Jump to content

Гърнетата


Recommended Posts

Гърнетата

Тежка тема и трудна,

както за обяснение,

така и за вярване.

Но Истина.

След смъртта си човек отива „горе“ в нещо като поле, което всъщност е тук, т.е. човек остава там където е бил, но в друго измерение, в зависимост от това ще се преражда ли и кога. Според вибрацията си той се нарежда и в съответното поле, но като Душа. Всичко зависи от това как си живял на земята. Полетата са най-различни и невиждани по размери.

Човек единствено не се преражда, ако е изпълнил Мисията си, т.е. слял се е с Духа или пък е познал Бога. Повече не се налага идването му в Ада, защото е изчистил Кармата си и няма какво по нея да отработва. Само такъв може да избира „горе“ как за в бъдеще ще живее и какво ще прави, защото е заслужил със земното си Служене. Просветлените и пробудените са Души изплатили дълговете си и прекратили задълженията си към веригите и кръговете. Съдбата си по-нататък всеки сам ще определя. Работата и горе е достатъчно за желаещите да служат на Бога.

Останалите се прераждат в интервала от 45 до милион години. Времетраенето е в зависимост от Кармата, която всеки има. Колкото е по-обременен човек, толкова по-бавно е завръщането му на земята. Осъзналите грешките си особено държат прераждането им да става бързо. Всеки сам пожелава да слезе на земята отново и да се поправи.

Какво представлява полето с гърнетата? Мястото му е близо до земята и е оцветено в сиво-червен цвят като залез. До където ти виждат очите е само гърнета в началото на което има един вход и в края един изход. Новопристигналите се нареждат най-отзад и започват работа. Започва се една равносметка на изминалия живот в един огромен обем с форма на гърне, в който като на филм можеш да проследиш целият си живот секунда по секунда. Придвижването в полето става според Съзнанието. Колкото по-осъзнаваш, по-напред се предвижваш. В едно гърне всеки може да си построи каквото поиска и да си създаде чрез мисълта всичко онова, за което на земята е мечтал. Началните 45 години са период на т.н. осъзнаване, разбор и равносметка, а в края са взимането на новите решения, поставянето на новите задачи и мисия, с които се явяваш пред Бога и обещаваш да поправиш. И заставаш на опашката да си чакаш реда. Гърнетата са енергийни форми, които по нищо не се различават от материалните на земята с някои особени белези само... Работиш в покой, все едно, че си си взел продължителна отпуска и в почивка твориш новия си живот. Готвиш се за новото си връщане на земята. Гърнето е среда от енергия.

Всички до един ще се връщаме на земята, докато и последната си Карма не изчистим и не остане и помен от нея. Долу на дело се показват обещанията горе, въпреки, че излиза, че при слизането си нищо не помним. Не е така. По желание и горе можеш да работиш, но това става на друго място, в друго поле. Полетата са колкото и вибрациите, вече казахме за какво става въпрос. Горе човек се убеждава, че тайни наистина няма и разбира как всичко се вижда и знае. И се срамува! Всеки миг от твоя живот се хроникира на запис, който разглеждаш обстойно при престоя си „горе“...

Смисълът е да слагаме поправеното във верни форми, за да можем на земята да претворим в дела. Става според Светлината на Съзнанието ни. Никой горе не може да понася целият боклук с който се сблъсква и е твърдо решен да се отсрами. Желанието за коренна промяна е първо, само и само да не си повече виновника за нещастията и на останалите от твоя Кръг или Верига... Когато се уверят, че в гърнето не сте си губили времето, а сте МИСЛИЛИ и ОСЪЗНАВАЛИ СЕРИОЗНО, ви приемат за готови и чакате.

Повече от всичко желаете да се преродите, за да докажете на Бога и на Веригата си, и на тези от вашия Кръг, че всичко възможно ще направите, всичко от себе си ще дадете, с цялата си енергия ще работите, но никога повече няма да допуснете това да се повтори. Дълбоко в Подсъзнанието и паметта ви ще закодирате цялата информация по новата Трансформация за това, което сте обещали пред Отца си и ще оставите в Ръката му единия край на Веригата си, за да Ви има...

В друг случай човек не престоява в гърне, а отива на по-високо място, ако е успял в последния си живот да повдигне Съзнанието си макар и с едно стъпало. Най-високо, в Рая отиват само успелите в един живот да преработят Самосъзнанието си в Свръхсъзнание. В по-висшите полета живеят Душите живели по-духовно, по-праведно и положително на земята. Тяхната Светлина е и ярка, и чиста, и ясна, по това ще ги разпознаете; те минават покрай вас като ангели. Светлината горе е на етажи и тук вече това горе е истинското Горе. Това е мястото над полетата с гърнетата, в съвсем друго измерение.

