Jump to content

Прелюдия към Бога


Recommended Posts

Прелюдия към Бога

Всички мислят,

но го правят механично

Това е безсмислено.

Едно Съзнание не е пробудено, когато е животинско, първобитно и нисше, т.е. латентно (непроявено). Непробуденото Съзнание прави човека да изглежда като заспал, каквито са камъните .растенията и животните. Едно Съзнание е Добро .когато е ВИСОКО, БУДНО и ПРИЛОЖЕНО.

Нищо без Съзнание не е.

Нищо без Съзнание няма.

Нищо в безсъзнание никога не е имало.

Хора недуховни и несъзнателни няма. Но защо понякога така изглеждат? Създаваш Красотата, а не й се радваш? Прави тогава грозното и плачи с глас. Но НИЩО да не правиш, не допускай; страданията идват на мястото на Покоя?

Въпросът дали сме „Без“ или „Не“ е решен още преди Сътворението. Щом Бог е ВСИЧКО, е напълно нормално това „всичко“ всички да имаме, в една или друга степен.

Когато сложим пред едно нещо „без“ не означава, че го отричаме. Само отбелязваме, че нещо му липсва, т.е. не е пълно. „Без“ не е отрицание. „Не“ е Отрицанието. Не е отрицание „Без“.

Имайте стремеж в себе си нещата да наричате каквито са, без да ги украсявате или намалявате от стойността им, за да има смисъл всичко, което казвате.

Всички живи Същества са Божествени - духовни, съзнателни, мислещи и любящи, но на различно ниво от Развитието. Опитвайте се да ги откривате, за да не се смущавате!

Всички не сме „не“, а „без“, без изключение. Всички до един сме БЕЗ нещо. Във всеки нещо липсва за сметка на онова, което само той има! На всеки по нещо му няма за сметка на Идеята, която Бог в него е вложил. И по тази идея се различаваме от останалите и това вече е СЪС или поне останахме с толкова, колкото в началото имахме.

Всеки е БЕЗ. Всеки е без нещо. Всеки без едно нещо е оставен, за сметка на отличаващото го от всички, за да не сме еднакви, за да няма еднакви. Въпросът не стои в: защо е така? , а в това - да осъзнаем защо ни се дава, трябваше ли ни, липсваше ли ни и доколко взетото ни е наложило неговото отсъствие!

Компенсаторно. Различното е дадено, за да може всяка Част от Цялото ДА СВЪРШИ нещо за Бога, но и нашата част като Цяло, не трябва да бъде нарушена. За да се добави нещо друго, нещо трябва да се извади. По принципа на Пълната Чаша (каквато е човек). В една пълна чаша нищо не можеш да долееш, ако преди това не си отлял, разсипал или дал някъде. Свободно (празно) място трябва да имаш, за да ти додадат, за да ти долеят.

Бог категорично даде да се разбере, че Човекът е УДАРЕН, УДАРЕН, УДАРЕН и ОСИГУРЕН, т.е. УЛЕСНЕН с всичко и във всеки следващ миг му се додава и НОВОТО (винаги за сметка на нещо друго). Трябва да отлеем или да ни се вземе, за да има къде да възстановят загубата. Равновесието винаги ще съществува, както и вечната Хармония. Те от ЛЮБОВТА произлизат.

Затова сме БЕЗ, а не Не. „Не“ никой не е. „Не“ не е никой, защото всеки Е, всеки Е НЕЩО, а не нищо. Всеки нещо ИМА и това не е „нямане“, „не“ или „нищо“, а ИМАНЕ, ИМАНЕ, има не, но не струва... При-видно излиза игра на думи, но всичко е прекалено сериозно и трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ОСИГУРИ ПРОБИВ в СЪЗНАНИЕТО ни. Словото като изречени - изречения, думи и букви има това свойство ДА СЪБУЖДА Ума, Мисълта, Разума и заедно с тях - Разсъдъка, Размисъла, Разсъждението и Разбирането ни, т.е. АНАЛИЗАТОРСКИТЕ КАЧЕСТВА на Индивида, плюс способностите му да разделя, което не трябва да допуска. Може единствено да разграничава, различава и фрагментира, когато осмисля, за да осъзнава и почне нещата да разбира.

