Jump to content

Мислете върху това, което мислите!


Recommended Posts

Мислете върху това, което мислите!

Мислете по принцип,

мислете заради

самото мислене,

мислете и никога не

спирайте да го правите!

Смисълът на всичко е: ДА ПОСТИГНЕШ КАЧЕСТВОТО НА БОЖИЯТА МИСЪЛ. Начинът е Страданието: 1 към 1, 2 към 1, 3 към 1 - страдание и осъзнаване, докато осъзнаем, че го правим безгрешно, т.е. всички до един ще осмисляме това, което мислим, за да го осъзнаем, после Съзнанието си ще пробудим и така постигнем да станем хем Съзнателни, хем Будни.

Такава е великата тайна на човечеството в целия Космос. Нарече ни Бог „Мислещата Вселена“ и синовете си проводи в нея, за да я повдигнат... И заръча: ДА МИСЛЯТ им кажете и най-вече да мислят върху това, което мислят - ТОВА Е ОСЪЗНАВАНЕТО.

Наречени сме „мислещите“, но за сега не оправдаваме доверието, което ни е гласувано. Наречени сме „мислещите“, за да го правим, а не да ни успокоява.

ЧОВЕК Е СВЕДУЩИЯТ ПРОВОДНИК НА БОЖИЕТО СЛОВО!

Великата ОПИТНОСТ идва след Вярата, като резултат от Приложението. Приложение във всичко, което мечтаем, желаем и искаме.

Тайните са много, но ги има, за да мислим и подражаваме на Бога.

Тайни винаги ще има, за да си помогнем в пътя към Новото Съзнание, познато вече като Свръхсъзнание. Такъв трябва да е Стремежът на човека.

Нарекли са ни Вселената „Мисъл“, но трябва да го заслужим, трябва да защитим името си, дадено ни от Отца!

Кой мисли? - Който може. Мисли, който има нерешени проблеми, тежки ситуации, и е закъсал и с двата крака в собствената си кал. Не е спрял и да мисли, на когото всичко му е ясно. Мисли, който е измислил как нещата лесно да разбира и бързо. Мисли, който има дадености за това, а такъв който да няма няма. Въпрос на организиране, предпочитане и желание. Пожелайте да мислите! Пътят към Будното Съзнание е единствено мисленето със Сърцето. Ако имате Будно Съзнание и не ви се случва лошото, вие сте щастлив човек!

Да развие и развива мисълта си може единствено, който го прави, който тренира и се упражнява, който не спира да мисли и осъзнава колко огромна е ползата.

Формулата е: Мислете със Сърцето и Любете с ума и Кръгът ви ще е пълен. Наричат го още Любов мисловна и Мисъл любовна. Двете заедно водят до Будното Съзнание, на което Бог държи, на което Бог толкова много държи да ни научи... Опитване, старание, усилие, стремеж, подтик и импулс у всеки са заложени, само и само ние да мислим.

Първото, с което този Свят някога е започнал, е тъй нареченото МАЛКО ПРИЛОЖЕНО УСИЛИЕ, резултат от небезизвестната ВЕЛИКА НАТРУПАНА ПОБЕДА, т.е. нищо не става веднага, отраз или отведнъж. За всичко се Работи. Великата Натрупана Победа, от Горе подсказват, че се наричала ЛЮБОВ!!!

БОГ: МИСЛЕТЕ, ЗА ДА ВИ ЧУЯ!

БОГ: МИСЛЕТЕ, ЗА ДА ВИ ПОЗНАЯ!

Гледайте и се учете от Бог и като Него всичко правете!!!

Бъдете истински Проводници! Бъдете Съзнателни Проводници!

От кои ще изберем да бъдем? От подражателите, от имитаторите или от съработниците. Ще защитаваме ли „Образа и подобието си“ или ще ги превърнем в кошче! Подобието Му ли ще бъдем, подобни Нему ли ще сме или ще се правим, че не разбираме за какво става въпрос? Божии Синове ли ще бъдем или татювите олигофренчета, т.е. не бой се сине, не ти е квадратна главата?

