Jump to content

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ - ПРАВЕДНИ


Recommended Posts

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ - ПРАВЕДНИ

Въпросът за земетресенията и бедствията се отнася към тази небесна война в умовете и сърцата на хората. Един човек който служи на принципите на старата епоха - лъжа, убийство на хора и животни, егоистични стремежи, неправда, негативизъм, той излъчва сили, които довеждат лошите условия, недоимъка, бедствията и земетресенията. По силата на своите разбирания, старата култура е място на неправда, нещастия и бедствия.

И когато се говори, че българите носят голяма отговорност пред човечеството и са си създали тежки последствия, след като цял век са противодействали на божественото знание и методи, има се предвид, че по този начин са попречили за хармонизирането на съвременния бедстващ свят.

Съвременното човечество е изправено пред крах, не социален, но планетарен, защото Земята ще се раздвижи, няма да търпи повече безчестие. Единственото спасение е в избраните - носители на новото знание. Те трябва да приложат знанието на Любовта, да станат магнит, възвишена сила, която да разтопи света, да внесе по-хармонични сили в него.

Известен е библейският разказ, според който Содом и Гомор бяха заличени като градове, защото не се намерили 10 души праведни. Този закон работи и сега. Учителят казва:

„Земетресенията, които станаха в Чирпан и Пловдив, показаха, че там нямаше десет души праведни. Аз им казвам това нещо в очите. Намерете десет души праведни, и земетресението ще мине и ще замине, без да причини големи нещастия. Няма ли десет души праведни, земетресението ще стане и големи нещастия ще причини. Тия десет души праведници са десет опорни точки, които гарантират известна стабилност.“ [48, с. 6]

Един учител има сила да трансформира разрушителната сила на едно бедствие. Той обаче трябва да има опорна точка, върху която да постави лоста си, за да отмести препятствието или надвисналата опасност. Тези опорни точки на физическия свят се олицетворяват от праведните, помазаните, избраните. Този въпрос се разяснява в следния коментар на Учителя:

„Земетресението, което стана в Пловдив на 18 април, 9 часа вечерта, беше определено да стане сред нощ. но това, което можеше да направим ние, беше да го ускорим, да стане 2-3 часа по-рано, за да се избегнат по-големите нещастия. Добрите хора в България предотвратиха големите нещастия. Ако имаше повече добри хора, те съвсем щяха да спрат земетресението.“ [48, с. 15]

„От преди години още аз имах силно желание да избавя българите от страданията, които днес дойдоха. И земетресението спря до София. Обаче, ако българите не изменят поведението си спрямо небето, ако не се решат да служат на Бога, страданията и изпитанията ще дойдат. Трябва да знаете, че на първо място духовенството е отговорно за тия катастрофи в България. След това отговорността лежи върху управляващите, в широк смисъл на думата, и най-после върху всички останали хора: учители, майки, бащи, млади и стари. И ако всички тия фактори в света не изпълнят волята Божия, ние не сме отговорни за нищо.“ [48, с. 7]

Задава се въпрос: Изпълняват ли днес волята Божия тия фактори?

Хората, които имат Божествено знание и го изпълняват, те се подготвят да бъдат праведни - да се движат в правата посока на Истината и да трептят в огъня на Правдата, които трансформират всички условия. Те са вътрешните условия, център и устой на обществото, който го подкрепя и спасява.

„Вие трябва да знаете, че ако между вас се намерят десет души праведници, те ще бъдат в състояние да спасят София. Ако тия десет души се намерят било в православната църква било в евангелската църква, било в еврейската църква, безразлично в коя църква ще бъдат, ние ще им благодарим. За нас е важно София да се спаси, да има десет души богаташи, които да вложат своите капитали в Божествената банка, да кредитират за София. Да не мислите, че праведните хора са бедни. Не, бедният човек не може да бъде праведен. Праведните хора са дошли на Земята да извършат някаква специална работа и да придобият опитност. Те са дошли от друга някаква система и разполагат с цялата Земя - могат да живеят тук, колкото години искат и като си свършат работата, ще си отидат, отдето са дошли. Богати са праведните хора. Синовете Божии са те! Всеки човек, който е Син Божи, той има капитали, разполага с цяла слънчева система.“ [48, с. 12-13]

Днешните хора много са изостанали в развитието си, поради което бедствуват, а над главата им виси катастрофа.

Те са много далеч от Божественото знание - предпочитат гибелта пред него.

Изключителните времена, в които живеем изискват върховно усилие на всички пробудени души, да се пожертвуват, да вложат капиталите, т. е. енергията си, в Божествената банка, за да спасят човечеството от пълен разгром.

Божественото присъствие още е между нас, проявява се в умовете и сърцата на пробудените. Който иска да се свърже с Великото в света, сега да го търси. Когато Духът си отиде, цяла една раса се затрива в безчестието си.

