Jump to content

Мъдрост


Recommended Posts

Мъдрост

В човека са Вложени

всички възможности на битието,

но никога не забравяйте,

че само формата, която виждате

- Това не е човекът.

Беинса Дуно

ПЪРВО ще оправите СЕБЕ СИ и Светът вече ще е оправен.

Беинса Дуно: Всички материални светове са населени с човешки Същества. Човешката раса населява цялата видима Вселена. Човешката Раса е навсякъде по милиардите Слънчеви системи на битието. Безбройни са световете и все населени с човешката раса. А сегашните хора мислят, че разумните хора са само тук на земята, на тази земя. Не се взимайте толкова на сериозно и не мислете, че сте единствени, че всичко, което вие мислите е единственото. То е нищо в сравнение с тоталното мислене на Цялото.

Точно човешкото мислене е погрешно в основата си, щом можете да вярвате в теории, в които животът няма смисъл, няма живот и всичко е мъртво.

Беинса Дуно: Истината е: Няма Сила, която може да ограничи проявите на живота. Животът е над всичко - вечно съществуващ при абсолютно всички условия, ситуации, обстоятелства, явления, процеси и прочие. Това, че вие не го виждате във всичко не означава, че го няма, а напротив; означава, че го има, но вие не виждате достатъчно. И въпреки всичко, формите за проявление на живота са в зависимост от външните условия. Но забележете, става въпрос ЗА ФОРМИТЕ, а не за самия живот. Не скачайте! А мислете и се учете да гледате и виждате едновременно.

Само Бог може да работи за Съвършенството на човека. Доверете Му се. Или поне опитайте. Знаещият причините, не губи самообладанието и вярата си във вечното Начало на нещата. Не губете връзката си с Бога. Будният, съзнателният и любещият; разумният, добрият и жертвоготовният знаят, че Божията Промисъл го обгръща, а Божият План го е включил и Бог на ръката си го носи.

Всички страдания на човека се дължат на три основни неща:

- Липсата на вяра в Невидимото.

- Неестествената връзка с Духовния свят.

- Незнанието и незнаенето, че сме невежи до припадък. Беинса Дуно: Ако ви кажат, че Духовен свят няма, Бог

няма и всичко виждате, продължавайте да им вярвате. Само мутант на мутант вярва безрезервно, защото са правени по калъп - един и същ, и се разбират и си помагат, и най-важното - са единствените в този свят!

Това е едно неестествено състояние на човека в тяло, който свръхболезнено преживява един тотален вътрешен парадокс, че е ЕДИНСТВЕН, САМ И НЕПОВТОРИМ, което е вярно, но на него лично не му отива да го каже и мисли, защото съвсем друго се има предвид, когато това казва. Единствен, сам и неповторим е защото всеки миг всичко се променя и никой не е същия от преди малко, докато човекът в своя самозахлас съвсем друго си мисли. На „този“ земен човек Бог пречи, защото Го нямало. Уникален парадокс: Да ти пречи нещо, което го няма.

Телевизионно предаване: Уникумът Човек споделя за Универсума уникалното си, универсално и убийствено прозрение, че е ултра убит и точно така си изглежда, както и мисли (когато така мисли).

Едно нещо, което наистина има смисъл и може да ни осъзнава всякога е Апокалипсиса, Библията и Пророчествата. Като „бомби“, болести и Божествен огън ще завалят от небето на битието, и това работи“.

Каквото и да ти кажат, че си ти самият, не им вярвай!

Те говорят за себе си, но за да се убедят, им трябва Виновен.

Виновните са те!

Съществува едно вътрешно и хармонично течение в Природата, което подмладява, млад те поддържа и прави човека безсмъртен, и до едно желанията му изпълнява.

Познай КОЕ Е! - ДУХЪТ С ДЪХ, ДУХ и ДУША. Твоята безсмъртна Душа. Този Дух наречен още Светия, Божия, Светаго, Три неща носи, но ТЪРСИ СЛЕЛИЯТ СЕ: - Това са Мъдростта, Любовта и Истината. Носи още Светлината, Свободата и Словото, т. е. Живота, Знанието и Творчеството и се зове Ти, Бог и Духът му. Ти си в повече, но няма как. Късметлия си, че си обичан, осигурен и предпочитан (така поне изглежда от пръв поглед).

Може ли да познае някой, защо човекът е толкова глезен? С три букви е, със С започва, на Н свършва и по средата е Истината.

Любовта не е човешко изобретение.

