Jump to content

Духовни причини за болестите и техния произход


Recommended Posts

Духовни причини

за болестите и техния произход

Ако ти кажат, че си здрав

и нищо ти няма, те лъжат.

Здрав Във тяло никой не е.

Зад всяка болест каквато и да е тя,

стои Духовната причина, а зад нея ти.

Причината за всички болести седи в човешката мисъл, която както знаем не е като Божествената. Мислите ни са два Рода - съграждащи и разрушителни, разрушаващи и свиващи капилярните съдове. Едните повишават температурата, а другите ви изстудяват. Топлината в човека се поддържа от човешката мисъл. Всички отрицателни мисли имат лоши последствия върху организма. Природата ги допуска като лечебни състояния. Всяка тревога се отразява върху човека и върху ред поколения. Зад всяка негативна мисъл стои едно неестествено желание; зад всяко желание седи една неестествена постъпка.

Стомахът, сърцето и мозъкът в човека са контрольорите и инспекторите на неговата дейност и качество, като функции, състояние и системи. Така неврастенията не е болест - тя само подсказва, че нервната система не функционира правилно, силите по нея не вървят както е посочено. Каквато и болест да дойде, първо опитайте своята вяра, за да я излекувате!!! Десет излета до планината са напълно достатъчни, за да спасите живота си. Животът се продължава чрез Дишане. Белите петна по ноктите си ще премахнете чрез дълбоко дишане три пъти на ден - сутрин, обед и вечер, правете това - по шест вдишвания и издишвания, но дълбоки. Мисълта ви ще се хармонизира, но не забравяйте основното: човек не е господар на своите Мисли и Чувства. Дишайте докато не се премахнат всякакви признаци. После опитайте с Бог, ако дълбоко Го обичате и накрая използвайте енергията на другите - като хомеопати, рейкисти, народни лечители и накрая, при липса на други алтернативи, използвайте съвременната алопатия. Тя си отива с изключение на хирургията. Хапчовата медицина е немедицина, а убиец на човешката имунна система.

Еднообразието и еднообразното е вредно, когато и да е - и като храна, и като мисли, и като чувства, и като разговори и като постъпки и накрая, ако щете и като начин на живот. ПРОМЕНЯЙТЕ!!! Променяйте се! Променяйте себе си и нещата около себе си (по възможност). Животът е едно вечно разнообразие и почти толкова красиво. Казваме, „почти“, защото няма да ни разберете, ако кажем, че по-красиво от разнообразието нищо не е. Пустинята е емблема на злото и еднообразието, а Природата е емблема на доброто и Разнообразието, т.е. пустинята, като част от природата (както лошото е в доброто) е важна.

Първото нещо в болестите е Мисълта. Зад всяка болест стои проектирана известна мисъл, не като прочутост, а някаква. Когато имате много електричество в гърдите си и няма излаз, същото се свързва с положителното в природата и се образува бодеж. Бодежът ви дава възможността да се лекувате. Това е едно предупреждение, сигнал, да заживеете друго яче, нормално, съзнателно и с повече любов във всичко без изключение.

Опитайте се да хармонирате с природата при заболяване. Правете лехи с цветя, отглеждайте животни и го правете с любов.

Водата, въздухът, светлината и топлината са едно, а животът в тях е друго нещо, на което те се явяват следствие!!! И болезнените състояния са също такива следствия на някакви духовни причини.

Мислите, чувствата, словата, идеите, делата, желанията, храната, праната и топлината са Духовни причини. Доброто и лошото в тях съответно оздравява или разболява човека!!! Ако искате да възстановите здравето си, седнете и мислете върху Любовта - всичко което можете, знаете и сте чули. Медитирайте върху Любовта, дори и нищо да не знаете - просто мечтайте, фантазирайте и си въобразявайте всичко, което бихте направили за другия и той за вас, и гледайте, това което за него и от него мислите и искате, да не се различава много от вашето. Мислете върху Любовта, която съществува навсякъде. Когато се проповядва да възлюбиш ближния си, то е за да бъдете здрави. Ако хората се обичаха, болести нямаше да има и всички щяха да бъдат здрави.

ХИГИЕНА НА МИСЪЛТА означава: без негативни мисли по никакъв повод и причина.

