Jump to content

После Словото..


Recommended Posts

После Словото..

Тайната на Словото: Преди да кажете каквото и да е, е дошло от Ума, а то и той са собственост на Бога.

Т. е. каквото и да е, е от Бога. От човекът ли е и то е от Бога, защото и той като всичко останало е БОЖИЙ, а и няма как отвън, в Творението да попадне... ВСИЧКО Е ОТ БОГА.

Слово означава: Ти даваш име на това, което е, т. е. можеш да го наричаш както искаш, но винаги според знанието, което за него имаш, или каквото и име да му дадеш - ще му приляга. Имената се безброй... Всичко, за което нещо казваш, Е ТОЧНО ТОВА, КОЕТО Е! А “това, което е”, не е нищо друго освен ВСИЧКО. Всичко е това, което го наречеш и напълно отговаря на името му, каквото и да е то, защото ВСИЧКО Е ЕДНО И ЗА ДОБРО; ВСИЧКО Е ДУХОВНО И БОЖЕСТВЕНО...

Бог нарича себе си ЛЮБОВ и това е така, но човекът още не вярва и Любовта Му не разбира. ЗА БОГ, КАКВОТО И ДА КАЖЕШ, Е ВЯРНО!!!

БОГ Е ТОТАЛНОТО ПРИСЪСТВИЕ:

- Съществуванието.

- Съществуващото.

- Съществуването.

- Същността и

- ... Още Нещо...

Въведено е всичко чрез Три Закона:

- Еволюцията е закона на Живота.

- Единството е закона на Богът.

- Числото е закона на Вселената.

По Схемата:

- СВОБОДАТА Е ВСИЧКО,

- СЪЗНАНИЕТО - НЕЙНОТО СЪДЪРЖАНИЕ, А

- СМИСЪЛЪТ ДАВА ДУХА, който е всичко това и се нарича ВИСШ РАЗУМ.

Само чрез свободата си, разумна и съзнателна воля, Духът формира себе си в БОГ!!! Това е, което ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ПРАВИМ, за да Му помагаме и Той се умножава: БОГ РАСТЕ, КОГАТО НИЕ ПАДАМЕ. БОГ СЕ ИЗДИГА, КОГАТО НИЕ СЕ СМАЛЯВАМЕ!

Тайната на Еволюцията (за Съвършенството, Безсмъртието и Вечността) е: САМО ЛЮБЕЩИЯТ БОГА ПОДЪРЖА ЧИСТИ ДУШАТА И ТЯЛОТО СИ, В КОИТО БОГ СТОИ!

ТОВА, КОЕТО Е, Е СЛОВОТО, е в Словото... за нас! Бог от нас иска, ние нещата да наричаме и да не се страхуваме...

ЗАТОВА - ЧОВЕКЪТ, КАКВОТО КАЖЕ Е ВЯРНО!!! Чухте ли! Чухте ли това добре: ВСИЧКО, КОЕТО ЧОВЕКЪТ ИЗРАЗИ В СЛОВОТО Е ВЯРНО, СТАВА И ИМА СЪЩЕСТВУВАНИЕ!!!, т. е. някой нещо казва за друго нещо и то е вярно. Той така го вижда и в това е Красотата на Творението - В РАЗНООБРАЗИЕТО, МНОЖЕСТВОТО и ВАРИАНТНОСТТА.

За да няма съмнение повтаряме: Всичко, което човек казва за нещата е точно това, което той казва за тях; вярно е, но само за част от него, защото цялата Истина за едно нещо само Бог знае. Още в Мисълта човешка всичко за нещата е вярно или вече става или отдавна е станало.

Само на Синът е дадена тази привилегия: ДА ИЗРИЧА НЕЩАТА И ТЕ ДА СТАВАТ, И ПРЕБЪДВАТ!!!

Слабо е човешкото Слово и няма Божията Сила, но за самият него е достатъчно, за да си свърши работата. Човек казва това, което мисли, а всичко, което той мисли е от Бога (за него дадено), т.е. е вярно!

Няма Дума, която да обхване Цялото. Няма Слово, което да обхване Истината за Цялото в неговата пълнота. Никой в слово не може да изкаже всичко за ВСИЧКОТО - каквото е, както е. Никой това не може за едно нещо САМО. Знанието за едно нещо никой няма. От всички възможни неща - това е невъзможно: В Слово един човек да се произнесе за едно нещо дори и с това да го обясни тотално! Друг е въпросът, че някой дава определение (за нещо) и вярва, че то е съществено, че е казал същественото. В известен смисъл е прав: НЯКОЙ ДРУГ Е ТРЯБВАЛО ТОЧНО ТОВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ ДА ЧУЕ (за да разбере), щом се е наложило той да каже. По-неприятното едва сега идва: този веднага започва да си въобразява, че всичко, което той казва е Истината... Така е, но до някъде само... Няма на земята такъв, КОЙТО ВСИЧКО ДА ЗНАЕ, ЗАЩОТО ЗНАНИЕТО САМО ЗАЕДНО, Е ЗНАНИЕТО ЗА ЦЯЛОТО, а такова само Бог има...