Не можем без да мислим. Немислещ никой не е. Който обратното твърди е мързеливец, лъжец и дърдорко, празен ум, ум егов и хаотичен.

Бъди Без, но не бъди Не. Медитирайте върху Словото. Медитацията се нарича: Мислете върху това, което мислите! Тя е носеща и даваща. Лично ние не познаваме друга такава, която толкова много да носи и дава.

Едно нещо кажи, но да бъде на място, да бъде вярно, да бъде Истина. Да звучи като песен, да има ритъм, да има звук, да има вкус. Нека и мирис да има, да ухае на любов, да е колоритна, да свети от мъдрост, да има пулс и живот, че който го чуе, никога да не забрави. Да спират хората и да се вслушват в Божественото ви Слово и да не се срамуваш ти, който си избран за проводник да бъдеш; Божий глашатай да си. Завещайте любовта си на всичко и всички и каквото се случи, не говорете, мълчете, не казвайте! Не говорете ,защото до сега сте мълчали или някой очаквал е това от вас! Ако нямате какво да кажете, не търсете участие, за да не обидите събеседника си. Повече ще го обидите, ако от времето му отнемете или не му дадете и нему шанса да се произнесе по въпросите...

Никога не изглеждайте спрял, скучаещ, стоящ и чакащ! Мъртвец не си, но натам отиваш. Върви, ходи, тичай, ако трябва; нещо прави каквото и да е; движи се през цялото време и се усмихвай, излъчвай радост, щастие и любов без да се срамуваш или притесняваш. Нека те сметнат за луд, нека те обявят за луд. Ние знаем, че не си. От Горе виждат, че си нормален. Само тогава ще разбереш Смисъла на Живота си.

ЕДНО НЕЩО КАЖИ, НО ДА СЪБУДИШ НЯКОЙ. А не както повечето от нас правят - вземат думата, за да приспят хората или да ги гледат как се прозяват и после заспали били, спящи имало...

Бог Света създаде без БЕЗ и без НЕ. Всички неща на Бога всичко имат и никое не е БЕЗ или НЕ. Всички до едно те работят и служат. ТЕ СА, защото се използуват, защото се изразходват, защото се раздават, защото не се жалят, защото служат и най-накрая, защото са ОСЪЗНАЛИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО СИ, т.е. всяко смисъл има, мисия има .отговорност има и една единствена Цел - ДА ИЗПЪЛНЯВА БОЖИЯТА ВОЛЯ!!!

Беинса Дуно: ПРОСТО ПРАВЕТЕ НЕЩАТА!!! Троен е Смисълът. И дори те да не станат, което не е толкова важно, продължавайте да го правите .докато станат така, че на вас да ви харесат. Останалото са капризи, илюзии и недоразумения. После ново захващайте и без Работа никога не стойте. Нищо да не излезе, вие го правете. Бог знае какво изпод ръцете ви ще стане и това не го интересува. Интересува го единствено НЕЩАТА ДА СЕ ПРАВЯТ, т.е. ДА РАБОТИТЕ, нищо, че няма смисъл това, което правите, но да е труд.

С безкрайно значение са Думите: Учение, Работа, Служене, Проявление, Приложение, Постигане, Даване, Помагане, Саможертва, Усилие, Участие, Любов, Истина, Добро, Бог. Ставането на нещата не е ваша грижа. Бог знае, че това и Горе е трудно, но е най-верния път, защото един смисъл имат нещата в материалния свят и друг в духовния и не е този смисъла, който ние знаем. Никой няма да ви съди и кори. Това е изпит, който всеки ще вземе и подминат никой няма да остане.

Бог работи , а не ние. Бог работи чрез нас, а ние изпълняваме. Понякога някои се дърпат, но не спират! Затова не е естествено да не учим, а е естествено да учим. „Не“ е естествено да има в материята, но Горе има само ДА. Горе Не не познават и за Не не са чували. Бог работи само с ДА и всичко с ДА е направил, за да каже накрая:... Добро е. В правенето на нещата с ДА е смисъла, а не в обещанията и неизпълнението им. феноменалното е в желанието на човека да иска да помага, но да не идва, когато по същество проблемът стои и него чака, чака обещанието си да изпълни.

