Jump to content

12.05.1924. В. Учител. Нареждане за 25-то Велико заседание. стр. 917 – 919


Recommended Posts

 917

 12 май 1924, понеделник, 12 д. 7 ч.

 Логос от Великия Учител

Нареждане за

25-то Велико заседанието

Благословени мои чада!

Приемете благословението от моя Отец, защото Той благоволява във вас, за да вършите Неговата воля, както и вършат вашите братя ангелите на небесата, а вие на земята. И ако вие вършите волята на Отца небеснаго, вие не сте земни, защото, деца, вие сте родени от небето чрез духа на Отца и чрез виделината на Елохима и до когато вие сте на земята, човеците няма да ви познаят, както не познаха и мен, нито сега ме познават. Пазете се от злото, защото тъмнина е обзела човешките умове. Мрак се носи по лицето на земята. Царството на нечестивия е възцаренов сърцата и мислите на лукавото човечество.

До Великото заседание пазете се да не ходите по улиците, защото искат да ви спънат. Ето плана на нечестивия иска да ви обвърже с болести, за да не се прояви славата на моя Отец, но Отец ми и Аз благоволихме и ви дадохме дъжд, да измие лицето на земята, да вдигне мрака до великия Ден заседателен на моя Отец. Затова огнената пещ на лукавия изгасихме, за да ви се даде простор да изпълните волята на моя Отец. С това аз ви предупреждавам, за да знаете и да се въоръжите с крепостта на духа, който изхожда от моя Отец и да се пазвите чрез любовта, с която аз ви обгръщам.

Сега аз пристъпвам към нареждането, което приех от моя Отец. Великият Заседателен ден на моя Отец ще се открие на 21-ви сутринта в 4 часа. Ще пристъпите както всякога с хвалебни песни и прочитане на логос, а при пристъпване на молитва ще изпеете първата песен преди да почнете молитвата изправени на нозе:

1. „Духът Божий“. Ще се съсредоточите върху духа Божий, ще отворите сърцата си, ще развеселите душите си и ще вземете свободна поза да влее Отец ми любовта във вашите сърца. След песента,

2. „Добрата молитва“.

 918

 ..2..

 12 май 1924, понеделник

Нареждане за

25-то Велико заседание

3. „Святий Боже“.

4. „Лозинката“.

5. „Свят, Свят, Господ Саваот“. Ще пеете тихо, спокойно и с тази хвалебна песен към моя Отец, пътя ще просветне и Отец ми ще ви посети.

Вторият ден. При пристъпване към молитва ще пеете:

1. „Бог е любов“, изправени на нозете си, спокойно, с отворени сърца, тихо и радостно.

2. „Добрата молитва“.

3. „Христос воскресе“.

4. „Молитвата на Царството“.

5. „Сърдечният зов“.

Аз ви нареждам до посещението, от посещението нататък ще пристъпите вие по свободата на духа.

Тритият ден. Сами по свобода ще си дадете нареждане, както духа благоволява вътре във вас и както ви направлява със своята сила. Така също и в четвъртият ден, който ще бъде след пладне в 4 часа.

Сега, в първият ден ще приготвите 7 светилника, защото това е предназначението на Светилището, 1 хляб, 3 чаши цветя, 3 чаши вода. Първата чаша ще изпиете в първия ден, втората – във втория и третата – в третия ден.

Във вторият ден ще приготвите една чаша с вино, ще поставите от дясната страна меча над хляба и от лявата страна божествения елей и от горната страна всичките камъчета, които сте приели до сега, ще образувате триъгълник. Във вторият ден ще имате 5 светилника. В третият ден ще приготвите чиста вода, ще имате 3 светилника. В четвъртият ден ще имате само един светилник, който ще означава Единствения Дух, който е олицетворение на Троицата Единосъщна и оживотворява всичко във вас, а с виното аз пречиствам вашата кръв и да освети всичките ваши телца, за да ги направи планети на велики същества. Заради това, аз приготвям виното в този ден.

В четвъртият ден ще имате трапеза по разположението на духа,

 919

 ..3..

 12 май 1924, понеделник

Нареждане за

25-то Велико заседание

който благоволява вътре във вас и излива промисълта си във велика светлина.

За призованите чада за този ден, аз ви давам свобода, който вие призовете, ще влезе в моето царство. Отец ми ще го благослови. Аз няма да призовавам вече своите чада, защото поставих вас, вие да ги призовете, за да приемат благоволението на моя Отец и сила ще благоволи над вас, за да бъдете будни и радостни, защото вие сте вече възмъжали, не сте деца, защото децата поради незнание съгрешават, но вие знаете. Затова ви казвам, да изпълните всичко. Имате опитност и знаете всичките заседания. И това да знаете: че Отец заседава във вас. Ще бъдете чисти, святи и непорочни както невести пред Божия дух. Накичете душите си с отварите си. По това ще покажете, че вие сте невинни деца на моя Отец, защото Отец ми ви възлюби и ви е призвал на небесната трапеза да се наслаждавате с Неговия дух.

В последният ден, четвъртият от заседанията, ще бъдем Троицата на трапезата и ще благоволяваме над вас. Затова, велика е благодатта, силна е мъдростта. Това ви казвам, за да бъдете будни и да знаете всичко, което наредите от ваша страна, ще бъде благословено, защото всичко е дадено и ако вие наредите от себе си, ще покажете мъдростта на дело пред духа на моя Отец. Това аз благоволявам от името на моя Отец, благоволението не е мое, но аз благоволявам от името на моя Отец.

На 20-ти аз ще благоволя с духа си, за да ви спомня нещо. Затова, дайте внимание и застанете на своя пост, когато вие благоволите. Сега по свободата и разположението на вашия дух. Отец ми ще благоволява, защото всичко, каквото вършите, ще го вършите в името на моя Отец и в името на моята любов. Сега ви благославям с мъдростта на моя Отец и с извора на моята любов. Отсега ще се радвате, ще пеете, ще се веселите и ще се любите, защото Бог е любов. Ангелите възпяват, Херувимите тържествуват, Братството се радва за всички вас. Бъдете благословени от моя Отец, от мен и от всички ангели небесни и от Всемирното братство, което е представител на моята любов. Защото те са по-близо към вас и вие се сливате с тях и свободните духове ви носят светлина, виделина, радост и истина върху вас. Приемете царството и да бъде мир над вас през всичките дни, докогато сте на земята. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...