Какво още не знаете! Бог е И Мисъл. Това сме казвали. И запомнете: ЗА ДА МИСЛИМ не е необходимо да внасяме, отработваме и изучим нещо, за да го внесем в себе си. Ти вече го имаш, само трябва да откриеш, да отвиеш, да отмахнеш БУЛАТА, да отпаднат Заблудите, да оттеглим Мързела си, да забравим Привързаностите си и започнем да учим, за да се отървем и от невежеството. Всичко имаме, но сме забравили и сега ни изглежда като че ли ще трябва отново да печелим и постигаме. Който лошото изведнъж от себе си МАХНЕ, ИЗВЕДНЪЖ ще види, че целият е МИСЪЛ И СЪРЦЕ и нищо друго в себе си няма, което да е по-важно от това. Тялото е в услуга, за да си свършат тези две работата, но ВЕЧНО ЗАЕДНО И ВЕЧНО СВЪРЗАНИ СА - НА КРЪСТ. ВСИЧКО НА КРЪСТ СТАВА, а това е Тайна нечувана и никъде не-написана, поне за последните 50 години!

НИЩО НЕ Е ПО-ВАЖНО ЗА БОГА ОТ НАШЕТО ОСЪЗНАВАНЕ ЧРЕЗ МИСЛЕНЕ С ЛЮБОВ ЗА ДОБРОТО НА ЦЯЛОТО !!! !!! !!!

Бог: И нека знаят, че човешкото мислене не е даденост, а модел, път и още много други неща. До него трябва да се стигне, независимо от движенията. Много трудно се мисли в материята, но да го правят! Мисленето на земята първо е модел, а после даденост и накрая е Задължително. Образец на този модел е Христос, Син Мой, който единствен преди две хиляди години зае достойно това място. Само постигналият Висшето Състрадание, Смирение и Саможертва може да Го смени. До тогава ще е в Светата Троица. Във всяка населена вселена само Синът е различен, а Бог и Св. Дух са неизменни в целия Космос. Преди Христос във вашата система, друг Мой Син стоеше и неговият модел на поведение се отработваше, т.е. Синът винаги е различен, според Идеала, който сам е под-вея и отработил. Синовете във всички мои Вселени са различни. Те всички до един работят за благото и доброто на Творението Ми. Много са достойните Божии Синове и във видимия и във Невидимия свят, и те до един оправдават Доверието Ми. Сигурно веднага ще попитате КАК? - Като Мислят върху всичко, което мислят и когато новото се появи и върху него мислят, като свързват последователно с първата и после с втората мисъл. Такъв е пътят на Прогреса, пътя Напред и пътя до Мене - чрез Мислене върху мисленето, после върху мисленото, а накрая и върху измисленото Ново. Като тайно се надявам, че етапа на мисленето върху себе си отдавна е отминал, т.е. будни сте. Изходът е този, и друг начин никакъв няма.

Бо Ин Ра: Единствено вечен и непроменим в Отца ни остава Духът Му Вечният Дух се постига чрез ВЖИВЯВАНЕ В СЕБЕ СИ!!! Само по този начин ще ни се открият сами всички закони. Вътре в себе си човек има всичко, но чрез вживяното и преживяването (като наслада) ще го открие!!!

Научете се с чувство да откривате Божието Слово. Става с Мекота, Любов и Бавност.

Всичко е ТУК и СЕГА, ВЪТРЕ и ВЪН, ГОРЕ и ДОЛУ едновременно!!!

ИСТИНАТА Е РАЗДЕЛЕНА НА ЧАСТИ В МАТЕРИЯТА И ФРАГМЕНТИРАНА ОТ ЧОВЕКА, ЗА ДА БЪДЕ ПО-ЛЕСНО РАЗБРАНА!!!