„Да“ е Божият Символ за Добро и Добре, и Бог ДА в кавички не слага. Кавичките са човешко изобретение. Бог „Не“ и „Без“ не познава, но е слушал за човека и голямо е било учудването Му как все голям и важен изглежда, а нещата които прави до едно не струват. И казва за Себе Си: АЗ изобщо не изглеждам, но нещата които правя са вечни!

Горе Без и Не няма, защото лошо няма и в това нищо лошо няма. Не и Без само на земята има и във всички материални вселени. Където даденото от Бога не се използува по предназначение, лошото е на мястото си. Трудно е в материята, но колко по-достойно е в трудното именно да не се посрамиш, а постигнеш. Този е момента да докажеш себе си. Бог не случайно е харесал и определил човека за свой Син, знаейки, че само той ще оправи своя свят и му е гласувал доверието Си. Да живееш на земята е привилегия и заслуга. Да живееш на земята е Дар от Бога. Човешко е виждането ,че лошото е повече. Каквото мислите става вярно. Мислете за доброто и то ще надделее и на земята, както навсякъде. Според мисленето ви светът ИЗГЛЕЖДА и е това, което в мисълта си имате за него.

Не превръщайте Доброто в спомен, щом не умеете да мислите; мислете за нещо друго, но Доброто и лошото оставете. Или срещу тях вървете, за да се спасите от въображаемият им ужас. ДОБРОТО С ДОБРО РАСТЕ, а лошото се лекува със страшното, като отиваш срещу него без страх. Не разделяйте, за да не става лош света, а обединявайте, за да стане добър какъвто беше.

Не и Без са за лошото!!!

Има ли разлика между тези две:

- Това доказахме като невъзможно и

- Това доказахме, че не е възможно.

Разбира се, че има. Едното е пасивно, статично и перспективно, но непроявено, а другото е динамично, активно и проявено, но в неправилна посока.

РЕШАВАЩО Е ТОВА, КОЕТО ИМАМЕ, НО НЕ ПРИЛАГАМЕ. Нашите определения за решаващо и важно са неверни; правете обратното на човешките си мисли!

Кога един човек не е съзнателен?

- Когато има Съзнание, което проявява, но не за добро...

- Когато не знае, че има Съзнание и то Божествено...

- Когато знае ,че има Съзнание, но не проявява, защото се съмнява, не вярва или не знае...

Човек проявява Съзнанието си сякаш е бе Съзнание, т.е. нещо на проявеното му Съзнание винаги липсва, не достига и куца. Не е ли унизително срам-но да имаш нещо, без което не можеш и да си служиш с него като с брадва? Или да имаш нещо, без което не можеш и да не го използуваш! Имаш нещо, което нямаш - до там си го докарал. Да имаш всичко и да го използуваш сякаш си последния бедняк. Или ще кажеш: Какъв е смисълът едно нещо да използуваш, ако чрез употребата му, всичко което правиш, не струва!? На всекиму са дадени условия и възможности да прави вечните неща, но първо от себе си обикновения, трябва съвършен човек да сътвориш. Става с Бога ПРЕД ВСИЧКО... Едно нещо, за да ти служи както трябва и да работи за тебе, зависи от теб самия, как ще използуваш!

И майстора и рендето и бичмето си ти. Бичмето докато не очукаш и ръбовете му не свалиш, нищо извън тебе няма да става Божествено; едно от трите, ако не е наред, Божественото ще куца.

Къде бъркаме, за да не правим нещата, както трябва? Три ще изброим, но са стотици причините и една основната - БЕЗЛЮБИЕТО...

- Нямаме Знание

- Не мислим

- Допуснали сме да започнем

Защо мързеливите са умни и рационализатори? Отговори на въпросите ви не се дават, за да изглеждате доволни, а за да предизвикаме у вас ВСИЧКО, на което сте способни. Това всичко трябва да се сложи на Работа, т.е. да се потенцира и извади от летаргията и меланхолията. Ти самият себе си ПАСИВНИЯТ ще превръщаш в ДИНАМИЧНА структура от потенциална и ще използуваш всичките си дадености като ум, разум, разсъдък, разсъждение, разбиране, мислене, обмисляне, осъзнаване, съвест, човещина, добро, любов, мъдрост, знание, съзнание, морал..., но не човешките, а Божествените. Човешките от прах и боклуци са загубили Божествеността си.

