Jump to content

Всичко дължим на Бога


Recommended Posts

Всичко дължим на Бога

Бог е Във всеки,

но В Духовния е повече...

Без Духовното си отделен –

Единственото не е твое...

Без Съзнанието за Духа

си полу-, във всичко свое.

Длъжници сме и ще се разплатим като Служим на Волята Му. Без Духовността, човек не разбира за какво става въпрос. Само избралият Духовното е ГОСТ на Доброто. Става с Пост, Молитва и Чистота в мислите, чувствата, словата, делата, желанията, контактите, разбиранията и възгледите. Духовното е за силни хора, за хора с характер и воля, за хора със съзнание и разум, за хора с вяра и любов, за хора със нравственост и естественост. Духовното е само за способните, да сложат край на лошото в себе си, но безкомпромисно и завинаги.

Нищо не убеждава човекът в Доброто, както личния пример на Духовния. Духовният знае, че Законите са, за да се изпълняват и спазват, и прага не прекрачва. Духовният е Божи човек, но още Син не е станал. Има разлика между син, Син и СИН.

Най-великият момент в живота на Духовният човек е, когато усети Божието ПРИСЪСТВИЕ в себе си - тогава той е Син. Този Син разбрал е и знае, че САМО ТЪРСЕЩИТЕ БОГА СА ГОТОВИ ДА ГО ВИДЯТ И САМО НА ТЯХ СЕ СЛУЧВА ДА ЧУЯТ ДУМИТЕ, КОИТО БОГ ИЗГОВАРЯ НА ВЪЗКРЪСНАЛИЯТ СИН - ПРИ СРЕЩАТА МУ НА ДУШАТА С ДУХА!

Всеки според Степента си на Развитие усеща Божието Присъствие в себе си и няма такъв, който такова да няма. Най-често това е схващането, че ПРИСЪСТВУВАME НА ЗЕМЯТА, а ДЪЛБОКО В СЕБЕ СИ ИМАМЕ УСЕЩАНЕТО ЗА НЯКАКВО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, КАКТО И ИЗВЕЧНИЯТ И ИСКОНЕН СТРЕМЕЖ КЪМ ОТЦА НИ!!!

Предназначението е: НА ЗЕМЯТА СМЕ, ЗА ДА ИЗПЪЛНИМ БОЖИЯТА ВОЛЯ!

Три неща в себе си Духовният не спъва:

- ЧЕ Е ПРОВОДНИК НА ВОЛЯТА МУ.

- ЧЕ ЧРЕЗ ДУШАТА СИ ЩЕ Й СЛУЖИ.

- ЧЕ Е ЧАСТ ОТ ТВОРЕНИЕТО МУ И С ЧАСТ ОТ ВЕЛИКАТА МИСИЯ...

Духовният не се съблазнява, изкушава, а само изпитва. Като Част, Проводник и Душа той знае, че Божията Воля в него не се съблазнява. Съблазнява се само живеещият без Бога, без Душата Му и без Идеал...

Смисълът е: ВСЕКИ ПРЕД СЕБЕ СИ КАТО СЪЗДАДЕ КРАСОТА, ВСИЧКО ИЗВЕДНЪЖ ЩЕ СТАНЕ ПРЕКРАСНО...

Духовният Свят се проявява чрез Душата и Духът, а тялото - чрез физическия свят - чрез ума, сърцето и волята, където Връзките са:

- Умъ-Дух-Мисъл

- Сърце-Душа-Чувства

Знанието за Духовността се заключава в това: ВСЕКИ ДА РАЗЛИЧАВА ЖЕЛАНОТО ОТ НЕЖЕЛАНОТО!!! Душата определя Духовността у човека, според участието, разрешено й от нас. В този смисъл, ВАЖНО Е КАКВО ДУШАТА ЖЕЛАЕ И КАКВО - НЕ, защото нещата вън и вътре са желателни и нежелателни, важни и маловажни. ВАЖНО Е САМО ТОВА, БЕЗ КОЕТО НЕ МОЖЕШ - сега вече си и желаното и желанието и желаещият и желателно е да започнеш съзнателно да вярваш, че си Духовен.

Да си здрав и облечен - за това работи човека.

Да си Духовен и Добър - на това ще се учим вечно.

