Jump to content

ВСИЧКИ ЗА ПЪТЯ ПИТАТ


Recommended Posts

ВСИЧКИ ЗА ПЪТЯ ПИТАТ...

(Величието е във приемането на Вечността)

Безкрайно е намереното от теб

и вечно ще откриваш нещо ново

в Него и с Него чрез себе си.

Бо Ин Ра.

ПЪТ Е ВСИЧКО и ПЪТ НЯМА - е едно и също нещо, защото е относително, индивидуално и вярно!

ОПРАВЕТЕ ПЪТЯ СИ КЪМ БОГА!!!

ПРАВАТА МИСЪЛ Е ПЪТЯ НА ЧОВЕКА - ТЯ ПЪТЯ ЧЕРТАЕ, ПЪТЯ ДО БОГА, но и от човека зависи, тя да е права. Приложението на ПРАВОТО И ПРАВИЛНОТО в Живота, Мисълта, Сърцето, Словото, Делата е ПЪТището. За да не се изкривява този път всичко трябва ВЕДНАГА ДА СЕ ПРИЛАГА в тези ПЕТ.

ТАКЪВ ЖИВОТ Е ЖИВОТ СЪС СЪДЪРЖАНИЕ И СМИСЪЛ!

ПЪТ И МИСЪЛ СА СВЪРЗАНИ!

Беинса Дуно: Правият път можеш да следваш, но ако криво мислиш за широкия, ще се отклониш във физическия свят от Бога.

ЛЕСЕН ПЪТ НЯМА.

Беинса Дуно: в леко и лесно се никой не изпитва: трудът и страданието облагородяват, защото преодоляват ИНЕРТНАТА МАТЕРИЯ У ЧОВЕКА. Тя прави човека мързелив, ленив и мъртъв.

Не подадеш ли от себе си ПРАВОТА И ПРАВИЛНОСТ в живота си чрез мислите, чувствата, словата и делата, ПРАВ ПЪТ ЗА ТЕБЕ НЯМА. От човека зависи, кой път ще избере... Много стигат до средата на пътя и спират - по Три Причини:

- Заспиване: не могат повече.

- Недоверие: слаба вяра.

- Заблуда: от някакво първично постигане.

Само страхливите бягат от пътя и през цялото време докато в своя път вървят плачат, но не знаят, че го правят в Пътя!!! Никой не може да избяга от пътя си, но може да го изправи...

СПАЗВАЙТЕ: - Не говори за неща, които не познаваш достатъчно. Мнение ти нямаш, а само участие, което те изконсумирва.

- Не разнасяй и не разгласявай недостоверни, непроверени и недоказани неща, които сам не си опитвал, проверил и осъзнал. За непознатото не говори.

- Анализирай в ума си и едва тогава споделяй, но никога категорично, утвърдително и апелативно.

С тези Три в живота си всякога ще печелиш и в пътя ще стоиш, а от това пък ще зависи, колко светлина и чистота ще ти се отпуснат, за да се извисиш до Висшето.

Беинса Дуно: Трънът научи човека да изнамери иглата и после дрехите си да шие с нея. Разумният знае за тръна, че щом съществува, значи за нещо е потребен. Нищо ненужно не е... Всичко е, за да научи човека и да краси Розата, които върху тръна цъфтят, т. е. нищо не е за късане, защото не е лесно да стигнеш до него, дори и за да се отблагодариш за аромата.

Само на Божият Път човек просветва в ума и облагородява сърцето си, Душата му се разширява и Духът укрепва - ОЧАКВАЙ ПРОМЯНА, коренна промяна очаквай!!! Подържан Пътя си чист и чист бъди - външно и вътрешно, и съзнателно работи върху себе си, служейки на Ближния и Бога.

НОВИЯТ ПЪТ Е: ДА ДАДЕШ СВОБОДА НА БОГА И БОЖЕСТВЕНОТО В СЕБЕ СИ!!! Ограничаването на Бога и Божественото води до страдания. Но е излишно и смешно да ги изпиташ и провериш, след като това знаеш, научил си или разбрал Какво е това, за да го задържиш!

Разумният не чака страданията, защото мислене за себе си няма. За да даде път в себе си на Бога той знае, че каквито и страдания да го навестят, те така не изглеждат. Второ - знае за какво става въпрос и трето - вреда и щети страданията не нанасят непоправими, т. е. винаги ще ги издържи.

Целият смисъл е в това - да се освободиш завинаги от несъщественото и слабото като желания в себе си, т. е. желания в себе си за себе си нямай!!!

ОТ ВСЯКО ПРИДОБИТО ЗНАНИЕ НИЩО НЕ ОТНЕМАЙ, НИЩО НЕ ПРИТУРЯЙ, А ПРИЛАГАЙ! Всяка идея и учение в първичната си чистота са положителни и прости, защото дошли са по пътя на най-малкото съпротивление - това е първият Глас в човека. Какво ти ще добавиш или ще отнемеш! Затова не цапай! Ако не можеш да изчистиш, не цапай! Не цапай свещеният смисъл на всичко със собственото си аз, а ДАЙ ПЪТ НА БОГА (РАЗУМ) В СЕБЕ СИ!!!

ПЪТЯТ КЪМ БОГА (ПЪРВАТА ПРИЧИНА) Е: НЕЩАТА ДА СЕ ПРАВЯТ И В ТРИТЕ СВЯТА ЕДНОВРЕМЕННО, ЗАЕДНО, СВЪРЗАНО И ПОСТОЯННО. Вървиш ли настрана, пътят ти е крив, а не прав, така човек обеднява и грешки прави.

ЧОВЕК ПОСОКАТА ТРЯБВА ДА СЛЕДИ, В СТРАНИ ОТ ПЪТЯ да не кривва, а ако му се случи, бързо да се завръща в бащината къща!

ПЪТЯТ СЕ ИЗВЪРВЯВА САМ И ПЕШ, С БЛАГОДАРНОСТИ ПО ЦЕЛИЯ.

ЖИВОТ + ЛЮБОВ = РАЗУМЕН ЖИВОТ

БЕЗСМЪРТИЕ + МЪДРОСТ = ВСЕСИЛНИЯТ

РАЗУМ ИСТИНА + БУДНОСТ = ЗАЩИТА

ПРОМЯНА + СВОБОДА = РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ВЛИЗАНЕ

В ПЪТЯ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...