Jump to content

Свещената пътека


Ани

Recommended Posts

СВЕЩЕНАТА ПЪТЕКА

Има един момент от развитието на човека, когато става пробуждане на човешката душа. Външни поводи за това може да се намерят не един и два, но от значение е оня вътрешен импулс, който идва на своето време и който за всеки човек е един свещен празник.

Ще настъпи един от редките мигове, когато всеки ще чуе Божия глас да му заговори с тих и топъл зов: „Стани!“

Този миг е сигналът, когато човешката душа се освобождава от низшето в себе си и решава да стане служител на Виделината. „Излез от гроба!“ - ще проговори Бог в човека и това ще бъде незабравимият зов, който остава до сетното земно дихание, а и после в цялата вечност.

За едни по-рано, за други по-късно, но всеки човек ще чуе този зов и ще тръгне в пътя, който води към дома на Виделината.

Никой никого не може да застави да поема или да напусне този път - свещената пътека на своя възход. Тя за всекиго е определена, единствена, но тя води там, където ще се срещнат всички пътища и където отпада отделността, слязла се със сиянието на Безграничното и Велико едно.

Свещената пътека ще отведе всяка душа там, където свършват острите кремъци по пътя на скръбта, а трънливите храсти на противоречията отстъпват мястото си на началните проблясъци на непозната дотогава радост и хармония.

Затова е много потребно да засилим светлината на чистото Божествено знание, тъй като е казано, че всеки възприема истината според светлината, която има в себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...