Беинса Дуно: Всичко, което човек притежава от сътворението, като дадености от Бога, трябва да съхранява в себе си грижливо, но за да бъде възможно това, трябва да познава света, в който живее:

- Материалният свят е създаден и съставен от всички неща, които имат ДВИЖЕНИЕ, но сама по себе си материята е инертна, още неорганизирана, неподвижна, в застой. Най-слабото й движение е вече признак на живот. Единствено Животът дава Импулс на материята!!! Единствено Животът дава Подтик на материята да се движи!!! Само Животът, когато проникне в материята е способен да създава безброй разнообразни форми от нея!!! ЖИВОТЪТ Е ТОЗИ, КОЙТО ОФОРМЯ МАТЕРИЯТА. ЖИВОТЪТ Е ДУХОВНОТО В ЧОВЕКА. Този Живот е ДАР ОТ БОГА. Благодарение на този живот материята се облагородява, възпитава, разкрасява и одобрява, т. е. само чрез този Живот материята започва да еволюира. Където има еволюция, там има движение: ЩОМ НЕЩО СЕ ДВИЖИ, ТО ЕВОЛЮИРА. Където има движение, там е Живота. Животът е един от елементите на Духовния свят!!!

- Божественият свят се отличава с Мисъл и Разумност. Всяко движение включва в себе си Разумността.

- В Духовният свят ЖИВОТЪТ ВНАСЯ в неподвижното, в материята ПОДВИЖНОСТТА И РАЗУМА. Следователно, когато свържете неразумната и неподвижна форма (от материя) с Движението и Съзнателния Живот, тя започва да придобива смисъл за човека!!!

Човекът е съставен от Три Елемента:

- МАТЕРИЯ - неподвижна.

- ЖИВОТ - подвижен.

- Разумно и Съзнателно Начало, което даденост е от Висшият Разумен Свят. Тези Три са Реалността. Материята е основа за проява на Живота, но не е най-важно-то. Движението е основа за проява на Разумното.

Беинса Дуно: Животът е ДВИЖЕНИЕ. Животът като движение не зависи от материята, нито разумността зависи от движението на живота. Те не произлизат едно от друго, но служат взаимно като основа за ПРОЯВАТА едно на друго. И така както човекът отрича Бог трябва да очаква някой да дойде и да му оправи инсталацията!!!

Изводи: Красотата на материята се състои в нейната неподвижност. Задвижили се, тя променя естеството си...

Когато Движението-Живот стане неподвижно и то изменя естеството си. Затова застой, покой и недвижение са опасни, чакай болести.

Всеки, който свърже Живота си с Движението ще бъде млад и здрав, докато всяко обездвижване (подобно на материята) състарява. Само материята почива и е неподвижна, а ДВИЖЕНИЕТО Е КАЧЕСТВО НА ЖИВОТА!!! ДВИЖЕНИЕТО Е КАЧЕСТВО НА ДУХОВНОСТТА НА ЗЕМЯТА, А ГОРЕ ДВИЖЕНИЕ НЯМА!!!

Който работи и се учи, увеличава шансовете си за дълъг живот.

Появили се Мисълта се радвай - имаш и Третият елемент, а те са Разумът и Съзнанието. У всеки ги има, но са в покой, пасивни като заспали, благодарение на човека, живеещ само в материята.

Най-после стана ясно, защо е толкова важно ДУХ и МАТЕРИЯ ЕДНО ДА БЪДАТ И СВЪРЗАНИ!!!

Мисъл и разумност работят съзнателно: дадено е да учиш, да работиш, да почиваш и да мислиш!!!, но ЗНАЙ: не е дадено и не си дошъл на земята само да живееш. Не е в човешките възможности да реши всички въпроси, но ДУХОВНОТО ОТ МАТЕРИЯТА НИКОГА НЕ РАЗДЕЛЯЙ ПОВЕЧЕ!!! Те са неразделни, неразделени са и сега, но защото така живееш си като сакат и болен...

Не си пратен на земята да умуваш: какво нещо е живота, но да го живееш с РАЗУМ, Съзнание и по Любов. Не е твоя работа да фолосфствуваш - до къде се простират границите на този и онзи свят или пък колко са съществуващите светове. Тези въпроси не са в компетенцията на никой и никой не може да разреши, за да имаш и ти глупавото желание НАВЪН да излизаш. На какъв се правиш!?!

Как ЧОВЕКЪТ (Душа и материя) трябва да живее (но само ако иска):

- “Трябва” означава и “нетрябва” - според изборът е:

- Неподвижен за престъпленията ще бъдеш.

- Силен в неправеното на лошото.

- Лош за негативното в себе си.

- Нетърпим и неотстъпчив пред съблазните и изкушенията.

- Не допускай да се движиш за отрицателното!

Това е, което дължим на Бога, ако искаме да заслужим СИН ДА СЕ НАРИЧАМЕ. Става като Бог обичаме и служим на Волята Му. Живей като Светец!

МЪДРОСТ + СЛОВО = ЖИВОТ

МЪДРОСТ + БЕЗСМЪРТИЕ = СВЕТЕЦ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...