Jump to content

Физическото и духовното преобразяване


Ани

Recommended Posts

ФИЗИЧЕСКОТО И ДУХОВНОТО ПРЕОБРАЗЯВАНЕ

Ние сме свикнали да живеем при тези условия, които сега имаме на нашата планета. Това обаче няма да трае винаги. Ще настъпят времена, когато хората по нашата Земя ще се преобразят и външно, и в съзнанието си. Преобразяването на човека ще се наложи от промяната, която ще настъпи в условията за живот на Земята. Ще се получи едно значително разредяване на атмосферата. Ще се намали количеството на кислорода в нея и ще намалее атмосферното налягане.

Нито един човек не ще може да живее при така променените условия, от което следва да стане промяна както във физическия строеж на човека, така и на неговото съзнание.

Един доста значителен период от време ще бъде необходим, докато човешкият организъм и психиката му се наредят при тези нови условия. Ще стане следователно едно физическо и духовно преобразование на човешкия род.

На нас са познати безкрайните възможности на природата да нагажда организмите при всички условия и затова сме уверени, че преобразеният човек ще живее съвсем в хармония с преобразената природа. Но как ще се осъществи духовното му преображение, ние не знаем.

Мъдрият казва, че човекът тогава ще разполага с ново знание, което ще му дава обилна светлина по всички проблеми. Загатва, че хората ще станат кротки и Христос ще посети сърцата им, защото сам Той каза: „Аз съм кротък и смирен по сърце.“

Учителя, от чиято мъдрост вземам всичко, което пиша тук, не споменава в коя от човешките раси на развитието ще стане това. Но като вземем под внимание, че сме в края на една епоха, осмеляваме се да допуснем, че началото на това преобразяващо явление ще почне след настъпването на 2000-та година. Вероятното е, че някога, след 2000-та година, ще се завърши т.нар. период на петата подраса, на петата коренна раса (според езотерическото времеброене на расите). Тогава чак човечеството ще разбере дълбокия и неразгадан досега в пълно съвършенство смисъл на Христовото явяване на Земята и пълното разбиране на Неговото слово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...