Jump to content

Бог е всичко и така изглежда


Recommended Posts

Бог е всичко

и така изглежда

Който се съмнява

е недоволен от себе си.

Не се съмнявайте!

Имайте знания,

а не съмнения,

както Бог.

Темата за Бог няма да е последна и скоро няма да свърши. Теми за Бога ще има много и те винаги ще бъдат на място, докато не признаем вкупом, че Го има. Тази тема вечно ще присъствува между нас и вечно ще остане нерешена и неразбрана, а за повечето ще остане и непозната, неинтересна и неприятна; и точно тук се крие отговора на въпроса ИМА ли Го или Го няма!

Проблема е индивидуален и в това е цялата трудност. Всички заедно искате да Го има, но никой не прави сметка, колко е това невъзможно... Всички искат да дойде и да Го видят, но не желаят да приемат, че е трудно всички условия да изпълним. Никой не се съобразява, че най-трудно от всичко е вкусовете и предпочитанията на всички да изпълним.

Бог просто не изглежда така, както всички очаквате и не е възможно (просто) да угодим на всички. Повечето ще останат разочаровани, а това не е редно да допускаме, по едно единствено съображение - да не се срамуваме с наведени глави. Това няма да е опит, а чисто и просто задоволяване на нечий каприз, по простата причина, че всичките не можем да обхванем. Задоволяването на чийто и да е каприз е забранено изрично със Закон на Бога, който е постановил: По-добре е да Ме няма, за да ви има вас. Всякакво показване затова е индивидуално, а за групово не мислете. Единствено и донякъде могат Синовете ми от по-ниските нива, защото размерите им са подходящи, т.е. зависи от вашето зрение.

След като Бог е всичко как можем и да помислим изведнъж да Го видим. Никой това не може - Всичко за всичко изведнъж да види. Няма как, няма с какво и няма кой! Ще се примирите с простия факт, че Бог може всичко и така изглежда, но не може да ни се покаже със всичките си лица на едно място и едновременно. Такова място няма. Това е все едно да искате да видите изведнъж Цялото Творение и то да ви бъде показано в нашия квартал. Как го виждате? Не съществува и миниатюра, която да сведем до вашите възможности и да проумеете за какво изобщо става въпрос. И съществена причина има за това: Огромна част от Бога просто е невидима за човешките очи. Човешкото зрение има капацитет и той е нищожен, за да обхване, възприеме и да види Бог... Спрете веднъж за винаги да фантазирате и Го потърсете в себе си, по-лесно е, повярвайте!

Ще се опитаме да обясним как ние си Го представяме (в Три Варианта):

- Представете си, че седите до една чисто бяла стена на огромен блок - кооперация, току-що изпръскана в прекрасно бяло със синьо като 50 на 50 метра, но без врати и прозорци, а вие сте застанали долепени плътно, почти опрели нос до нея, вперили погледа си напред. Какво виждате? Сега си представете, че цялата тази стена е само част от един Божествен косъм от Божията Брада в неговия външен край (косъма). Какво ще видите? Нищо казвате. Не е вярно, въпреки, че и това е Бог. Ние смятаме, че две неща сте пропуснали да видите. Първо информацията за това, което знаехте, че ще видите преди да доближите стената, но да предположим (от нас да мине), че не сте знаели. Второ - Част от цялата синкава белота, колкото и близо да сте застанали вече не изглежда така, има нещо мъгливо. Е-е, представихте ли си, макар и с помощ. Вгледайте се внимателно и мислете. Пред вас е най-малкият косъм от Божията брада от далечният й край. Какво видяхте? Нищо. Пак нищо. Съвсем ли нищо? Да. Значи сте Го видели все пак. Как така! Ама кое е? ДА е Бог. ДА Е БОГ, т.е. толкова сте могли, толкова сте видели. Кой е виновен.

