Jump to content

Изкуството да си Божествен


Recommended Posts

Изкуството да си Божествен

Дай! И това е всичко.

Ръце протяга само нищото,

проверява ни.

Проверяват ни!

Проява на Мъдрост, Будност и Съзнание е, когато най-много те нагряват най-много да мислиш! Проява на Божественост е да извадиш от страданието щастие. Проява на Божественост е да извадиш от страданието радост. Осъзнаването на страданието само по себе си е Блаженство! Всички наблюдения и изводи подсказват категорично, че потърпевшият най-често мисли и работи за собственото си развитие и повдигане, когато се мъчи.

Сътворено е чрез Мисълта.

Сътворено е чрез Мислене:

- Само чрез Божественост човекът ще повдига Вибрациите си.

- Само чрез Божественост човекът ще повдига Съзнанието си.

- Само чрез Божественост човекът ще дари и повече на Бога и това Горе наричат СЛУЖЕНЕ!

Защото не можеш да се повдигаш от Мрака и да го носиш на Отца си. Светлината ще те повдига и пречиства, тя ще те извисява и просветлява, а и нея ти Горе ще занесеш, по нея ще определят твоята Божественост!!! Подобното с подобието - в Духовното - работи за Духовния...

Беинса Дуно: Не можете да направите едно ДОБРО два пъти по един и същи начин, защото във всеки момент съвокупността от условия е различна. Промяната създава ситуациите и ги променя. Бог е Промяна. Бог е И Промяна.

В това РАЗЛИЧИЕ (неповторението) стои ВЕЛИЧИЕТО НА ЧОВЕКА, който се ражда при едни условия, които пък са единствени като време, място и как... Само като Част от Цялото Човекът Потвърждава Уникалността на битието! В този смисъл хората не са добри и лоши, нито се раждат предопределено, но всеки в себе си крие, и възможности, и избора още от Горе КАКЪВ ДА БЪДЕ!!!

Кога да слезе и всеки миг от живота си какво ще прави, човек още от горе определя сам чрез молба и заявка до Бога да му бъде разрешено Прераждане. Добър и лош са Резултати, Степени на Съзнанието, а не дадености. Има ги, но не обременяват, не задължават и не пречат. Ако неуютно се чувствуваш, проблемът е твой. Как ще живееш и какъв ще е твоят живот зависи единствено от това КАК МИСЛИШ, КАК ЧУВСТВАШ И ОТ ТАМ КАК ЩЕ ПОСТЪПВАШ!!!

Останалото е работа на Закона на Служенето, от който винаги ще зависиш независимо дали го разбираш или знаеш. Насилие няма, принуда няма, нищо няма. Правенето няма смисъл, ако няма насоченост. Самият факт, че си избрал нещо да правиш е вече решение и за всичко останало.

Нали все нещо за друго нещо ще използваш, за да направиш трето, което от своя страна за четвърто нещо ще послужи. Нещата с неща се правят и заради самите нещата ги правиш, за да служат на други неща. Човекът нищо не би направил, ако нямаше кой да види направеното!!!

Бог доброволно те е накарал принудително да служиш по Любов на Цялото щом искаш Духът Му, Него и Рая да видиш и в тях да живееш, т.е. ДОБРОТО, КРАСОТАТА и ЩАСТИЕТО се атакуват, за да се дадат!!!??? Никой престъпник не е щастлив от това, което прави. Измислено е как да страда според прегрешенията си повече и по-дълго, а нощите и съвестта му да се превърнат в простреляно решето от собствената му самообвинителност, нетърпимост и непоносимост!

Щом е дадено да служиш волю-неволю, не е ли по-добре да го правиш Божествено, отколкото да философствуваш колко неправилно е измислено. Самият ти или който и да е, когато измислите нещо по-добро, Горе веднага са готови да ви приемат и изслушат, но внимавай да не се изложиш! Всяка Идея ще бъде разгледана и цялата

Слава е за теб.

Беинса Дуно: До сега още никой не се е явил с нещо издържано.

Беинса Дуно: Вина за доброто и злото имат още 12-те Арахангели. (Горе при Бога), но те така не ги разбират... Те като сили чертаят пътищата и съдбините на РАЗВИВАЩИТЕ СЕ ДУШИ. По техен модел ние работим в различните епохи, а идеята по която вървят всички е Христовата, а Христовата идея е от Бога.

Нека всеки сам да си даде сметка и направи необходимите изводи за пътя, по който нещата стават. Всички ние, хората САМО ЩЕ ПРОВЕЖДАМЕ, РЕАЛИЗИРАМЕ И ПРЕВЕЖДАМЕ тези пътища. Става ясно, че човек не сътворява, а провежда и произвежда вече произведени (но съвършени) неща, но в материята, и в това няма нищо обидно, както и във всичко останало. Много чувствителни на тази тема не трябва да бъдем, защото това отново ще бъде ЕГОЦЕНТРИЗЪМ от наша страна, несравним по нищо с Висшия Разум на Бога. Его = Смърт...

Ето и цялата Тайна: Всички от горе до долу и до един са Божии проводници, канали, транслатори и преобразуватели, т.е. Божии съработници-производители.

Беинса Дуно: Само Бог нещата прави и нека Му благодарим, ако искаме спокойно да спим!!! И нека не забравяме, че и за нас се е сетил, защото можеше и да ни няма.

От Горе ни съветват непрекъснато: Изразходвайте по-малко и придобивайте повече, за да имате да изразходвате повече, а не обратното. За целта използвайте Мълчанието, Вниманието, Послушанието, Тишината, Светлината, Топлината, Въздухът, Водата и Храната, Търпението, Смирението, Прошката, Съзерцанието, Доброто, Молитвата, Чистотата, Честността, Почтеността, Искреността и Саможертвата като Будност и Жертвоготовност. И ти ще бъдеш БОЖЕСТВЕН, защото изкуството да го постигнеш е да го правиш като изкуство - с ум и сърце!!!

ЖИВОТ + БУДНОСТ = ЧОВЕК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...