Jump to content

4. Човекът да помогне на ближния


Recommended Posts

4. Човекът да помогне на ближния

Въпрос: Длъжен ли е, който и да било от членовете на групата, точно да знае какво именно не достига на всеки конкретен другар и с какво може да му помогне или е достатъчно да се ограничи с общото понятие „любов към другаря”?

Следва да отбележим, че човек може да помогне на другаря си само там, където има богати и бедни, умни и глупави, силни и слаби и т.н. Та нали ако има само богати, силни и умни, то как ще бъде възможно да си помагат един друг?

Но има едно понятие, което е присъщо на всички. Това е настроението. Ако настроението е лошо, тогава няма да помогнат нито богатството, нито мъдростта. Само друг човек може да му, като повдигне настроението му и да го извади от състоянието на потиснатост. Тогава човекът отново ще започне да усеща прилив на жизнени сили и ще почувства, че целта е близо.

И излиза, че всеки от членовете на групата е длъжен да обръща внимание на настроението на своя другар и в случай на необходимост да го повдигне. Защото именно настроението се явява онова поле на действие, където един човек може да помогне на друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...