Jump to content

Благородните са винаги полезни и обичани


Ани

Recommended Posts

БЛАГОРОДНИТЕ СА ВИНАГИ ПОЛЕЗНИ И ОБИЧАНИ

Всеки, който може да помогне на един народ, е добре дошъл. Всеки, който може да помогне на човечеството, е добре дошъл. Всеки, който може да внесе нещо ново и добро в света, е добре дошъл.

Хората на Земята мислят, че са свободни, без да мислят, че са изпълнители на онези, които владеят Земята. Ако между учениците има някой с „отворени очи“, той ще види онова войнство, което обгражда планетата, и как хората изпълняват, без дори да съзнават това, неговата воля.

Благословени са народите на една планета, които изпълняват законите на светлите същества - закони, дадени от добродетелните духове на невидимото битие.

Трябва да благодарим на благородните и напреднали човешки души, които ни напътват в светлите пътища на мир и братска обич, защото чрез тях се изявява волята на Бога. Трябва да се радваме на всяка форма, чрез която се изявява Творецът. Дали се изявява в светлината, дали чрез растенията или чрез въздуха, трябва да приемем Неговата изява.

Всеки човек, който е работил за Цялото - за Бога, има право на развитие. Такова право има и този, за когото Бог работи. Ако работиш за Бога, навсякъде в света ще работят за тебе. Ако си земеделец, навреме ще завали дъжд и няма да имаш препятствия. Човеците да не търсят благословението от хората, а да работят за Бога и Бог ще работи за тях.

В бъдещата култура шестата раса ще представлява плодовете върху дървото на живота. Народите ще живеят в любов, ще се разбират. Човешката карма вече не може да се отлага. Това, което става сега, е краят на века. Ако не дойде краят, не ще дойде и новото начало. Свършва векът на престъпленията.

Войната и нейните ужаси ще станат причина за побратимяването на народите. Ще стане нещо като Пан-континенти. Невъзможните на пръв поглед неща ще станат възможни. Дори когато са се били, човеците са се опознавали. Колкото славяни избиха германците през Втората световна война, с толкова ще се увеличи броят на германците, защото убитите славяни ще се преродят в Германия. Избитите германци ще се преродят в Русия. И едните, и другите ще получат един сериозен урок.

Ние сега живеем във време, което ще отбележи едно начало.

Какво означава думата начало?

Началото е моментът, когато започва растенето.

Началото е, когато човек започва да работи.

Началото е, когато почнем да изправяме грешките си.

Начало е, когато човек заживее морално.

Начало е, когато започнем да любим ближните си.

Хората, които живеят с тези начала, са благородни, те всякога са почитани и обичани. Те са мироносците. Тяхната воля е да приложат в живота Любовта. Те са добре дошли в света.

Животът е една мъдро устроена панорама. Той има граници и закони. Кристалите са устроени по идеални геометрични закони. Растенията, които идат от менталния свят, имат също свои закони. В животните самосъзнанието е в астралния свят. Само у човека съзнанието и самосъзнанието са с него на Земята. Затова той сам избира своя път в развитието си. Той носи и свободата на избора и отговорността. При възхода на човешката ду-ща съдействуват кристалите, растенията и животните. Той се учи от тях.

Тези хора, които в началото нарекохме благородни, те са новите жители на Земята. Те работят над себе си като художници.

Когато някой каже: „Моята воля е диамантена и с нея мога всичко да направя“, той живее и се учи от кристалите. Когато някой следва законите на растителното царство и изживява четирите годишни времена като дърветата, които цъфтят, дават зародиш, узряват и дават чудесни плодове, той следва законите на растенията. Човекът се учи от своите добри и понякога неправилни постъпки. Когато обаче той поправи погрешките си и заживее по Божествените закони, тогава той поставя началото и се заема за изграждането на човешкото общество на шестата раса.

Що е човек? Той е събрани в единство: дух и душа, сърце и ум. У хората често преобладава някоя от тези съставки, но в съвършения човек на новата раса те са в пълна хармония.

Учените и просветените знаят, че законът на цялото включва в себе си частите и техните отделни закони. Кога се ражда грехът? Когато човек иска да наложи своя закон на Цялото. Често хората се лъжат, защото мислят, че техният закон е самият Божествен закон.

Страданието показва, че човек не е съгласен със закона на Цялото. А кога се радваме? Ние се радваме тогава, когато сме съгласни с Божия закон.

По отношение на това какво е нивото на развитие, до което са дошли хората, съществуват три категории: в първата категория са тези, които спят. Във втората категория са тези, които се изпитват, а третата категория е съставена от тези, които се учат.

Спящите са оглашени, изпитваните са верующите, а тези, които се учат, са ученици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...