Jump to content

Бог и Ти


Recommended Posts

Бог и Ти

(Ошо - визми)

Завет на охлюва:

Това, което ви променя е добро.

Това, което се променя е разумно.

Това, което се осъзнае е будно.

Това, което ви осъзнава е любов

Мъдростта за Истината е такава.

ТОВА, КОЕТО ТЕ РАЗВИВА Е БОГ!!!

ОШО: Не е въпросът в това дали Бог съществува или не, а в това дали ти искаш да се развиваш или не. Сега е ясно - ти не искаш. Само търсещият Промяната, Новото, Развитието, Знанието, Разбирането, Осъзнаването, Любовта, Будността, Разума и Доброто ще срещне Светлината, която Истина се нарича и ще се убеди едва тогава, кое е това което го има и кой го няма, а това е страшният момент от всичко НАЙ-НАЙ-, в който трудно е точно ти да си представиш, че ТЕ НЯМА, защото БОГ ИМА ГО и на всичко отгоре ти лично ще трябва да обичаш и да Му служиш, а ти все още държиш на егото си, което сладко те люлее и приспивни песни пее (като в онази малка приказка за... разплакала се е гората, гората още и планината, че Бог нямало, а спели всички до един връз Него и вез ден пели, кога се събудили: Олюве, олюве, ти птицо проклета, защо тъй бавно пълзиш нагоре и така кога ще стигнеш, и там череши няма. А охлювът отвърнал: Когато аз пристигна, Той ще е там. Вие НАЙ- основно-то не знаете - БОГ НИКОГА НЕ Е ТАМ ВЕЧЕ. Той никога не е там, но когато аз пристигна, Той ще бъде на срещата. И охлювът Го видял, познал, разбрал и Му благодарил с думите: Аз им казвах, че ще бъдеш Тук, но те не знаеха какво е това Развитие.

ОШО: Те не знаеха, че Бог е собственото ти развитие. Когато тотално се пробудиш, осъзнаеш и станеш готов да служиш на Духът Му, ще зърнеш и Създателя. Бог стои в края на твоето СЪБУЖДАНЕ и те чака. Затова не спорете, а енергията, която имате използувайте, за да се ТРАНСФОРМИРАТЕ!!!

Години на кучето: Не може до Бог да стигне, който всячески се стреми да Го докаже като нещо несъществуващо. Той просто не обича пътуването и кокала си. Бог е вътрешно пътуване, но ти не знаеш. И как да тръгнеш към нещо, което знаеш, че не съществува. Вързали са ти кокала пред очите и все в материята гледаш, а за „вътре“ не се и сещаш. Остани такъв какъвто си. Бог не е за всеки. Бог не е уста за твоята лъжица. Бог не е кокал. Бог не е за забавление. Бог е игра, но ти не си играча. Ти не си от никой отбор. Като заспал ти просто нямаш нужда от Баща си. Ти сега имаш нужда от майка си, но пък не знаеш какво нещо е тя. А тя е между Бог и тебе. И има нещо общо с Вибрациите...

Преди да достигнеш учителите си от невидимия свят да разбираш, до Бог и да искаш не можеш да се добереш. Чуй първо какво те могат и тогава ще спреш да хвърчиш:

Бо Ин Ра: - Те могат да създадат в тебе нещо, което ти не можеш - сам да създадеш в себе си;

- Нещо, което да пусне корени в теб и на което ти да станеш храна..., нещо, което още няма и което никога не би могъл да постигнеш сам.

- И Светещите на Прасветлината не са го придобили сами. Тези висши братя не са падали и никога нищо не са губили от всичко, което са имали, но на теб искат да върнат старата собственост, която си имал преди да си бил принуден да загубиш, поради своята устременост към този свят на физическата материя... Те не познават смъртта, защото са един неразрушим образ от сили изграден от най-чиста духовна субстанция.

Бо Ин Ра: Запомни! След животните никой човек не е бил в тяло. По-горе от човекът са ангелите. По-горе от животните са хората. Последните, които са притежавали тяло от съзнаващите са животните. Човекът е летял и се е развивал, разнасял и реел където иска. Духовният човек е същество леещо се и носещо като облак в безкрая. ПЪРВИТЕ ХОРА ЖИВОТНИ СА СТАНАЛИ НОСИТЕЛИ НА ДУХОВНИЯТ ЧОВЕК, така материята с невидимият свят се сляла, за да се утвърди висшето и нисшето висше стане.

Бог да ти е Целта е целта. А не да се целиш в Него - има ли Го или няма. Това престанете!

На Върха и Величието сте високо, когато сте ниско, последни, слуги и малки. Тогава Божието Царство в теб ще дойде, но до тогава ти си само един ПРОВОДНИК на Бога и се радвай, че си Добър Проводник.

Други въпроси да не мътят главите ви. „Кой съм аз?“ е ОСНОВНИЯТ и ПРЪВ ВЪПРОС. Други не трябва Духовният човек да има. ВНЕСИ ВСИЧКОТО ОСЪЗНАВАНЕ, НА КОЕТО СИ СПОСОБЕН В ТОЗИ ВЪПРОС НА ВЪПРОСИТЕ... И не бързай, за да не те снабди с отговор умът ти...

Смисълът Е: Постигни да бъдеш едно с Цялото, с Бога..., за да дойде мигът на вярата и на убеждението отвътре, а не както сега - чакаш отвън да ти кажат...

ДВИЖЕНИЕ + ИСТИНА = ОТКРИВАНЕ НА БОГ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...