Гърнетата са полето на Недвижението, в което и сега се намираме, но по друг начин. В гърнето са само

Духът и Душата, защото те единствени могат да носят цялата информация за вида (собственика). Всичко е според Съзнанието и Осъзнатостта. Колкото е по-високо Съзнанието, толкова по-високо отиваш. И друго запомнете: Горе се мисли, анализира, разбира, разсъждава, но и се работи в смисъла на правене. Горе единствено не можеш да поправяш. До истината всеки сам ще стигне, грешките си всеки сам ще види и ще намери Решението за поправянето им. ГОРЕ ОСЪЗНАВАНЕТО Е БЕЗ РАБОТА, А ДОЛУ Е РАБОТА БЕЗ ОСЪЗНАВАНЕТО!!! Да бъде това така, ние сме си го измислили. Да бъде това така, ние сме си го направили.

Закона е верен: ВСИЧКО ПРИЛОЖЕНО ОСЪЗНАВА!!! Вместо слизайки от горе долу да пренесем със себе си и рая, ние се мъчим как ада горе да качим. Да, но не.

Стара окултна тайна е: да не се мъчим да убеждаваме неверниците в съществуването на каквото и да е. Тогава не можем да твърдим, че едно нещо съществува, понеже слепите не го виждат. Не можем да твърдим, че и съществува, по същата причина. Затова е нужно мълчание. Когато мълчим, те започват бавно да вразумяват и виждат Истината. Става в тишина и без досада! Можете да вземете всичко, което Бог е определил за вас, но от себе си, т.е. ще се протегнете, но трябва и да виждате какво имате и какво взимате. Силата на Бога се нарича Радост именно по тази причина, но тази Радост други я изживяват, т.е. умеещите да се самообслужват от себе си...

Разликата между Бога и сатаната е ЛЮБОВТА!!! Сега става ли ясно, защо от всички качества на Бога само Любовта няма антипод!

Който на земята постигне Възкресението или Единението с Бога, сам избира горе къде да живее и какво да работи, но все е Служене на Отца. По-доброто от живот на земята и живот горе е да избереш живот горе и да не желаеш никога повече да се прераждаш, но. Това НО е уникално красиво! Постигналите Човечността, Любовта и Състраданието чрез Великата Саможертва сами избират да слязат на земята след вземе, когато и да е и ДА ПОМАГАТ, но не от задължение, а по Разум и Съвест, т.е. от хуманна гледна точка, а това е сериозен Мотив и Аргумент пред Бога, за да ти разпишат веднага билета за слизане. Много не могат да гледат безпристрастно и хладнокръвно мъките долу и твърдо взимат решение да слизат и да повдигат според даденостите си. Такива са всички апостоли, светци и гении, всички пробудени и учители, но слизането е в пълно Съзнание.

Всеки Постигнал не е задължително да хареса нашата материална Вселена. В Космоса е пълно с всякакви, отработващи, всяка поотделно, някоя Божия Идея. Горе това с тяло не става, а с енергийно тяло, което сам си правиш според нуждите...

Горе жертвата е по-достойна за уважение, защото и условията са по-тежки, и работата е повече, но и отплатата е по-голяма (Духовната). Достойна е за уважение всяка проява, която има за цел да помага и дава!!! Бог все нови и нови задачи поставя на Посветените си Синове и на родените в Духа, но не това е най-важното в момента...

Четвъртият Вариант за Прераждане е най-тежкият. Почти не ни се коментира, за да не засилваме позициите му... Но Бог си знае работата. В едно квадратно поле с непознати размери се събират Душите само на Престъпници, убийци, разбойници, мародери и свръхпаталогични случаи. Тях Бог е определил за камъни, но ги чака да станат повече, за да образува някъде с тях някоя планинска верига. В живот като камъни всяка изстрадала Душа има възможност с милиони години да преосмисля положението си и да се осъзнава. Трудно се разчупват някои форми и време им е необходимо, за да се преориентират. За камъни да бъдат, Бог е определил най-нисшето, геноцида. За камъните рециклацията е най-трудна и най-дълга. Тук е мястото да потвърдим още веднъж тази привлекателност на самозабравилите се и саморазправящи се камъни: Всеки престъпник ще убива докато осъзнае, че не може повече да убива, защото нищо не прави, освен да видоизменя материя.

Най-неприспособимите към Божиите повели нека чуят и знаят: глупаво е веднъж достигнал човек да бъдеш, да се отклоняваш и започнеш изкачването си надолу. Камъка може да носи паметта на милиарди години, но твоето място не е там. За да заслужиш камък да бъдеш, определено си бил скот и деспот, нещо важно по пътя си пропуснал... Това наричаме падане от върха и носи кодовото наименование „падането на термита“.

С ей такива букви горе е написано: НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ!

Стъпалата са: Етажите са: Етапите са:

- Камък - 4 вида - обикновен, скъпоценен, външен и вътрешен

- Растение - 4 вида -

- Животно - 4 вида

- Човек - 4 вида

- Ангел - не знаем.

