Jump to content

Воля и Вяра (втори път)


Recommended Posts

Воля и Вяра

(втори път)

За да усилите Вярата си,

вярвайте на верните неща!

Всичко е вярно!

Всемогъщи Боже,

обичам те в Цялото,

обичам те и в мен!

И те благославям!

АМИН.

Повярвайте в това:

- Човекът може да лети

- Човекът може да ходи по водата

- Човекът може да вижда през човекът

- Човекът може да чете какво мисли другия

- Човекът може да пътува из целия Космос

- Човекът може да бъде на няколко места едновременно

- Човекът може да бъде Бог, ако повярва

- Човекът може да минава през стени

- Човекът може да лекува абсолютно всичко

- Човекът може да лекува с енергиите си

- Човекът може да контактува с Невидимия свят

- Човекът може да контактува с Душите на починалите

- Човекът може всичко, което и Бог може, ако Му служи на Волята, Законите, Съзнанието и Разума с Любов

- Всичко, което ви мине през главата, човек може

- Човекът може да минава през стени

- Всичко, което се съмнявате, можете

- Всичко невероятно и невъзможно и неизмислено човек може

- Не може измислилият всичко, да не може да го замести

- Човекът нищо не е измислил, но го може

- И несътвореното човек ще може

- Човек по буквите значи:

- Високо организиран честотен компютър е...

- Висш органичен и чист Космос е...

- Е всичко, което още чака (него)...(перспектива).

- Човекът е минал през всички форми, влизайки и излизайки от живота чрез Прераждането.

- Растенията на физическия свят са Мисли на Ангелите, а растенията на ангелския свят са мисли на човека.

- Някои хора с ограничени възможности за разбиране, никога не могат да станат Духовни и да повярват в каквото и да е преди да изживеят съзнателно животинската част от еволюцията си.

- Растенията и животните са резервоари на жизнена енергия за развитието на човека, но той още не знае да се свързва със силите на Природата; не е достигнал разбирането в себе си, за да го пренесе и навън. Още знанието няма, за да го ползува. Човешка слабост е все още, да приема растенията и животните като антагонистични на себе си, а НЕ Е ДОСТИГНАЛ СЪВЪРШЕНОТО РАЗБИРАНЕ, ЧЕ СМЕ ЕДНО, а в някои отношения те са дори по-доброто...

- Пропуснатите ползи, за които говореше още Христос са неизправените (непоправените) грешки.

- Където и да се намират човешките клетки след разпускането, при смъртта на техния човек, когато им дойде времето да бъдат събирани, Майката-клетка по сигнал ги събира до една и започва веднага сглобяването на духовното тяло на преродилия се отново човек, за да може да слезе на земята. Всяка клетка информацията пази и новата е придобила. Така Духовните клетки се събират и образуват Духовното тяло на човека с неразрешена Карма.

- Душата е съвкупност от умствените способности на човека и не само това. Душата е сбор от проявите на ума, сърцето и волята. Душата е матрица на Духа. Волята е функция на човешкия Дух, който оформя матрицата чрез ума, сърцето и волята. Душата е свиркащото устройство, което събира молекулите-клетки освободени при смъртта на човека-съзнание!

- Влияние има само там, където съществуват отношения на Взимане и Даване. Взимането и даването е ПРЕМИНАВАНЕ НА СВЕТИЯ ДУХ ПРЕЗ ТЕЛАТА И ЗАТОВА ТАМ Е НЕЩОТО (ВЕРИГАТА) ОТЗАД ЧОВЕКА.

- Времето е един фактор, който определя Движението, насоката на нашия материален живот, а Енергията е подтик на това движение отвътре! Енергията излиза отвътре и активизира навън времето, а времето работи само отвън, после влиза вътре и отдава енергия. Времето отвън чрез енергията ПРАВИ този свят (материалния) да изглежда това, което е!!!

- Душата трябва да се намира под контрола на Словото, а не на ума, защото ДУХЪТ Я ВИЖДА, а не ума! Умът е подвластен на желанията.

- Влезе ли във Висшия Свят от човека остават само корен, стъбло и клони от енергия: Духът е дървото с Трите части и ти ставаш Триединство с Триединството!!! !!! !!!

