Jump to content

Дух, Душа и Тяло


Recommended Posts

Дух, Душа и Тяло

В Света има четири Величия

и човекът е едно от тях.

Останалите Три са Дао,

Небето и Земята.

Лао Дзъ.

Щом си Син на Бог, какъв можеш да бъдеш освен Божествен! Толкова прости неща като не виждаме как да разчитаме за по-нататък, че ще приемаме и обясненията за Него. Крайно време е човек съзнателно да приеме, че е Бог, ако и Отца си да не иска, ако и да не разбира все още за какво става въпрос.

Човекът е Син Божи - тази част от Истината е безусловно вярна във всички времена и епохи и такава ще остане завинаги. Друг е въпросът, защо толкова прости истини отхвърляме и особено такива, които са от три думи съставени. Ако на тези Истини - от Три думи - не вярваме, как ще приемем и разберем по-сложните с повече дадености в себе си. Молим ви, не бъдете елементарни, обикновени и нисши. Бъдете естествени, индивидуални и висши.

Цената на човека седи в неговата Душа, а не в неговата форма, и положенията през която тя минава. Свещената област на Душата в човека, която е определена за място на Бога в нас е Симпатиковата Нервна Система, Слънчевия възел, Четвърта Чакра. Там е седалището на Отца ни.

Нищо в момента не е по-важно от това да разберем Основната и Единствена мисъл, която ще спаси човечеството и тя е:

- Обръщане към Бога всеки миг от своя живот. Т.е. нищо без Бога не правете.

- Любов към Бога във всяко нещо, в което Той се намира.

- Лекуване чрез Христа и учението му...

Сега да си припомним Целта, която ни събра - пишещи и четящи, т.е. ученици:

- ДА ОБЕДИНИМ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ МАТЕРИЯТА И ДУХОВНОТО и никога повече да не разделяме, за да не се осакатяваме.

Оттук нататък каквото и да става в живота ни, ЗНАЙТЕ, ЧЕ Е ЗА ДОБРО. Никъде зло по Пътя не е заложено и нищо лошо не е, а само Урок, Изпит или Предметно учение. Не се плашете от чистенето, от пречистването - такова нещо е онова, което ви е уплашило, а вие лошо наричате...

Тайната дава ЛАО ДЗЪ:

- Искаш ли да го свиеш, трябва да го разпуснеш...

- Искаш ли да го отслабиш, трябва да го засилиш...

- Искаш ли да го унищожиш, трябва да го възвеличиш...

- Искаш ли да му отнемеш, трябва да му дадеш...

ТОВА СЕ НАРИЧА ДЪЛБОКО ПОСВЕЩЕНИЕ!!!

КОЙТО ПОЗНАВА ХОРАТА Е ПОСВЕТЕН!!!

КОЙТО ПОЗНАВА СЕБЕ СИ Е МЪДЪР!!!

КОЙТО ПОБЕЖДАВА ДРУГИТЕ Е СИЛЕН!!!

КОЙТО ЗНАЕ ДОСТАТЪЧНО Е БОГАТ!!!

КОЙТО ПОБЕЖДАВА СЕБЕ СИ Е МОГЪЩ!!!

КОЙТО ДЕЙСТВА УПОРИТО Е ВОЛЕВИ!!!

КОЙТО НЕ СЕ САМОПОГУБВА Е ДЪЛГОВЕЧЕН!!!

КОЙТО УМРЕ, НО НЕ ГО ЗАБРАВЯТ Е БЕЗСМЪРТЕН!!!

Мъдрецът винаги е способен да спаси човека, ето защо за него няма ненужен човек.

Мъдрец е, който се отказва от свръхмерното, прекаленото и крайното.

Мъдрец е, който от възрастните, деца прави и всичко обича от сърце.

Какво означава тук: „Надушвам опасност!“ - ще кажат вечно съмняващите се, страхливи и недоверчиви песимисти. „Надушвам“ означава Три неща:

- Предчувствие...

- Интуиция...

- Или нещо, на което разчиташ, но не му знаеш името.

Все неща от Съзнанието, Разума, Сърцето и Душата. НА-ДУШ-ВАМ

„Надушвам опасност“ става с Душата, а не с носа...

Предупреден си, да се пазиш, да внимаваш. Предупреждават те, че си в опасност. Така работи интуицията. Ето защо ЗАГАСИ ВЪНШНИЯТ МАТЕРИАЛИСТ В ЧОВЕКА И РАЗПАЛИ ДУХОВНИЯТ В СЕБЕ СИ.

Слаба Душа е страхливецът поради собственото си невежество, а не по природа. Той инстинктивно долавя, че е нещо, но се чуди защо не изглежда като него и това го разболява. И в крайна сметка стига с това „инстинктивно!“ Надушваш нещо благодарение на нещото в себе си, което не познаваш и не искаш да признаеш... С какво надушваш, ако не е тайна! Къде отиде инстинкта ти за самосъхранение или смяташ, че той е само за запазената марка „Живот“. Животното използва инстинкта си за всичко, а ти само живота си гледаш и на страни не поглеждаш. Кой е по-ограничения?

Запомни: Простащината, мързела и алчността са ЖИВА СМЪРТ, т.е. ти си мъртъв благодарение на себе си. ВИНА и СВИНЯ имат един корен.

Запомни: Когато се говори за Духовното няма място за обратното.

Запомни: В Служенето на Бога Протокол няма.

Запомни: Светът ще се оправи, когато човекът в него започне от себе си.

Беинса Дуно: И когато това стане масово явление, оправянето на света вече ще е факт.

 Свещена Истина: ВСЯКО НЕЩО ПРЕДИ ДА СТАНЕ МАТЕРИАЛНО ИЛИ ВИДИМО, ПЪРВО Е СЪЩЕСТВУВАЛО В МИСЪЛТА.

Съседна Истина: СВРЪХМОЩНО СРЕДСТВО Е ЖЕЛАНИЕТО, каквото е желанието при Медитация или Молитва.

Научна Истина: СВЕТЛИНАТА Е В КОНКРЕТНОТО, ТОЧНОТО И ЯСНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ, ЧЕ ДА Е ДА и НЕ Е НЕ, а не как да е или с компромиси. В „СЕБЕ СИ“ е

Всичко. Вярата единствена прави всички неща възможни?

Каквато съдба си отредиш, такава ще я ползваш.

Не ти ли прави впечатление ЧОВЕЧЕ колко често напоследък те успокояват, че след тебе други няма да има, но за самият тебе нищо не казват. За тебе, който си все още жив, нищо не казват! но на тебе това не оказва особено влияние. Какво ще правим? Чуй!

- Лукавата Душа вреди на Трима - на Себе си, на Слушащия и на набедения.

- Ненаситната Душа е Душа опасна. С Три „Н“ е и затова не прилича на нищо.

- Глупава и Проста Душа е, която в пиянство и преяждане се весели, наричайки това самоубийство „удоволствия“.