„Съвременните хора живеят в изключителни времена. Възкресението, за което се говори в Писанието, става и сега. Днес светът се съди и мъртвите ще възкръснат, ще се явят на съд пред Господа. Съдбата се налага по различни начини: чрез земетресения, чрез войни, чрез болести, чрез страдания. Бог казва на Израиля: „Търсете ме, докато съм близо.“ Това значи, търсете Бога, докато още не е закоравяло сърцето ви, докато съзнанието ви не се е помрачило. Стане ли това, ще дойдат катаклизми и катастрофи в света. Това е начало на изпитанията, които няма да преминат скоро. Земята ще се тресе, ще се огъва, докато се създаде новото. Нов свят се твори сега. Не се страхувайте, но уповавайте на Бога и кажете като Псалмопевеца: „Тисяща ще падат от страната ти и десет тисячщи отдесно ти, но при тебе няма да се приближи. Работете върху ума и сърцето си съзнателно, да бъдете от онези праведни. добри и разумни хора, за които възвишените и напреднали братя са готови всякога да воюват. Вие ще работите за доброто на своята душа. както и за доброто на своите ближни, а други ще воюват за вас.

Когато дойдоха ангелите в Содом и Гомор да погубят тези градове, Аврам ги запита: „Ако има поне десет праведни между жителите на Содом и Гомор, ще погубите ли градовете?“ Ангелите му отговориха:"Нема да ги погубим.“ Обаче, между жителите на Содом и Гомор нямаше даже десет души праведни, затова се приложи наказанието върху тях.

Желая и между вас да има поне десет души праведни, да не се приложи наказанието на света. Ако не може да се избегне напълно наказанието, поне да се смекчи.“ [11, с. 241-242]

Днес помазаните работят в света. Те го преустройват, като внасят нови идеи в умовете на хората, нови копнежи в сърцата им.

Те затварят външните условия на хората, парализират користолюбивите им стремежи и ги поставят на кръста, в ограничението, да разберат този велик закон на смаляване, на смирение и възкресение.

Помазаните са, които днес теглят претоварената каруца на човечеството.

„Помазаните хора, това са гениалните хора в света, които дават подтик на цялото човечество да върви напред, да се развива. Когато ангел Господен посети Аврама и му каза, че ще отиде да изгори Содом и Гомор, Аврам го запита: Ако там има поне десет души помазани, ще отмени ли Бог решението си? Значи, силата в света иде от помазаните. Повярвайте и Вие, че сте помазани, но след като повярвате, гледайте да не се,измените. Има една опасност за помазаните, че след като повярват, че са помазани, надигат се, възгордяват се, ас това заедно се изсушават. Знаете ли каква е диагнозата, по която се познава, кой човек е помазан? Помазаният заема най-долното положение. Заемеш ли най-долното положение, ти си помазан. Защо? Защото, който заема най-долното положение, той може да се качи и на най-горното. Който може да слезе най-долу, той може да се качи и най-горе. Това значи силен човек! Силен е онзи, който може да слезе долу и да вдигне товара. Той не се плаши от нищо. Той е човек, който може да воюва. И Христос казва: „Аз съм помазан.“ [127, с. 153]

Човек да се обърне към Божественото знание, да се очисти, да стане проводник на великия живот, който трансформира условията, да влезе между праведните и да воюва заедно с тях, защото те са спасители на света!

„Пространството е пълно с Божии войни. Ако погледнете нагоре, ще видите войни с извадени ножове, с вдигнати знамена, с бойни колесници. Там всички точат ножовете си и поглеждат към Земята, търсят праведни и добри хора в света. Ако не намерят колкото трябва, те ще тръгнат напред, ще се пуснат в бой и ще извикат: „Край на всички неправди!“ Ред и порядък е нужен в света. Че някой имал едни убеждения, друг - други убеждения - пред нищо не се спират. Една свещена идея трябва да изпълва умовете и сърцата на всички хора: Да се въдвори ред и порядък в света, да се приложи Божията Любов, да се прегърнат всички хора. като братя, като синове на един Баща. Ако доброволно не стане това, насила ще ви заставят. Дошло е време да се въведе Божият ред и порядък в света...

Праведни хора се търсят днес, и то не десет, а стотици и хиляди. Праведните, добрите и разумните ще спасят света от ударите на земетресенията и от ударите на съдбата. Бъдете готови всеки момент да погледнете Бога, вашия Баща с любов. Христос казва: „Блажен е онзи раб, когото господарят намери, че прави това, което му е заповядал. „Това значи, да бъдете будни, да посрещнете новия ден, новия живот, който иде в света“ [11. с. 243. 244]

Една дълбока трансформация не може да стане без потресения. Нови условия се приготвят, нова раса се създава. Според космичния закон, за всяка нова раса се приготвя нов континент.