- Има ангели готови да сменят своя живот с нашия. В техният случай - това желание за слизане е продиктувано от неизчистена карма, която само в материята се изплаща чрез Служене, до постигането на святост. На земята единствено е възможно да видиш какво си постигнал чрез поправянето си, защото така си пожелал ти сам!

- Закон за Търпението няма. Закон и за Мълчанието няма. Те и двете са УСЛОВИЯ, но към закона на Жертвата - в който плюса става минус и обратно, а това е закона за Сътворението!!!

- Закона на Аналогията: Сравняваш всички процеси в света и виждаш, че те са едно и също нещо -МАЛКОТО СЕ ДВИЖИ В ГОЛЯМОТО! Човек никога не може да спре на едно място и да не се движи. Когато е спрял вътре в него се движат клетките. Когато клетките, са спрели в тях се движат атомите. Когато атомите са спрели в тях се движат останалите съставни части и така до края до ПИОНА, в който две неща само има, от които едното е материална-Духовност, а другото Духовна-материалност (като субстанция). Всъщност нищо не е в покой, но свръхголемите неща така изглеждат, както и свръхмалките - в абсолютен покой сякаш са, но не са!!!

- Бог е в недвижение, за да се движи останалото. Ние се движим само, когато Бог ИСКА - това е свързано с творческата ни част. Бог също се движи, когато ТВОРИ! В момента Човечеството осъществява един Негов Замисъл: Земята вече е на път към Него, тръгнала е от периферията към центъра да се прибира, навътре; все едно че сме листенце от маргаритка в жълтият център на която Бог стои, а ние циркулираме по периферията на белите Му листенца. На всеки лист Вселени от планети има, всяка на различен етап на своето развитие - едни се разбягват от центъра навън, а други се прибират към него. Като роената капка на този бял лист нашата земя се движи, първо отвътре навън към периферията и така обикаляйки листа започва в един момент да се прибира отвън навътре към центъра. Когато изпълним поредната идея на Бога и Той ни прибере в Себе Си, след кратка почивка тръгваме на друго място, по друг маршрут с нова идея да реализираме Божиите Планове за нас и по този начин помагаме на общата Еволюция на Цялото. Така всичко се върти във вечен кръг и сега представете си една огромна подобна поляна пълна с маргаритки, в центъра на която един Божи Син стои и служи на Отца си. Така Творението красивее и се усъвършенствува все повече и повече докато се развива...

- Плод на Самосъзнанието е Речта на човека!

- Спасението на човека седи в мислите и мисленето, в чувствата и любовта, и в делата му. Беинса Дуно няма книга, в която да не повтаря колко значими и важни са Мисълта, Чувствата и Делата, и свързаните с тях ум, сърце и Воля, съответно във физическия, Духовен и Божествен свят. Тази Тройна Тройка никой не трябва да пренебрегва и да подценява, като казва, че Спасението е дошло, когато в Умът е дошла Светлината, в сърцето - Топлината, а постъпките и делата ни до едно да са добри и благородни!

- Днес хората не вярват, защото е нарушена Хармонията им. Където има разумни, съзнателни и любящи процеси, там човек е добър. Само съзнателният човек е добър, свестен и съвестен. Странно нещо е човека: има толкова и невиждани богатства, които не познава, в които не вярва, а все иска и единствено вярва в парите.

- Светлината носи Божията Мисъл и остава и оставя в ума на Готовия, будния и съзнателния. Такъв

на земята се ражда на 2000 или най-много двама...

- При Молитва умът, сърцето и волята трябва да взимат активно участие едновременно! Такава Молитва носи Блага и само тя се чува. Пред Бога всеки трябва да се моли прав, чист, естествен и смирен, смайващ от скромност, доброта и търпение, светещ от чистота, вибрации и трептене, луд от желание, любов и вълнение!!! !!! !!!