Бог не ни е създал, за да боледуваме и страдаме и реалният живот тук на земята това изисква от нас -ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ - това е една ИСТИНА!!!

УЧЕТЕ СЕ ДА ИЗПИТВАТЕ УДОВОЛСТВИЕ ОТ НЕЩАТА, КОИТО ПРАВИТЕ!!! Така, ако нещата правите, от днес нататък, ще сте здрави, бодри, свежи и силни, т. е. подмладени.

ПРАВЕТЕ ВСИЧКО С ЛЮБОВ, СЪЗНАТЕЛНО И В БУДНОСТ!!!

И Третото, най-важното: Възпитателите, учителите и лечителите на човека трябва от днес нататък да бъдат хора, които мислят, когато да мислят, които да мислят върху това, което мислят правилно ли е, никога нищо негативно в мислите си да нямат и да научат всички хора как се мисли Божествено - това е равно на 98 % здраве. Останалите два са - един за пропуските и втория за непоправените погрешки.

Човешкият организъм през своето развитие е минал през всички каменни, растителни и животински форми, които са оставили у него всичко свое - и добро, и лошо; съвършено и несъвършено. Тук се крият част от причините за интертните материи, слаби енергии, шарени плътности, различни кръвни, промушени нерви, алергии, неврастении и патологии, тежки утайки, болести и нелечими такива (каквито няма). Наследството си всички имаме в себе си, в Паметта, според това, в кого как сме живели, какво от нас сме оставили и другите на нас, колко кармичност сме заформи-ли и що за добро и зло сме сели през всичките си животи, прераждания и въплъщения.

ПРАВИЛО: Започнат ли очите на човека да светят вече е здрав!

Беинса Дуно: Здравето е резултат на правилната и хармонична проява на човешкия ум и човешките чувства. Устойчивостта на човешкото тяло зависи от човешкия ум. Учете се и мислете, а после работете и служете, и докато го правите - ОСЪЗНАВАЙТЕ! Става в процесите на растеж и развитие на всеки и се нарича РАЗБИРАНЕ!!! Чрез външното ще познавате вътрешното и техниката за това е много проста: ще наблюдаваш отстрани като зрител - какво правиш, как и защо го правиш, изобщо всичко. Правиш, гледаш, анализираш, изследваш, отчиташ и прилагаш, е равно на ОПИТ ЗА СЕБЕ СИ!!!

Интелигентността, моралността, нравствеността, добродетелността и устройството на човешкото тяло зависят от вътрешното устройство на човешкия мозък, а устройството на човешкия мозък зависи от съотношението на силите, които действуват в Съзнанието, в Душата: на този принцип са изградени окултните науки, според които целият вътрешен живот на човека е изразен в неговия организъм, в неговото лице, глава и ръце, уникални по своето различие и неповторимост. На това осъзнаване, по външните форми, можем да познаем какво е състоянието на човешкия живот, т. е. за да бъде човек добър, разумен и здрав, трябва да разбира законите на силите, които работят в мозъка.

Днешният човек и понятие няма какво представляват Духовния и умствен живот на индивида. Вследствие на това неразбиране човекът не разбира и здравето какво е!!!

Урок: Начинът за трансформиране на енергиите е пътя за хармонизиране и оздравяване на индивида; какви са методите и правилната обмяна на енергиите, за да се възстановят братските отношения между хората, ще научите по-нататък в книгата за Мъдростта.

Основното неразбиране идва от приемането на СЛУЧАЙНОСТТА като феномен, работещ в неправилно създадения от нас свят! или в тъй наречения „случайно възникнал свят“ според вас. Приелите да разбират нещата и света по този начин, отхвърлят творческото начало, творческия принцип, който работи в света, те не желаеха да повярват, но в собствените си измишльотини не пропуснаха да разпространяват!!!

