Jump to content

Лекуването


Ани

Recommended Posts

ЛЕКУВАНЕТО

Говорихме за болезнени състояния. Потребно е да кажем нещо за лекуването. То е изкуство, което владеят специални люде, надарени с благородния лекуващ дар, даден им от небето за облекчение на човешките страдания.

Всички органи в човешкия организъм се нуждаят от две неща: да бъдат нахранени и да бъдат почистени и обновени. Да започнем от най-висшия орган на човека - главния мозък. Неговата храна е всяка светла и права мисъл, а обновлението му е да го освободим от ненужни противоречия и глупави мисловни навици.

Сърцето на човека се храни с възвишени, благородни и красиви чувства. Сърцето крепне от любов, но всеотдайна, безкористна и красива.

Тялото обича движението - хармоничното всекидневно движение и дълбокото дишане на чист въздух. Тялото се нуждае от храна - прясна, която да не натоварва клетките с отрови, каквато е предимно месната храна. Тялото има нужда от чистота и почивка, която е най-полезна през нощта, когато то е освободено от другите обвивки на аза като мисловния и чувствения свят. Тогава се извършва обмяната на веществата и изхвърлянето на отровите.

Човек може да се лекува, когато се свърже и дружи със здрави и добри хора, които го обичат. Правени са опити. Ако една група приятели на заболял човек се съберат и отправяйки светли и доброжелателни мисли към заболелия, се помолят заедно за неговото здраве, тогава тази мощна мисловна вълна извършва две неща. Най-напред се втича като жизнен магнетизъм към болния, и на второ място, стимулира щедрата и благодатна природа чрез своите невидими помагачи, извикани поради молитвата и добрия мисловен поток същества, които помагат за възстановяване на здравословното състояние на пострадалия орган.

Познати са много такива случаи, когато колективната молитва, произнесена с любов, е вършила чудновати неща.

Има в здравето на човека и много още неразбрани от хората тайни. Познати са случаи, когато тирани са загивали от неочаквана и страшна болест, поради събраната в едно поразяваща и пълна с проклятия мисъл на един народ или на едно голямо общество засегнати хора.

Понякога длъжниците могат да причинят голяма пакост на своя кредитор със своите пълни със страх и ненавист мисли. Затова е хубаво да се прощават дълговете на длъжниците, за да пожелаят те дълъг живот на своя кредитор.

Не пропускайте случая да направите едно добро дело, когато животът ви предостави условия за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...