Jump to content

Бог или его - едното е в повече


Recommended Posts

Бог или его –

едното е в повече

Човекът е нещо, което го няма

и това е единствената вярна

Истина...

..., когато Бог нямаш

или Богохулстваш.

Човекът сам си създава илюзиите и после в сенките им живее. Не е ли парадоксално да създаваш, креатури сам и после да се чудиш къде да свреш, защото се срамуваш! Такова премахване е на място, но е и най-трудното, защото е свое, твое и е скъпо. Човек трудно се разделя с материята, но виж с Душата... Това не е имане, а нямане, но на човека, а не на невидимото.

Бог не се създава. Високомерие е да мислиш, че можеш. Бог е около и във всичко, какво неясно има! За какво създаване изобщо говорим! Казано е, че всичко е Бог и е около всичко, и около тебе, малкия. Казано е, че и в тебе е Той МАЛКИЯ и не е необходимо нищо да създаваш... Просто трябва да откриеш, да отвиеш, булата да махнеш. Срамно и унизително е да се правиш на творец и създател (каквито прерогативи изобщо нямаш, проводник и канал такъв!).

Какво има тук за опитаване и преживяване! Що за първичност!? Преживянето е за овцете, преживяването - за хората, а ПРЕОСМИСЛЯНЕТО е за теб бездуховний! Не се съгласявай толкова елементарно, че това е твоят път, а излез от него, щом виждаш, че е крив - това ние наричаме ОСЪЗНАВАНЕ. Две, добре,

Три неща запомнете завинаги:

- Бог имаш, не е необходимо да създаваш, а да отвиеш.

- Его нямаш: абсурдно е да премахваш нищото.

- Човекът е измислил, че мисли, но не е вярно.

Цялото усилие по игнорирането на егото е абсурдно. Познаваме хора, които дори започват да се борят с него.

Ошо: Това е все едно да ти кажат, че в една тъмна стая стои твоят враг във вид на молекула или атом, когото ти не искаш и с когото ти искаш да вървиш на БОЙ. БОГ е той и БОЙ на практика не е възможен. Какви са ти шансовете? Никакви. Какво искаш да отстраниш? Само истинското може да бъде отстранено. Не можеш да се бориш с нищото.

Който тази борба е повел е загубил.

Христос: Не противи се зло му.

Беинса Дуно: С егото не се борете, а го забравете!

Такава е и борбата с лошото и злото, със страха и вината...

Ошо: Не можеш да победиш това, което го няма. Никой не може.

Ще бъдеш самопобеден, себепобедил се. Ще бъдеш победен от собствената си глупост. Чиста загуба на енергия. С какво се бориш? Със собствените си измислици. Накрая ще бъдеш победен, защото ще си тотално изтощен и сам ще се предадеш. Бог на този момент най-много разчита: да се умориш от материята и се обърнеш към Духът Му с Душата си.

Ошо: Но на кого ще се предадеш. Нова глупост. Сянката ли те победи? Как изглежда? И въпреки това си победен! Започваш отново да съчиняваш, че май си победен. Плод на разстроен ум и съответно нелепа мисъл. Дай покой на разстроеният си ум. Влез в себе си и потърси умът си...

Бо Ин Ра: Ти все още търсиш Бог в безграничните простори. Виж самите простори! Едновременен процес е раждането на Бог в тебе и ти в Него. Нищо не е толкова ненужно, колкото, търсенето на Бога!

Беинса Дуно: Ти Го търси, а Той ще те срещне.

Ошо: Влезлият в нечовешкият си ум ще разбере какво нещо е его и Бог какво е. Не можеш да откриеш нещо, което никога не е съществувало!

Бо Ин Ра: Преди да си подготвил Чистотата и Светлината в себе си Бог не можеш зърна и позна! И Духът Божи работи, за да роди в тебе себе си като твой Бог!

Сократ: позналият себе си, за Бог знае...

Запомни: Умът и Мозъкът служат, за да Приемат, Провеждат и Препращат мисли, но такова нещо, което в тебе „да мисли“ няма!!! Това добре запомни! 8000 години никой в това не ще да повярва, заради егото си.

Човек не е умът, не е мисълта, не е тялото си, не е чувствата, не е егото - те са продукт на не-мисленето. Може ли да е мислене факта, че имаш его и да ти е добре с него. Какъв трябва да си, няма да питаме! Това първо е антимисъл, че вътрешен център имаш и той евентулано се нарича его.

Беинса Дуно: Друг е центърът на човека и не е някъде, а в сърцето, но духовното и това е Душата, в нея, и не само там. Там е за МАЛКИЯ БОГ в големия Човек.

Егото е заместител като ред други слабости и недостатъци в човека. Той е много изобретателен при създаването на заместители. Винаги има готов заместител, за да те спре от работа, от дейност или от някакво действие! Понеже е мързелив, той ти пробутва най-различни сурогати, дубликати и фалшификати, за да не се прави никога нищо. Без тези заместители човек ще полудее, ако няма нищо под ръка, а при невежеството това е твърде възможно. За всичко е помислено. Така всеки център е на ума. Или казано буквално - умът ти създава заместители, за да защити твоята нормалност (и тук егото ти е на място), за да не луднеш или да не се разградиш или разпаднеш на съставните си части. Затова смисълът на всичко е да УЧИМ, РАБОТИМ и СЛУЖИМ, докато намерим истинският си ЦЕНТЪР - БОГА. До тогава егото ни трябва да работи, за да не се взривим и непрекъснато нови центрове да подава, докато намерим ЕДИНСТВЕНИЯТ -Бога.

След намирането на Бог, егото става излишно и даже пречи. Щом сме го създали, не е било съвсем безсмислено и е изиграло своята роля на заместител, а не заместителите, които отпосле създаваше, т.е. заместителят създаваше заместители докато намерим ИЗМЕСТЕНИЯТ - Бог.

ЖЕРТВА + БУДНОСТ = СЛИВАНЕ С БОГА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...