Jump to content

Божественото начало на душата


Ани

Recommended Posts

БОЖЕСТВЕНОТО НАЧАЛО НА ДУШАТА

Дори 6 нищо друго да не вярвате на този свят, повярвайте в Божественото начало на своята душа. Това на вид малко нещо има огромно значение както за този, който го е постигнал, така и за всички, с които той има досег в живота си. Такъв човек ще обича хората заради това Божествено начало дори и тогава, когато не е доловен от моментните им прояви.

Едно голямо изкуство и победа над своите отрицателни състояния е постигнал този, който, възмутен от известни дела на окръжаващите го, пропъжда напиращата в него омраза и успява да си спомни, че и тези, сега заблудени люде все пак имат душа с Божествено начало.

Когато обективно и спокойно наблюдаваме живота на хората, непременно ще открием, че у всеки човек, макар и не всякога напълно изявено, има нещо красиво и велико. То е Божественото в душата му, защото без него ние сме бездушни и мъртви твари.

При всеки разговор или при наблюдаваната постъпка на някой ваш близък човек може да откриете някаква малка учудваща проява на душата му. Запомнете я! Това е един мигновен брилянтен блясък от скъпоценния камък, който той носи в своето аз. Винаги търсете и винаги мислете за този брилянт и почнете да обичате човека заради него, заради оная незабравима секунда, когато сте го открили. Това е едничкият път, който прави възможен съвместния живот. И нещо друго се осъществява във вашите отношения. По невидимите пътища на мисълта и чувствата вие, без дори да съзнавате това, помагате на този човек, когото обичате.

Казано е в Писанието: „Когато пътищата на човека са Богоугодни, Бог го примирява с враговете му.“

Ето една препоръка, една рецепта и един неопитан още метод, чрез който може да се доведат до абсолютна хармония отношенията между хората. Очевидно и ясно е за всеки, че това е трудно и за добрите отношения, за хармонията и за мира, който търсим там, където не е, и със средства, които никога не ще го постигнат.

Когато наистина направим пътищата си богоугодни, ние неусетно и за самите нас ставаме други люде. Пробудените и чувствителни души усещат това. Те познават великия прелом и получават едно безмерно доверие в нас, каквото доверие имат към Него - Вечния и Вселюбещия.

Не само като вярвате, но и живеете с любов към вечното Божествено начало на живота, у вас ще заживее радостта, че сте във връзка с Животодайния извор, който ще ви въведе в безсмъртието.

По този начин връзката между Първата причина и човешката душа остава неизменна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...