Беинса Дуно: Здравословното състояние на кръвта в човека зависи от три фактора: Храната, въздуха и мислите, както и от много други, но тези са първите, основните и важните. Без едно от тях - какво като се храним добре или дишаме правилно, а не умеем да мислим. Щом са криви мислите ти, ти не се ползваш и от първите две пълноценно. Ако сърцето е без контрол, а умът разбойнически, храната и дишането няма да се справят, ще се задъхваш, а и апетитът си ще изгубиш. Лошата храна по е възможно да преболиш с чисти и светли мисли и чист въздух, защото доказано е, че и в храненето човек може с малко. Какво те ползва, ако имаш чисти мисли, любовно сърце и мозък на мъдрец, но те поставят да дишаш в някаква клоака или газова камера. Увониш ли си Душата и дробовете, ти си мъртъв. Движението в този случай съвсем е илюзия. Задушаване, асфикация и смърт следват от смрадта, колкото и другото да ти е наред.

Щом всичко е свързано, важно и вярно, защото е добро, къде тук има място, за което и да е зло? Няма, разбира се. Нито място, нито зло. Когато престанете да умирате, злото ще изчезне. Когато спрете злото да избирате и правите, ще бъдете здрави и ще спрете да умирате. Не наричайте Зло нищо.

Човекът и Космосът са музикални инструменти, на които Отец ни свири. Бог е Оркестъра и Диригента. На кого ли свири? На нас естествено, т. е. на Себе Си.

Беинса Дуно: Всеки знае, че от здравето, по-важно няма. Естественото състояние на човешкия организъм е здравето като съществена част от неговия живот. Да си болен означава, че си сгрешил някъде и болката ти се дава, за да свържеш и се върнеш на местопроизшествието и причината.

Съгрешаването и неспазването на законите са свързани - това е неизпълнение на Божията Воля.

Правила: Страх се лекува със страшно, тревогите с безпокойства, болестите със страдания (но болестите на всички нива, а не само на физическо), недоволният - с малкото или нищото, а нервният с дразнители -все по-силни, непознати и неразбираеми: нямащият винаги ще бъде лишен, скърбящият винаги ще страда, болният здравето ще забрави, гладният никога няма да е нахранен, защото едно единствено нещо всички са забравили - СВОЯТ БОГ, Който дал ни е здравето, живота, храната, богатствата, но ние не вярваме. Бог на НЕ не дава, щом пред Добродетелите Му сме ги поставили.

Много са човешките грешки и пропуски, и една от тях е Нежелание да изучи неестественото, а трябва. Без него не може да се оцени доброто, т. е. човек ще получава нещата чрез лошото, насилието и негативното, за да изучи доброто кое е, как дава..., защото: НЕ МОЖЕ НЕЕСТЕСТВЕНОТО ДА Е ЕСТЕСТВЕНО. То може, но трябва да си започнал от обратната страна.

Пред всички човешки грешки стои Първата: Човек не иска да прави нещата и разчита само на другите. Изучавайте закона за Даването и Вземането. Той е ВРЪЗКАТА помежду ни, той я създава.

Който обича дава. Ако не дава - не обича. Положителните Мисли, Чувства и Дела са ДАВАНЕ. Когато човек ДАВА, той е положителен. Първо човек дава, а после Бог ДОДАВА, защото Той Пръв Е ДАЛ всичко на всички. Ако нямаш какво в момента да дадеш, сложи в мисълта си мисълта, че искаш, че трябва да дадеш и ще дадеш, когато имаш, но нека това не се превърне в голо обещание, само или нещо, зад което да крием сдържаността си. Напълно достатъчно е да решиш да даваш, но и да го изпълниш, когато имаш. Сега всички искат.

Без даване и вземане няма обмяна, няма регулиране, няма балансиране, липсва Хармонията. Цяла наука е да знаеш как да Възприемаш и как да Даваш. Човек възприема нещата чрез сърцето си, но не го прави и боледува. Не е възможно да изглеждаш лошо, а да говориш за здраве, любов и добро. Първо ще възприемаш през сърцето си и после чрез ума ще осъзнаваш, за да разбираш. Умът винаги дава от себе си, а сърцето винаги възприема нещата отвън!!!

Любовта ще възприемате чрез сърцето си, но ще я пратите чрез умът си навън като задържите за себе си само това, което ви е необходимо. Освен Трите си Сърца, човек има и Три мозъка - стомашен, сърдечен и мислещ, по един за Трите Свята, и това не е случайно. В стомашният мозък влиза Симпатиковата нервна система, която образува човешкия магнетизъм и топлина, както и управлява кръвообращението, докато главния мозък е Нервната система, и е носител на мисълта, силата, електричеството и светлината. Която и от системите да нарушите ще страдате.

