Jump to content

Развитието на Цялото (Работа и почивка)


Recommended Posts

Развитието на Цялото

(Работа и почивка)

Важен е САМ човекът,

САМО човекът,

ЕКС човекът,

ИНДИВИДУАЛНОСТТА,

ТИ човече...

Беинса Дуно

Една от причините за развитието на Цялото е заложена в човека още от Сътворението. У всеки е програмиран този ВЪТРЕШЕН СТРЕМЕЖ, като стимул, подтик, импулс, порив и вдъхновение - ИСКОННОТО ПРАВО, да повдигне Живота, Съзнанието и Знанието си... Нарича се САМОУСЪВЪРШЕНСТВУВАНЕ. Всичко работи в една посока: да приеме и постигне човек Висшите Вибрации.

Учи и служи, и всичко, което искаш, ще ти се даде.

Причината за развитието на Цялото е учението и служенето като РАБОТА, но трябва да знаем къде и кога, как и колко да работим... Стремежът на човекът към Бога намира най-точен израз в неговата РАБОТА за Отца.

Беинса Дуно: Същото се отнася и до почивката. Не може без почивка. Почивката има друг смисъл - ДА ОСЪЗНАЕШ -, докато не работиш. Подобно на седмият ден на Бога. В деня на своята почивка Бог ДОВЪРШИ НАЙ-ВАЖНОТО чрез Мисълта си - ДАДЕ ЗАВЪРШЕН ВИД НА ТВОРЕНИЕТО.

Недоволството у човека е завещание от животното преди, което е бил и има място в човешкото развитие, но няма място в безсмисления живот. Другото, което толкова обезсмисля живота, е така наречения “личен интерес”, познат още под името частна собственост.

Беинса Дуно: Единствената СОБСТВЕНОСТ, която човек има и му е необходима, това е неговото тяло. АБСОЛЮТНО НИЩО ДРУГО НЕ Е НЕГОВО. Нищо не му принадлежи, затова нека да внимава. Умният знае, че всичко, което човек смята, че има, е ИЛЮЗИЯ. Собственическото чувство за притежание е Злото в света, което нисшето събужда у човека.

Нашият съвет е: спрете да се осигурявате, запасявате, застраховате и трупате, а започнете да работите, т. е. да учите и служите. И най-важното: Заобичайте Бога, ако сте пропуснали да го сторите!

Частната собственост - твърди Беинса Дуно - е дошла, когато Любовта е престанала да съществува.

Възможно ли е това да е било - любовта да я няма, когато и да било! Желаещите да владеят света, винаги са претърпявали провал, защото ТОВА не е заложено в “Ставането” и умните това знаят. Най-голямата човешка слабост и недъг е неговото привързване, пристрастяване, прилепване и преклонение пред материята!

Беинса Дуно: За да разберем Живота, трябва да разбираме и познаваме Закона за ПОЧИВКАТА, който се нарича още Закон на Икономията. Може да почива само Разумният човек.

РАЗВИТИЕ И ПОВДИГАНЕ С ЦЕЛ НОВА ВИБРАЦИЯ МОЖЕ ДА ИМА САМО ТАМ, КЪДЕТО ИМА ПРИДОБИВКА, а тя е факт само, когато е повече от изразходваното! Останалото е изтощение, разрушение и свинеугояване.

Беинса Дуно: Само като се сетите, че три пъти на ден ЯДЕТЕ - каква Работа е, а! И преумора, когато преяждате! На кого да обясним, какъв преразход на енергия е това, и колко нищожни са придобивките... Подобно хранене няма никакъв смисъл!

Повдига се възраства и се извисява само СЛУГАТА, защото той единствен знае да работи и да почива, когато живее съзнателно. Разумен е той, а не неговия господар, защото само богатият не спира да работи, за да има повече и повече, и какво е това почивка, не знае.

Беинса Дуно: Заблуждават се силните като си въобразяват, че без почивка ще оцелеят. Неправилно е и друго едно тяхно желание (щом противоречия създава) - да бъдат носени от слабите. ТОВА НЕ Е ДУХОВНО! Това не е Духовно, а материално желание, което няма нищо общо с Човещината, за която сме предназначени. Нека никой “силен” не се заблуждава, че е нормално това безропотно и робско приемане на тежката действителност от страна на слабите. Нека знаят самозабравилите се, че те са невежите и истината за Властта и Силата не познават. Не е примирение това, разумните и слугите да служат доброволно и с любов на уж по-силните, а ДОБРО ПОЗНАВАНЕ НА ЗАКОНА НА СЛУГАТА И ГОСПОДАРЯ, в който ясно е казано - КОЙ Е истинският господар!

Разумният и слугата повдигат Съзнанието си, а не “баровеца”...

Беинса Дуно: Почивката съдържа неподозирани неща за умния човек, които материалиста не знае. Най-хубавите неща в живота се придобиват в Почивката - като приятност, разположение, утеха, спокойствие, удовлетворение, отпускане, хармония, радост и щастие - това е БЛАЖЕНСТВОТО. Тези Десет идват от Работата, когато я обичате, т. е. работите ли всеотдайно, самопожертвувателно, безкористно, самоотвержено и давайки всичко, на което сте способни, вие заслужавате целия УСПЕХ, който Бог ви дава заслужено. Този успех идва само от Работата като учене и служене за себе си и Цялото, но...

