Jump to content

Мълчаливата мощ


Ани

Recommended Posts

МЪЛЧАЛИВАТА МОЩ

Ако можехме да направим обстоен анализ на един човешки живот, щяхме да установим, че страданията и нещастията са посетили човека тогава, когато в съзнанието му не е имало достатъчно светлина. Обикновено такава липса характеризира много активните сангвиници, у които чийто делата предшестват мисълта, толкова потребна за предпазване от беди и неприятности.

И тук ще кажем пак, че кроткият човек представлява един ясен и уравновесен свят, всяка промяна у който е ясно и ярко видима от спокойния и кротък поток светлина.

Интересно е, че материята, от която е изграден кроткият и смирен човек, има свойство да привлича и отразява светлината, поради което кроткият изработва в себе си един висок морал.

Кроткият и смирен човек има и светлина, и топлина. В негово присъствие хората се успокояват, намаляват остротата на конфликтите и се чувстват обгърнати от атмосфера на обич и приятелска доверчивост.

Кротостта, макар че ни напомня за тишина, мекота и спокойствие, представлява и голяма сила. Нейната спотаявана мощ се чувства тогава, когато победата е спечелена, когато ни става ясно, че бурните крясъци на гнева и неговият само външен ефект са напразно изразходвана енергия.

И когато човек желае да умножи в себе си запасите на сила и мощ, да събира в себе си мълчаливата сила и мощ на кротостта и смирението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...