Какво основно трябва да разберем, запомним и спазваме:

- Прави, светли и чисти мисли да имаме.

- Прави, светли и чисти чувства...

- Права, добра и работеща воля...

- Чисти дела и постъпки...

- Правилно и чисто хранене...

- Правилно и дълбоко дишане...

- Нормално и естествено движение...

- Спокоен и дълбок сън...

- Бавно и осъзнато пиене...

- Чисти храна и вода...

- Разумно, съзнателно и любовно слово...

- Мека, кротка и Духовна сила...

- Пълнокръвен и пълноценен живот за Бог, Волята и Законите Му...

- Чисто и извисено съзнание...

- Прието и приложено знание...

- Естественост, обикновеност, доброта, човещина и спонтанност.

- Истинност, разумност и мъдрост във всичко...

- По възможност всички Добродетели...

- Висша справедливост, честност, почтенност, толерантност, искреност, доблест и смирение.

Учете, работете и служете от ум, сърце и воля с трите си тела за трите свята, за тялото, Духа и Душата за Бога, ближния и себе си и само за доброто да е всичко. Който така нещата прави, ще разбере защо и колко е важен за Бога. Равно е на здраве.

Беинса Дуно: Вдигнете ръцете си нагоре и за десет минути се концентрирайте в центъра на Слънцето, за да възприемете слънчевата енергия. Вечерно време протегнете ръцете си към земята и се концентрирайте умствено за същото време, за да приемете земните енергии, след което протегнете ръцете си нагоре през стомаха и ги издигнете над главата си - така ще регулирате в себе си и двата вида енергии. Водата с любов използвайте за всичко, което поискате и запомнете, че тя е Голямото Лекарство на Бога, Великия Трансформатор, Мъдрия Преобразувател, и Тотален Катализатор. Учете се от нейната гъвкавост, преданост, даване и отдаване. Нищо без вода не става!!!

От неспазването на Божите Закони болестите ви идват и генерално започва влошаването ви на всички нива - живот, ум, сърце, работоспособност, воля и дух. Нарушено е най-важното - Хармонията. Неспазването води до погрешки, а неизправените погрешки стават грешки и така човек се самонаказва.

Беинса Дуно: Грехът на Човечеството е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че в Творението съществува Закона за Абсолютната Свобода. Който неразумно използва свободата си се самоограничава. Без грехът ние нямаше да разберем доколко това понятие свобода се отнася до нас, за нас. По-голямо робство от греха за човека няма и по-голяма свобода от греха няма. За неразумния човек по-голямо робство от доброто няма, а за разумният човек по-голяма свобода от доброто няма!!!

Доколко си ценен и здрав се определя по това какъв си - добър или лош (от и по материята се познава). Колкото материята от която си сътворен е по-финна и по-добре организирана, ти си по-добър, а не лош. В последните материята е неорганизирана и не се подчинява на волята на индивида, а е някаква приходяща или свободно летяща и неангажирана, с каквито е пълен космоса и ефира, когато е близо до материята.

След Падането си, човечеството нищо не е създало. Цялата Красота, Ценност и Стойност на Творението е създадена още преди Падението. След грехопадението единствената поука, която за умните ОСТАНА, е потресаващата истина, че щом грехът съществува като човешка погрешка, човекът действително е роден да бъде свободен И Е СВОБОДЕН, но се самоограничава, когато лош става. Поради Свободата си човек е сгрешил (свободата да прави каквото иска) и поради неправилния си избор, а накрая от непослушание и бързане. Грехът на човека доказва по безспорен начин, че е роден и програмиран да бъде свободен, неприкосновен и индивидуален, т. е. сам да избира как да живее, т. е. никой не може да му диктува, нарежда и поучава как да живее, защото живота си е негов.

Какво сега правим, което е признак на липса на каквато и да е свобода? Казваме нещата, но в тях няма и нотка съвест, само фалш, лицемерие и лъжи, никаква истинност, най-святото за Бога. А закон един има и казва: СПОДЕЛЯЙТЕ НЕЩАТА ПО ПРИНЦИП, нищо повече. Ако нямате какво да кажете, хиляди пъти е по-добре да мълчите. Всичко останало е насилие и агресия. Оставете на всеки, нещата свои да опита, за да се научи и добие опит; какво от туй, че ще сгреши, после пък ще поправи. И на отиване и на връщане, все едно, ще научи!