Човек фрагментира, разделя, раздробява, разкъсва и разглобява, за да му е по-лесно, но и така да е, е същото: ЗНАНИЕТО НА ВСИЧКИ Е СЛАБО. ЗНАНИЕТО НА ВСИЧКИ, В ЕДНО ДА СЪБЕРЕТЕ, ЩЕ Е НЕПЪЛНО. Бог Конституцията му държи като ОСНОВНА ИДЕЯ и нея никой не знае. В безкрайната многовариантност на нещата ЕДИН Е СМИСЪЛЪТ, но степенуван - според броя на индивидуалностите, които ще го изпълняват и реализират.

Не се стремете всичко да знаете, макар и за едно нещо само, защото ВСИЧКО ЗА ЕДНО НЕЩО, Е САМОТО ВСИЧКО, ТВОРЕНИЕТО, ЦЯЛОТО!

Знайте, че всичко, което за нещата казвате е вярно, но непълно и поради това слабо. Винаги покрива част от Истината за “нещото”, но никога не може да обхване всичко за него, защото всяко нещо в същността си е самото Цяло (макар и негова Част).

И на Духовният думите не стигат, както и Знанието. Всеки се стъписва пред невъзможността да изкаже чрез Словото това, което знае за Нещото и от там произлезли са и възникнали всички спорове. Всеки усеща с вътрешната си нагласа и свързаност с Нещото, че нещо куца и вечно остава необяснено, недоизказано и сякаш непълно.

Кой е начинът да определиш незнанието си? - Не спирай да се опитваш да мислиш и да казваш това, което знаеш за Нещото, но го ПРАВИ СЪЗНАТЕЛНО И С ЛЮБОВ.

Какво сега правиш? - Споделяш незнанието си с гордост и високомерие, без Съзнанието, че малко ти е Знанието, т. е. Познанието ти е слабо. Отново страхът - да не помисли някой, че си неграмотен. Не се страхувай -такива сте и двамата. Всеки знае точно толкова колкото трябва, но се смущава, НЯМАЙКИ ВЯРА В СЕБЕ СИ. Ето го Разковничето. Човек не вярва и има причина за това: Бог някога отне му тази Духовна Ценност, заради Парите, които финикиеца пожела на земята. Всяко благо се заплаща от материалиста и нищо безплатно не е. Само Духовните плащат, но малко, символично, защото СЪЗНАВАТ!!! Най-скъпоценното - след любовта - загубихме, заради една глупост, суета и леност, за удобството си.

Дали ще кажеш “много не знам” или “нещо знам” - е едно и също. Казваш еднакви неща или поне приблизителни. За тук е Формулата: НИКОГА НЕ ОБОБЩАВАЙ, НЕ БЪДИ КАТЕГОРИЧЕН и АПЕЛАТИВЕН ЩОМ СЪЗНАНИЕ НЯМАШ ИЛИ Е НИСКО!!! Не се мъчете да обхващате чрез Словата си нещата в гордост, себелюбие, нарцисизъм и високомерие.

Не съществува такъв, който - с каквото и слово да е въоръжен да може да каже абсолютно всичко САМО ЗА ЕДНО НЕЩО, колкото и малко да е то. Три неща са необходими за това, но дали ще те ползуват!

- Цялата Мъдрост на Бога...

- Божественият ИДЕАЛ като Промисъл

- И творението да спре... за твоето удоволствие... ти да го определиш такова каквото е.

Само тогава е възможно, но това не е възможно. И никой върху това не мисли. Единствено възможно е за Желаещият, да се докосне едвам до Огромното Всичко за Едно Нещо, ПРОСТО като каже за него каквото и да е, но:

- ДА ВЯРВА В ТОВА, КОЕТО КАЗВА

- ДА ГО ОСЪЗНАВА И

- ДА ГО ОБИЧА.

Всичко е относително за каквото и да е, именно поради тази причина: И ПРАВОТО, И ОБРАТНОТО - ЗА ВСЯКО НЕЩО - Е ВЯРНО, ... но продължението е само в Бога, т. е. всичко което ти кажеш за Нещото е вярно, защото никой не може да докаже обратното за него, което също е вярно; нито е доказателство - казаното от първия или пък е достатъчно, за да го обясни; както и желанието у втория е нереализуемо, ако в него се появи нуждата да го оборва или доказва. ПРОСТО СИ ВЯРВАЙТЕ! И ЗА (НА)ВСИЧКО ВЯРВАЙТЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ВЯРНО!!!

