Jump to content

Неделимите неща


Recommended Posts

Неделимите неща

До там е, до където трябва...

Три са Неделимите неща в живота: Учене, Работа и Служене. Който допусне дори за миг да си въобрази, че без тях може ще бъде наказан и опиталите това знаят... Ще работим, ще учим и ще служим, ако искаме да сме живи! Само тези Три Способности Бог е вложил в човека и човек ТОВА МОЖЕ. Във всички свои животи до сега Човекът само тези Три е правил и още не ги е изучил, още не се е научил, но продължава да прави.

Всички двигателни умения в човека чрез тях се изучават. Всеки изгражда живота си на базата на това, което е ПРЕЖИВЯЛ - като учене, работа и служене!!! !!! !!! Тези Три не подценявайте. А чрез тях живейте , КАКВОТО И ДА ИСКАТЕ ДА СТАНЕТЕ. Човек е истински жив само, когато в Мислите, Чувствата, Словата и Делата си изучава, работи и служи в Съзнателност и в Будност чрез Любовта си към абсолютно Всичко. Останалото е път към тях.

Измъкналият се да живее по Бога не знае, че е почнал да умира.

НЕ Е ДАДЕНО поне едно от трите да не прави човек!

Начинът си на живот ИЗБИРАЙТЕ:

- С повишено Внимание

- Задълбочено Обмисляне

- Духовно осъзнаване

- Внимателен Избор

- Бащинска загриженост

- Будна Съзнателност

- Завишена Отговорност и Дълг по Съвест, за да не се срамувате, че напразно сте живели!

ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ГЛЕДНА ТОЧКА - ПРОТИВОРЕЧИЯ НЯМА; спорят само незнаещите това!

Възприемете, че добро и приятно, мъдрост и знаменитост са съвсем различни неща.

Свобода, която надхвърля границите на здравия Разум, преминава в анархия, а това не е едно и също. И не е все едно, кое от двете ще предпочетете. Днес повечето приятни неща са вредни и разрушителни, днес понятието добър живот е живот в смъртта. Не е възможно да приемаш наркотици, месо, мляко и алкохол и да претендираш за каквато и да е Духовност, и повечето точно това не разбират. Ние знаем, че най-трудно е Разбирането на нещата-милиарди не го умеят.

Всичко днес, което се рекламира, не струва. Истинското няма нужда от реклама, то само пробива пътя до върха. Животът ни ще бъде тежък, докато около себе си възприемаме всички като врагове, скъперници и конкуренти, вместо като братя, приятели и ближни.

Мир, покой и щастие не може никой да намери щом не може да приеме Промяната, Обръщането и Завъртането, щом е слаб да се Откаже, да се Въздържи и Превъзпита самостоятелно, доброволно и радостно.

Къщи, вили и могили, гори, ниви и дворци, коли, яхти и хеликоптери са: НЕ ВАШЕТО УДОВОЛСТВИЕ И ЖИВОТ, а ВАШАТА СМЪРТ. Ние нямаме нищо против тях, а против тяхното предпочитание пред Бога, Духовността и Мярката. Бог се настанява само там, където тях ги няма и въпреки това е луксозно, но с вкус е, не претоварено и най-важното е чисто.

Дето няма сън Бог не е.

Дето не е с труд - Бог не влиза. Бог е където вашата привързаност я няма.Претъпкани сме с безполезни неща, чак се задъхваме и вече ни пречат, въздуха са ни отнели, светлината и свободата-това живот ли е?

Само простият живот разрешава Съзидателния и Градивен Труд. Този вид трудолюбие проявете. Само живот в Бога е Истинския, а останалото не струва дори вниманието си върху него да спрете.

Възприемете: Дисциплина в Хармонията, а не дисциплина и хармония- този е пътя да се научим къде е истината и да отхвърлим измамата. Три по Три по Три вървят, защото от Три по Три по Три са тръгнали и са ни завещали последните Три по Три по Три... и не е ясно нищо още до кога ще е...

Като: БЪДЕЩЕТО на всеки е: Достойно Животът на всеки е КРАСИВ и Перспективите светли са,

Когато: си удовлетворен, радостен и щастлив Защото обикнал си: Бога, Ближния и Враговете като себе си

И в Трите свята: физически, Духовен и Божествен чрез Мислите, чувствата и делата в Ума, Сърцето и Душата за Благото, Мира и Доброто на Цялото с Любовта, Мъдростта и Истината и т. н. (разработено е....) От всичкото, което правиш и постигаш - ТОВА Е ЖИВОТА - да вървиш напред и нагоре щастлив, защото щастлив е само онзи, който всичко върши в името на другите. Само тогава ученето, работата и служенето стават етап в твоя живот - краткотраен, временен и успеваем, докато Осмислиш Сладостта от това да го правиш за Цялото, ти Частта, която това осъзнал си и разбрал, защото Бог очакваш, но не знаеш, че точно в този момент ти вече имаш.

Без човекът никой не може, но това да не ви заглавомайва или главозамайва или май заглобва.

Възприемете: ВСЕКИ ЗА ДРУГИЯ МОЖЕ ТОЧНО ТОВА, КОЕТО ДРУГИЯ ЗА СЕБЕ СИ НЕ МОЖЕ - така устроен е Светът и взаимоотношенията в него, и затова сте неделими, неразделни и необходими на света и помежду си, и вътре в Душите си! Огледайте се и ще видите отвсякъде ЗОВ: Протегнати очи за помощ, ръце за милост, очакване за приятелство. Кой от нас познал е невижданото Вдъхновение, Удовлетворение и Възторгът от това да дава, помага, служи, жертва, грижи и получава десеторно... Кой в деня си едно добро направи чистосърдечно, безкористно и без сметки, а със задоволство и радост, със смях в очите и сълзи в сърцето (не са разменени)!?! Защо забравихме да бъдем Човечни, хуманни и полезни както ясно закона казваше: КОГАТО ПОМАГАШ НА ДРУГИТЕ, ТИ ПОМАГАШ НА СЕБЕ СИ. Който помогнал е на ближния си, е два пъти помогнал на себе си, защото, и Бог в него, и Бог в отсрещния се разплащат. Ние сме вечните длъжници, а не те.

Бабаджи: Работата е за това, за да бъде свършена и винаги ще бъде повече от хората, които ще могат да я свършат, които и колкото да са те!

Седем са „Д“-та: Движение, Действие, Дейност, Достигане, Даване, Добро и ДО тогава е Бог за вас!, зад Вас...

Работим, учим и служим за Божията Прослава, а не за своята-моята или твоята. Частта върши и прави всичко това, за да се повдига, расте и красивее Цялото. Не мисли за себе си, ако искаш Бог за тебе да мисли!

Бабаджи: Живот в Хармония и Единство с Божественото и Цялото Творение, е живот за Бога, т. е. вършейки работата си, ние вършим работата на Цялото. Тук е вечната примамка за човека - ПЪРВИЧНАТА ПРЕЛЕСТ НА СВЕТЛИНАТА е причина за неутолимата жажда на човека да се стреми към нея. Тя е Божествено качество и атрибут на Духа. Мъдрите наричат това Бог-Реалност. Който усеща единството си с цялото човечество, той единствен е способен да въздействува върху Съзнанието на другите. Всеки може да постигне Освобождение щом е постигнал да бъде вдъхновение за другите, т.е. пример и образец ще бъде.

СВОБОДА + ЗНАНИЕ = ОБРАЗОВАНИЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...