За Шестата раса се подготвя континент отвъд Америка, в Тихи океан. Не е лесно да се издигне от океана един континент с 9-10 хиляди метра планини, както се очаква. Това ще има последствия върху цялата Земя.

Тези процеси са резултат от дейността на разумни съвършени същества, които познават законите. Те имат предвид закона за Божия Промисъл.

Според този закон, косъм не може да падне от главата на праведния при всички условия на живота.

„... причините на земетресенията са големите или малки размествания на земните пластове, които са започнали да се огъват от преди хиляди и милиони години насам. В Писанието е казано, че ние сме в последните дни, когато на Земята се създава нов континент. Всеки знае, че когато се строи нещо ново, всякога има чукане, удряне, шум, блъскане. Майстори работят със своите чукове и длета. Такова нещо преживява днес цялата Земя: пластовете се разместват, хлътват, огъват се; вулкани изригват и т. н. Всичко това учените обясняват с ред теории. Майсторите, които работят в Земята, не са като тия, които работят на повърхността й. За тях огъня не е пречка, както за майсторите на Земята. Те са разумни същества, които работят главно с мисълта си. Тяхната мисъл е толкова силна, че може да изменя материята. С мисълта си те могат да преобразят грамадни пространства Земя.“ [72, с. 414-415]

„Докато се организира и напълно преустрои Земята, все ше стават по-малки и по-големи разтърсвания. Земята, на която сега живеят хората, е за петата раса, а на новата Земя, която сега се създава, ще живеят новите хора - хората на шестата раса. Вие се радвайте, че се туря основа на новата Земя. Хиляди архитекти работят днес за нейното преустройване. Вие ще бъдете зрители на този строеж, на великата наука, на великата култура.

Та казвам: вие ще проверите, че между всички явления в природата съществува тясна връзка. Разглеждате ли явленията така, вие ще имате и повече светлина. Ние сме за новото в света. И от гледището на новото в света, трябва да се почита всичко.“ [53, с. 20]

Че трябва да се почита всичко, това подразбира един нов морал. Една култура, която убива, ще бъде убита. Такъв е кармичният закон.

Наближава времето, когато и животните ще се освободят от робството си - да ги връзват, да ги налагат и бодат с остен, да ги убиват в кланиците. Всяка година милиони животни загиват заради егоизма на човека.

Ти, който убиваш, утре ще бъдеш убит. В следващите хилядолетия ще минаваш от кланица в кланица. Ще опиташ остена и синджира на врата си. Дошло е време човек да съзнае тази истина.

Старото е върху ръба на пропастта. За да се спаси, човек трябва да измени разбирането си, да стане разумно същество.

Които носят новия морал, те ще бъдат спасени. Никоя сила не може да им повреди. Като дойде това време, новите хора ще се преселят в своя красив дом.

„Трябва да се интересувате от океаните, понеже те представят възможности, условия за вашето развитие. Те са девствена почва, която се приготвя за бъдещата култура. Водата на Великия океан, например, ще залее някои от съвременните континенти, а голяма част от сега живущите хора на Земята, ще се преселят на неговата почва. - Възможно ли е Господ да ни извади от Европа и да ни постави на почвата на Великия океан, при съвсем нови условия за нас? - В това няма нищо невъзможно. Както сте напуснали небето и сте слезли на Земята, така ще се изселите и от Европа. Това не е нищо друго, освен преселване. Едно време бяхте на небето, веселихте се със Синовете Божии, но след това напуснахте небето и тръгнахте да странствувате. Едно време хората живееха в Обетованата Земя, но после я напуснаха, и от хиляди години насам непрекъснато странствуват. Значи, хората са излезли от една грамадна Земя в космоса и са дошли на Земята да работят и да учат.“ [84, с. 91]

„Великият океан сега се приготовлява за една бъдеща култура. И вие ще се пренесете на новия континент, който ще се издигне във Великия океан. Земята ще се измени климатически и органически. Наближава тя да дойде в съприкосновение с една друга слънчева система, която ще окаже грамадно влияние върху нашата слънчева система.“

В пространството се чувстват вече новите влияния. Хората стават „кибритлии“, избухливи, напрегнати, една мощна енергия преминава през тях, с която не могат да се справят. Човек може да се справи с напреженията, с бедствията, с всички условия, само когато има връзка с разумния център в себе си - с Бога. Тогава той е под Божия Промисъл.

„За да издържи на Божествените енергии, човек трябва да има силен стремеж към Бога. Следователно, ние трябва да влезем в контакт с Божествените енергии и да се калим. Всеки трябва да има съзнанието, че е някакъв фактор във вселената.“ [65, с. 168]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...