Jump to content

Бог и останалото за човека


Recommended Posts

Бог и останалото

за човека

Истина е всичко, което ДАВА!

Недаващото е полуистина,

което се готви за нея

Бог е Истина.

Беинса Дуно

Беинса Дуно: Всичко дръжте на разстояние. Близко не означава Любов. Любовта не се поражда от близостта, а от стремежа ни да обичаме всичко!!!

Бог е умно и разумно да държите близо, но не и да Му висите на врата. Красотата на живота не стои в близостта. Нищо материално и живо не дръжте близо до себе си и към нищо такова не се привързвайте или пристрастявайте! Можете само отблизо да наблюдавате!, но в ума си нищо конкретно и определено не дръжте, а колкото да извлечете изводи, поуки и знания от уроците дръжте докосналото се до вас. Тези Три то е дошло да ви предаде и само си тръгва, но вие често го задържате. Закона е категоричен: Близо до Очите, Съзнанието, Волята, Умът, Сърцето и Делата си не дръжте НИЩО ,което да е по-близо до вас от Бога!!! Който това така е осъзнал и закона спазва се самопредпазва. Такава е Истината.

Истината се вижда (най-лесно) в малките неща и това е напълно обяснимо: всичко голямо е съставено от малки неща!

Засега човешкото тяло още не представлява завършен Образ на Божественото, а само Негово Подобие и е в процес на усъвършенствуване. До тук е само по образ и подобие, но ТРЯБВА да стане Божествено или като (подобно) Него. Само донякъде Бог е реализирал Идеята Си в лицевата му част. Много често дадено нещо е резултат само на една идея, която работи с векове, какъвто е случаят с човека като Божие Творение. Нищо без Замисъл и Промисъл не става. Когато едно нещо - по една идея - стане готово, то влиза в Творението като ВЕЧНО, защото е СЪВЪРШЕННО!!! Сега човекът още не е, но натам се е запътил. Много не му се иска, но никой не го пита. То се разбра, че до сега какъвто е нищо не знае, а още по-малко какво иска. Такъв въпрос във въздуха не стои: Защото човекът иска...

Просто нищо хубаво не става бързо. Бързо е само желанието ни да бъдем хора, но кой от вас е чувал за Закона: Добро бързане е бавното бързане.

Защо не мислим или защо слабо мислим? И можем ли да мислим или не можем? Кои могат да мислят и кои не могат? Един е отговорът на всички въпроси. Мисли само който подходяща вибрация има. А за това се работи!! Защото мислите, които до нас достигат, поради ниските си вибрации, ние по-висшите не улавяме в цялата им Честота и не можем да ги използуваме. Сега схващате ли смисълът на Чистотата и как тя е Честота? Човек по вибрациите не може да усети Божествената Мисъл, но на това ще трябва да се обучава - как да наблюдава, как да мисли, какво мисли, добро ли е то, и какво трябва да направи, за да повдигне собственото си ниво, а от там и вибрациите си!

Калявайте се да издържате на висши вибрации. Ще дойде време и ще ви потрябват. И това време е скоро... Висшето се приспособява, но нисшето не може, въпреки, че се ползува! То ЖИВЕЕ благодарение на МОЖЕНЕТО на Висшето. Сами се досетете: какво от Бога можете да ползувате като го държите близо до себе си, вместо всичко останало, което имате или мислите, че е важно и необходимо! То във всички случаи е с вибрации по-нисши от Божествената. ТОВА, АКО НЕ Е ВЯРНО, НИЩО НЕ Е ВЯРНО!

Не си ти този, който нещата измисля... Тогава КОЙ Е? Ти си този, който се заблуждава, че това може. И бъди добър в себе си да признаеш, че не си ти това, което мислиш за себе си, нито това което можеш в действителност да бъдеш. Тогава какво значение има Мислещият как се казва за тебе? Ако не е Бог, ще е Box или Вух. Ако не е „Както и да е“ ще е както трябва. Или Ел, или Ал... Но ти не си, със сигурност. Затова работи, да станеш.

ЧОВЕКЪТ (на този етап) НЕ Е ИЗМИСЛЕН ДА МИСЛИ... , а да прехвърля, да транслира и да трансформира само до някъде и това е фиксирано. Извън тези граници са илюзиите. Мисленето човекът ще може, когато това до тук усъвършенстува с любов, без да се самозаблуждава и приспива с някаква уникалност, гениалност или талантливост.

Чуйте Истината (но какво от това: влиза-излиза, ни влиза-ни излиза):

- Истини святи. Истини ясни. Истини бесни. Истини прекрасни. Истина е всичко, което е така както е, а не друго яче. Когато другото яче стане - такава ще е истината. Истината е това, което е както е, а не е по-различно. След време и по-различното, истина ще стане.

- Истината е такава, каквато е Истинската Истина, Божията.

- Истина е всичко, което не е истина, но сега не го разбирате. Не е ли истина?

- Истина ще стане всяка лъжа, за да удостоверим самоличността й. Истина е всяка лъжа, защото ВИНАГИ НЕЩО ДАВА, т.е. само онова, което дава е Истина!!!

Много свещени и съкровени Истини се изнесоха и още много следват..., да е за добро... има и сложни, има и ясни, но тайната не е в тях, а в нас. Сложно е всичко, в което не вярваме. Сложно е всичко, за което малко знаем или нищо... Защо човек губи интерес към простите неща и с, е насочва към Сложните? Горе това наричат „Дървен парадокс“: сложното на земята било по-лесно от простото... Никъде сложното не е лесно?!? Как ще разберем малките и простите неща, ако се залавяме все за голямото и сложното? Това е като при Труда и Мързела. Краде мързеливия, а работи честния. Иначе всички сме добри и добре, но Беинса Дуно е на друго мнение...

Беиса Дуно: Не може да си честен, а торбата с парите да я няма. Вие сте честни, съвестни, съзнателни, чисти, почтени и добри, а сте болни! И зле изглеждате! И малко живеете! Ето кое не разбирам. Едно от двете не е възможно, а двете заедно - никога! Или си в изброяваното или си зле. Който е в изброеното е здрав, богат, умен, силен, щедър, добър и щастлив. Мъдрият е такъв. Ако по делата им ще ги познаете, не остава друго освен да станем по-наблюдателни... Само това ли?

ГОЛЯМАТА ИСТИНА (от Христос) Е: ДЕЛАТА СА СЛУШАНЕТО И ВИЖДАНЕТО...

СЛОВО + ЗНАНИЕ = ТВОРЧЕСТВО

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...