Бог в тези две е скрил Три неща - Злото, Болестта и Блудството, Смъртта. Зад всяко ПО- и НАЙ-е скрита слабост, лошото. Зад всяко ХИЧ и НЯМАНЕ е скрито богатство и имане. Бог така избрал е да ни завещае Имането като нямане и Нямането като имане и те до днес още са гатанки за всички. ПО ТОЗИ ПЪТ - НАПРЕД, НАЗАД - ТИ СПИРАШ ПО СРЕДАТА КЪДЕТО Е ЧЕРТАТА. Затова и горе и долу е същото!!!

Когато види човек Духовния Дар започва да става силен, но завистлив види ли го, го губи. Единствено завистливите очи виждат това що нямаш. Как иначе се вижда невидимото?

Хубаво е човек да получи всичко, което желае, но обикновено сам не знае какво му трябва. Мисли , че е всичко, което имат другите, но това не е, което му трябва по всяко време. И да не желаеш не е лесно, ако не знаеш за какво ще ти служи. Тогава е по-лесно да не желаеш. Всичко, което човек желае има, преди още да е поискал каквото и да е и така разбира, че не му е трябвало. Едно нещо щом не си го видял, то не ти трябва. Докарал се бе човекът - КОГА ДОБРО ПРАВИ ДА СЕ ОГЛЕЖДА... Не взимай Дар и не прави дар, който те държи нащрек!

Сурова и неотменна е повелята на Духовния свят:

ДУХОВНИ ДЕЛА С ЛЮБОВ, Е ВСИЧКО! ТИ СИ ПЪТЯ, ИСТИНАТА И ЖИВОТА - ИЗВЪРВИ СЕБЕ СИ С ДУХА В СЪРЦЕТО СИ, ЗА ДА СТАНЕШ СЪВЪРШЕН, БЕЗСМЪРТЕН И ВЕЧЕН. Духът е Волята.

Отредено от Духа призвание е: ВСЯКА ДУША ДА БЪДЕ ИЗВАДЕНА ОТ МРАКА И ВОДЕНА КЪМ ВЪЗКРЕСЕНИЕТО. Възкръсналият в себе си трябва да прозре Истината: както ти служиш за опит, така около теб всичко служи за твоя опит. Всички служат и им се служи и им се служи!!! Няма на кой да не му служи. Няма и на кой да не му се служи.

Никой да не си въобразява, че може САМ да понесе цялата Истина по дадена Тема, и да не стане Жертва. Това и Бог не се захваща да прави, не защото не може, а защото знае, че е загуба на време!!!

ДУХ БОЖИ + ДУХ ЧОBEШКИ = ДУХОВЕН ЧОВЕК!!!

Начинът: Глътваш окото си навътре, хей тъй както си гледаше навън, но вече се опитваш да гледаш навътре и назад и познай какво там ще видиш? - Бог. -Ти позна. Как позна? В светлина ти светещият Го позна! Съединили сте Ролите си, Волите си, с една дума - ДАДЕ ТИ СЕ...

Духовното не се вижда, защото Силата му е невидима. Удовлетворението е твое, НЕВИДИМО И ТО Е, и не изглежда да е нещо материално от земята!

БОГ: Не губи присъствие на Духа - ТИ СИ роден Победител. Тялото следва Съзнанието, защото е образувано от неговото Мислене!!!

Никога две Души не могат да мислят различно за едно и също нещо: единият не може да изкаже това, което мисли, защото не може да го види, както го вижда другия. Схващанията никога не се изключват взаимно: ъгълът и мотивацията са различни, а мислят и двамата за едно и също по един и същ начин, но не се разбират, защото Словото им е слабо, а това така е поради различното им НЕВЕЖЕСТВО. Всеобщо е заболяването. Единият обикновено е отворен, а другият - затворен за материализма. Обикновено единият е затворен, а другия - отворен за Духовността. Единият най-често е мислещ, а другият - чувствуващ. Единият е отворен за Бога, а другия за Онзи. От къде да дойде Разбирането? От къде да дойде и Разбирателството? - това Бог продиктува ни, спешно да предадем...

Обедини Душата и Тялото си в едно Желание и ще се излекуваш. За да оздравееш трябва да повярваш, че искаш.

Беинса Дуно: Яж на тъмно и ще разбереш, че СЕ ХРАНИШ. Яденето е материално, а Храненето - Духовно. Яж на тъмно и всичко ще видиш и ще усетиш. Ще осъзнаеш, че се храниш. Ще усетиш и схванеш, че участвуваш и нищо не е механично. Не разбирай нещата крайно!!! Интимничи с нещата, както интимничиш с жената; обичай ги, както обичаш жената или децата.

Бог: Вратата на Рая се отваря със „Сезам“, но вярната дума ще ти дам горе, а тя е... ЗНАМ. „С“ е Съзнанието, а „Н“ е което сега го нямаш.

БОГ: Тайната на тайните е: КОЙТО МЕ ОБИЧА СЕ ВОДИ ОТ ДОБРОТО ЧРЕЗ СИСТЕМНО МИСЛЕНЕ - ЩЕ СЕ ОТВОРИ ЗА ВСИЧКО И ЩЕ СЕ УСЪВЪРШЕНСТВУВА. Добрата дума към всеки, всякога и към всичко е МОЕТО ПРИСЪСТВИЕ...

СВОБОДА + ИСТИНА = ОТКРОВЕНИЕ

С любов ще правим, с любов ще дават...

С любов ще служим, с любов ще връщат...

С любов ще любим, с любов ще любим...

Моженето на Бога, аз показвам.

Правенето на Бог, чрез мен изглежда...

Любовта Божия искам да изявявам!

Наагарджуна: Нещата извеждат Съществуването и Същността си от ВЗАИМНАТА ЗАВИСИМОСТ между тях. Сами по себе си те не представляват нищо.

Жертвата за Бога е СЛУЖЕНЕ НА ХОРАТА И БЛИЖНИЯ...

ЕДИНЕНИЕТО СЕ ПРОЯВЯВА в Правене на Божията Воля в нашите Мисли, Чувства, Слово и Дела.

Чистотата се добива чрез Светлината, която сами Проектираме на всяко тъмно и мрачно място. НИЕ сменяваме тъмнината със Светлината, когато мислим. НИЕ светим. МИСЪЛТА СВЕТИ !!! !!! !!!

Чрез Светлината всички се чистим. Горе го правят най-добре.

Побеждавайте себе си, за да се появи във вас желанието да помагате!!! Превъзмогвайте себе си и се отказвайте от всичко лошо без страх. Щом пожелаеш да помогнеш без да са поискали помощта ти е агресия, дори добро да е това, което си намислил! Безспорно е, че когато държиш да помогнеш - независимо как - на близка закъсала форма, - човек се саморазкрива, отваря в себе си, и това е най-доброто, защото забравя себе си. Най-доброто е да ни се случи да помогнем, когато са ни помолили, защото се доближаваш до Служенето. Не по-малко важно е да ни се случи, защото ще намерим смисъла на тази форма и всички останали по принцип. Едното за едното е същото и за останалите. Помагайте при зов, покана, молба, иск, чукане и просба, иначе е насилие.

Човек трябва да познава формите на Божията Мисъл!!! Защо ли? Само те могат безкористно да помагат и не вредят, когато до човека дойдат, а и той ги очаква. Т.е. не е изненадан.

