Jump to content

Здравето е за здравите


Recommended Posts

Здравето е за здравите

“Средството е различно,

но целта е една и съща.

Направи скок! Движи се!

Трансформирай себе си!

Каквото и да представляваш,

промени го. ”

Ошо

Волните нямат нужда от здраве. Първото, от което болните имат нужда е будно Съзнание, готовност за Служене и външна и вътрешна Чистота. След употребата на тези три, болните изведнъж изчезнаха.

В смисъла на здрав, здрав никой не е, защото такова понятие няма.

Всеки, който учи, работи и служи на Бога, ближния и себе си, не може да бъде болен. Всеки е това, което винаги е бил, а не здрав или болен. Човек е Божествен - повече или по-малко, а не здрав или болен. Последните две са човешки изобретения, т.е. илюзии. Какво означава болен и какво Здраве?

С приемането на Духовното човекът с будно съзнание, болен не е и не може да бъде. Духовен човек болен няма. Духовните се делят единствено на неосъзнати и съзнателни. Само първите страдат, защото не са постигнали Здравето. Дефиниция за Здравето не очаквайте, това е свръхестествено състояние, което горе наричат Божественост или Вдъхновение. Вдъхновеният не боледува.

Здраве: В материален план: Равномерно, постоянно и синхронно движение на материята. Всяко спиране, забавяне или излизане от рамките на тези три е вече болест. Друга причина е застоя, когато човешкият организъм става нехармоничен, т.е. разбалансиран.

Човекът е животно - диво, необуздано, необяздено и само донякъде получовек (все още, но по въпроса са работи) като евентуалност. Някога ще обясним, че и това не е, но до тогава това ще свърши работа. Без подчинение низшето на висшето здравето на вида човек ще остане под съмнение.

За да се облагороди, превъзпита и оздрави човек трябва да приеме в себе си Божиите качества - Смирение, Търпение, Мълчание, Милосърдие, Кротост и Будност. Без тях никой не може. Който ги изучи, вложи и приеме в себе си ще излезе пречистен и просветлен, т.е. съвършено чист и в трите свята и във всичките си тела. Без Чистотата никой по Пътя не е, още посоката не е хванал.

Седем начина Бог е завещал на Синовете си, за да се очистят, блеснат и светнат. Който иска да свети и Бог в Светлина да види трябва усилено да работи в тази посока.

А и Б на Храненето са: Светлината, топлината, въздуха, водата, Храната, Мислите, идеите, чувствата, желанията, делата, словото и Бог Самият.

Храната в общност трябва да е целесъобразна, чиста, малко, съзнателна, любовна, забавена и абсолютно вегетарианска. Всякакъв компромис забавя Постижението. Най-питателна е храната приета с любов и благодарност чрез Съзнанието. Важно е да се спазва и времето. Техниката на ядене и Хранене

има три етапа: преди, по бреме и след Всяко.

Ядене и Хранене са два последователни процеса, които никога не трябва да подценявате. Тяхното значение за човека е огромно, докато е в тяло като форма във физическия свят на Земята.

Благодари на Бог за всичко, което си.

Благодарение на Него съм и аз.

Благодарение на Него сме всички ние и всичко останало.

Как се яде и как да се храним? Двадесет хапки от каквото и да е, да се консумират с любов, съзнателно и с благодарност преди, по време и след ядене, за половин час и не по-малко.

Божествената формула е: Храната се пие, а водата се дъвче.

Цялата храна прекарвайте през мисълта, чувствата и небцето.

Не можеш да започнеш с храненето преди да си научил яденето. Тръгналият по Духовния път, да става човек с главно “Ч”, бързо се научава как да живее, защото Духовността има едно особено свойство - сама подрежда процесите на чистене и хранене по законите на Бога за всеки свой привърженик и последовател

Сегашният живот е изработване на миналите, но е атавизъм да се родиш в своето минало. Всички преживяваме минали събития и се стремим да приключим с кармичните си връзки, които са ни довели тук на земята, като се пазим да не правим нови, а останалото, което създаваме да е добро и да работи за нашето Бъдеще.

Защо не можем да Вървим напред е тайна тъжна. Не сме разчистили зад себе си старото, за да отворим път на новото.

Самообвинението е слабост, но анализирането е доказан метод за полезност и здраве, като необходимост. То е първата част от Пътя на Осъзнаването.

Човешкият мозък е свързан с първата храна в Божествения свят Мисълта, която долу е ума, а горе Разум, т.е. нисш долу и висш горе. Мозъкът не ражда мисълта, само я транслира. Мозъкът не измисля мисълта, но в него тя е като на хотел, само минава. Мозъкът нищо не превежда, което сам да е произвел. По природа човешкият ум е слаб, но под неговия пласт в човека седи сияйната до блясък чистота на Божествената Мисъл. Човешкият ум, както и неговият мозък непрекъснато трябва и се усъвършенстват. Мозъкът на днешния човек е токсикиран и превъзбуден от какви ли не опиати и наркотици. Кое не е наркотик в този свят и човекът да е пропуснал. Всички отрови са възбуждащи и носят непобедимото име “удоволствия” (без които човек не можел и - представете си, нарича живот. Той не знае, че живот нарича собствената си смърт). Човек сам измисли всичките самоубийства и вижте само с каква любов ги употребява и консумира!

Като започнете от цигарите, алкохола, кафето; страх, стрес, страст и срам; гняв, грях, глад и газирано, месни, млечни, наркотици и опиати; завист, егоизъм, суета и омраза; жени, коли, смог и желания, кое не е опияняващо. Повече от 40 са смъртоносните инжекции, които човек сам си бие по цял ден и нарича това живот. Наркотик на тези 40 са и техните обратни крайности, но от тях поне главата не те боли и човекът от друго естество е.

Пийте много вода и гореща. Средно по два литра на ден и не мислете колко е полезна. Студената вода избягвайте по принцип. Свива, съкращава и забавя. Само горещата вода подобрява обмяната и чисти, а съдовете разширява. Горещата вода най-бързо изхвърля отровите от организма, а отрова са всички лоши мисли, идеи, чувства, желания, дела, постъпки, емоции, слова и користни такива. Защото инертна е материята, от която са съставени.

Обикновеният човек живее наизуст, по навик и инерция. И влачи жалкото си съществуване оплетен личностно във всякакви измислени критерии за Ценността, които никога няма намерение да прилага.

Мотивирайки паразитното си съществуване като “нищо друго не ми остава” обикновеният земен и преходен получовек не желаеше да се откаже добро-волно от никой от пороците си. Това нехайство забавяше собственото му пробуждане, толкова необходимо на неговото дълго търпеливо Съзнание.

Да вярваш, че отровите са полезни за твоето здраве и да не разбираш за какво става въпрос, е върхът на егото ни.

Доброволно да се самоубиваш и в същото време да се самоуспокояваш, че това правят всички или “на кой каквото му е писано”, е друг връх, този път на Невежеството. Защо ти болния се интересуваш от тези “всички”? ти си болният, ти си заспалият, ти си слепият и умиращ наш брат. Защо толкова безотговорно разнасяш заразата си във всичко, до което днес се докосваш? Роден си здрав, чист, светещ и силен, но се погледни какво направи. Не ти ли е жал за Истинският човек В тебе? Събуди него, а себе си приспи.

СЪЗНАНИЕ + СВЕТЛИНА = БОЖИЯ БЛАГОСЛОВИЯ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...