Jump to content

Чудото


Ани

Recommended Posts

ЧУДОТО

Хората наричат чудо това, което е противоестествено, не става всякога и е в противоречие с редовния ход на логиката и събитията.

Но има мълчаливи, дори незабелязани от хората чудеса, които стават в отмерения и спокоен ход в живота на човека. Какви са те и какъв е този човек?

Този, на когото нищо не вървеше, този, който беше загубил всички надежди и унижението бе свело главата му до земята, отведнъж светна, лицето му просия в сдържана усмивка, работите му тръгнаха и той вдигна глава.

Никой не знае кой големец му помогна, кой богаташ му даде средства, кой силен и свят човек му вдъхна надежди.

Този скрит, с могъща вътрешна сила алхимизъм се бе извършил в някоя безсънна нощ или яркото пладне на деня, когато умът, сърцето и волята решили да дадат път на Оня, Великия, Безименния, макар наречен с хиляди имена Дух. Той е чакал дълго, скрит зад непознатото нам дълготърпение и бащинска благост.

Вечна и непрестанна радост сега трепти по лицето на безрадостния. Сила необхватна и чародейна сега изпълва цялото същество на безсилния и бодри стъпки в ритъма на Великия неуморен творец заменят безсилни тътрения на изнурените нозе.

Ето чудото на любовта, защото Тоя, който сега изпълва душата на доскоро изнурения, е Любов!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...