Мисленето е най-красивият процес създаден за радост и веселие на човека, но той до никъде не е стигнал в опазването му. Както Божиите Мисли могат да помагат, не може нищо. Във всички останали случаи се трупа кармичност, когато ги задържаме или по тях-но внушение решим да помогнем точно там, където не са ни очаквали или сме нежелани. Да държиш да помогнеш на всяка цена, но без да са те поканили, е суета, егоизъм, себелюбие, високомерие и гордост: вижте ме колко мога. За тук е мотива, но и разбирането. Пропуснали сте най-важното. Забравили сте любовта си. Без любов, помощ не съществува. Само с мисъл приложена, помощта е осакатена. Виж, с любовта, помощта прераства в благодарност, благоговение и благословение.

Горе форми няма!!! Само долу човек създава формите!!!

Ако ни питате какво е най-важно за човека, е какво пък...

- Здрав и прав да си,

жив и здрав да си,

прав и жив да си,

толкоз...

Какво нямаш? Нямането на едно от трите, осакатява човека. Помислете кое и как и с какво е свързано, за да е толкова важно? Непълноценен си щом те няма в Трите - жив, здрав и прав, т.е. нечист си и това е трайно присъствие в теб. Трябва да го извадиш или замениш с противоположното. Едно от трите щом куца, смени го с неговия антипод. Потърси го, те не са много.

Чистотата е външната страна на човешкия дух. Вътрешната е в мислите, чувствата, словата, желанията и материята. Духът по принцип е чист и неизменен. За него нечистото не се отнася. Седи той в четвърто измерение зад нас и ни помага. Човек е ударен със индивидуални - Дух и Душа и това не знаете какъв ПОДАРЪК Е!!! Ние не знаем какво имаме и на какво са способни ТЕ за нас. Какво повече можем да желаем, ако осъзнаем какво Бог ни е дал, с какъв дар ни е дарил, а все роптаем или сме недоволни. Стремете се да откриете тези Дадености, какви дадености крият в себе си.

Ти си Вратата, през която Бог минава. Много са Вратите в човека, много са и вратите за човека, през които всичко определено за него Бог може да внесе или влезе, както и да извади и даде. Даването е постигане. Даването е осъзнаване. Даващият е Съзнание, а не човек. Ти си вратата, през която Бог минава, т.е. Духът минава през себе си и Душата. Обратният път е: от личността се отива в Духа чрез Душата.

„Вътре“ не значи тялото, а Духа. Духът е и в тялото. Вътре не значи и Душата. Тя и вътре е, но и отвън. Сигурно не си я представяте като нещо малко или по-малко от тялото ви... Вътре означава само Духа. Тялото и Душата са части на Духа, негови средства, помощници, инструменти и части. Душата е част от Духа и е извън него и в него.

Когато от Веригата разберат, че ти си повече материален, отколкото Духовен, спират да помагат или поне не така, както до сега. Всяка наша ориентация към по-нисшето или правенето на нещата без Духовното, т.е. правенето им половинчато или осакатено, защото е неразбрано, ги кара да се оттеглят, стоят и чакат твоето Пробуждане и обръщане към тях. Дълъг е пътят на всяко Осъзнаване и Пробуждане (като Проглеждане), но е твоя и такъв, и никога не се надявай на повече, ако продължаваш да пъшкаш в материята. Твоят път е най-краткият за теб. в това не се съмнявай, но ако се осъзнаеш нещата се променят.

Който не знае нищо за тези зад себе си, той не не е, а не е от Бога и не е от пътя. Първият от веригата се усеща в Тъмнина, Тишина, Мълчание, Ослушание, Съзнание, Покой, Мекота и в Топлина

От горе спазват закона: помогни си сам, за да ти помогне и Бог, Те знаят, че не ти помагат, а Бог чрез тях работата Си върши т.е. помогни си сам, за да ти помогнат и от веригата. Първо сме ние, а после са те. Ние сме важните. Ние ще правим, а те ще дават. Когато се включи и Любовта в Правенето, ще ни се додаде и останалото.

Свиренето в дясната част на главата е усещането за личната ни вибрация, но зависи какво чуваш! Там е връзката с веригата и е добре, когато свиренето чуваш или го има. Каквото и да е, то е по-висша вибрация от несвиренето или от тази на тялото.

Между разумните Души връзката се осъществява чрез веригите им, защото всички те все някъде се препокриват в безкрая, защото много са общите, подобните и близките неща.

По система се определят Духовните срещи между хората с Будно Съзнание, т.е. между готовите и желаещи да служат на Божията Воля. По система се определят и контактите между събудените и с всички останали. Преди всичко връзката е естествена и никога не е случайна! Чрез тези две Връзки се дава Живота за Второто раждане, така нареченото Възкресение или Второ Причастие, приживе.

Разумните Души са свързани помежду си чрез Божията Мисъл. В Божията Мисъл, мисъл е Мисъл, а не мисъл. В Божественият свят Умът е Ум, а не ум. Ум и Мисъл носят ангелите. Връзката е Веригата, т.е. учителите от Невидимия свят. Вече знаем, че всеки с тях е слязъл от горе още при рождението си или малко след това. Чрез Веригата идва и Животът ни.

Съблюдавайте целите, които умът, сърцето и Душата носят и е добре тези цели да бъдат еднакви (по време и място). Силата на умът, сърцето и Душата се съчетават най-добре и правилно, когато една и съща цел преследват, каквато е например Сливането на Душата с Духа или Единението на Човека с Бога.

Само днешният Миг е абсолютен и този миг идва за всеки. Всеки има минимума от време да бъде индивидуален и индивидуалност, за да се усъвършенствува, но само чрез Веригата това е възможно. Само чрез Веригата си ще стигнем до Бога, но до там пътя е дълъг и стръмен. Няма страдание което да подминете или да пропуснете, нито то вас. Дори и да помислите, че не е за вас, сгрешили сте.

Всичко работи под закона.

В Даването е абсолютно всичко.

В света има само Двама Души - БОГ И ЧОВЕКА, където „И“ е от значение и означава Дух Святий. Останалото е предметно учение. Тези Двамата са Големият и Малкият, Голямото и Малкото, Бащата и Сина и прочие.

В даването е абсолютно всичко за Сливането. Сливането е в много посоки: с Духът, със Съзнанието, с Учителите, с Невидимото, с Духовното, с тебе самия, който не познаваш, и накрая с Бога, Който те очаква.

Вземането е след даването, т.е. висшето само дава. Само Висшето дава на нисшето, когато то от своя страна вече е дало на низшето, без то да знае!!! Като по-висше от низшето животно в себе си, човек давайки се изправя, разтоварва и освобождава, като прави място в себе си - по-висшето от него да му даде, да му долее. Без да си дал и направил място в себе си, няма къде да ти се додаде, няма къде да ти сипят. И изглежда така:

- Първо Висшето дава на низшето и после получава от Висшето. Само опиталите Даването са усетили Насладата, Екстаза, Щастието, Блаженството, от взимането. Само опиталите Раздаването, т.е. себеотричането, са търсещите пътя. Само научилите се да дават безкористно, безрезервно и без сметки са хванали посоката, търсейки своя път.