Интелигентите могат да разчитат на Еволюцията, а полу - на Бога. Само неинтелигентните разчитат на себе си и в това няма нищо лошо. Лошото е че не го правят, т. е. не се използват, за да не се изразходват. Човек се похабявал като работел и мислел, и за да не им се случи, те просто разчитали единствено на себе си. Колко трябва да си прост, за да си съвсем прост не е доказано, но подозираме, че има все пак някаква граница. В противен случай, колкото е заразително, е опасно много. Неинтелигентните особено зорко следят да не се похабят, амортизират, изтрият или влезат в преразход. Те се пазят, защото смятат, че се обичат. Ето една любов, която не струва нищо и е чисто и просто суета. Те се мразят, те се ненавиждат, те не се обичат, но не го и знаят.

Събудете се, прогледнете, оживейте и живейте?

Не Бог и Еволюцията ще оправят света, а ти и твоето коригирано отношение към Бащата, чрез намиране най-вярното равновесие на твоите сили, за да дойде и външното хармонично отношение между хората.

Беинса Дуно: Еволюцията, това е любовта - подтика, който тласка човек напред и нагоре.

Дръжте в ума си правилните, хармонични и любовни отношения към Бога и хората, за да обикнете себе си, а това е Бог във вас, вътрешното Начало, и се нарича Мъдрост. Бог като Мъдрост води човека, а Мъдростта като Бог го отвежда до Бога. Мъдростта Бог следва и Бог я води.

За да се случи това трябва Мъдростта да обичаме (за да ни се роди Истината). Дайте Свобода на олюбената

Мъдрост в себе си и ще осъзнаете Пълнотата как изглежда в светлина и как се нарича. Мъдростта и любовта носят живота. Любов + Мъдрост = Истина - Първата  Свещена формула, която Беинса Дуно ни даде.

Какъв е крайният извод? Носеният живот е Истината и Истината е в Живота или Живота е Истина или Истината е Живота. Истината носи Живота. Всяко свой смисъл има, но май най-добрия все се губи.

Радост и скръб са прояви. Щастие и страдание какво са? Водещи, водещи, водещи или следващи. Радост и скръб са методи на Мъдростта, с тях работи.

Беинса Дуно: Радостта и скръбта са пътища, по които се доставя материалът, с който Мъдростта изгражда безсмъртието на човека.

Няма нещо, което Мъдростта да не може да създаде чрез Мисълта!

Между тях ли е любовта - ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО. Мисъл и Любов могат всичко.

ДА МИСЛИМ! ЕТО КАК:

ИСТИНА = ЛЮБОВ + МЪДРОСТ, където ЛЮБОВ = ВЯРА + САМОЖЕРТВА и

МЪДРОСТ = САМОЖЕРТВА + ВЯРА

Мислене = Слово + МИСЪЛ

ЖИВА МИСЪЛ = МЪДРОСТ И СЪЗНАНИЕ

ИСТИНА = МЪДРОСТ + СЪЗНАНИЕ т. е. жива мисъл. Истина и любов е равно на мъдрост. Или Истина, любов и мъдрост са Живата Мисъл. Това е Всичко за света.

Всичко Божествено дава смисъл на живота и всичко останало.

Всичко Божествено, ако нещо не дава, нещото го е нямало.

Всичко Божествено всичко дава, защото е Божествено.

Всичко Божествено всичко дава, защото Всичкото е Божествено.

Беинса Дуно: В какво се състои Необходимостта от „радост и скръб“? - Скръбта продължава живота, а радостта го осмисля. Скръбта доставя материала, а радостта съгражда безсмъртното ни тяло с доставения материал. Не трябва да се смесват болките и мъченията със скърбите.

Беинса Дуно: Живеете във време на измислени етика и морал за обществен и правов живот. Всеки природен закон е един Път и един Метод, по които нещата могат да се развиват правилно (и може би добре).

Човешките закони са правила, късащи връзката с Духа и нямащи в себе си нищо от Мъдростта, Любовта и Истината. И това наричат те Закон. Без тия Три, човешките закони защитават правата на силния и изобщо не се интересуват от останалите. Човешкото е преходно, защото утре ще дойдат други силни, които ще сменят старите силни. Новото, когато смени старото, не се интересува как изглежда. То просто го прегазва, премачква и изхвърля през борда. Реалното не се мени и не се сменя, защото тези Три - Мъдростта, Любовта и Истината, работят в Духа. Тези са неизменните принципи и велики атрибути на битието и живота, които само Бог държи в ръцете си. Те въздигат, възнасят и възкачват. Без тях знанието, свободата и живота са слаби.