Права, здрава, чиста и светла Мисъл е всичко, тя е най-близо до Божествената и работи здраво и здравословно за приелият я. Такава Мисъл означава естествена връзка между сърцето, ума и волята, а това е равно на правилна обмяна на енергиите и в Трите Свята. Желание за свободна проява у човека му дава желанието да направи САМ СВОЯ ОБРАЗ, но се роди грехът и кривото разбиране на свободата. Свободен е само зависимия, т. е. разумно живеещият за другите, за Бога и накрая за себе си.

Лошото е, когато човек не поправя и други носят последствията на тази вреда. Човек може да сгреши, защото е оставен свободен, но е свободен и да се изправя и поправя. Ако и двете не прави, той просто е малък и ще боледува.

Беинса Дуно: Младите грешат, но като стари ще изправят. Когато старите не пропуснат да изправят, младите ще заживеят добре и щастливи - има съотношение, отношение, сношение, и приношение.

Днес са поубъркани нещата. Нищо не е на мястото си и всяко нещо чужди функции изпълнява. Природата не дава нищо да се обсебва от това, което е създала. Тя дава да го употребяваме, но не и да го обсебваме. И ако в любовта си влагате желанието да владеете, сбъркали сте адреса. Имаш право да обичаш, но нямаш право да обсебваш. Имаш право да ядеш, но нямаш право да си алчен. Плачът, сълзите внасят мекота в човека. Боли ли ви често главата, не знаете как да ядете!!! Или ядете бързо или ядете много или ядете лакомо. И от трите боли глава.

Дробовете и сърцето ви болят ли, не знаете как да дишате. Умът смущава ли ви, не знаете как да мислите. Налагайте си диети и малки количества храна - на първо време - макар и по-често - докато свикнете с мисълта, че човек може и с по-малко и е по-здравословно, хигиенично и икономично. Преяждането е болест. Учете се да дъвчете бавно и приятно и мислете за това, което ядете, важно е да усещате храната си под небцето. То поема цялата енергия от храната и я препраща по тялото. Останалата енергия, по-грубата, която е малка част, се дообработва и приема от стомаха със сто маха. Смисълът на всяко хранене е още в устата - с езика и небцето да усвоите енергиите, които сте избрали чрез днешното хранене. Само чрез бавното и продължително съзнателно ДЪВЧЕНЕ ще се засилите. Яденето не е в количеството, а в качеството и във времето.

Законът за трансформиране на енергиите е закона за обмяната на енергиите: РИТМИЧНИТЕ ДВИЖЕНИЯ, упражнения, действия, дейности, гимнастики, аеробики, каланетики и други са методите за трансформиране на енергиите, които всеки трябва да открие. А ние непрекъснато откриваме колко малко се движим - от стол на стол - независимо дали в къщи, в трамвая, службата, колата, заведението и обратно. РИТЪМЪТ се очертава като основен и важен. Важно е също така - не колко храна се приема, а колко храна се асимилира. Важно е да се зна, че ядене и хранене са два съвършено различни процеса. За да може да се асимилира и използва максимума от храната, която приемате по време на храна, не трябва да мислите за нищо друго, освен за самата храна, която поглъщате,'ядете, консумирате и смилате, когато се храните - това е най-същественото в този момент, защото един и същ Живот функционира и в храната и в хората!!!

Червеният цвят е носител на живота. Той е основният тон на живота. Червеният цвят на лицето носи съответните трептения, с които привлича енергиите отвън!!!

Пейте „си-до-ла-си“, за да сте здрави. „Си“ е Духовен тон, „Ла“ е тон на равновесие, „До“ е тон на Живота.