Горе времето не съществува и значение някакво няма, както при хората. Добре е все пак да не бъдеш външен камък и милиони върху спокойствието ти да газят, докато работа имаш и трябва да мислиш, но и това е част от пътя и уроците са за теб. Защото има камъни толкова навътре, във сърцевината на скалата, които осъзнават в мир, тишина и покой. Било невиждан покой и се чуваше дори, че не било никак лошо.

Не е лошо да си упорит, но в Доброто, а не в тъпотата. Струва си да опиташ Красотата, Щастието, Хармонията и Съвършенството пред всичко останало, което се сетиш! ТЪРСИ, КОЕТО НЯМАШ, А НЕ БИЛОТО...

А до онзи момент кога ще стигнете, на жертвата, когато ще сте готови Кармата си да обремените, но човек да спасите! По-далечко е от камък до Бога да стигнеш, отколкото от човек. Толкова ли е трудно за разбиране!

Прав е Бог като „казва“: Това, как да живеят си е тяхна работа, а мен единствено ме интересува да го правят!!! Как, не знам. Както знаят, но да не спират. Имам нужди и от планини и от свръх твърда материя, от всичко имам нужда. Понякога наистина материята е толкова много, че и остава, но съвсем друго е Красотата, когато се сътвори чисто нова и цяла вселенска система, и остане, отколкото да не стигне. Но знайте и друго: ТАМ НЯКЪДЕ ДУХОВНОСТТА Е ПОРАСНАЛА ЗА СМЕТКА НА ТЕЗИ МОИ СИНОВЕ!!!

Така е, но ако искате нашето мнение, ето го: Да станеш причината от теб да се сътворят планини и нови системи, е може би най-сериозният начин да ни съобщиш, че все пак ставаш за нещо. Вярно е само това, че ще бъдеш Първият Камък, а това е Път...

ИСТИНА + СВЕТЛИНА = ПРОЗРЕНИЕ

Krum_Krumov_005.jpg?fbclid=IwAR1zXQjBMj5

Фигура №1

Това е безкрайното поле, в което Гърнетата стоят и чакат ред, за да се преродят на земята. Идват от долу и застават най-отзад. Придвижването им става според Осъзнаването. Движението е напред към изхода, където най-готовите и осъзналите очакват своето Прераждане. Колкото по-бързо е осъзнаването, толкова и по-бързо идва редът за Прераждането. Това е полето най-близко до земята, където най-често отиват живелите според материализма атеисти, а по-развитите (като осъзнати) отиват по-нагоре и там животът е друг.

Krum_Krumov_006.jpg?fbclid=IwAR1zXQjBMj5

Фигура №2:

Зад човекът, откъм гърба се намира тъй нареченото Астрално (ментално тяло), в което се намира Истинския човек, като Дух и Душа, - Тук е цялата Верига от Наставници (учители, водачи) плюс целят Невидим свят за теб. В елипсата отзад е твоята истинска индивидуалност. Смисълът е елипсата да се влее в човека, като за целта Връзката горе трябва да се асимилира, т.е. скъси и стане едно с тялото. Става с живот в Чистота, праведност, Истинност, Любов, Мъдрост и Разум. Духът, който протича през човешкото тяло е на практика т.н. и познато в будизма „кундалини“, което протича отзад през гръбначния стълб и през четала и отпред излиза през върха на главата. Отзад е входа, а горе е изхода. Колкото е по-чист човек, толкова движението на този Дух е по-безпрепятствено през Сушумна и чакрите са най-пропусквателни.

Krum_Krumov_007.jpg?fbclid=IwAR1zXQjBMj5

Фигура №3

Веригата така изглежда: В горният край Бог я държи в ръката си, а в долния, най-ниско в материята си ти, а цялото разстояние от Горе до долу е населено според измеренията със Наставници, Учители и Водачи. Асимилирането (усвояването) става „един по един“, до сливането и с последния горе. Нивото е: тръгва се от теб най-нисшия и постепенно до горе, първият до Бога е Архангел - твоят последен Учител. Смисълът е в Сливането със абсолютно всички и става за много животи и прераждания до мига в който Бог преценява, че това се е случило и ви прибира до един при себе си и Ви се дава нов Живот според качеството на свършената работа. Веригите на всички са различни, както и броят на Наставниците в тях. Всичко е според Степента на Съзнание на този най-долу, на земята.

Krum_Krumov_008.jpg?fbclid=IwAR1zXQjBMj5

Фигура №4

Хиляди са пътищата В тялото на човека, по които тече и протича Божият Дух като енергия или кундалини. Разклоненията са по цялото тяло и на практика се захранва всяка клетка. Посоките са най-различни и всички до една под формата на буквата X или на Кръст. Само Общия поток е един и той минава отзад и отпред през Средата на човешкото тяло, веднъж отгоре надолу и втори път - отдолу нагоре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...