Jump to content

1. Цел за създаване на групата


Recommended Posts

1. Цел за създаване на групата

Човек изначало е създаден като съсъд за получаване на наслаждения, наречени любов към себе си, егоизъм. Ето защо, ако човек не чувства, че ще получи нещо, той не е способен да извърши дори и най-малкото действие. Но без потискане на своя егоизъм е невъзможно да се достигне сливане с Твореца, т.е. състоянието „иштавут а-цура” - подобие на свойства и качества с Него.

Тъй като потискането на егоизма противоречи на природата ни, на цялото наше същество, ние се нуждаем от група единомишленици, които да ни дадат голяма сила за потискане на желанието ни да получаваме наслаждения, наричани „зло”, защото именно това желание не ни дава възможност за постигане на целта, заради която е бил създаден човека.

Ето защо е нужна група, която да обединява хора, които имат само едно желание - да се постигне тази цел. В резултат на това обединение ще се появи огромна сила, която ще помогне на всеки един от нас да се бори със самия себе си, тъй като малката сила на всеки един от нас ще се слее със силите на останалите и ще се получи нарастваща сила.

Получава се, че във всеки се появява огромно желание да постигне целта. Но за да се случи това, е необходимо всеки член на групата да потисне, да принизи своето „Аз”, спрямо останалите. Можете да направите това само незабелязвайки недостатъците на другаря , а напротив - обръщайки внимание само на неговите добри качества. Ако един от членовете на групата счита себе си макар и малко по-добър от другите, тогава той не може истински да се обедини с тях.

По време на събранието на групата трябва да бъдем сериозни и да не се отклоняваме от целта, заради която сме се събрали. А целта, както беше казано, е постигане сливане с Твореца. Други хора, които не са членове на групата, не трябва да знаят за тази цел, затова човек не трябва да се отделя от средата, в която се намира.

В членовете на групата, които се обединяват един с друг, трябва да има сходни желания и цели, така че всеки да може сам да принизи себе си относно другите.

Членовете на групата не трябва да допускат лекомислие в сърцето си, защото то разрушава всичко. Но ако някой случайно е попаднал в събранието на групата, не трябва да се показва разлика между тази група от другите събиращи се, а всичко трябва да изглежда така, сякаш те се намират на едно ниво с неканения гост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...