Беинса Дуно: Любовта се отличава по това, че при нея човек не може да стане нито слуга, нито господар. Не може мъж или жена да бъде, болен или здрав,богат или боден, праведен или грешен. Никакви контрасти в любовта не съществуват и не са познати. Това са елементарните и преходни обикновени качества на човешкия живот, наречен още Живот на падналите.

Любовта е неизменна, носи съвършения живот, не познава времена и пространства, минава и заминава през човека и не остава, а кой каквото през и според развитието си досегне, докачи или докосне. Никога не е било нищо да не остави, а друг е въпросът какво от нея човек е доловил,усетил или схванал.

Беинса Дуно: Музиката е външен израз на Мисълта, зад която стои великата Божествена Мъдрост. Музика, Мисъл и Мъдрост - други три велики и големи. По-голяма от науката за Живота е науката за Музиката, защото най-добре тя го обяснява. Всеки тон е сбор от множество хармонично действуващи сили, които оказват голямо влияние върху мислите, чувствата, словата и постъпките на човека. Музиката е велика и творческа сила в природата и живота на човека.

„До“ - има отношение към жизнените енергии в природата. Свързвано е.

„Ре“ - има отношение към човешките индивиди. Съзнание. Пробужда.

„Ми“ - има отношение към човешката мисъл - свързване с Разума и правилно мислене.

„Фа“ - пробужда у човека разбирането за разумното използване на материалните условия.

„Сол“ - пробужда у човека възвишени копнежи и стремеж към великото.

„Ла“ - дава широта за човешкото Съзнание и простор за полета на човешката мисъл.

„Си“ - има отношение към човешките чувства.

Музиката е възпитателно, образователно, медицинско, съобщително, и транспортно средство.

Любовта е самата реалност на живота. Тя е вътрешната връзка между всички форми, които ги обединява в едно цяло. Съществяването и неизменното в света е да обичате заради самата любов, а не по предназначение, насоченост или определеност, като избирателност.

За разумните истинското разрешение на живота и света е да обичат мъдростта и да мислят за любовта. Духът „Любов“ участвува в ума, душата и сърцето.

Всичко нисше е чуждо, не ваше, не на човека, а на животното. Оставете го.

Беинса Дуно: Какво толкова обичате в самите вас, че треперите над себе си? Запитахте ли се някога, какво сте вие самите? Нали това сте вие - човекът, когото обичате. Но за какво го обичате, давате ли си сметка, но реална ценностна и стойностна? Знаем, че не знаете, но ще ви кажем. Всеки в себе си своята Душа обича, но не я познава и затова не казва.

Слушайте Първият глас в себе си. Той е истинският. Който никога няма да ви подведе. Слушайки този Глас сте в Истината и нищо не може да ви подведе за своите лични и користни подбуди, лоши и егоистични интереси. Ето това наричаме познаване на Реалност.

Беинса Дуно: Преди да ви отворят вратата да влезете в Реалността, за последно ще дойде страхът да ви спре, ако може. Влезте, да става каквото ще, за да разберете веднъж завинаги Истината, че:

Беинса Дуно: В този живот, в този свят си ти - щастлив и радостен, учиш и работиш, за да се усъвършенстваш като служиш на Бога, ближния и себе си във ФУД чрез СУД и МЧСДЖ за БД на АВЖС.

Няма друг отделен свят освен Божествения и той е тук и сега, ако съумееш да си го направиш. Светът, в който ти живееш е реалния и няма друг отделен свят. Този свят е един и в него всички останали светове са преплетени. Светът сам по себе си е един, но е разделен според степените на Съзнание на човека. Има много светове, но Божественият свят е един. Схващате ли, за какво изобщо става въпрос? Божественият свят е един и Той в себе си включва всички останали. Познал - по този начин света, ти ще го обикнеш заедно с всички живи същества в Него, защото и те като теб Душа имат и тя е една и съща, но не и по будност, т. е. с различни степени на будност е. Вече на нова фаза на своето Съзнание си, в Свръхсъзнанието.

Бог е Свръхсъзнанието на Съзнанието.

От истинското служене на разумното зависи бъдещето на човека, като човек, а не като обикновен човек.

Беинса Дуно: В човека има само три неща, които никога не могат да се подчинят на никаква човешка воля, власт и всичко негативно: Духът, Душата и Умът.