Щом всеки всичко има, никой не трябва да се оплаква, че е лишен или да се крие зад това. Това, че ти ДАДЕНОСТИТЕ си не виждаш в себе си не означава, че другите не знаят и нищо не те оправдава, че не ги виждаш, или не искаш. Какво ще правиш...? С рецепти, правила, техники и методики, с формули, ключове и закони НЕ СТАВА. Ето за къде става „Не“. Става единствено с работа, която знаем какво включва - пълна всеотдайност, изгаряне до саможертва .съзнателно участие .високо и будно съзнание, знание и любов приложена. Така се сътворяват ВЕЧНИТЕ неща.

Запомнете: „БЕЗ“ и „НЕ“ ЩЕ СЛАГАТЕ ПРЕД НЕГАТИВНОТО, там им е мястото! В това е цялата философия, т.е.: Без негативното и He-на лошото. Духовният човек не ги държи в мисълта си, за да се окаже накрая, че не ги познава, защото ги е забравил. Добрият човек тези две няма в мислите, чувствата, словото и делата си и в това е и от това ЦЯЛАТА ПОУКА!

Докарали се бяхме до ръба на пропастта и си въобразявахме, че на връх висок стоим... Докарали се бяхме до ръба на пропастта и с ужас откривахме колко сме на високо и как добре отгоре изглеждахме, но малко странно е защо треперим! НЯМАШЕ ГО ПЪТЯ... Пътя, по който дойдохме, беше изчезнал... Беше се срутил отвсякъде и сега път на никъде не се виждаше. Само една пропаст надолу и един безметежно малък и висок връх, на който с див ужас стояхме и паника свиваше сърцата ни. Целите бяхме настръхнали, че и белята „Страдание“ се задаваше... Как бихме разбрали и осъзнали, че всичко наоколо е пропаст, ако върха на който стояхме го нямаше? Значи, когато тръгнем за някъде, на високо да се качваме, трябва да мислим и за връщането. Горе е хубаво и добре, само ако изход или път назад има. Прехласнати обикновено от измамната гледка (така сме във всичко) ние започваме безумното катерене без да се обръщаме (мислим) и поне пътя запомним, докато дойдем до момента на спасението и оле-ле майчице, къде съм. Тогава връщането не е възможно без падане, ожулване и осакатяване.

Какво означава да имаш Съзнание? Какво означава да имаш Съзнание, което не използуваш? Отговора е прост: Все едно са ти дали 100 кг сол и са ти казали носи, но не уточняват до къде и до кога. Или - 100 кг мед носиш, който винаги можеш да опиташ, но ти не знаеш какво носиш и след малко трябва да оставиш на указаното място.

Антипод на грешен е безгрешен или прав, но винаги е по-мъдро да използуваш и употребяваш ПРАВ, отколкото безгрешен. Защото там където има негативност в думите, тя работи в полза на лошото и носи нисши вибрации. Ти се влияеш и не ползуваш, напротив - отнемат ти се..., твоята вибрация спада, приравняваш се, падаш. Не е все едно да кажеш: НЕ ИСКАМ ДА УМИРАМ И ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ!!! НЕ Е ВСЕ ЕДНО да кажеш: Аз не мразя, вместо Аз обичам!

Несъзнателен никой не е, но неосъзнати са повечето. Неосъзнати са много, но никой не е без Съзнание (без значение дали го използува по предназначение или не знае, че го има). Така Грешащият не можеш да наречеш безгрешен или негрешащ, защото ще го обидиш... Никой не може да бъде това, което никога не е бил. В самият човек е ДОПУСКАНЕТО (в Умът му)... нещо да станеш или бъдеш... и това обикновено ни хвърля в ужас. Желанието е нещо смазващо и разрушително, но от теб зависи ще му дадеш ли ход или ще забравиш, защото знаеш докъде води.

