и мира, който е проявен в макрокосмоса. Затова бъдете будни и да усвоите с достойнство ключовете, защото вие сте риболовци, за да уловите вселената с тази велика мъдрост, да дадете живот и обнова чрез любовта.

Любезни мои чада! Аз временно ще бъда със своята материя между вас, а с духа си вечно ще живея у вас и вие ще бъдете основата и живата книга, в която човечеството ще чете и ще мъдрува, ще живее и ще се обнови. Затова аз ви благопожелавам да бъдете живи с жива енергия, да бъдете мъдри с духа на моя Отец, да носите светлина в умовете и както свети слънцето на любовта, така да просветнете и вие. Както лъчите оживотворяват всичко, така вашите дела да просветнат и оживотворят всичките души чрез деветте ключа на великата мъдрост. И сега в Седмия урок, аз ви загатнах тайната, когато вие излязохте из морето и света и намерихте огън, риба и хляб. Този огън, рибата и хляба – Мъдростта, Любовта и Живота. Аз съм Пътя, Истината и Живота и никой не отива при Отец ми, ако не мине чрез трите въпроса, които сега аз ви предадох. Дадох ви ключа на великото обновление, с който ще можете да обновите умовете, душите и сърцата на човеците, когато приемете духа на всяка истина. Блажени сте ако устоите. И сега ви поздравявам със своята любов, да имате любов и да се не боите, защото вие сте основата, аз съм зидаря, който гради вечното и неразрушимото. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...