Jump to content

Бог и настоящето


Recommended Posts

Бог и настоящето

Първият и Основен

Закон на битието е:

ТИ СИ ВЪТРЕ, КАКТО И ОТВЪН...

- Малкият човек е в Големия Бог,

- Малкият Бог е в Големия Човек.

Всеки Искрата Божия в себе си носи и всичко, което Всичкото има, има и той плюс Божията Идея за него самия. СЛАВА НА ДЕЛАТА МУ!

Човек без физическото си тяло е Същност ЛЕЕЩА СЕ!

Връзката с Духа отзад се скъсява най-бързо, когато поелият Пътя се научи да мълчи, а времето в мълчание използува за размисъл, разсъждение и разбиране на нещата. Осъзнаването започва да се случва всеки миг и изненадата в човека е голяма, а учудването безкрайно...

Тайната е нечовешки зловеща, неизменна и гореща: В началото на всяко нещо е било УСИЛИЕТО. Обръщането към Духа става със Завъртане, а завъртането към Бога става с Обръщане. ЗАВРЪЩАНЕТО В БОГА става едновременно със Завъртане и с Обръщане - ПО ПРИНЦИПА НА ОГЛЕДАЛОТО!!!

А неосъзнатият кога ще се събуди или ще продължи да спи - САМ ЩЕ РЕШИ. Бедна е човешката история от към спомени и Истина, казват някои и с основание.

Не е страшно, че не вярвахте и не обичахте, по-страшно е ,че не знаехте и че отричахте. Край на света да сложите пожелахте ,но такъв няма, сега разбрахте. На крачка бяхте да го сторите и да се самоубиете. Смисълът най-пръв е ВЯРА В БОГА.

Горе знаят, че всеки Проходил е Повдигнал и Цялото и му благодарят с фанфари и песни за добре дошъл... Бог е Милостив, Търпелив и лично ние по-милостиво същество, от Отца не познаваме и няма. Той единствен ни обича истински. Гледайте от Него и правете същото!

На повярвалите и набрали смелост и кураж ще подскажем: С повече дързост и решителност ще усетите в себе си как расте и се усилва Невидимото, как ви помага и това ще прави до края на вашия път... Цяло стъпало в повече си преодолял и на ново си стъпил, но и в нова Епоха (Етап). И така е само за тебе, щом се завъртиш и обърнеш към Бога по Принципа на Огледалото. Приехте Този, Когото винаги сте обичали, но не познавахте.

Какво се е случило? Нищо особено. Стана това, което точно сега трябваше да се случи. Не вчера или някога, а ДНЕС, в Настоящето. Никакво минало и никакво бъдеще не съществуват за гледащият в Бога. Налице е вече и времето и мястото и Кой! Не вярвайте на случайности! Ето, че се случи да не е случайност вашето Пробуждане, а факт и отбележете - същото за нищо друго не може да използувате! Онзи, Когото не приемахме, вече обичаме. Онзи, Когото не познавахме, вече искаме. Онзи, Когото не разбирахме, вече изучаваме. Онзи, когото не признавахме, вече уважавахме. Бог отричахме, а вече без Него не можем. Или само с две думи: Онзи от когото бягахме, сега към Него тичаме устремени и имаме истинския шанс да ни посрещне отвън, а в себе си ние да Го познаем!!!

Какво усещане в гърдите си имате? Възторжено, обземащо и обгръщащо. Попитайте близките си как изглеждате, нещо във вас не виждат ли и изненадващо ще чуете: Ти целият светиш - толкова млад и жизнен изглеждаш. А Бог отвътре и отвън гледа и се радва, защото в теб живее, в Сина си живее!

Човек може да се откаже от Бога и Духът Му до три пъти... в един живот и друг път такъв шанс ще има в следващия. Бог до Три пъти кани Сина си в неговия живот да се срещнат, но Сина все не бърза. Той бърза, когато не трябва, а точно когато трябва е бавен. Обърнат е, не както трябва и към Когото трябва. Бог приема всеки отвод и го уважава, защото Свободата, Волята и Избора са негови закони и вечни. В тях неприкосновеността на Личността на Индивида е нерушима и ненаранима - никой не може да те пипне дори с мисъл. Недосегаем си по своя път и точно в това е Красотата на всичко!