Защо по собствена вина допускахме да имаме неща, които нямахме? Защо на живота си гледахме отстрани, стояхме отстрани, сякаш за нас не се отнасяше, а накрая скърбяхме и сълзи ронехме? Защо позволихме Бог да смята, че сме прехвърлили бройката? Негово е мнението, че на земята има малко място за малко хора, които да водят разумен живот, да живеят добре, след като от едно толкова свято нещо като Доброто успяха да сътворят толкова лоши неща. Не беше ли по-лесно даденото да съхраниш, отколкото да разваляш и после да възстановяваш. Хармония, Равновесие и Красота са понятия и дадености вечни, но ние затлачихме с прахоляк и изместихме представите си за тях върху мръсното. Как изобщо допуснахме срещу толкова много Добро да противопоставим зло, че и лошо? На кого сега ще обясняваме, че Хармония между всеки две неща има или че Хармония между две еднакви неща няма...

„ДОБРО“-то, както сами забелязвате съдържа Пет ПЪЛНИ (бременни) букви, които означават:

„Д“ - малко правописно: е кръг с опашка (нагоре или надолу) съответно към горния и към долния светове. По два начина се ИЗ-писва!

„О“ си е о навсякъде - Нулата, Началото, Всичко!

„Б“ е друг кръг с опашка, но нагоре...

„Р“ е четвърти кръг с опашка, но надолу и отново.

„О“ кръг последен отвсякъде.

Хайде да Мислим! Имаме Пет букви като шест: две О-та, двойно Д-ъ, едно Б-ъ, и едно Р-ъ, едно на друго обърнати, огледални. Не са ли в цялото добро само две буквите, ако приемем, че Б-ъ и Р-ъ са в Д-ъ и едно О, което е винаги НАГОРЕ И ДИНАМИЧНО. Понеже е движение , отиването му е възможно навсякъде, във всички посоки. Така измислено е Доброто, но какво със себе си иска да ни каже? Че ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ. Буквата всъщност е една единствена, но развъртяна и показана със всичките й дадености. Буквата е О! О в Работа, О на работа, О творящо, О даващо. Какво направихме? Чрез Любовта си към човекоподобното животно ние около това О пуснахме ТОК (това е „ш“) и с „л“ отпред, то и така зазвуча, лошо! Лошото е чисто добро, но с ток в себе си, който падналите Божи Синове донесоха отгоре и познайте какво означава? ЖИВОТ с ток в четири посоки. Буква „Ж“ изписана краснописно съдържа в себе си цялата азбука от 32 букви, макар и в нашата да са само 30. Долу Доброто е Лошото Горе. И Лошото долу е Доброто горе. А ЖИВОТ-ът е Бог. Бог е и Живот. Помислете тогава: Живота ли е в Духа или Духа е в Живота?

Какво означава ДОБРО? Означава СЛИЗАНЕ на Бога ДВА ПЪТИ в материята (по синосуидата, като вълна...) и ДВЕ изкачвания са предвидени, т.е. имаме слизане веднъж на Божествената СЪЩНОСТ в материята, което е на седем етапа (шест са в Добро, кой е седмия?) - Седмият Кръг е непроявен и от него тръгнало всичко, когато в НИЩОТО е имало само две неща и ОЩЕ нещо, но затова по-късно. Няма НИЩО. Нищо-то е едно огромно нещо, на което ние не можем да схванем мащабите, размерите и обемите и поради това наричаме така, защото думите са слаби да изразят дори донякъде ,част от Истината. В Началото, но преди него, е имало едно малко начало (скрито в него) и самото Нищо, е както изглежда числото 8, вгледайте се внимателно! Разгледайте го и си представете колко от числата съдържа в себе си. То съдържа цялото ДОБРО изписано краснописно и с малки букви - Д нагоре, д надолу, две о, б нагоре, р надолу и това май не е всичко. Между тези две - начало и нищо - стои една ВЕЛИКА ПРОМЯНА. Бог затова е невидим, защото е Промяна. Бог е И Промяна. Бог е самата промяна. А това не се вижда, нито изглежда, няма как. Когато едно нещо се променя всяка микросекунда, то остава незабележимо и непонятно. За да се Прояви Бог, трябва да се Променя или обратно. Кое е по-вярното?

Какво означава ПРОЯВЛЕНИЕ? Означава ДА ДОКОСНЕШ И ДА ИЗЯВИШ Божествената Част в себе си, която си и каквато си в Материята, като:

- Светиш и Проявиш Светлината, т.е. ДОБРОТО.

- Живееш по Божиите Закони.