Представете си сега, че Земята е като една топка, която Бог е решил да окъпе днес пред очите ви; нещо като Санитарен полуден. Взима Той един леген, напълва го с етерна вода и чиста буря и внимателно с върховете на трите си пръста се докосва до нейните най-високи върхове. После внимателно и нежно я завърта няколко пъти в легена и докато си мислим, че дъжд вали, той ни е окъпал и отново оставил. Представихте ли си?

Представете си сега, че най-после сте станали Духовен и сте с Будно Съзнание един от най-влюбените му в Земята Негови Синове, който е готов да служи на Божията Воля, нищо друго не го интересува и нищо повече не е способно да спре. Ето кой ще го види и познае. Вярно ли е? Мълчание... Той , Позналият Знае, че ако не мълчи ще Го загуби, но се вижда как преклонно благодари, обръща се и отива да служи на Волята Му.

Не ни остава нищо друго освен да бъдем търпеливи и да изчакаме да дойде и нашият ред, и докато това правим да започнем да се поупражняваме. После елате и разкажете на останалите, че е вярно. Друг начин няма.

Близка ни е и Идеята много хора да се съберат на едно място и в потресаваща набожност, любов и смирение да отправят взора си нагоре към Небосвода, в ясна нощ и да започнат вкупом и едновременно истинска молитва за Проява, но преди това да уеднаквят вкусовете и желанията си, за да няма недоволни, които веднага ще развалят всичко. Само с една идея ще се молите и медитирате мантрувайки: Прояви се Господи. И тогава Мълчащият ще промълви вам, това, което решил е...

Особено ефективна е и идеята - всички до един да станем Духовни, щото искаме Бог да видим (мотивацията), а не Бог да караме да прави усилия в тази посока. Не мислете, че като е един, ще Му е по-лесно, а сте забравили, че всички и всичко в Себе Си съдържа...

Така окултният ученик измерва нещата - с общата Духовност, и апелира към всинца ни да се осъзнаем и завъртим към Бога, ако не едновременно, то поне в скоро време, за да видим Бог такъв, какъвто нашата Духовност е пожелала да види. От тук нататък мненията ще са различни... А ние твърдим и публично заявяваме, че Бог никога няма да се покаже на които и да е, само и само, за да угоди. Тук не става въпрос дали ще се съгласите с нашето мнение или веднага ще питате Защо? или пък ще си останете на вашето.... Тук става въпрос единстевно за това БОГ ДА НЕ БЪДЕ ОТРИЧАН!!!

Бог любопитството на неверниците няма да задоволи, а на когото трябва ще се изяви. Нека никой не се обижда, но е наистина позорно и срамно и унизително да ви се организират панаири, само защото скучаете или не вярвате!

Чий е проблема: БОГ ВЪВ ВАС ВЯРВА И ВИ ВИЖДА, а вие в Бог не вярвате и не го виждате. Във вас естествено... Три възможности имате: Да се събудите, да отворите очите си и да повярвате. Избора е ваш.

Нямали сте били вяра. Питаме тогава: Какво е това, което имате?

Кога ще повярвате в Разумното? Когато осъзнаете това, което имате. Сега пък не знаете какво имате! Оставаме на почукване (повикване). Много грозни думи напират в мисълта ми и най-меките от тях са: Евтини разпродажби на кукли и парцали няма да правим, само защото на децата им се играело или имали пиш. Нека да извикат майките си... и те, горките обичат децата си не по-малко от нас. Тук не говорим за другите - и деца, и майки!

Разбрахме окончателно и се потвърди становището, че Бог не се интересува от нашите изисквания към Него, като демонстрация на показване и явяване, като желание за среща или някаква там визуализация. Той знаел крайният резултат и заявил, че няма време да се занимава с най-капризните от децата си. И е прав.

Запомнете и от нас: Разхищение на време, средства .условия, енергия и мислене е да седнете да обяснявате на някого, че е съвсем естествено ЩОМ ЕДНО НЕЩО ГО ИМА, НЕ МОЖЕ ДА ГО НЯМА, само защото ти си сляп. Едно нещо щом го има, то Е, той Е, Той Е.