Първите учители по Веригата на всеки човек са поучени, по-разумни, по-съзнателни и по-знаещи от теб самия и така до горе те са степенувани. Никога не ги подценявайте, ще се Т1зненадате, ако го допуснете!!! Въпросът не е кой кого асимилира (такъв въпрос изобщо няма), а защо така мъдро Бог ни е подредил. Вече е ясно. Смисълът на всяка Верига (като Лъч) е да бъде повдигната от земния човек чрез помощта й, а оттам и самия човек, т.е. всичко зависи от човека. Издигането е от долу нагоре.

Целта за човека в Божия План е този Божи Син да осъзнае, че не е сам, че Невидимият свят съществува, че Духовното е по-важното, че Бог е Бащата. При Сливането на Душата с Духа учителите започват най-активно да помагат и дават, щом Синът е буден и осъзнат.

Запомнете: Учителите от Веригата дават на всеки , но трябва преди това, ти да си ги заслужил, т.е. сам да си постигнал Сливането. Тази е жизнено важната крачка, която е желана от всеки и се желае най-вече от собствената му верига. Постепенно чрез извисяването си, човек започва да асимилира един по един учителите си и да се ползва от техните дадености. Така е до момента, докато се слее и с последния. Последният твой учител, който е първия от към Бога е вече Архангел и може почти всичко, което и Бог може.

СВОБОДА + МЪДРОСТ = СВЕТЕЦ

ДВИЖЕНИЕ + МЪДРОСТ = ЗНАНИЕ

Учение, учител, ученик, учене и Знанието

Знанието трябва да се разработи

и асимилира така,

че да стане ваша плът и кръв.

Беинса Дуно.

Беинса Дуно: Там където земната математика спира започва окултната. Истинският ученик цени времето и грешките поправя, има търпение и смирение, защото мисли и разсъждава.

„Не знам“ не означава малко или много „незнам“, а цялата Истина, която е равна на „почти нищо не знам“.

На решилият да става ученик ще кажем: БЕЗ ВОЛЯ НЕ ЗАПОЧВАЙ! Забрави всичко, което те смущава, съмнява и разколебава. Остави всичко, което те обезсърчава, отказва и страхува. Ако си непостоянен не започвай. Ако обичаш споровете, съденето и критикуването, не започвай! Който живее как да е, с „Лаф да става“, не става.

Всички работим с недоказуемото - ние с нашето, а вие с вашето. Само Духовните работят с недоказуемото за вас и всички, но нямат намерение да доказват ясното, видното и разбраното. У всеки има нещо неясно и то у всички е различно, за сметка на друго, което само той разбира както трябва.

БЕЗ ВЯРА НЕ ОПИТВАЙ!

Първо е Волята и след това Вярата. Ученикът, за да се е научил да говори, първо трябва да се е научил да мълчи и това за по-малко от три години не става. Много го правят изолирани в гори, планини и пещери, втори в самота, стаички и колиби, за да постигнат всички до един Будността - такава е крайната цел на доброволно приетото отшелничество. Да мълчиш в Будност, Съзнание и Любов към Всичко е всичко при Самотната Медитация. Всичко, което до тогава сте правили е приблизително, неясно, и почти безполезно, но е път, вашия път...

ОТ ИЗКАЗАНОТО ЗНАНИЕ И ПРИЛОЖЕНИЕТО, ТЪРСЕТЕ ОПИТАНОТО!!! И ако и тогава нищо не разберете, опитайте САМ. След това е позволено всичко... Ще мълчите, за да не изпадате в неудобни положения. Ползата е Тройна:

- Повече ще научите.

- Не хабите енергия.

- Доказвате любовта си.

Когато съдите, под каквато и да е форма на участие, вие, не сте ученик, а съдник. Не участвувайте, а заобикаляйте това, което ви влече. Което е зов, само ще дойде. Не се включвайте от скука. Никога не изричайте нищо негативно за каквото и да е, каквито и да са мотивите ви и какъвто и да ви е отсрещния. КОЙТО РАЗДЕЛЯ, ДА СИ ВЪРВИ; КОЙТО ПРЕДПОЧИТА ДА ОСТАНЕ. Последвалите Учението са ПРИЕЛИТЕ ГО БЕЗРЕЗЕРВНО, защото знаят, че сега незнаят, но нали затова са дошли. Т.е. ще останат мълчаливите, скромните, добрите, учащите, работещите, служещите, даващите, помагащите, можещите, знаещите и стремящите се към Бога. Които Бог пред себе си държат, СА УЧЕНИЦИ. За предпочитане са Нямащите и Готовите да се жертвуват.

Сега вече уроците могат да започнат, но запомнете: Освен, че ще текат, те са и между редовете, те са навсякъде. Затова е Будността. Ред няма, защото РЕД В БОЖЕСТВЕНОТО НЯМА!!!

ПРАВИЛО № 1: ВСИЧКО Е ЕДНО. ДВЕ НЕЩА НЯМА. ДВАМА В ЕДИН Е и ЕДИН В ДВАМА Е.

Можеш да различаваш и да разграничаваш, за да съпоставяш и да сравняваш, но не и да изразяваш или доказваш като казваш или показваш, ще сгрешиш!!!

Никое учение не е като Божественото, въпреки, че е част от него, но неясна. Всички учения, теории, науки, хипотези и специалности са Степени на Божественото Учение. Всички техники, практики, способи, методи, правила, начини и упражнения са части от Закони, които не познаваме. Само Божественото Учение дава Законите и те са истините за Истината. Всъщност, който Божието Учение се е наел да изучава мълчи, в спор не влиза, мнение няма, спрял е да говори, защото отдавна е изчезнало желанието (за каквото и да е). Който изрече за Божественото каквото и да е, не е достоен да бъде негов ученик, докато учи. А кога не учим!

ПРАВИЛО № 2: Ученикът с Учител е Ученик. Ученикът със себе си е ученик. Ученикът с Бога МОЖЕ. Ученикът с Бога може и учител да бъде, но да не му личи. Повече ученик бъди и по-малко учител: първо, защото няма какво да кажеш и то да не е казано вече, и второ, повече ще научиш без да се хабиш. Давай Учението, а не го препредавай, раздавай или пропагандирай. На Учението ще служите во веки като го Славите. Останалото е суета, хвалба и его... След невежеството суетата е „най-талантливата“ и самоубиваща...

ПРАВИЛО № 3: Който не умее да мълчи, да не говори. Който не знае да мълчи, да не казва нищо. Който приел е да мълчи, да забрави изразното Слово. Единствено разрешено е ДА МИСЛИТЕ, но Божествено. Най-доброто за ученика е да мисли когато мисли за това, което мисли, но на ум и чрез Божия Ум. Да прави това леко, внимателно и наблюдателно, т.е. в БУД-НО СЪЗНАНИЕ.

ПРАВИЛО № 4: Едва, когато усетите Притежание, ще се опитате, но много тихо да прошепнете в себе си „вече съм в посоката на Божественото, но това още не е Пътя“. До Пътя е още рано.

