Jump to content

БОГ и Духовното развитие


Recommended Posts

БОГ

и

Духовното развитие

Бог е достижим,

но обхвата ни е малък

Превръщане, Преобразуване и Трансформация са Трите метода, които могат винаги да те превърнат в Духовен, ако имаш нагласата да приемеш ПРОМЯНАТА.

Тубтен Йеше: Основната енергия включена в дълбокия процес на тантричното превръщане е ЕНЕРГИЯТА на собствените ни идейни ЖЕЛАНИЯ.

Въпросът е дали ще ги приемем или отхвърлим. Мненията също са добри. И по двата Пътя се стига до ВДЪХНОВЕНИЕТО. Всичко зависи от нашата МОТИВАЦИЯ, какъв тип сме - в една от двете крайности.

„Богат“ означава Бог ат те е създал, Бог ат те прави и над всички те е поставил, за да те изпита. Богатият е определен да дава, а не да взима - ето я проверката. Бог веднъж до дваж проверява - можеш ли да дадеш. После и Той не проверява, но и не дава. Отвориш ли очи и уши за бедните, хромите, болните, сираците и недъгавите, ще намериш и Божиите отворени. Когато бедният към теб се просяга, Бог от него те гледа, дали приличаш на Него или на него. Защото „падналите“ водят най-бързо до Божието царство. Те най-краткият път за тебе знаят, но ако им дадеш.

Като даваш на Бог. Не кори кога даваш - това е вземане! Когато на нуждаещите се раздаваш, ти на Бог даваш в заем, а Той не е останал да не върне двойно - и заради бедния, и заради себе Си. По-горд човек от Бога няма. Той никому длъжен не остава, защото си дал на Синовете Му. ВСИЧКИ СМЕ МУ ДЛЪЖНИЦИ.

Грях е да дадеш комуто не трябва. Грях е да не дадеш комуто трябва. Така даващият да забрави, а приемащият да помни. Даденото не всекиму носи щастие (като златото), но ти ДАЙ! и не мисли за последствията! Когато простиш, ще ти бъде простено.

Вечно протягащият се и алчен човек е като морето - от всички реки очаква и ако може и от съседните, но едно никога не забравя, че е почнал от дупка, която са му напълнили и кой е първия който в нея сипа. Самозабравилите се научават скоро, че морето Мор става, мор-е-то!

Забавянето погубва ДАВАНЕТО, отказването го умъртвява, а даване - дори с приятелски съвет - е вземане. Когато навреме дадеш, си като дъжд в пустинята. Така прошката е по-добра от отмъщението и не е зверска. Прошката е най-голямото отмъщение.

Беинса Дуно: Бог на всеки даде ЖЕЛАНИЕТО ДА ИСКА, но не каза: „Не желай да даваш!“.

Даденото от благородните е деяние благодеяние и благодатно, и е определено за страдащите и живеещи в недоимък. Тежко му на преносвача който процеса контролира, за да си напълни джобовете, защото казано е: Когато се дава, получава се и когато се харчи, събира се.

Най-блажен е нежелаещият нищо. И свят човек е нямащият нищо, защото своето е раздал доброволно и с любов...

Станеш ли богат, не се чуди от къде е дошло, а кажи: От където дошло, там отишло... и следи за Чудото - ще ти се въздари двойно, Бог ще те възнагради тройно: за голотията ти, за облечените и за себе си, че в

Негово лице тях си стоплил. Не чакай на имането си да се порадваш и тогава да раздаваш! Времената са бедни, гладни и неясни.

Бог владее над всичко, защото се въздържа в общуването. Както Молитвата в Пост е силна и стига до Него, защото е искрена и от дистанция. Най-близката дистанция до Бога създава Молитвата, но с Работа.

Не се отделяй от Бога, а се съединявай с Него и после сливай! Става като Го търсиш в себе си и никъде другаде.

БОГ Е ДУХОВНОТО НИ РАЗВИТИЕ...

Смяташ ли се за забравен от Бога, ще бъдеш забравен.

Познай Бог, защото само Той и Ти съществувате, а другите ви служат, както и вие на тях, когато и те мислят като вас и нещата правят.

Всичко, което за Бог сме казали, не подлежи на определение, защото не можеш да определиш Бог. Но Го АНАЛИЗИРАЙТЕ... След анализа идва КОНТРОЛА. След контрола е ВНИМАНИЕТО. След вниманието е УСТОЙЧИВОСТТА. След устойчивостта е ВЪЗДЪРЖАНИЕТО. След въздържанието е УСИЛИЕТО. След усилието е УПРАЖНЯВАНЕТО в издръжливост. След упражняването е ПОСТИГАНЕТО. След постигането е ОТСТЪПЛЕНИЕТО. След отстъплението идва СИЛАТА. След силата идва НАПРЕД и НАГОРЕ. След силата е СЪЗНАНИЕТО (вече сме мислили). Следва СЛИВАНЕТО на ДУША и Дух-е ВЪЗКРЕСЕНИЕТО, причастието, второто раждане (раждането приживе), истинския живот, вече не си мъртъв, неподвижен и сляп.

ЛЮБОВ + ПРОМЯНА = ДУХОВНО РАЗВИТИЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...