Jump to content

Красива Истина Е:


Recommended Posts

Красива Истина Е:

(Мъдростта)

Дзен: Защо взимаш това,

което имаш?

А какво нямаш!?!

НОВИНИ ОТ БОГА: - Време е само онова, което ви се дава да навържете едно след друго достойните си дела за Мен.

- Ще дойде време, когато ще разберете, че всички пътища са Мои, ако в себе си вграждате Любовта Ми. Всичко е Добро. Всичко е в Моя План. Всичко, което към теб иде е от Мен. Само Аз знам какво трябва да се случи в деня ти. Нека не те плаши никаква крайност. Такава няма и няма да паднеш в нейното ограничение, ако си в постоянна Будност чрез Молитва и Смирение. Остави на вълните да те заведат до Морето, там ще откриеш Първоизточника на целта за този си живот.

- Събудете се от заблудата на очакванията.

Това е едно от най-големите разхищения на сили и Дух у вас. Не очаквай, а вярвай в Добрия вариант с готовност за будност при всяка ситуация от ежедневието ви. БУДНОСТ означава: СЪЗНАТЕЛНО ВЪЗПРИЕМАНЕ НА РЕАЛНОСТТА!!!

- В Истината всичко илюзорно се променя до степен на Чистотата.

- За да си свършат работата Наставниците ви, е необходимо трептенето на сърцата ви да не изостава от трептенето на Ума. Щом всичко е вибрация, нямаме право едно да развиваме, а друго не. Така няма да ограничавате и Водачите си.

- Най-доброто, което можете да си пожелаете един на друг е целият път извървян зад гърба ви да е работа за Мен.

- Няма категоричност в нищо, защото всичко е в Динамика. В този смисъл няма абсолютно сходство на Душите. Всичко се променя с всяка измината секунда и всеки момент е вече стар, ако мислите за следващия.

Има творческо използване на Мига да бъдеш с една Душа сродна Душа. Да бъдеш сроден с Духовните трябва да извършиш решителен прелом в трансформацията на егото си, което те отличава от света, от Светлината и от Целостта. И с тази промяна да се отвори Съзнанието ти, т.е. да видиш, че си част от Цялото. Такъв и това е смисълът на сродните Души.

- Учете се на отговорност. Придобива се, когато поемете Отговорността да се грижите за някого. И освен това: спрете хората да поучавате, оставете на хората пространство за избор - те да избират как да живеят и много скоро ще се уверите, че те ще заживеят пълноценно.

- За утеха ви давам запалените Души по пътя, но никога не забравяйте в Духовен спад, че сте деца Мои, не унивайте. Чака ви Радостта на Сътворението. Тръгналите са в Моята Благост и ще бъдете и в Моето изобилие. Тогава ще познаете Мощта да бъдете Божие Чедо!

- Радост от Сътворението означава: Да държиш в ръцете си плода на Съзиданието от Отца си и себе си (т.е. вашия плод) като Негов съучастник, чрез избора да бъде Неговата Воля и чрез Просветлението, че Волята Му е това, което желаеш, защото в Съзнанието и в Съзнание се оставяш в ръцете Му. Всеки изход е Благословия за теб, защото преди да избереш приемаш, че Изборът ти е Неговата воля. Радостта на Сътворението означава РАЖДАНЕТО на Нова Душа - Сливането й в плът, т.е. дете.

- Вълненията на плътта ще утихнат по пътя щом сте избрали Духовното. Приемайте бурята на страстите в себе си като част от действието на края. И я приеми като тема за довършване. И я превърни в тема за градивност.

- Откривай във всяко красиво трептене Моята грижа за теб, дете на Светлината. Та нали с това се издигаш към Мен - с все по-точната Сетивност за Красотата, която е обвивката на Любовта, която съм Аз.

- Оттичат се силите от този, който е вперил взор напред, а сърцето му ДНЕС плаче за обич. Виждащите в Любовта са Виделината на света във всички негови били и бъдни времена, защото вижда се на светло само. Виждащите в Любовта единствени успяват да докоснат в

Болката идеята за Бога. А иначе Отец ни само с радост иска да пребъдем, за да бъдем. И дал ни е Ключът на Светлината - ПРОЗРЕНИЕТО, че сме по-малките на по-голямото. Само смирената глава узрява за молитва, защото Виделината гали покорния. Покорен в изпълнение на Божията Воля.

- Сам избирай Любовта като усещане в сърцето. Възпитавай в себе си необуздан стремеж да даваш. Това е твоята формула за Любовта.

- Жената - Майка, е централната фигура в Бъдещето, заради МЕКОТАТА и закона на Жертвата, на която тя е по-способна от мъжа.