ПРАВИЛО № 5: ВСИЧКО Е ИСТИНА. НЕИСТИНА НЯМА!!! ВСИЧКО Е ИСТИНА, ЗАЩОТО АЗ НЕ ЛЪЖА И МЪЛЧА (когато на ум нещата казвам). Най-добре се вижда, че те разбират, само когато мълчиш!

ПРАВИЛО № 6: МЪЛЧА, ЗА ДА МИСЛЯ. МИСЛЯ, ЗА ДА ОСМИСЛЯМ МИСЛЕНОТО. ОСМИСЛЯМ, ЗА ДА ОСЪЗНАВАМ. ОСЪЗНАВАМ, ЗА ДА ПОВДИГНА СЪЗНАНИЕТО СИ И ГО ДАРЯ ДАР НА БОГА.

ПРАВИЛО № 7: НИКОЙ НА НИКОГО НЕ МОЖЕ ДА

ПОМОГНЕ. НИКОЙ НИКОГО НЕ МОЖЕ ДА ПОПРАВЯ. По един и същ Път двама не вървят и след вървящият път не остава, път няма. Прашен е всеки път за двама. Никой не може да върви в пътя на другия. Пътят зад всеки вървял изчезва, сякаш се изтрива, за да не се връщаме, да няма връщане. Бог застоя и връщането не приема за път, но като „път“ го е дал и разрешил за най-заспалите.

ПРАВИЛО № 8: Който още от негатовното има е извън портала, но не знае. Изложил се е. Как изобщо е възможно след като приел си всичко за едно да държиш в себе си второ и то какво. Как успя и втория да намериш, за да извършиш подобна глупост!

ПРАВИЛО № 9: Дошъл си да учиш и ПОЗНАЙ какво трябва да направиш, ако не можеш! Три са пътищата:

- Да си тръгнеш, да вървиш и да не спираш.

- Да гледаш навън и да си устремен натам, без да се обръщаш.

- Да не се мотаеш като си тръгваш, защото бързаш, и си заразителен.

ПРАВИЛО N9 1: Страхувай се силно до външната врата докато стигнеш, за да не бъдеш застигнат от Съвестта си, Страха си и Слабостта си. Едно от тези Три винаги постига Целта си...

ПРАВИЛО № 2: Вече напълно си забравил какво изобщо беше това Негативна мисъл и никога повече не желаеш да си спомниш или се сетиш. Вече си и Умен.

Беинса Дуно: Който се опита да поправя Божественото се изключва. НЕБОЖЕСТВЕНО НЯМА!!! Какво ти остава? Няма нещо, което да може да бъде поправено освен собствената ти грешка!

ПРАВИЛО № 3: Който Първият урок не направи, се самоотстранява. Може да е 1000 и първият - отива си! Не е научил първите 1000. ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО!

ПРАВЙЛО № 4: Пропуснат час е пропусната Добродетел. Кога ще я приемеш и от къде? Истинският Учител извинения не приема. Със здравето си не се оправдай, ти си избрал здрав да бъдеш. Щом си болен значи си слаб, а условието е друго за недостатъчните. Духовен - болен няма. Причини, ако имаш, теб те няма.

ПРАВИЛО № 5: Всякакви намерения, общения и настроения, които не хармонират, прогонват и двете страни!!!

ПРАВИЛО № 6: Ще работиш, ще учиш и ще служиш с Любов и Съзнание. Ако се напъваш или ти струва усилие, не си готов...

ПОЧИВКА,

в която ще обясним как кривия постъпва, когато осъзнава, че лошо изглежда и комай е тръгнал да изгуби всичко, ако не се поправи: ВЕДНАГА ДОБЪР СТАВА.

Никога не се обяснявай, оправдавай, интересувай, любопитствай, нахалствай и извинявай!!! Щом си в Училището, си добре дошъл, но ако си излъгал, си излъгал себе си! Рано или късно излъгалият сам си отива, защото мирише лошо и му мирише лошо. Той не е по-тънките вибрации, а те са непоносими за мръсните и слабите. Всички негови обяснения, причини и оправдания са за неговата Съвест, затова, ако обичаш, не занимавай никого с проблемите, които имаш. Ти проблеми нямаш, затова бъди така добър - не занимавай никой с проблемите, които нямаш. Всичко, което казваш е измислено. Само поправил се имаш място в Редицата, но веднага, а не някога. И особено внимавай и гледай твоята Съвест да те разбере, а не кой да е. Ще бъдеш към себе си строг, взискателен, решителен, смел, верен, чист, честен, безкомпромисен и не-отстъпчив. Толкова ли е трудно...

ВЕЛИЧИЕТО НА БОГА СЕДИ В ТОВА, ЧЕ ВСИЧКО, КОЕТО Е КАЗАЛ, Е СВЪРШИЛ, НАПРАВИЛ И ДАЛ, т.е доказал е, че е ВЕЧНО. Учи се от Него! Гледай от Него! За тук единствено е одобрено ПЛАГИАТСТВОТО, копирането, взаимстването и грабежа. Учението е Неговото, но нам дадено, без да го науподобяваме, а използваме тотално, глобално и цялостно. Никакви имитации по пътя не са възможни, компромиси и отстъпления. Ти не си на бойната линия, а в МИРА, когато учиш и доброволно си избрал да бъдеш Ученик на Бога.

Ако всичко това не можеш да изпълниш, не се ангажирай! Сториш ли го насила, ще се самоунищожиш. Моля те направи всичко на което си способен, за да не се срамуваш от себе си.

ПРАВИЛО № 7: НИЩО НАВЪН НЕ Е ИНТЕРЕСНО, КОЕТО ДА НЯМАШ И В СЕБЕ СИ! Нищо навън не е интересно, но все за нещо може и да стане и то точно за теб, щом на тебе впечатлението си е спряло!!! Интересното не търси, а СЛУЖЕНЕТО МУ, неговото УЧЕНИЕ и даденостите му, но добрите...

ПРАВИЛО № 8: Всичко, което мислиш за себе си, мисли и за своя Учител, но се пази да не мислиш глупости и слаби неща... и виж дали ще ти хареса!

ПРАВИЛО № 9: Точността, Честността, и Изпълнимостта са атрибути на Истинския Ученик. Хармонията, Приятелството и Любовта образуват АБСОЛЮТНАТА СРЕДА, в която живееш. И ти за това ще допринасяш всеки МИГ.

ПРАВИЛО № 1: Извън Училището ти не си бил никога ученик и нищо отвън не си научил.

ПРАВИЛО № 2: СВОБОДЕН СИ ДА МЪЛЧИШ: нито те питат, нито питаш: само мълчиш. Задачите си ще решаваш сам и в мълчание; ще избягваш да се съмняваш, за да не се спъваш.

ПРАВИЛО № 3: Твоят път е ОСВОБОЖДАВАЩИЯТ. Чрез Вниманието, Наблюдението, Съзерцанието, Послушанието, Съзнанието и Любовта в Будност, ти винаги щи завършваш започнатото както трябва, както на теб ще хареса и както Бог ще одобри.