В труд като действие, движение и дейност човек не може да осъзнава. Само в Почивка човек е способен да осъзнава: когато почиваш, ти съзнаваш, че Ти си Ти, че си заслужил, че имаш право, че си е струвало. Тогава почивката друг смисъл има и той е: ВЕЛИКОТО ОСЪЗНАВАНЕ, ЗАЩОТО Е ТРУДНО, ДОКАТО РАБОТИШ, ДА ОСЪЗНАВАШ!!!

Беинса Дуно: В този смисъл идването на Христос, което всички очакваха или очакват и сега, не стои в неговото физическо появяване или идване, а във ВНАСЯНЕТО НА НОВАТА ИДЕЯ - ИДЕЯТА ЗА ЛЮБОВТА. Смисълът на такова идване само, покриваше в човешките представи илюзията, че всички изведнъж ща станем добри, богати, здрави и силни, т. е. едва ли не благата щяха да рукнат отнякъде, и това сякаш е всичко... Много елементарно и посредствено, за да седне някой и го измисли. Това подхожда повече на някой недоразвит, който...

Човекът е Господар на Съдбата си, но за това трябва ДА СЕ РАБОТИ. Наготово няма да дойде или да ни се даде, не си въобразявайте нито за миг.

Беинса Дуно: Силен е онзи, който направената или допусната грешка ИЗПРАВЯ, а само умният ги предвижда и избягва, т. е. ги допуска, защото е буден. Велика Идея е Делото за Освобождаването на Човечеството, но тя единствено е възможна, когато се подеме от силни, разумни, духовни и съзнателни хора, които да я подведат и реализират, а не силни като господари, богаташи или големци. Обществото е резултат на идеите и копнежите на индивидите, които го съставляват.

Разумно трябва да е отношението ви към работата и почивката.

Бъдете свободни и не пречете на свободата на другите. Не противодействайте на доброто в себе си, а го пуснете на работа. Никога не бягайте от ПРЕДОСТАВЕНА УСЛУГА: ценно ще се ползувате, щом има кой да протяга ръце към вас.

Какво означава Работа? - Когато искаш да направиш едно добро, седни и обмисли най-правилния метод, а ако не се сещаш за такъв, просто го направи, но гледай преди това да си починал - практически закон е!!! Без да си починал не можеш да изразиш стойностно Любовта си, а да я осакатяваш поради липса на време или от умора, се губи от красотата и смисъла й. Въздействието е различно...

В ПОЧИВКАТА Е ГОТОВНОСТТА!!!

Правилна трябва да е обмяната, за да няма обратни реакции от предоверяване, неволни лъжи и подвеждания.

РАБОТЕТЕ с Закона на Аналогията: Тя обяснява, но не е доказателство, нито факт, когато само с нея си служите. ДОКАЗАТЕЛСТВО е само онова, което може да се провери в живота. А това, което е проверено, то е вече и доказано. Провереното и доказаното носи Сила в Живота - ТО Е ЗНАНИЕ И ОПИТНОСТ!!! То е Светлината. Тази светлина ще ползувате за Работата си, когато във вас влезе Божествената Любов.

Беинса Дуно: Трябва Любовта да е осветена от Разумността! Без Мъдрост Любовта не е, която е. МЪДРАТА ЛЮБОВ И ЛЮБОВНАТА МЪДРОСТ НЕ СА СЛУЧАЙНИ ИЗРАЗИ И ИМАТ СВОЕТО МЯСТО В ИСТИНСКИЯ ЖИВОТ!!!

ДУХОВНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ИСТИНСКИ ЖИВОТ Е БУДНОТО СЪЗНАНИЕ, т. е. ЖИВОТ В БУДНО СЪЗНАНИЕ!!

При “даването наготово” е важно ДА ОСЪЗНАЕМ, че всяко наготово дадено знание, трябва да бъде и ПРИЛОЖЕНО - ДА ПРАВИ ЧОВЕКЪТ ОПИТИ, за да добие и останалото, което не знае - ТОВА Е ЗНАНИЕ В РАЗВИТИЕ!!! А развилият себе си спомага за развитието на Цялото. Вибрацията се дава след постигането на Новото Съзнание. Повдигането е взаимно, както и свалянето...

ЗНАНИЕ И РАБОТА - ето ви смисълът, пътят и самоопределението!

СВОБОДА + ДОБРО = РАЗВИТИЕ

ПРОМЯНА + ЗНАНИЕ = РАЗВИТИЕ

МЪДРОСТ + ДВИЖЕНИЕ = РАЗВИТИЕ

ДУХОВНОСТ + СВЕТЛИНА = ЕТАП ОТ РАЗВИТИЕТО

СВЕТЛИНА + СВОБОДА = РАЗВИТИЕ

ЗНАНИЕ + СВОБОДА = ИЗБОР

ИСТИНА + СВОБОДА = ПРАВИЛЕН ИЗБОР

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...