- Истина е, че освен време и пространство съществува и една Реалност, защото първите две не са реални величини. Времето само определя нещата, а пространството може да се увеличава или намалява. Когато човек живее извън времето и пространството, той може да разбере Реалността, но материалистите това не могат, защото не излизат извън времето и пространството. Нещастията на хората се дължат на това, че живеят без Духовното, което може само да ги пречисти и извиси. Силата на човека се познава само, когато той е подложен на изпитания.

Беинса Дуно: Всяко тяло, което има стремеж към друг център, който е еднакво силен като центъра на земята, не може да се движи, т.е. когато човек премести центъра си към Духовното остава извън времето и пространството в безтегловност и независимост. Ето я Свободата - да бъдеш отново по средата, но подчинил физическото на Духовното в себе си, т.е. ПОСТИГНАЛ. За да разберете Духовният живот трябва да сте събудили в себе си известни качества. Важно е вътрешното пробуждане чрез външното да става!!! Във всеки човек са вложени Духовни способности и чувства, които трябва да се развиват. Работете върху себе си като внасяте един по един Добродетелите и мислете върху всичко, което правите! Развилият интуицията си на земята ще живее и в двата свята!

Лао Дзъ: На Голямото се пада да бъде ниско. Голямото е съставено от дребното. Преодолявай трудното, докато е лесно. Осъществявай голямото, докато е дребно. В света трудното дело започва с лесното, а голямото - с малкото. - Действувай чрез бездействието! - Извършвай неизвършеното! Вкусвай невкусеното! - Много се получава от малко. На ненавистта отговаряй с Дъ. Кой знае причината на онова, което се ненавижда по природа? Ето защо Мъдрецът също се затруднява, когато обяснява. Небесното Дао не се бори, то е способно да побеждава; не говори, но е способно да отговаря; не го канят, но то само идва; забавя се, но е способно да планира нещата; небесната мрежа е рядка, но нищо не пропуска. Който лесно обещава, той не заслужава доверие. Действието започва с онова, което още не е. Редът се въвежда, докато още няма смут. Който действува, няма успех. Който държи губи! Най-дълбокото Дъ е и дълбоко, и далечно, и противоположно на всички неща. Който го следва ще получи велико благополучие. Който иска да се издигне над хората, трябва да се остави по-ниско от тях. Който иска да бъде пред хората, трябва да се постави зад тях. Блясъци на грабежа са: Дворците, разкоша, насищането, трупането, хваленето и привързаността! Излишното си може да предаде на другите само онзи, който има Дао.

Дзен мъдрост: Никога не казвай разликата между топлото и студеното каква е, защото не знаеш, и колко е - също, както и защо. На нито един от въпросите отговор верен нямаш.

Начинът да възпиташ малкото магаре е като го яхнеш.

При мисълта, че си постигнал Дзен, ти го губиш веднага.

Какъв е смисълът да се придържаш към времето, което не съществува.

Когато въпросът си е ваш, вие ще намерите и отговора.

Ошо: ВСИЧКО, КОЕТО РАЗБИРАШ Е ПРОСВЕТЛЕНИЕ (светне ли ти и кажеш „така е“ - ПРОГЛЕДНАЛ СИ!)

ВСИЧКО Е СЪЗДАДЕНО ДА ГАЛИ ТВОЯТА СУЕТА, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ Е ВРЕДНО, т.е. от тебе зависи да не ти хареса.

Бо Ин Ра: Не се кълни - нищо нямаш и нищо не е твое.

Кого използват? Ще плащаш.

Яж, ако си гладен. Не яж, а се храни, ако си гладен.

Съзнателно ли търсиш смъртта ще я намериш и без да се самоубиваш! Някои след смъртта отсъствуват...

Смешен е израза „той няма Съзнание“. Има си човека, но е в кофата за боклук - в това е превърнал е той главата си.

Само сам и само в себе си чрез себе си и за себе си ще добиеш Съвършенството дошло от Словото, Светлината и Свободата.

Христос (Иисус): Имащият Слушането умее да слуша... Имащият Слушането умее слушането. Тук слуша е като чуване, подчинение, служене и начин на държане. Чувствата са силите, с които Творим! Всяко щастие е само резултат от способността ти да твориш, да създаваш, да служиш. Щастието е дълг в тебе, а не дар и^за него не се говори. Изводът на щастието е в теб. НИКОЙ НЕ Е КАЗАЛ НИЩО НОВО ЗА КАКВОТО И ДА Е: само словореда е различен, словореда е различен - нов опит за Израстване. КАКВО Живееш???

БУДНОСТ + ЛЮБОВ = ЛЮБОВ В ДЕЙСТВИЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...