ПРАВИЛО № 4: От Учител и от Ученик, който Божествен закон не изпълнява, напразно се е захващал. И в казармите го пише: „Изпълнявай и не разсъждавай! Тук са мислили преди тебе...“

ПРАВИЛО № 5: ЛЮБОВ КЪМ БОГА, БЛИЖНИЯ И СЕБЕ СИ Е ВСИЧКО ТУК!!!

ПРАВИЛО № 6: ОСМИСЛИЛИ какво на Школото те посрещна при идването и какво отвътре чете се? Ако запомниш, че теб те няма, докато те има, че отвън и отвътре на теб нищо не ти трябва и не върви да учиш другите - ти си разбрал основното. Останалото ще научиш, ако никого не учиш, докато си в училището.

ПРАВИЛО № 7: Ти вечно Започващият винаги ще започваш всяко нещо отново, ако го обичаш съзнателно и си буден завинаги. Това на Нещото му е напълно достатъчно.

Беинса Дуно: Закон на Природата: СТАНИ, ТРЪГНИ И ПРАВИ НАВРЕМЕ!!

Друг Закон: Една празна дума, ако кажеш или изтървеш, следва втора, време е да си тръгваш.

Много не продължават, малко са останалите, защото едни смятат, а други не. Който смята вместо да мисли е отвън.

ПРАВИЛО № 8: За живота отвън: ЖЕНИ СЕ И Е РОБ, НЕ УЧЕНИКА, а ученика през това време страданията използва вместо хапчета (жена) за прескачане, превзимане, преодоляване и преминаване Пътя си.

ПРАВИЛО № 9: ДЕВЕТ са основните, които всеки ученик трябва да добие. Намерете ги! Който открие ги в себе си е равен на БОГОПОДОБЕН. Едно е всичко - БОГОПОДОБЕН.

Беинса Дуно: Който обича различно, не е ученик, а нещо друго...

Истинският Ученик САМ Три неща прави:

- Не спи, за да е буден.

- Сам всичко прави.

- Във вечно Движение Е, за да не може нищо да го настига и приспива!!! !!! !!! Освен приспивателно, то действува замърсително, привързващо и губещо време.

Истинският Ученик все у Бога гледа, все в Сърцето си го намира и вечно към Него се е устремил, без да се оглежда.

УЧЕНИЕТО ПОВДИГА И ДАВА ЗНАНИЕТО - такава е Силата на Божието Учение.

Беинса Дуно: Опитвайте нещата 99 пъти, но не се съмнявайте! Без Търпение и Послушание вашата крачка друг ще направи! Божественото у вас за нищо и за никого не трябва да жертвувате. И във всеки момент трябва да знаете: ВОЛЯТА БОЖИЯ ЛИ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ИЛИ СВОЯТА! Мир на Душата има само свързаният с Бога! И подържа постоянна тази Връзка.

Беинса Дуно: Нека хората знаят, че тук на земята живеят две тела на едно място. В Астралният свят живеят две сърца на едно място и в Духовният свят живеят две Души на едно място, тъй както в Божественият Свят живеят два Духа на едно място (човешкия и Божествения). И когато влезете в Бога (Единението) ставате едно Единство в Бога.

Беинса Дуно: При всички отрицателни състояния УЧЕТЕ! Учението е, което ще спаси човека. Учението е работа. В работа се учим. Когато учим служим. Когато работим - също. Докато служи човек се учи и работи едновременно.

Биенса Дуно: Който влезе при Учителя неподготвен, користен, скучаещ нека знае, че неизбежна смърт го чака. Никой предал себе си в себе си не е оцелял или околните му!!! Милостив е Бог, но ти си безмилостен!!!

Радвайте се, че ви изпитват всеки час!

Беинса Дуно: Свършено е и с учителя и с ученика щом престъпят закона. Невъзможно е ученик да бъде поставен на тясно, на място, което не заслужава. Мястото на всеки ученик е строго определено. Пазете връзката си с учителя. Постиженията ви зависят от будността на Съзнанието ви.

В училището трябва да бъдеш вътрешно и външно свободен - без задължения, без желания, без ограничения. Помагайте без да се свързвате и обичайте, за да не се товарите кармично. Чисто и от разстояние се грижете за всичко и всички. Злото е Космическа Сила, която няма да я има, ако не мислите за нея!!!

Беинса Дуно: От учениците се иска много да мислят и да работят, да учат и да служат, малко да ядат, малко да спят и малко да не обичат, а МНОГО. Всяко преяждане, в който и да е свят, води до пресищане и болест.

Силата и Спасението седят в Приложението на Учението и Знанието. Какъв да бъдеш е отдавна определено за теб за да бъдеш, и за да пребъдеш.

Беинса Дуно: Не се приближавайте един към друг. В близостта красота няма. Ученикът учи, а другите се занимават. Не е позволено на истинският окултен ученик боза, лимонада (газирано), бира, спиртни, кола, кафе, цигари, опиати, месо, мляко и кафе. Ученикът знае, че Бъдещето е Днес. Всяка задача тогава щом взета е правилно, без чужда помощ, е ИЗПИТ ВЗЕТ, човекът се повдига.

Беинса Дуно от Големите Окултисти е дал най-силно теорията за Ученичеството и направо е удоволствие да се учим от него.

Беинса Дуно: ИНФЛЪКС значи ОТВОРЕН КЪМ БОГА, т.е. Духът влияе на човека, т.е. налице е Връзката между Човешкото и Божественото. Човек е връзката между материята и Духа, но между него и Бога връзката е Духа. Мислете върху инфлация и защо е общ коренът й с инфлъкс? Мислете върху думите ученик и провалям, като понятие за напред и назад (какво е при писането на машина). Развивайте наблюдателността си, много ще ви е необходима.

БЪДЕТЕ НА ДЕЛО, А НЕ НА ДУМИ. Свободата е в самите вас, а не вън от вас. Радвайте се щом сте заедно, но не се приближавайте, а ПРИЛАГАЙТЕ, за да нямате време!!!

Какво трябва истинският ученик САМ ДА ПРОВЕРИ:

- Раждане, живот и смърт - как и защо са едно? Само смърт не съществува. И трите са вътрешни процеси, всеки ден работят в човека. Колкото си жив, толкова си и мъртъв. По-жив и по-мъртъв или по-роден е едно. Докато живееш умираш и докато умираш живееш. Зависи за какво мислиш!!! Всичко е живот. Раждане и смърт са човешки измислици.

- С Бога си в Рая, а без Бога - в Ада: как и защо става? Процесът е прост: ВЛИЗАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ всекидневно и ежечасно. Животът е в Бога, носи го Любовта.

Вън от Бога няма живот. Без любов си мъртъв (по вашему).

- Важно е какъв си вътре, отвън си следствие - как и защо? Всичко извън човека и неговия Бог е следствие, както сам ставаш такова за другите и техния Бог. Само Бог е Първата Причина и вътре и вън от нещата, защото Той е и Двете. За Бог - вън и вътре няма, горе и долу - също. Само СЕГА има и никога някога. Ако Бог се казваше „МИГ“ или „СЕГА“ нищо по-вярно нямаше да му отива и всичко щеше да отговаря на Истината.

