Jump to content

Можеш да се защитиш като се дадеш...


Recommended Posts

Можеш да се защитиш като се дадеш...

(Подражателят на Бога)

Закон:

От Горе нещата слизат слаби,

за да станат силни на земята,

а силното от земята

като отива Горе

отново отслабва.

Човекът е измислил страхът, за да има от какво да се срамува. Безделието, лентяйството и бездействието са го принудили да „твори“, за да не умре. Навикът, инерцията и неподвижността са характеристики на трупа. Живот в механика, автоматика и роботика е живот на машини, а не на хора. Леността, мързелът и паразитизма са присъщи на егото. От всичко това, плюс невежеството, са се родили всички илюзии - страхът, вината, грехът, страстта, порока и егото, т.е. противоречията, нещастията и страданията са резултат от Разложението, а то от безверието, безлюбието и безбожието.

Недей чака друг да свърши твоята работа, защото и той своя си има! Добър не можеш да бъдеш, ако не учиш, работиш и служиш. Цялата сила на човека изчезва, когато живее със старото дълго време, т.е. без да се променя. Научили са те да се трудиш, защото сам си бил неспособен да се грижиш за себе си. Научили са те да служиш, за да не се самоубиеш. И накрая са те научили да учиш, за да не си невеж, най-страшната от всички човешки болести! Направили са те проводник на Бога, за да не умреш; накарали са те да произвеждаш, за да оцелееш. Трудът наистина облагородява!

Отначало е било така: за нищо не си се грижил и за нищо не си се интересувал, нищо не си правил, само си живял..., а най-точно - бил си като жив.

Ти, Причината каквато за Бога беше, роди тежки последствия и започна много скоро да приличаш на тях, а в началото не беше така. Ти самотен, отворен, мълчалив, открит, добър и отпуснат, буквално скучаеше. От теб единствено се искаше да живееш и да мислиш, а ти какво направи!

Беинса Дуно: Който признава съществуването на Първата Причина и въпреки това се страхува, той не е разбрал каква е същността на тази причина. Страхът и тъмнината са две чувства на човешкото Съзнание, които непрекъснато трябва да се регулират. Който е пожелал Божието Учение, ще има и силите да преодолее собствените си мъчнотии, каквито са страхът и тъмнината.

Беинса Дуно: Жабата, заекът и птицата са Трите същества, които символизират страха, а човек просто трябва да каже: „Без страх и тъмнина“ и всичко ще е наред.

По природа не си слаб и страхлив, въпреки, че така е изглеждало. В началото страхът ти е служил и е бил на място:

- Страхът предпазвал.

- Страхът защитавал.

- Страхът повдигал.

Защо превърна в порок страхът си? И започна да създаваш лошото! Човекът измисли Лошото от страх, който го пазеше, но не знаеше и така стана. Когато съгреши, човекът се видя гол и слаб и се уплашил... Това още не беше лошото, а само непослушание. В последствие от големия и зъзнещ страх се зародило лошото. От отворен и открит човекът се затворил в материята и се скрил от Бога. Мислеше за оцеляването си, но с неправилни средства и методи...

Не е добре изяснен провалът на човека, но не е и необходимо. Да помислим и ние. Имало логика да си в недвижение, за да икономисваш силата и енергията си. Да, но един сантиметър напред, и нямаше да спреш, а щеше да се убедиш, че не в стоенето е смисълът. Човекът повярвал, че единствено ще запази силите по механичен път, в статичност, т.е. правейки по възможност минимален брой движения за минимален брой пъти!!!

Беинса Дуно: Силата на човека седи в слабите мисли, слабите чувства и слабите дела, изобщо в малките неща. Тази е и тайната на падналия Син. Въобразил си, е той, че и по обратния път може да стане велик само, защото бил силен, единствен и неотразим. Ето я заблудата, че силата седи в най-голямото и най-силното...

Научи и запомни: Твори II Принцип, женския, СЛАБИЯ, пасивния и отрицателен; той организира нещата и ги устройва. В него е любовта, която нещата кара да се привличат, обичат и работят. В този стил работи и I Принцип, но само активиран доброволно. Силата няма да оправи света, а Разума, Любовта и Съзнанието.

Малкият и слаб човек не е фактор, но малката и слаба идея в мислите и делата му е единствената възможна. Тук „слабост“ е равностойна на Разумност, която носи в себе си възможността за развитие и в Трите свята, и винаги паралелно, успоредно и едновременно, т.е. работи...

Беинса Дуно: Стара слабост у човека е да се приема на сериозно. Чул недочул, че може всичко, без да е схванал за какво изобщо става въпрос, той съвсем механично отработвал живота си, вярвайки безвъзвратно, че без него наистина нищо не е възможно...

Силата не е в силата по механичен начин, а в силата по Съзнание, в силата на индивидуалното Съзнание, където единствено, нещата работят и стават, т.е. има ТВОРЧЕСТВО И ТВОРЧЕСКИ ПОТЕНЦИАЛ у всеки, защото имаме личността си и избора и най-висшето благо СВОБОДАТА!

Страхът е роден от греха, като същевременно произвежда и тъмнина. Не смесвайте страхливостта с предпазливостта!

Ново: До края на века енергийният статус на материалния Носител, какъвто е в момента, ще се промени и активира. Ще има повишаване на абсолютно всички вибрации, за да стане по-бързо ПРЕЧИСТВАНЕТО и който издържи- издържи, а който не - отпада, за да не се губи време... Силно и мощно ще заработи I принцип, и Светлината в човека най-после ще влезе, но трябва да си подготвен, за да я издържиш. Смисълът на тази Светлина е да изкара другата на светло я и извади от там. където я бяхме зазидали с мръсотията на лошото! А вие още не се познавате.

Беинса Дуно: Който изучи добре анатомията, скелета и строежа на своя организъм и направи всичко възможно да го очисти от всякаква прах, ще открие как е станало в Началото някога самото СЪЩЕСТВУВАНЕ!!!, което е произлязло от СЪТВОРЕНИЕТО, а то самото - от Бога.

Земята в Космоса се плъзга по едно етерно платно и по този начин орбитата й е очертана. От това платно тя може да излезе; етерът я държи! Някои от най-напредналите Духовни хора пътуват чрез този етер из целия Космос.

ЕВОЛЮЦИЯ + БУДНОСТ = СВЕТКАВИЧНА ЕВОЛЮЦИЯ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...