Власт дадена отгоре, в смисъл на безотговорност, като заслуженост няма. Власт единствено се дава на разумния и волеви човек, който има Съвест знае законите, спазва ги, с будно Съзнание е, обича всичко, не разделя, има отговорност. Изобщо добрия човек. На престъпниците, дошли на власт със сила, или чрез измама, власт не е дадена, а е взета чрез насилие. Такава власт не е давана никому никога и никъде.

Свободен или освободен от влияние никой не е, особено в абсолютен смисъл. В този смисъл Свободата е нещо относително, но и абсолютно, зависи от Ъгъла. Кой е истинският път за постигане на Свободата, трябва да се знае, за да се сдобие. Пътят на Истината е пътя прав и верен за добиване на Свободата. Друго по този въпрос няма.

Пазете се от преклонение, привързване, пристрастяване и идеализиране.

Закон без истината за Истината не е закон, а купон за хранене.

Принципите на правилното съществуване са Мъдростта, любовта и Истината. Колко ли пъти още ще го повтаряме, за да се разбере..

Беинса Дуно: Всяка държава сама се разрушава със законите, които създава, щом не са добри за абсолютно всички едновременно сега, а не някога.

Държава е: разумно организирана форма на обществен живот, където са зачетени правата и интересите на нейните членове, както и техните задължения и отговорност.

Такова нещо е устройството на човешкото тяло.

Законът, който регулира нещата в природата казва: Всяко действие има противодействие. Всяка мисъл, чувство, слово или постъпка, били те добри или лоши, имат същото въздействие върху самия извор от където са излезли.

Най-справедливият от всички закони е: Кой каквото направи, му се връща. Стежение и неразбиране е - казва Беинса Дуно - мечтата на човека - за доброто добро да получава, но за нанесеното зло, друг да го отнася, а не приносителя. Защо ли?!

Беинса Дуно: Първото начало на доброто, възприема в себе си само доброто и второто начало на злото възприема в себе си само злото. Тези две начала действуват едновременно в човека, като злото приема своите последствия и доброто - своите.

Човек е създаден между тези две граници. Всички до един сме между тези две противоположности. Ако надделее злото, то носи разрушение на света. Ако надделее доброто, то носи растежа и съграждането му. Сега е момента да повярвате само в доброто.

Несериозно е да се говори сериозно за злото. Несериозно се говори за злото, а не сериозно.

Човек е в Избора, който ще направи между тези два процеса. Той не е нито добър, нито лош, но може да застане на страната на доброто, или на страната на злото.

В този Избор седи неговата Свобода.

Нито доброто, нито злото можем да наложим. И който се опита да наложи макар и доброто, той спъва себе си. Нищо без взаимното съгласие на двама не става.

Отрицателната сила - Злото, служи само като сянка, за да изпъкне Реалността - казва Беинса Дуно и продължава - Злото в света служи като почва, в която се спущат корените на живота, за да изсмучат корените на злото и да го изучат, като се ползват в полза на живота, а не на себе си. - И продължава:

Който не чувствува в себе си Принципа на Доброто - На Бога в себе си или на Христа, ако не усеща добрината на другите хора и своята добрина, той не може да има добри резултати, защото сега в света е 2:1 в полза на лошото. Ако човек се съмнява в хората, а има вяра само на Бога в себе си, ще има в живота си две постижения и едно непостижение. А където има две постижения и едно не-постижение означава, че ще имате само едно препятствие в пътя си. За да премахне човек препятствията по пътя си, трябва да има вяра в себе си, в Бога и в хората. Тогава само ще се образува хармоничната връзка между човека и Бога, и Бог ще му даде да е на ход. Бог ход ще даде на творческия процес в твоя живот. Само тогава човек може да постигне великия идеал на живота си - в Три-единството на Трите!

Господар на съдбата си можеш да бъдеш, само когато се движиш от подбудителните причини на Любовта. Развитието на света се дължи на Любовта, която е създала човека. Само от Любовта зависи свободата и щастието на човека.

Беинса Дуно: Дори всичко да вървеше с любов, страдания пак щеше да има и минаване през Огъня - като последна проверка за издръжливостта, за принципността, за отговорността, за приемането и живеенето на Бога. От този огън човек по-чист ще излиза винаги, и по-могъщ, и по-силен, и затова причина щеше да е Духът Господен. Духът е Бащата в света, който носи Свободата, а ние хората сме синовете, които трябва да я възприемем.

Свободата не седи в това всички да мислим по един и същи начин.