Да повторим: Каквото и да каже човек, за каквото и да е, е вярно, но непълно, ЗАТОВА МЪЛЧЕТЕ! Мълчете, за да не ви се подиграват и смеят незнаещите това! Днес никой никого не разбира, защото НЕ ВЯРВА и САМО СВОЕТО МНЕНИЕ СМЯТА ЗА ВЯРНО, а е обратното.

Цялата Красота на Съществуванието и Творението се състои именно в това, че ЛЪЖА НЯМА! Лъжа е, когато си в безсъзнание, неосъзнат, несъзнателен и любов в себе си нямаш, т. е. не си буден. В самото РАЗЛИЧИЕ е Великата Чаровност и Скъпоценност на Цялото: ПРОТИВОРЕЧИЯ НЯМА, споровете са излишни, но КОНТАКТИТЕ не отхвърляйте? Глупаво е да оспорваш вярното или “невярното”! Нека всеки мнение има. и становището си да изказва, но не допускайте да мислите, че само вие мислите право и правилно, а другите не. Това поражда вражда, а от там неприятелите и “враговете”.

За да се възцари Любовта помежду ви, използувайте Божиите Прийоми - Милост, Прошка, Разбиране, Вяра, Търпение, Смирение и Любов. Който иска да бъде чут и разбран, нека Първото Правило използува: Стремете се всичко, което за нещата казвате, да се отнася и към двата Свята едновременно, т. е. и в двата да е на място и време, за да е вярно. Ако това не можете, мълчете! Разумно е и умно... Най-бързо човек се доближава до целта, когато мълчи и дава възможност на другите да кажат това, което ще го поучи, щом уважението, почитта и любовта в себе си към всичко има. Защото тъжно е да имаш какво да кажеш и да няма кой да те чуе...

Всички позиции, мнения и завоевания в Знанието и Мъдростта, като Знание, не си противостоят, не се противопоставят и не си противоречат. Това е все едно да кажеш, че във Всичкото има несъответствие, невярност, т. е. че не е истинско. Ето го отречението, което често допускаме срещу себе си. Противоречие няма в нищо -ни в малкото, ни в голямото, ни в Цялото. Който търси слабости, грешки и недостатъци - търси противоборство, т. е. разминава се с Бога. На такъв знанието е незнаене.

Мъдрост е да не влизаш в спор, да не се съмняваш,да не критикуваш, а да вярваш, да приемаш и да се отваряш, т. е. стремеж във всеки да има - все повече и повече нещата да разбира за себе си. ПО-ВАЖНО ОТ ТОВА НИЩО НЕ Е!!! Става ли ясно, че всички едно и също казваме, но не се разбираме!?!

Защо става така? - Защото за едно и също нещо мислим по различни начини, от различни ъгли и естествено като индивидуалности, и в това не е бедата, а в нежеланието ни да приемем чуждото, да го чуем, да го уважим, а държим на своето и не допускаме намеса. Така не трябва.

Запомнете: Всяка информация всеки от различен ъгъл разглежда и като Светлина (мисъл) пречупва през себе си и ТОВА ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ!!! После приетото отвън навътре се осмисля, осъзнава и отново трябва ДА НАМЕРИ ИЗХОД НАВЪН, за да се ползуват и другите. Човек винаги се ползува, ако е буден, съзнателен и любящ!!! Всеки има право на глас, мнение и виждане, позиция, разбиране и човешко отношение... Нека не ни е чуждо.

Със своят “ъгъл на виждане” всеки дообогатява Творението и не са чести случаите, когато Ново направление му дава, в което то до сега не е било или е било, но го допълва... Всеки по своему е “гениален”, творец и създател, и съзидателен към Общото Дело - ДА ДАВАМЕ БЕЗКОРИСТНО!!! Нищо лошо няма в това да уважаваш мнението и на останалите, ако очакваш и те твоето да приветствуват.

СПОР в Цялото няма, не съществува, не се съмнявай! Съмнението е най-злостният процес, наречен Горе ИЗСУШАВАНЕ, който винаги води до отслабване, болести и пресушаване. Съмнението е НЕЗНАЕНЕ, което прибавено към предишното, не го изконсумирва и преодолява, а УВЕЛИЧАВА. Затова не отричай, а се съгласявай; не влошавай, а одобрявай, защото ВСИЧКО Е ИСТИНА!!!