Защо сме Божии Синове? - Нам е дадена Мисълта, да ни бъде Водеща, но от нея, помнете, произхождат Мъдростта с нейните Части - Знанието и Знаенето!!! По Божията Милост ще останем завинаги в Мисълта и Мъдростта, и Всичко ще бъде за нас. Бог това отредил е за децата си така да бъде, но забележете: Единствени Мъдростта, Любовта и Истината вървят заедно, вечно се развиват, възрастват и вечно се обогатяват и са необхватни..., т.е. има какво да се прави, но трябва да Започнем! Трябва да мислим, за да ни повярват (по една единствена причина): БОГ ТАКА Е НАРЕДИЛ И ТОЙ Е ОПРЕДЕЛИЛ, КОЙ, КОГА, И КАК СВОЯТА ЧАСТ ДА СВЪРШИ. За всички от Плана има по част, но ти Частта ще трябва сам да свършиш.

Ученици на Великият Лао Дзъ са били Големите Конфуций и Буда. Много са данните за Неповторимият и неговите Учения, но със сигурност се знае, че всички останали са производни на Дао, като И Дзин, Ци-гун,

Даосизъм, Дзен, Будизъм, Конфуцианство и прочие.

Можете да срещнете почти всички години на неговата смърт в диапазона от 1300 години до 300. На места дори се намеква, че е живял повече от 1000 години, което вече се знае, че е вярно.

Въпросът е: Може ли ученикът да бъде по-стар от Учителя си?

Тайна за много от нас остава фактът какво е правил Лао Дзъ в Индия и Тибет цели 14 години. Освен, че се е срещнал с Буда и му е предал едната част от Божието Учение, той предава другата част за Конфуций. Имената и на тримата са обвити в мистериозност за срещите им, но не е било и необходимо да знаем какво толкова са си говорили, след като в общи линии имаме яснота по въпроса. По-важното е другото, че и Тримата са работили достойно за Бога и не са се посрамили с това, с което след себе си са оставили.

Цял свят сега от тях се учи, по тях се води и се сравнява, както и непрекъснато нови течения излизат, но не са нищо ново, а само новоразработени допълнения към известното дотогава. Учението и досега е актуално в целия свят, независимо, че води произхода си от Великия, т.е. от Бога. Достойни Проводници са тези Божи Синове и имаше смисъл да посветим и на тях няколко реда, като израз на признателност и преклонение пред Трудоспособността и Трудолюбието им.

Конфуций разви за света материализма и доказа с начина си на живот, че човек може да бъде праведен и без Духовното. Затова на своето време той бе обвинен и обявен за най-големия привърженик на Разделянето и остави името си в Историята като „Постигналият най-висша праведност в материята и нейната нетрайност, преходност и тленност“. Конфуций делял упорито материализма си на Добър и Лош, но запазил в характера на учението си, че всичко е едно и на Единния, т.е. никакво противоречие нямало между него и Лао Дзъ, както повечето мислили, че е видно, защото ясно се виждало, че учението на единия било продължение на учението на другия. Някои късогледо бъркаха несъгласието с противоречието. Други четяха, за да цитират начетеност, трети държаха, да знаят останалите, че са чели, но каква полза щом нищо не разбираха, но не това имаше значение. Знаеше се, че всичко е ъгъл на влияние, друга гледна точка, нова позиция, срещу които Божието Учение нямаше нищо против, щом като по общите принципи бяха единни. Важно беше Божието Учение, доведено от Бога до нас чрез Лао Дзъ, да остане неизменно и такова каквото е, а не преработено и трансформирано.

Буда от своя страна разви Духовната част на Божието Учение, съвсем настрани от материализма. Светът след тези двама започна да опитва и двете учения в различни части на планетата Земя, в тъй наречените Изток и Запад. Целият Изток живееше предимно в Духовността, а Западът възприе модела на Конфуций - Материализма, и започна великата надпревара - кое е и кое не е вярно. Това разделяне имаше смисъл тогава, както и доказа времето, но за нас по-важно оставаше, не това, че ги е имало, а какво трябваше ние да вземем от двете, за да не допускаме повече същите грешки.

Радостен за всички остава красивия факт, че учители като Лао Дзъ, Буда, Конфуций и Христос, така също Мойсей, Мохамед, Заратустра и прочие, дойдоха достойни и си отидоха достолепни, а ученията им и до сега са актуални и полезни за целия свят.