- Важно е човек да не препятствува, а да ПРОВЕЖДА. Важно е да не пречи, а да позволява всичко да преминава през него - как и защо така трябва? Първото е: Да става Божията Воля: ЗА ДА НИ ИМА, ЗА ДА СМЕ, ЗА ДА БЪДЕМ и ПРЕБЪДЕМ, за да не се бави РАЗВИТИЕТО (изключително важно е), и никой не ни притеснява. Срокове няма... Срамно е да те няма, да не участвуваш, да си сам! Обидно е да си там, без Бог. Важно е какъв си отвътре; отвън можеш да бъдеш всякакъв!!! Щом владееш Хармонията изглеждай както искаш и проповядвай каквото щеш. Щом едно нещо те прави по-добър, по-съвършен и по-Богоподобен, какво значение има какво ще кажат другите! Ти го правиш за себе си, а не заради другите (става въпрос за Доброто).

- Важно е откъде черпи сили човек, как и защо? Щом едно нещо те одухотворява, вдъхновява и оживява -ТОВА Е БОГ ЗА ТЕБЕ. Всеки свой Бог си има и Той се намира в различни човешки състояния и преживявания!!! Всеки Свой Бог Си Има и безкраен е броят на Неговите Имена. ГОЛЯМ е малкият, служещият и последният. Господар е малкият, служещият и последният. Пръв и служещ е той също. Важно е всичко, което е важно, повече отколкото можете да предположите!

- Важно е да не се къса връзката с Цялото - как и защо? Егото пропускайте да отминава, да не се задържа.

Най-добре е разработил тази идея Ошо и при него тя е най-пълно дадена. Днес е пълно с господари, големи и първенци, които не знаят какво е служене. Но нека знаят, че те всички Горе са последни, слуги и малки.

- Важно е всичко да е за добро, но защо и как? Всичко е за добро и така завършва, така изглежда и така е, защото идеята в него е Божествена. Небожествени идеи няма. Има само криво разбрани и изтълкувани, т.е. - неразбираеми. Само човекът си позволява да ги зацапва, омаскарява и затлачва, но като се научи какъв е редът, ще се оправи: Божественото първо се прилага и после върху него се умува. Само при човешкото е обратно - върху него първо се мисли и после прави, за да може поне малко от малко на себе си да прилича. Казано е, че като Проводници трябва да пропускаме, а ние най-лошият вариант избрахме. Лошото задържаме, а е лошо да се задържа каквото и да е, и забранено за умния, но виж доброто пропускаме и подценяваме. Странна избирателна способност има човекът за своето неодобряване, чрез лошото. Да се чудиш и маеш откъде му е знанието! Сигурно отзад, но не горе, където е Духът, а долу където е Гладът. Като проводници имате ролята, функцията и задачите (МИСИЯ) ДА ПРОВЕЖДАТЕ, а не да спирате. Правете обратното: Доброто леко задържайте, докато нещо от него не използвате и без да вдигате много шум го пропуснете. Дългото им задържане ги омърсява, понижава вибрациите им, защото се влияят от нашите. Защо една идея да губи чистотата си? Всичко като мине през несъвършенния човек се влияе, както и човек от него. И добре, че е така.

Казано е да учим, работим и служим, а не да пречим, филосовствуваме и вредим.

Беинса Дуно: Стар е, който не работи. ОТ ВСЕКИ ЗАВИСИ, КОЛКО ЩЕ СЕ ИЗДИГА ЦЯЛОТО. СВОБОДЕН Е САМО СЪЗНАТЕЛНИЯ, но слял се с Духът Му.

Забележка: Забележките си не наричайте поучения, а директно учене. Постига се като коментирате всичко по принцип, неангажирано и ненасочено (тогава може и да критикувате, щом толкова важно нещо имате да кажете!). Днес всички бързат, и за умното и за глупавото, но до никъде не стигат.

Ошо: „Скоро“ е дори, ако се случи в продължение само на един живот. Та вие сте създавали вредните си навици в продължение на стотици прераждания, а искате за няколко дни само да се преобърнете, промените и постигнете всичко... Ако всичко ви се отдаде само за един живот, трябва да бъдете доволни от постижението си.

Ошо: Рецептата против гняв е: Когато нещо ви разгневи започнете да дишате дълбоко и бройте вдишванията и издишванията да са пет и сами ще откриете как гневът изчезва. Така след време този рефлекс ще влезе в подсъзнанието ви и при друг подобен случай ще откриете, че вече не сте способен да се гневите.

Ошо: Рецептата за доброто и злото е сходна: Когато добро поискате да направите го направете ВЕДНАГА. Когато ред на лошото дойде - то отложете за след малко и ще видите как сам няма да искате да го направите. Т.е. доброто веднага ще правите, а злото ще отлагате колкото се може повече. Дори и да ти се ще да убиеш някого, иди и го убий, но първо изчакай 24 часа. Самият акт на изчакването е в състояние да ви промени.

Ошо: Това му е хубаво на умът, че само по една мисъл пропуска за един миг и две не може, т.е. дава възможност на човека да прояви разумността си, т.е през ума може да мине само едно нещо за единица време. Умът е еднопосочен и за две неща едновременно не може да мисли. Каквото и да става не трябва да реагирате мигновено, т.е. бързо. За тук е съзнателното усилие и означава: ПРЕДИ ДА ДЕЙСТВУВАШ НАВЪН ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВУВАШ НАВЪТРЕ. Един миг е достатъчно да задържиш, за да се спасиш от глупостта си.

Ошо: Ето го секрета за неправенето на злото: между ДЕЙСТВУВАЩИЯ И ДЕЙСТВИЕТО СЛОЖЕТЕ БОГ ЗА ПРЕГРАДА (КАТО НЕЩО СОЛИДНО, за да се акумулира повече добро). Само тогава тялото става храм, и вие се убеждавате, че не вие, а Бог действува (а вие сте само инструмента), т.е. с разширяването на пропастта между действуващия и действието злото изчезва - вече не можете да го направите. Да действуваме означава да се движим навън и се отдалечаваме от себе си - точно това поражда грешките ни!!! Всяко действие ни отдалечава от самите нас. Затова е необходим контакта с вътрешното ни същество. Постоянното ви усилие да се намирате често вътре в себе си ще ви дари със съзнание, защото Човек ставате едва тогава, когато добиете съзнателност. Като машина, човек е непредсказуем за лошото.

Ошо: Условието за навлизане в себе си е дълга практика в продължение на много време, зависи от интензивността, зависи от човека, зависи от мотивацията.

Второ условие е: БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ да постоянствувате в начинанието си. Всяко отлагане, прекъсване или почивка ви връща назад и трябва да започнете отначало. Така вместо за месеци, ще постигате всяко нещо за години. Атакувайте, бомбардирайте и активирайте себе си в правенето на нещо с постоянство, ежедневно и интензивно.