Бог до Три пъти кани човека да го последва и този шанс на всекиму се дава. Следващите Три пъти очаквайте..., но чуйте какво сте пропуснали...! КОГАТО И ДА Е ЩЕ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ БОГА... А ЗАЩО ТОВА ДА НЕ Е СЕГА, А НЯКОГА??? Щом е със сигурност, какво още чакаме! Добил ли е човек представа колко тежко е всяко прераждане, всяко безпаметно прераждане, когато Съзнанието ни не е послужило за нищо...!

Всеки пропуснат шанс е една агония в повече. Всеки шанс пропуснат е една агония страшна на материята в материята, въпреки че всяка ЕВОЛЮЦИЯ Е НАПРЕД. Секунда не губете и приемете и прегърнете този ШАНС - Тук и сега, днес в Настоящето.

Кога ще вземете вашето решение, ако не Днес, когато и да се решите. И тогава ще е днес, както сега, защо тогава не веднага! Всеки Ден е Днес. Кой Днес ще предпочете? И кой Днес ще е по-добър от друг, за да отлагате! Вчера и утре не съществуват, пустота е наоколо, не я внасяйте в себе си! Избери Днес, този ден, тук и сега в Настоящето, в Сегашното, защото утре със сигурност ще е по-тежко - това е, което не знаеше...

Сляп беше, но прогледна и на Бащината си трапеза седна. - така отгоре пеят на поелите Пионери. Избирай! Не е избор това да избереш друг път. Друг път няма!!! Тъй и тъй все някога ще го направиш, дори и от скука. От всички пътища, които милиарди са, до Отца ни САМО ЕДИН Е ЗА ТЕБЕ И ТВОЯ, и той е истинския, по който всички ще тръгнем един Ден и ще извървим, а някои вече са сторили. Техният днес остана в миналото, той там и сега е днес, както и днешният днес е днес. Обърнете внимание: Освен Днес друг ден няма. Всеки ден е Днес, когато дойде...

А сега, за да не бъдем разбрани погрешно, се налага да обясним защо толкова е належащо Днес да е днес, а не утре или някога...

Виновни няма. Виновен няма. Виновен никой не е. Какво значи виновен по отношение на себе си. Това не е по отношение на никой, за да се оприличава като вина. Спрямо себе си сам за себе си всеки е това, което е, защо виновен. Напротив - той е добър и прав, а не виновен. „Вината“ е човешко изобретение като лошото, движението и материята. Тя има своето място в човешкото превъзпитание, когато е наложително просто някой да се стресне и уплаши и започне всичко с любов да прави.

Най-важното е ДА СЕ СТАРАЕМ и ДА НЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ, а Бог помнете за всичко се е погрижил и в нас програма е вложил, на която с ей такива букви е написал: ВЕЧНО ДА ИМ СЕ ИСКА!

Какво?

- Вечно да ни се иска да дадем най-доброто от себе си.

- Вечно да ни се иска да правим само Доброто.

- Вечно да ни се иска да бъдем Красиви и Вечни.

- Вечно да ни се иска да не спира Живота никога, защото е прекрасен, идеален, прелестен, вълшебен и приказен.

- Вечно да ни се иска Бог да ни е Бащата.

- Вечно да любим, каквото и да е.

- Вечно Рая да е на земята (вместо ада).

ВСИЧКО, КОЕТО ЧОВЕК ПРАВИ С МИСЪЛТА ЗА

БОГА - ИМА СМИСЪЛ И СТАВА ДОБРЕ - защото всяка МИСЪЛ е за човека по принцип! Така ближният е наш брат, когото Бог ни учи да обичаме. Кой прави нещо, за да го разваля? Ако има такъв, ПРОВЕРЕТЕ ГО! Всеки сам нещата ще опитва и ще прави, но никога за да разваля или да изглеждат лошо. Направете нещо, за да го изхвърлите на боклука и елате ни кажете: Така е, прави сте или не сте...