Къде е нашето място, всеки трябваше сам да открие щом се вълнуваше от Окултизма и болееше за човешките проблеми като цяло и в частност. Един е генералният извод: Духовното без материята и Материята без Духовното нищо не струват и развитие нямат. Само заедно, като едно и свързани, те имаха място в живота на днешния човек, за да може той да се осъзнае и повдигне до Бога. Двете части на Едното отново трябваше да съединим, за да стане Божието Учение каквото беше -ЕДНО ЦЯЛО. Всички опити по разделянето приключиха и слава на Бога.

Така Конфуций и Буда прилежно изпълниха заръките на Лао Дзъ, да дадат на света Божието Учение за Мъдростта, Любовта и Истината без да накърняват целостта на Творението и Бога. Под вещото ръководство на Бога, Лао Дзъ, си свърши работата, свършиха си я неговите ученици. Сега е наш реда, да си свършим и ние нашата... Разделението тогава беше наложително, за да вземем уроците си по-лесно. Какво велико време е било! Време, в което и ние сега живеем и имаме място под Слънцето. Не е ли това Щастието, че те има, че си жив, че си избрания!!! Наши оставаха шансовете за Сливането и Единението.

Дошло беше времето да Съединяваме - а материалното и Духовното това и чакаха - да се намесим категорично и ги слеем. Всички в нас гледаха, защото се очакваше и ние своя принос да дадем за общото Добро и Благо. Дълго беше това разделение и много хора по пътя си изгубиха кураж, но нека им го дадем, че не са закъснели и не са изгубили, а напротив, по-калени, по-опитни, по-борбени и бойки са излезли от това свое участие. Не се страхувайте, че не е възможно, напротив. То е възможно само от факта, че всички наши опити от тогава до сега не са го разделили и на йота. Разделението съществува само в нашите глави, а на Творението му нямаше нищо.

Времето е днес, тук и сега... да ги обявим заедно, каквито винаги са били, а ние бяхме длъжни да ги огледаме и като разделени.

Имахме роля, носехме и отговорност, равнодушни повече не трябва да бъдем, за да се възцари отново единството, което бяхме нарушили - Великата ХАРМОНИЯ. Сега тези три ни липсват, и гладът, и жаждата са неутолими: Хармонията, Духовността и Бога. Да си ги възвърнем като Мисъл и с Мисъл! Стига сме говорили, че отделно са били Видимо и Невидимо, Материално и Духовно, ум и сърце, Душа и тяло, мъж и жена... Едно, че са заедно разделянето и второ - ТЕ СА ЕДНО.

Тогава беше в реда на нещата, но нека сега да е в реда на нещата Единението. Нека не повтаряме грешките на Атлантската цивилизация и докато отработваме Втора Част от Божия План, да оцелеем, за да се постараем, да се потрудим и да се спасим.

Лао Дзъ: Който ОПРЕДЕЛЯ РАЗДЕЛЯ, а СЪТВОРЕНИЕТО Е ЕДНО!!!

За Лао Дзъ ДУМАТА нямала никакво значение. Единствено значение имала, когато насочвала човека към работа, служене и правене.

УПОТРЕБЯВАЙТЕ МИСЪЛТА СИ, ЗА ДА СЕ ЛЕКУВАТЕ!!!

МИСЪЛТА Е ПРЕДИ ВСИЧКО И ВСИЧКИ.

Всяка мисъл се отчита и връща. Всяко изговорено слово ще получи отговор. Всяко дело е за главите ни. Ако трябваше много да говори, човек трябваше и щеше да има две устни и два езика, както всички останали органи в него, които бяха двойни?!!

Замисли се преди да започнеш да мислиш, говориш, чувстваш или постъпваш. Ако човек, колкото обещава изпълняваше, злото щеше да е, изчезнало вчера.

Всичко, което мислиш, не казвай! Всичко, което искаш да кажеш, не прави. Всичко, което искаш да правиш, обмисли! Така Кръгът се затваря и ще откриеш, че МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО!

ДА ЗАТВОРИШ УСТАТА СИ МИГ ПРЕДИ ДА Я ОТВОРИШ, Е ЖИВОТ ВЕЧЕН!!

СЛОВО + СВЕТЛИНА = ЯСНОТА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...