- Сам издигни материалния свят до Божествения, което в Доброто е втория Етап - ЗАВРЪЩАНЕТО, тъй дългоочаквано от Отца ни. Дава се след Сливането на Душата с Духа, като преди това си свързал и съединил нисшето Съзнание на животното в себе си с висшето Съзнание на човека, който си (Божи син).

Какво е било първоначалното движение, с което е започнал светът? - СТЕСНЕНИЕ..., в смисъл на КОНЦЕНТРАЦИЯ, с последващ ВЗРИВ и ПОЯВА на Светлината и Звукът. Ето защо „Раждането в Духа“ започва със СМАЛЯВАНЕТО (Стесняването), за да започне ТВОРЧЕСТВОТО.

Какво означава: „Живота на Небето сам се твори?“ Означава, че Творецът (Създателят) е създал ПРИНЦИПА на Творението, а то само се създава!!!

Гордиевият възел е БОГ-ЕГО на съвременния човек. Развързването му става чрез ЛЮБОВТА. Нищо без Любовта не става!!! Има много гордиеви възли. Това е понятие от Диалектическите противоречия, които Горе наричат Диалектически несъстоятелности и някой беше интерпретирал върху тях сериозно, защото големи са постиженията в тази област.

Спрете и отдъхнете. Вибрациите са свръхвисоки и почти нажежаващи. И не е само това, което чувате, не защото нещо сме спестили или икономисали, а защото и ние самите повече не знаем, но сме сигурни ,че има..., то е логично, естествено.

Изгори, за да светиш е верен израз за окултния ученик, поел уверено Правия Път към Бога и Съвършенството.

Смисълът на всичко е как в егото си да се подготвим за Бога? Като разгледаме двете думи бързо ще открием доста сходства и една единствена разлика, която е от съществено значение. Другите са несъществени. Всичко е в изписването на Буквите „Е“ и „Б“; какво в едната е повече от другата или какво това в повече означава? Една малка чертичка в „Е“ е сложена, добавена, дадена между средата и долу ,за да се превърне тя в „Б“. Тогава между Его и Бог има само едно разместване в буквите, за да се получи само ЕГО-ЕГО или БОГ-БОГ, т.е. едно е, но в едното е по-малко (чертичката). „О“ и „Г“ в ЕГО са разменени като места или „Е“ трябва да отиде отзад, а не както сега, отпред. Кое от двете е вярно не е важно, важно е какво символизира тази Промяна? ОГ в БОГ е ОГ-ъня. А чертичката добавена в Е, за да стане Б показва как Е чрез Любовта става Б, т.е. превръщането .промяната, преобразяването и трансформациите, т.е. всичко става чрез Любовта и означава СЪГЛАСУВАНЕ, защото Б е двойка, на която нова чертичка е дописана..

Бог тогава какво означава? - СЪГЛАСУВАНО СЪ-

ЩЕСТВУВАНЕ от Б и ОГ-ън! Бог означава СЪГЛАСУВАНО СЪЩЕСТУВВАНЕ. Нещо много важно за допълване на Образа Му, което малко се знае, но е с изключително значение. Върху Смисъла може да се мисли с години.

Мислете върху нещата ,които чувате, слушате, гледате и виждате! За да ги Разберете.

Всяка мъчнотия (проблем) изстисквайте (мислете), докато от нея потече Огън и Вода, т.е. РАЗРЕШЕТЕ Я, ЗА ДА Я РАЗБЕРЕТЕ! Всяка мъчнотия е вид Кръщение с огън и вода, т.е. чрез Мощната Вибрация на СТРАДАНИЕТО (огъня) и ПРЕЧИСТВАЩАТА РОЛЯ на СТРАДАНИЕТО (водата) вие ще заблестите, светнете и се ПРОСВЕТЛИТЕ!! Наготово не взимайте, а вземете ли осмисляйте го като свое, ЗА ДА СЕ ПОЛЗУВАТЕ! Това е ваш урок и никой вместо вас няма да дойде да ви смени, но може да ви го отнеме, ако не внимавате. Така всички ЗАПОЧВАТ Пътя си към Бога - с НАГРЯВАНЕ!!!

СВОБОДА + СМИРЕНИЕ = ВЛИЗАНЕ В БОГ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...