- Най-естественият начин човек да се ИЗЧИСТИ ВЪТРЕШНО Е КАТО ДЪРЖИ ПОСТОЯННО В СЕБЕ СИ МИСЪЛТА ЗА ДОБРОДЕТЕЛИТЕ НА ХОРАТА, т.е. ЧРЕЗ ВЪНШНОТО!!! С чисти и светли мисли, чувства, слова и дела ще вървите между хората и ще бъдете точни, лоялни, образци, дисциплинирани, за пример, даващи и контролиращи се всеки миг и няма да се интересувате как нещата, които правите ще завършат, а само ще ги правите, за да придобиете опита и другите от вас да се учат. Друг Път няма. Щом Първият Глас в Себе си си послушал, всичко което правиш ще завършва добре, но ти няма да се интересуваш. Благодарете непрекъснато на Бога за всички Божии мисли, които са ви докоснали и нещо оставили, така и за чувствата, така и за словата, както и за делата си.

- Бог ни учи, че първо се взима, а после се давало, но това не се отнася за земята, а за горе или за свръхсъзнателните и будни на земята. Човек не знае, че всичко има от рождение и от нищо няма нужда. Няма защо да се моли и нищо не трябва да иска, а просто да се пресегне в себе си и ще го има. Само на Съзнателният (Духовен) човек на земята всичко се дава наготово даром и за втори път, допълнително за преданното му Служене на Бога. Сега и качеството е друго, въобще осигуряването е пълно. Докато на земята земния, който не вярва, не люби и не знае, а и поради това не съзнава, нищо не получава, а и от себе си не знае как да вземе, дори да се сети, че има. Долу в материята първо се дава, а после се взима, за да може съзнателните първо да вземат, а после да дават!!! С още една разлика-земният винаги връща борчовете и услугите, а съзнателният получава до край.

- Човек има Три врати - на волята, на ума и на сърцето. Внимавайте когато ги отваряте. БЪДЕТЕ ОГРАНИЧЕНИ В ДОБРОТО И В ЗЛОТО! БЪДЕТЕ СВОБОДНИ И В ДОБРОТО И В ЗЛОТО. Ако едновременно не сте ограничени и в двете, вие не сте в правия път.

- Освободете се от всички мисли, чувства, идеи, слова, желания и дела, които тровят организма ви и вашата психика. Тази е една от основните задачи на ученика и Духовния човек: да се пази, да се чисти, да е господар на себе си. Който не е готов да пожертвува своите мисли, чувства, слова и дела за Божественото, не може да влезе в Божието царство. Божието Царство се взима НАСИЛА, но последното стъпало Бог единствен дава, дава се даром. Последното стъпало не се постигат или придобива...

- Възлюбени на Бога са онези, които носят Неговите Мисли. Всяка Божия Мисъл носи живот! За да си млад, здрав, жив, богат, умен, силен и добър внасяй в ума си добри, красиви и позитивни мисли. Плътта е слабото, възпитай егото си. Силното е Духа. Него приемай! В него вярвай! От него се учи! За да познаеш Отца си. СТРЕМЕЖЪТ НА ЧОВЕШКАТА ДУША Е НАСОЧЕН ВИНАГИ КЪМ ДУХА, ЗАЩОТО ЗНАЕ СВОЯ ПРОИЗХОД!!! !!! !!!

- Животните са създадени чрез Словото (мисълта). Рече Бог да се създаде и те се пръкнаха. Словото означава РАЗУМНОТО НАЧАЛО (каквото е мисълта, но Божествената). Произходът на животните се крие в Разумността. От животните може много да научите. Животните имат известна степен на разумност и затова следващата цивилизация ще правят кучетата, доказали по безспорен начин три Висши качества развити - Преданост, Служене и Вярност, както и други, но да не комплексираме човека, защото е много чувствителен. Връзката е тази, че всяка цивилизация КЪСА ВРЪЗКАТА с всякакъв Разум. Животинският Разум е на по-висока степен и в по-висок свят от човешкия...

- Символите се употребяват, когато искаме да направим отвлечените въпроси понятни и лесноразбираеми, т.е. достъпни за човешкия ум.

- Смисълът е да примириш животинските сили в себе си и в Трите свята. С животинските сили в себе си ще примирите и Трите свята.

СВЕТЛИНА + ИСТИНА =

ТВОРЧЕСТВО В ИМЕТО НА БОГ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...