Jump to content

Всички пътища водят към Бога


Recommended Posts

Всички пътища водят към Бога

Мисленето за лошото спира

Духовното Развитие.

Просяк бъди, но злото не прави!

Велика Душевна Светлина е четенето на Божието Учение! Няма прелест по-голяма от тази - по цял ден да си въдушевен, удовлетворен, щастлив и спокоен! Само след знанието не е важно колко дозирано мъките ще дойдат, но Радостта е несравнима.

Случва се и глупак да победи,

но това е милост за победения.

Смърт е за Безсмъртната Душа да живее след теб грешнико! И затова запомни: Злото е у другите, за да се поучиш, инак зло няма!!! Когато не се поучиш злото идва и така изглежда. Мисли преди да обещаеш! Излъжеш ли, защото обещанието си не си спазил само хабиш енергия - празните мисли да вървят в празното.

Божията Еволюция никога не може да спре и тя вечно ще върви напред въпреки човешките намерения, желания и въжделения. Въображение нямаме за предстоящото. Една цивилизация, когато не може да достигне това, за което е определена, й се дава Огъня. Само той ще промени твърдия свят и материята в него. Досегашните цивилизации опитаха силата на първите три елемента, които се оказаха слаби. Последният остана за нас и в него никой не се съмнява. Който издържи. И това е път. Ще са необходими вибрации, чистота и светлина.

Несломима е сега упоритостта и твърдостта е ненадмината. Ще са необходими по хард енергии, по-качествени и по-пречистващи. Казват, че Бог е бил сеяч. Сега ще бъде и ковач. Оказа се за съжаление, че само с ритане по задника и чукане по главата няма да добием Светлината, а пак чрез Светлината ще стане, но по-гореща. Нужно е овалване, очукване и ошлайфане на ръбовете, т.е. човек ще се поправя и подобрява независимо дали иска или не, дали разбира или не, дали знае или не... От един момент нататък никой повече не ще пита провалилият се колко още провала смята да допуска! Затова ПРАВО е в материята, а ПРАВ да е в Духовния свят.

Беинса Дуно: На земята има един общ резервоар дето отиват Душите на умрелите след смъртта им и там плуват те като риби. Над тях небето е червено - сиво и ги пекат без да ги обръщат и отново ги чакат да поискат. Там всички Души до една ОСЪЗНАВАТ без да поправят до следващия живот. Колкото и карма да е останала, връщане ще има. Гърнетата, в които рибите се пържат са красиви и дивна е гледката. Всичко копае без да изхвърля, а Божието Благословение се стича на всеки през гръбнака.

Истинският Път няма пътеки: само един е и е прав, но кой е, не се дава. Няма от тук и от там, от ляво, от дясно. Прав е и стръмен и като такъв сочен. Зад този път стои Покоя, увереността, свободата, съвършенството, осъзнаването, единението, знанието, любовта, мъдростта, истината, единството и истинския живот. Знанието за всичките казва: щом си Част от Цялото си защитен, осигурен и ударен.

БУДНОСТ + ПРОМЯНА = СТРЕМЕЖ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...