Това не е игра. Никой не играе в материята. За горе имате право...

И сам Бог нещата не прави, за да не струват и да не използува. Играта е човешка измислица и тя място в живота му има - да открие слабите си места, грешките си и да се поучи, как да не ги допуска.

Огромна Грешка допуска Всеки, когато мисли само за утре или за вчера, а за ДНЕС не се сеща... и как Животът му отминава - в има, няма - и човек тиква остава...

Божествено знание е Знанието за Днес: Мисли само за днес, за да стане всичко, което правиш както трябва. Всяка друга мисъл за някога, прави нещата слаби. Това четете и върху него мислете до тогава, докато не забравите всичко останало. Когато съвършенството постигнеш или малко преди това, забрави и това условие и виж какво ще стане. Няма по-добро от условието МИСЛИ САМО ЗА ТОВА, КОЕТО В МОMEHTA ПРАВИШ!

Който другояче мисли ще ни изненада, но нека продължи. Скоро ще го проверим. И после ще го потърсим...

Не мисли за никога освен за Сега. За утрешният ден не мисли. И за миналото не мисли. Друг е въпросът, ако си убеден, че вчера и утре е Днес. Бързо търси лекар и гледай да е и психиатър. Той има нужда от теб...

Тайна голяма в човека е скрита.

Тайна голяма в човека седи.

Тайна велика от човека крещи, но странно, никой не Го чува...

Както днес нещата си решил, утре такива ще станат...

Както днес живота си живееш, такъв ще го живееш и утре...

Самовъзпитанието седи в това: да не досаждаш никому.

На собственото си превъзпитание Духовният човек гледа като на приключение, защото е РАЗБРАЛ, че всичките му нещастия, неволи, беди, страдания, мъки и болки (като неприятности) като ГРИЖИ идват от самия него, но той ще подари на Бога в себе си, а за ближния (отвън) ще остави радостите и успехите си.

Беинса Дуно: Готов съм да изкупя всичките ви страдания, ако ми ги продадете!

Освен, че трябва да мислим, има и върху какво да мислим. Остава да измислим качествено да бъде и сме намерили отговорите...

Комерсиализъм е, когато собствените си проблеми прехвърляме върху гърба на ближния, а собственото си щастие и успехи задържим за себе си. Всичко негативно в човека образува животното в него и от животното то произхожда, а не от човека в нас. Затова човек е трудно да бъде ИСТИНСКИ Духовен на земята, докато е в тяло и с животното в себе си, но всеки трябва да работи за това, за да му е по-лесно горе. Чистата, светла и кристална Духовност се дава, тя не се постига и заслужава, но за нея се работи. Щом човек се слее с Духа Духовността се дарява, т.е. даром се дарява, щом за Духа сте работили, т.е. човек е заслужил да получи истинските любов, вяра, мъдрост, истина, воля и прочие. Заедно с тях се дава Вечния живот и Свръхсъзнанието, т.е. вие вече сте в Безсмъртието.

Цялото Знание е за човека отредено и стои открито за желаещите да продължат учението си. Цялото Знание никой не може да притежава, защото то непрестанно се развива, расте и променя. Затова не спекулирайте с някои тайни, които научавате, за да не си образувате Карма. Кармата се образува от всички грешки допуснати през живота ви от невежество и е НЕСЪЗНАТЕЛНА. СЪЗНАТЕЛНА КАРМА НЯМА. Съзнателният Карма не прави. Карма образува само неосъзнатия, защото все още допуска грешки. Духовният човек с будно Съзнание грешки не прави, роденият от Духа грешки не прави. Той винаги е нащрек и бодър...

СВОБОДА + ЖЕРТВА = ИЗБИРАМ БОГ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...