Jump to content

Кротост и смирение


Ани

Recommended Posts

КРОТОСТ И СМИРЕНИЕ

Христос казва: „Вземете моето иго на себе си, защото съм кротък и смирен по сърце.“

Тези думи на Христа споменахме и в предното четиво, но те поради своята дълбока и недостатъчно разбрана същност заслужават не само веднъж, но много пъти да бъдат разгадавани. И не само това, но те трябва да бъдат записани на всекиго в душата, в ума и в сърцето. Ето какво казва Учителя за тях:

„Христовото иго е необходимо за умствения живот на човека. Без неговото магическо и чудодейно действие хората са склонни да изопачават както мислите, желанията, така и постъпките си. Христовото иго е свързано със закона на кротостта.“

Тъй като думата кротост изразява специфично състояние на човека, както и това, че много често се среща в Христовото слово, Мъдрият е дал и за нея едно обяснение:

Кротостта е вътрешно състояние на душата, при което целият мисловен и емоционален поток се отправя към един център на съграждане, който управлява всички градивни процеси в човешката природа и от което следва, че кротостта е добродетел, която гради.

Кротостта и смирението са двата велики центъра на астралния свят, които създават най-прекрасните желания и стремежи в сърцето. Те винаги вървят заедно.

И друго едно особено и много важно нещо: който иска да влезе в съобщение с висшите същества на астралния свят, трябва да бъде кротък и смирен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...