Повтаряме: при ядене или хранене дъвчете бавно, спокойно и благодарете преди сядане, по време и след ставане от масата. Храненето е Духовен процес, а яденето земен, физически. Благодарете на Бога, че и днес ви е дал да се нахраните и за утре никога не мислете!!! Поемайте храната с любов. Понякога, за да се разстрои стомахът ви, зависи от задната част на мозъка, която е свързана с чувствата на човека. Много болести започват от повишение на температурата в предната част на мозъка, където функционира мисълта на човека. Задната част на мозъка заболява от аномални чувства, от неправилни проявления на любовта. Това е мислещият човек, който като люби иска да заключи всичко да е само за него. Рецепти (мимоходом) -

- Висока температура спада след изяждането на няколко сварени картофа топли.

- Туй, което лекува е въздухът, а не лекарствата. Лекуват Промяната, Диетата, целесъобразното, здравословно и вегетарианско хранене, Жизненият еликсир, Праната - тя лекува сутрин преди изгрев, по време и след изгрева, половин час.

- Ако ви е суха кожата, ви липсват мазнини. Търсете органичните, за да си ги набавите. Ако си богат човек и кожата ти загрубява, скоро ще умреш. Мекотата на кожата се възстановява чрез дишането и чрез закона на любовта. Примирете се, с който мразите. Дори от здравословно гледище е за препоръчване да обичате всичките си роднини, за късмет и повече шанс.

- Приемайте въздух през лявата ноздра и издишвайте през дясната, за хармонизиране на чувствата, после обратно, за да се хармонизират мислите ви - три пъти дневно по шест пъти, полезно е за абсолютно всичко. И да ви върви, за късмет и повече шанс.

- Главоболието на човека зависи от неговия стомашен мозък. Когато стомахът ви не функционира правилно, ще имате главоболие. Когато мозъкът ви не функционира правилно, ще имате коремоболие.

За сериозните вегетарианци едно ориентиране: Яйца може да ядете само, когато не са минали през петел, т. е. не са определени да имат Живот в себе си. Тогава са От АКТ завършен, чрез който е решено да има в тях зародиш, плод и по-късно живот, за да си позволи човек да го отнеме. Такива яйца не са за ядене. Когато, обаче не са минали през петел, те нямат живот в себе си като зародиш и стават за ядене. Яйца, през които е минал петела имат живот в себе си, който още не е проявен, но ГО ИМА. От този Акт на Петела се дава да разберем, че Божественият Дух е определен да слезе на земята именно в този жив зародиш, независимо дали като колективна, обща или индивидуална Душа.

Първото, което Бог иска от ВСЕКИ е да бъде здрав, да има чиста мисъл, чисти чувства, чисти слова и да постъпва благородно. Чувствата зависят от Дишането, а постъпките от стомаха. Нахраненият добива желание да работи, а мързеливият добива желание да спи. Човек със болен стомах не може да постъпва добре и правилно. Човек с болни дробове не може да има чисти чувства. Човек, който не може да мисли, не може да говори истината. И ако човек с ума си не може да каже истината, с дробовете си не може да прояви любовта и със стомаха си да прояви добри постъпки, той не може да бъде здрав. За да се изцели болния той трябва да се научи да постъпва правилно и да мисли правилно.

Човек трябва да се издига над скърбите си и да знае, че той е господар на всичките си състояния - въпрос на избор е кои ще предпочете. И когато тия състояния се убедят, че ти си господаря, те ще започнат да ти служат. Казвайте и посочвайте нещата само, които виждате, а другите не.

Всички болести зависят от човешкия ум, поддържат се от човешкото сърце и се материализират от човешката воля. Употребявайте мисълта си, за да се лекувате. Търсете произхода на болестите. За чумата изпийте 20 чаши гореща вода, за да се разстрои серумът от който се хранят и размножават микробите. В чистата кръв не живеят!!! В чистата кръв те не издържат на нейните вибрации, разболяват се и побягват от страх, вместо вас. Чистотата им мирише, както на лошия човек добрите миришат и обратно. Само подобните с подобните не миришат!!! Кръвта е пречистена, когато човек диша чист въздух и не допуска отрицателното в мислите си. Здравият човек, където ходи от него извира живот и сила. Никога нищо негативно не дръжте в мислите, чувствата, словата и делата. Всичко прави добре, правилно, чисто. Ненужното и непотребното не обмисляй, ще нарушиш ВЪТРЕШНОТО. В това седи тайната на здравето...

СВОБОДА + ЖЕРТВА = СЛУЖЕНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...