Jump to content

Всичко е за добро


Recommended Posts

Всичко е за добро

Капиталът на човека

– това е Доброто,

което е заложено в него

- Късметът на човека.

Всичко, което човек опитва заслужава да е негово. Всичко, което човек опитва го заслужава. Щом имаш Съзнание за нещо то е твое. Щом имаш Съзнание за нещо заслужил си го.

Човек има девет отвора, през които много ПРАХ е влязла в мозъкът му. Човешкият мозък не е организиран навсякъде. Има места където е още в развитие.

Когато човек обича само да пие, яде и се весели, т.е. да се удоволствува, в него задният мозък е прекомерно развит за сметка на предния. В малкия мозък се намира егоизма на човека и инстинктивните му наклонности, т.е. животинското. Тук са и половите чувства. Днешният човек живее повече с чувствата и животинското в себе си и сякаш лишен е от Мисълта, но не е така. Той мозъка си определено не използва еднакво. Поради по-слабо засегнатата си предна част, той изглежда като ощетен, но не е, но и не използва. Човекът работи само с лявата част на своя мозък.

ЧУВСТВАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ПОД КОНТРОЛА НА РАЗУМНАТА ВОЛЯ!

... дясната част на човешкия мозък още не е развита, неорганизирана е както трябва и е в застой!

Съвестта е чувство, а не способност. Безсъвестният послъгва, краде и не е справедлив. А други хора просто са съвестни, така са родени. Набожност е също чувство. Вярата и тя. Набожността е благородно чувство, предпазващо и надеждно. Такъв човек е състрадателен. Набожен е преди религиозен. Религиозен е само човек, който има Любов към Бога.

Човек според желанието си какъв да бъде се и развива, като сам си търси подходяща компания и среда. Без наблюдателност не можеш да станеш Духовен. Без причинния център не можеш да станеш разсъждаващ. Само с добри намерения и без способности нищо не става. За всяка работа се искат способности. Не е важно за какъв се препоръчваш, важното е да бъдеш, а не да се хвалиш.

ДОБРИЯТ ЖИВОТ Е ПЪТ!!! Добрият живот е път за организиране на мозъка, и който живее добре ще се ползва от благата му. Сега целият стремеж на човечеството е да се организира човешкия мозък. За да се превъзпита човек му трябват образци и позитивни примери.

Да си добър или лош е въпрос на избор, на собствен избор, но ти доброто си не натяквай и отплата не очаквай, ако искаш да си чист и честит вечно! Не злобливият вярва на всяка дума и го наричат Наивния и Доверчивия или Вярващия. Лично аз не мога да си представя, че стоящия срещу мен е седнал да ме лъже. В това няма логика.

Победата над злото е победата на високото над ниското. Страхът единствено изчезва, когато изчистиш Съвестта си. Гневът не различава, подобно на глухия, който все си мисли, че всички за него говорят.

Нищо не се самоубива както човека и нищо себеподобното не убива, както човека човека.

Доброто има силата да действува веднага, но когато го организираш или планираш то не става никога. Непоказната Добродетел е мъртва, а това е другата крайност.

Бог прощава на покаяният се и изповядал, защото е победил злото. Един добър за Бога е един лош по-малко в групата на лошите. Праведният зло не мисли. Както боли от лошото на приятел, подобно нещо е и болката от несправедливостта. Тогава Бог се намесва.

Който Не Иска няма врагове. Имаш ли тайни, не си съвсем чист.

Всеки човек носи заложбите, които Бог му е дал, плюс резултатите от усилията, които той е проявил в миналото. Който е много отстъпчив си прави пакости: за хатъра на този или на онзи прави грешки. Хатъра произтича от тщеславието, а това е чрезмерно развита чувствителност - човек иска да има доброто мнение на хората. Подтик е това, но трябва да бъде под контрол на разума, защото човек не може всякога да има доброто мнение на хората. Трябва непрекъснато да даваш, за да имаш доброто мнение на хората. Не търсете най-първо доброто мнение на хората, а първо да бъде вашето виждане за това, което правите, разумно ли е. Първата опора търсете в себе си и после извън себе си. Сегашните хора искат доказателства, но как да ги дадеш на малки деца, които няма да те разберат, но твърдят, че вече са големи.

За когото има още нощ и ден, има още да се усъвършенствува, защото има хора със Съзнание, което обгръща цялата земя и за тях само ден има и то слънчев!!!

Вслушвайте се в Първия Глас в себе си! Човек е свързан с Невидимия свят и му се помага по всяко време. Когато отчетеш „дойде ми нещо на ум“ - това е от Наставниците - тяхната намеса и помощ за теб. Връзката е възможна само с организиран мозък!

Когато човек се роди от Доброто и Истината, той вече никога няма да умре. Превод на Вода е Доброто, а на Духа - Истината. Истината внася храната в човешката Душа. ЕДИНСТВЕНОТО РЕАЛНО НЕЩО, КОЕТО НИЕ ЗНАЕМ В СВЕТА - ТОВА Е САМО ДОБРОТО. ТУЙ, КОЕТО Е РЕАЛНО, ТОВА Е ДОБРОТО. ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ВИЖДАМЕ И МОЖЕ ДА НИ ПРИЧИНИ РАДОСТ, ЩАСТИЕ И БЛАЖЕНСТВО Е САМО ИСТИНАТА. ИСТИНАТА ХРАНИ ДУШАТА НА ЧОВЕКА. САМО ИСТИНАТА ХРАНИ ДУШАТА ЧРЕЗ СВЕТЛИНАТА. Дневната светлина, външната е временна илюзия.

Да се роди човек от Доброто и Истината означава Сливането с Духа на Душата ни. Става без баща и майка - всеки сам ще бъде и двете. Баща, майка и дете ще бъдете едновременно - този е закона на Духовното, на Безсмъртието. Вече си в Свръхсъзнанието и вечно млад, т.е. трансформиран. Смъртта работи като Посвещение и учи хората да се откажат от обикновеното Самосъзнание, но няма кой да гледа.

Христос казва: Откажете се от всичко и това всичко дайте за благото и доброто на всичко!

ДВИЖЕНИЕ + БУДНОСТ = ОСЪЗНАВАНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...