Свободата седи в това да проникне Истината в нашата Мисъл, защото Мисълта е само един проводник на Истината!, т. е. ако мисълта не изразява Истината (и чрез слово), тя не е Божествена, а посредствена, човешка. Свободата е един резултат на осъзнаването на Истината, а Мисълта е вече едно проявление на тази Истина, която прониква в нашия Ум.

Ние можем да мислим само тогава, когато Истината е в нас.

И когато Мисълта ни не е права, ние не мислим тогава, а сме възприели някаква чужда мисъл, по отражение!!! Когато човек не мисли, той изгубва правата посока на своето движение! И животът му се обезсмисля, т. е. между нас е дошъл блудния Син.

Страданията са необходими, за да пробудят нашето съзнание. Те са огнената пещ, през която ще минават хората, за да се научат да мислят правилно и новото да възприемат чрез новите си възгледи.

Беинса Дуно: Само чрез Страданията хората ще се опознаят, ще станат близки, ще си помагат, ще си съдействуват, ръка ще си протягат, ще си влизат в положение, ще се разбират, ще се уважават, ще се ценят и ЩЕ ОСЪЗНАЯТ (най-сетне), ЧЕ СА ЕДНО ЦЯЛО.

Защото, ако един човек не може да чувствува страданията на всички хора, той не е човек и без това светът няма да се поправи. У всеки трябва да заработи туй чувство - ХОРСКИТЕ СТРАДАНИЯ ДА ЧУВСТВУВАМЕ!

Индивидуализмът и егоизмът, както и невежеството са стигнали крайните си предели (на своето проявление) и човек за човек вече не е брат, както би трябвало да бъде. Това е отсъствието на любовта.

Двама души могат да се разберат и останат заедно само, ако се обичат.

В Закона на Любовта е казано: Любовта към един човек е обич към всички! Този, който може да обикне истински едного е в състояние да обикне всички, т. е. вече е обикнал всички. Обичаш ли едного ти си станал проводник на Божията Любов. Без Любовта злото влиза в човека, защото природата празно не търпи и ако не е положителното в човека се настанява отрицателното.Човек може и в стаята си да седи и милиони хора да страдат от лошите му мисли и желание. Когато обичаш си проводник.

Беинса Дуно: Един любящ може да стане причина милиони да се заобичат. Всеки човек може МНОГО да направи за повдигането на себе си и Цялото Човечество.

Днешният ден в Любов решава утрешния с ПО-ГОЛЯМА, а това е бъдещето ни. Ако днес Духът, душата, ти и твоят Ум са изпълнени с Любов, ТИ САМ УТРЕ ще береш плодовете на тази любов и според качеството и истинността й можеш хиляди години да бъдеш щастлив.

САМО В ЕДИН МИГ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ИЗМЕНИ СЪДБАТА СИ. Примерно: грешиш и не поправяш - ще страдаш хиляди години. Но ако поправиш, защото си разбрал и осъзнал - изменяш съдбата си към добро.

Дръж постоянно в ръцете си юздите на своята Съдба - ЕТО ТОВА означава да си буден, да си господар на съдбата си. Дай ход на любовта в себе си и остави останалото на Бога. Обичай ПО ПРИНЦИП и за оставалото не мисли. Крайните резултати не търси, а единствено мисли, мисли, мисли!!!

ОБИЧАЙ КАКТО БОГ ОБИЧА!

Беинса Дуно: Съдбата на всеки човек се определя от идеала, който има. Нашето Щастие зависи от любовта, която имаме от Онзи, който ни е дал ЖИВОТА. За да бъдем щастливи и свободни трябва Божествените ПРИНЦИПИ да бъдат застъпени в Душата ни.

Един от тях казва: Спрямо всеки човек да бъдем справедливи.

Всяко Същество е един Уд (орган) във великото Божествено тяло, и всяко Същество има своя задача и предназначение.

Беинса Дуно: Признайте Божествената ПРОЯВА във всеки човек и не спирайте добрите желания в себе си. Само работата за Бога не е суета.

Всяко ненавременно добро, или добро отложено и със закъснение направено, не струва.

Всяка първоначална мисъл, която е проникнала във вас, ВЕДНАГА реализирайте без да изменяте, пипате или коригирате.

Постъпвайте, както бихте пожелали да постъпят с вас, ако вие сте на тяхното място.

И винаги помнете, че Свободата на човека седи в ИСТИНАТА.

ЖИВОТ + ЖЕРТВА = МЪДРОСТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...