Ако толкова ви харесват нещата, които ги има да мислите, че ги няма, ЗАЩО НЕ ПОМИСЛИТЕ СЪЩОТО И ЗА СЕБЕ СИ!!! Каква е разликата? Себе си също не харесвате и не обичате. Ще бъдете убедителни, ако ни демонстрирате как така хем ви има и изведнъж ви няма. Докажете на тези неверници колко лесно е да изчезне едно нещо, което го има само чрез мисълта. Изиграйте тази роля най-перфектно, прецизно и професионално. Ще е загуба за всички да ви има, след като вашето лично мнение е обратното. Докажете им на тези палячовци, че наистина ви няма и това можете лесно да постигнете чрез мисълта си. Нас ни няма в тези доказателства, но ще се радваме да видим най-талантливия и надарен Несъществуващ жив човек. НИЕ ВЯРВАМЕ, ЧЕ БОГ ИМА, БЕЗ ДА СМЕ ГО ВИЖДАЛИ и никакви доказателства не търсим, както и не желаем някой да ни занимава с този въпрос, а още по-добре ще направи, ако и с Бог не се занимава.

На времето баща ми, Бог да го прости, казваше: Деца, защо убивате врабчетата? Ако нямате какво да правите извадете си по едно око и вижте дали боли, и ако боли разберете, че ги боли и тях; живота във всички е еднакъв.

Ще минат години и времена нови ще дойдат, когато с тъга ще открием как нас ни е нямало, а Бог е имало; как нас по ни е нямало от Бога, но ще бъде късно!!! Тогава във скръб ще открием, че всичко, което сме правили е било безсмислено, но никой не е повярвал, а загубите ще са... В крайна сметка: Дали едно нещо го има или няма, дали е Бог или ние, КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА, за изгряването на слънцето или за мензиса на луната, ако няма никакво значение наистина, и за едните, и за другите. Каква е Истината, която ние при никакви обстоятелства няма да приемем и вечно ще се съмняваме, защото любов в себе си нямаме!!!

Сами сме, Бог няма, О, кей. Точка. Точка слагаме, но точка слагаме на ОТРИЧАНЕТО, а вие какво ще правите, си е лично ваша работа. Повече никога с Бог не се занимавайте в посока демонстративни панаирджийски фокуси. Нека укротим страстите и спрем дотук. Не е нужно повече да крещим, че го няма това, което не виждаме, а си хванем пътя и продължим. Какво повече му трябва на човека...

Спорели двама, че едно и също море било хем на изток, хем на запад и така не се разбрали, а били прави и двамата, но на края се сбили (нашенска работа) и ето как спора решили. Тръгнали всеки в посоката на другия и... не щеш ли се срещнали след време точно там където винаги езерото си е било - хем на изток, хем на запад, само че единият закъснял повече.

Ето защо вярвайте на всичко, което чувате (щом пари не ви искат), щом сте невежи, неверници и незнаещи и се захващайте да учите. Недоучени сме всички до един и заблудени, но нека с това нов спор не захващаме!

Последен Опит за летене ще направим, ако си представите, че е сутрин и току-що сте се събудили и се чудите да станете или може още малко да се поизлежите. Този ден решавате второто, защото - вие знаете защо (може празник да ви е днес), а на нас не е необходимо да казвате. Веднага пристъпете към следното: Боже има ли те или не и ако си в мен, обади се! - и в мълчание се опитайте нещо да чуете. Там някъде дълбоко в себе си, от дясната част на главата си, над дясното ухо в гробна тишина ще чуете нещо, което никога не сте чували и което винаги е било там, но не сте знаели и което (най-важното от всичко) никога не е спирало да свири. Това е Първият Глас на Бога, а другите след Него са учениците Му. Две думи още ще чуете: ДА, ИМА НИ.

Сега внимавайте! Никога няма да чуете Глас от Този, който Го има, ако Го нямаше, нали така? И ТОВА Е ЦЯЛАТА ИСТИНА. И друга Истина няма.

ПРАВДА + ДОБРОДЕТЕЛИ = БОЖИЕТО УЧЕНИЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...