Jump to content

Посвещение


Ани

Recommended Posts

ПОСВЕЩЕНИЕ

Човек, като страда, се пречиства. Може някога да страда и цял народ. Като мине през големи страдания, ще дойде благословението. Кой светия, кой Учител не е минал през големите страдания и как без тях е дошло посвещението?

Това е причината, поради която природата често ни създава мъчнотии. Тези мъчнотии са задачи. Щом някога се намерим в трудно положение, да предизвикаме в ума си образа на някой признат учен и гениален човек и си помислим как той би решил нашата задача. Тази, макар и мисловна връзка ще ни принесе една поне микроскопическа помощ. Ако пък сте болен, тогава повикайте и помислете за един съвършено здрав човек.

Защо трябва да се обръщаме към Бога? Това е крайно необходимо, тъй като Бог е най-съвършен и най-разумен. Не мислете, че хората от миналото и хората на бъдещето не съществуват и че няма да се появят на житейската арена. С които от тях и да се свържем, ще получим също такава микроскопическа полза.

Има много още други неща, от които се учим. Но най-главното, на което ще се учим, се състои в изпълнение на четири неща: Да любим Бога с ума си, да Го любим със сърцето си, да любим Господа Бога - Твореца на всичко прекрасно, с цялата си душа и да Го любим с всичката си сила. Това е пътят към посвещението.

Посвещението е дълго подготвян процес. Знанието ни почва от малкото към голямото. Самата природа е отличен обект за предметно обучение не само на човека, но и на всички същества. Щом достигнем способността да слушаме, природата ще ни разкаже много неща. В природата всичко говори.

Освен от природата ще се учим и от всичко, което става около него. Има много неща, допуснати от небето. Каквото и да се случи, разумната сила ще го обърне за добро. То ще се превърне в радост, както в радост ще се превърнат и всички противоречия в живота. Съществува в битието план, според който в края на краищата всички противоречия ще бъдат разрешени.

Човекът, колкото и да е в началото на пътя, трябва да знае, че силите му идат отгоре. Той бавно се превръща в акумулатор на сили. И колкото по-дълбоко се съсредоточава, толкова по-силен духовно става той.

Ние не знаем облика на бъдещето. Ще настъпи време, когато всички народи ще се обединят в един Божи народ и ще се считат за една фамилия — братя и сестри, които имат един баща и еднакви отношения. Ще разберат, че всички са свои хора и между тях ще царува истинска безкористна любов.

Велика тайна е животът! Той има две страни. Няма нещо по-хубаво от живота и няма по-страшно и по-грозно от него. Няма по-голямо благо от живота и няма по-голямо нещастие от него.

Животът е създал рая - красотата, а адът е създаден от лошия живот. Добрите хора са създадени от добрия живот, а лошите от лошия живот.

Една съкровена космическа тайна:

От няколко хиляди години светът (вероятно Слънчевата, а заедно с нея и няколко галактични системи) минава през една област в пространството, която е наситена с отрова. Тази област е някогашна, а сега - изчезнала някаква система. Който минава през нея, се трови от изстиналия там космичен прах и влияние. От преминаващите през тази зона системи само слънцата, между които и нашето Слънце, остават незасегнати от тази тъмна зона.

Наближава време, когато ние ще излезем от тази така наречена тринадесета сфера. Ние я познаваме добре. Колко кръвопролития и колко сълзи са изживени в нея!

Ние трябва да намерим начини и пътища, за да преживеем хармонично житейския си път, колкото и пъти да се явяваме на земната житейска арена. Най-доброто от всичко е човек да научи изкуството да се справя сам с несгодите и най-главното да се научи да се лекува сам.

Няма по-добър лек за лекуване от закона на Любовта. Трябва да си казваме: Мога да излекувам човека, когото обичам, който ме обича. Щом Бог те обича, и ти Го обичаш, веднага може да се излекуваш.

И друго нещо много съществено:

Вложете любов във вашия поглед, във вашия говор, в ходенето, лягането и ставането. Вложете любов във всичко. Обичайте всичко, което Бог е направил, защото е направено с любов. А това, което е направено с любов, всички го обичат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...