Jump to content

ЗА АВТОРА


Recommended Posts

ЗА АВТОРА

Georgi-6.jpg

Д-р инж. Георги Стоянов Райков е роден на 27.10.1938 г. в Бургас - България. Завършва средно образование в родния си град.

От 1959 до 1965 г. следва във Висшия Машинно-Електротехнически Институт, сега Техническия Университет в София по специалността „Електрически централи, мрежи и системи”.

През 1981 г. завършва следдипломна квалификация „Надеждност в електрониката и електротехниката”.

В 1987 г. получава научната си степен в Технически университет - София. Има научни публикации в областта на надеждността на технически изделия, включително на международни конференции в България и Европа (Братислава, Париж, Дрезден).

Работил е като началник на електролабораторията на термичните електроцентрали „Марица - изток 2” край Стара Загора (1965-1968) и „Нефтохимически комбинат”-Бургас”(1968-1969), като експерт по корабно електро-радио-навигационно обзавеждане при Български Корабен Регистър (1969-1987) и ръководител на секция „Надеждност” при Института по корабостроене - филиал Бургас, като хоноруван асистент и преподавател по „Теоретични основи на електротехниката” и „Електрически измервания” в университета „ професор Д-р Асен Златаров ” в Бургас и Бургаския свободен университет - Колеж по машиностроене и електротехника след 1987 г.

От 2001 г. е последовател на Всемировия Духовен Учител Петър Дънов - Beinsa Douno (1864-1944), върху чието богато философско - теософско наследство има в негова чест също научни разработки и публикации.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...