Трето - Новият път е винаги по-лесен от стария!!! Едва тук и сега умът ще почне да помага, но преди това -един грам мързел е бил способен да компрометира тонове усилия. Т.е. всякаква дейност не бива да бъде прекъсвана по никакъв повод!

Четвърто - практиката трябва да бъде изпълнявана и съпроводена с благоговейна всеотдайност, любов, отдаденост и преданост, но не и привързаност!!! Единствено Любовта е която може семето да напъха по-дълбоко във вас и там то се хване. Останалото е напразно хабене на енергия и механика изпълнявана от машина. Любовта е безгранично блаженство. Винаги сте изпълнени с много любов, нещото да направите. Преданост и отдаденост означава влюбване във всяка дейност. Такава е важността и необходимостта да се медитира всеки ден, за да имаме успехът, който търсим. Всяко разкъсване е връщане.

Медитацията не е външно упражнение, физкултура и механика и в никакъв случай не е нещо задължително, но в задължително ще се превърне, ако осъзнаваш какво губиш, когато не го правиш. Т.е. от огромно значение е вътрешната ангажираност и отговорност към самия себе си, за да стигнеш някога до сърцето си!!! Важен е не резултата и за него не трябва да мислим, важно е в крайна сметка КАЧЕСТВОТО на това, което правим, удоволствието което изпитваме, т.е. колко много сме отдадени, предани и всеотдайни, т.е. без Любов не става нищо! Така Божието име за някои се е превърнало в смисъл на целия им живот.

Самото произнасяне на Божието име непрекъснато (Бог, Рам, Аллах) създава у вас вътрешна хармония. На път сте да получите екстаза, висшето удоволствие от действието си, докато стане ваша втора природа - Бог Да Стои между Вас и Нещото!!! Такъв е блажния човек, оставил волята си на Неговата - едно да бъдат.

Ошо: Крайната формула е: Без прекъсване с благоговейна преданост! Моля ви, не правете мъртви неща, за да не приличате на тях след време! Смисълът е да одухотворите всяка практика, т.е. тя да е на първо място преди вас, а вие да я следвате като сянка, без привързаност и мислете за резултата! Един единствен момент на истинска и дълбока преданост може да изтрие наслоенията от десетки пререждания и превъплъщения, т.е. вече сте свободни от влиянията на миналото.

Ошо: И в същото време не е много лесно да се обясни какво означава практикуване с благоговейна и дълбока преданост! Любовта е само между равни - това запомнете. Любовта е между половете, а приятелството - към същия. Но само приятелство + любов + още нещо (Бог) е ТОТАЛА!!! Страданието е за по-нисшите. Течението при страданието е от висшето към нисшето, а при любовта е между равни, а предаността е от нисшето към висшето!!! Висшето се привлича от нисшето. Нисшето привлича висшето като магнит. Само стигналият до нисшето, т.е. нищ ще познае висшето, т.е трябва да си паднал доброволно до просяк, за да усетиш блаженството и екстаза.

Прекрасен „път на ученика“ посочва Ошо независимо дали ще е в медитация, действия или практика като ежедневие.

Идва съвсем естествено като допълнение даденото от Беинса Дуно, за да стане картината пълна. Кой може с две изречения или в едно - да обедини и двете учения есенциално и даде на прохождащия Истината за Постигането, Истината на Живота.

ВСИЧКО ПРАВЕТЕ СЪЗНАТЕЛНО И С ЛЮБОВ, НО БОГ ПОМЕЖДУ ВИ ДРЪЖТЕ!!!

Изпуснахме само БУДНИ ЗА ВСИЧКОТО БЪДЕТЕ!!!

Всичко правете съзнателно и с любов, Бог помежду ви дръжте и будни бъдете за всичко, което се случва всеки миг във вашия живот.

Благословени сте! И блажени ще бъдете, ако сте започнали да го правите.

Разпокъсано и без връзка било Божието Учение, се чува понякога. Никога повече това да не допускате да минава през умът ви, камо ли да го прекарвате през устните си като Слово.

Беинса Дуно: Бог, това са приятните мисли във вас. Кой мислите ви кара да мислите друго. Започнете от Смирението и до края само мълчете! Всеки успех и щастие седи в любовта, но не като мислите за нея, а като я прилагате.

Прави са, които мислят, че Учението не разбират, щом в понятието си имат грешна представа за Реалност, Действителността и Истината. Прави са онези, които не са съгласни със знанието, което в него намират, но и те трябва да се справят с понятие като Реалност и Отражение, Реалност и Сянка, Реалност и Илюзия. Духовните знаят, че нашият свят е Отражение на Божествения. Търсете Духовната свързаност, а не четете буквално, защото символите, образите, алегориите и олицетворенията въздействуват понякога разсейващо за неконцентрирания. Вътрешната Връзка е ДУХОВНАТА, която не късайте! Мислете върху нещата! Те винаги имат най-малко по Три Смисъла и сте от полза, дори и да сте сбъркали с първите си открития, да попаднете и на вярното! За вас смисълът, вашият смисъл винаги ще е вътре щом вие търсите и ще ви се разкрие, повярвайте!

Не, че не е вярно това, което мислите, но има и по-верни неща. За да вървите напред, ще се движите от истина към истина и все по-истинската Истина ще търсите, която да е абсолютна и да е Истина за абсолютно всичко. Няма да се задоволявате с елементарната, чуждата, вашата или бързата Истина. И елементарната е истина, но как сега ще го разберете. Който това разбере, следващата Истина е за него. А вашата оставете за прохождащите, за започващите, каквито и вие в началото бяхте.

Беинса Дуно: Българският народ е приготовляван за тази мисия от 5400 години. Подготвя го Невидимия свят, за да може сега да извърши и изпълни задачата си. Славещите Бога ще дадат основата на VI и VII Раси. 7000 Адепта ще дойдат, и като родени, и като вселени, от които 1000 ще отидат по други народи, за да ускорят забавената еволюция. Ново Бъдеще ще бъде наложено на човечеството. Един ден то ще се събуди преобразено, ще осъмне с Мъдростта, Любовта и Истината и ще получи допълнително Новия Живот, Славата Му, Знанието, Светлината, Свободата и Простора.

Благодаря ти Боже за Петър Дънов...

Благодаря и на Петър Дънов за Беинса Дуно...

Благодаря ти Учителю за човеколюбящата ти Същност. За тебе е всичката ми любов, но чрез своя Бог ще я получиш. Аз отдавна съм възприел, че между мен и каквото и да е само, Бог стои, но ти ме разбираш. Амин.

Така ученикът за всяко нещо, което прави трябва да държи сметка; Съзнанието си да държи будно и да не се подава на чужди влияния. Когато сте в нужда викайте Бога, но никога не късайте връзката с Природата и Бог - ТОВА Е ВАШЕТО ТРИЕДИНСТВО. БОГ Е РЕАЛНОСТ. БОГ Е РЕАЛНОСТТА, с която сме свързани абсолютно. БОГ Е СЪЩНОСТ, Която прониква всичко, е и е навсякъде.

СВОБОДА + ХАРМОНИЯ = СЪЗДАВАН Е МОДЕЛ НА ПОВЕДЕНИЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...