Къде, къде по-страшни неща в живота сме срещали, все резултат от непокорното Невежество и бледа сянка е това наше неразбирателство, а сме родени братя - с Любов да живеем и Отец Небесний ДА СЛАВИМ!!!

Великите Избраници на Бога, братята евреи чакаха цял живот човека, който да им покаже Божието Царство на Земята и когато той дойде, те не му повярваха и го разпнаха, заклевайки се в най-милото, че това не бил ТОЙ; не бил този, когото чакали. Имало разлика между той, Той и ТОЙ... Вярно е, но защо не повярваха в ТОЙ! Защото смятаха СЕБЕ СИ за по-големи от “той”. Сега отчитаме,че помощта им бе неоценима, но човекът продължаваше да е сляп. Страдаха като нас, но една и съща слабост проявявахме. И ние не вярвахме, че сме предопределени и избрани да разнесем Божието Учение по Земята, както Богомилите навремето сториха. НИКОЙ НЕ Е ИЗБРАН ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ!

Още: Евреите цял живот чакаха и когато го дочакаха, не повярваха и го изгубиха, т. е. чакането им свършило изведнъж. Изконсумирало се чакането им. Надеждата се сбъднала - ЧОВЕКЪТ дошъл. Какво сега да правят! Чакането спира, замира и изчезва, и заедно с него и целият живот. Дойде СИНЪТ и каза: ЕТО МЕ, а те го разпнаха.

И сега и сега Човечеството не спира да се саморазпъва, саморазкъсва, саморазяжда, самоизяжда и самоубива - САМОРАЗРУШЕНИЕТО Е НЕВИЖДАНО!!! Не спираха да умират, но един не срещнахме да се самообвинява! Лудостта продължаваше... Какъв ли са го очаквали и как ли е изглеждал пред замъглените и заспали “духовни” погледи, това никой не знае.

ВЪПРОСИ ЗА ВСИЧКИ ОТГОВОРИ ИМА, НО КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ. Сбъднала се е и реализирала вековната мечта на цял един велик народ, “наречен" да срещне Божия Син и въздигне човечеството, но не ПОВЯРВАЛИ!

И двата народа - еврейският и българският продължават и днес да бъдат материалисти и атеисти без да го знаят, но и в това имаше ПРОМИСЪЛ:

- И двата ще страдат, за да стоят и бъдат будни!

- Докато са будни ще служат за пробуждането на останалите!

- Докато не повярват, че БОГ ОБИЧА ЕДНАКВО - не различава, не разделя и не предпочита...

СИМБИОЗАТА Е: ЧОВЕКЪТ ЧОВЕЧЕН Е ВЕЧЕН ЧОВЕЧЕ!!!

Какъв да си, за да СИ, за да оцелееш, за да се спасиш, за да останеш и за да пребъдеш искаш!

Защо човекът е Средата? - НАД НЕГО ВСИЧКО Е БОЖЕСТВЕНО, А ПОД НЕГО ВСИЧКО Е ПОСРЕДСТВЕНО!!! Всичко под човека е материално, а над него - Духовно. Под него е видимото, а над него - Невидимото. Умният така остойностява нещата и изгражда критерии, принципи, закони и ценностни системи.

Беинса Дуно: Бог е СЪЗДАЛ, ТИ правиш... Можещият и знаещият не почиват и умора не знаят. Вземете на дървото въздуха, водата, слънцето и земята и го попитайте “какво му е?”. ВЕЧЕ няма кой да отговори... Такова нещо е и БОГ за човекът. До вечерта ще е за подпалки, а без Бог човекът - мъртъв. В този смисъл ЦЪФТЕЖЪТ Е ЛУКС, а извънмерното имане е бреме, товар, тегло и болест.

Всичко има смисъл, когато е насочено, отправено и стремящо се точно как каквото трябва...

БОГ Е ГЛАГОЛ... и без това сказуемо, никой не може определение да даде на понятията Любов, Мъдрост, Истина, Правда, Добродетел, Красота, Здраве, Щастие, Хармония и Единение в изречение. Ето това е Бог, ЖИВОТЪТ: неопределимото, невидимото, недостижимото...

Бог очаква от всеки ВЯРАТА СИ ДА ВЪЗВЪРНЕ И ВЪЗСТАНОВИ, за да му я върне цялата, истинската, каквато беше преди взимането, т. е. БОЖЕСТВЕНАТА!!!

ИДЕЯ + ОСЪЗНАВАНЕТО Й = СЛОВО (като осъзната идея)

СЛОВО + ИДЕЯ = ПРОЦЕС НА СЛИЗАНЕ НА СЛОВОТО

ЕВОЛЮЦИЯ + СЛОВО = ЕВОЛЮЦИЯ НА СЛОВОТО

От автора К. Т. К.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...