Jump to content

ИЗПЪЛНЯВАМЕ БОЖИЯТА ВОЛЯ


Recommended Posts

ИЗПЪЛНЯВАМЕ БОЖИЯТА ВОЛЯ

По Волята Божия

да учим и служим

за Славата Божия,

и да благодарим!

На първо място е изпълнението на Божията Воля, а после на твоята. И изпълнението на твоята воля е по Божията воля, но човек не знае. Каквото и да прави човек, Божията Воля изпълнява. Разликата е в приложението на Съзнанието - със или без Съзнание го правим.

БОЖИЯТА ВОЛЯ Е ВСИЧКО!!! Това е Любовта, която чрез Мъдростта завърта колелото, а не като сега - на-сам-натам, без смисъл и съзнание, без мир.

БОЖИЯТА ВОЛЯ Е ЛЮБОВТА!!! - всичко друго е производно, неин резултат. Ето ви и началото, и двигателя и резултата - все Любовта.

ДАВАНЕТО Е ЗАКОН, чрез който разумният изпълнява Божията Воля.

Божията Воля е хората да се обичат, но не като братя, а защото са братя! Божията Воля се изпълнява за здраве.

Живеещият по Божията Воля се кредитира. Спре ли, спира и кредита. Духовният човек се осигурява, задоволява и всячески му се помага. Невероятни са помощите за Божиите служители, но запомнете: за УТРЕ, а не с години.

Божията Воля е: пет неща винаги да използуваме, за да не намери място в нас злото и лошото да не се изявява: - това са Любовта, Съзнанието, Доброто, Разума и Будността.

Божията Воля съдържа в себе си само един единствен компонент: ПРАВИЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ БОГА. А това заключава: Истината да казваш винаги и във всички случаи; да имаш правилно отношение към хората, т. е. винаги да си в посока на доброто и положителното.

Всички се чудят, каква е Божията Воля: с чистота, добро и святост живей!, за да придобиеш силата с всичко да се справяш, без да те интересува - в добрите или лошите дни на твоят живот си, и сам ще можеш да разбереш каква е Божията Воля. Дръж далече от себе си негативното и му противопоставяй доброто!

БОЖИЯТА ВОЛЯ Е: ДА УЧИМ, РАБОТИМ И СЛУЖИМ НА БОГА, ближния и себе си чрез мъдростта, истината и любовта в трите свята - в ума, сърцето и с Душата, т. е. с доброто, каквото е и предназначението ни, т. е. първото е: да Служим на Доброто, за да можем всичко, и ни се даде всичко. КОЙ НЕ ИСКА ДА Е СВОБОДЕН!

Служене на Божията Воля означава: ОТ ДВАТА ВАРИАНТА, КОИТО ВИНАГИ ИМАШ КАТО ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ИЗБОР, ДА ПРЕДПОЧЕТЕШ ПРАВЕДНИЯ, ДОБРИЯ, ВЕРНИЯ И ПРАВИЛНИЯ, И ДА ИЗПОЛЗУВАШ ЗА ДОБРО...

Служенето на Божията Воля не предполага да се оставим в Божиите ръце, а служене с цялата Душа, Дух, сърце и ум, воля и сила.

КАКЪВ ТРЯБВА ДА СИ, ЗА ДА ИЗПЪЛНЯВАШ БОЖИЯТА ВОЛЯ? - ЧОВЕЧЕН!!!

Божията воля е: всичко добро в мисли и чувства изпълни и вярвай! Изпълняващият Божията Воля е здрав; той в мислите, чувствата, словата и делата свои, постъпва право и правилно.

Изпълняващият Божията Воля знае и познава Законите за смаляването и увеличаването, т. е. чрез трансформация на енергиите си - прекарвайки личните си чувства през Съвестта - човек избягва страданията, излиза от противоречията и изглажда недоразуменията си.

Само Духовният човек, който е буден и съзнателен може да възприеме и разбере Божията Воля: прилагайте тази висша воля! Прилагайки тази воля вие ще чуете Гласът Му - тих, красив и насърчителен...

Беинса Дуно: Като изпълнява Божията Воля човек работи за себе си, а полезния на себе си е полезен на другите и е полезен за Цялото.

От тук и девизът: Искам да изпълня Божията Воля, за да бъда полезен на себе си, ближния, Бога и Цялото. Без Истината не може да се изпълни Божията воля.

Всичко от Бога имате, но когато дойде до изпълнение на Божията Воля - отстъпвате: ПРЕДАТЕЛСТВО Е.

ПЪТЯТ Е: Любов, Съзнание и Разум по Божията Воля. Божията воля се изпълнява единствено от здрави, силни и богати Духовно хора - КАКВАТО ДАДЕНОСТ Е ВСЕКИ!!!

И непознаващият Бога е дарен с Благата - Е БИЛА НЕГОВАТА ВОЛЯ!!!

Хиляди са готови да изпълняват Божията Воля, но нямат знанието “КАК” - ето ви вътрешната и външна слепота: човек харесва и двете, но се сърди като му кажеш, че е прост.

Кога се отварят Духовните очи на човека? - Когато дълбоко в себе си усетиш и доловиш потребност в Душата си от Бога и сам пожелаеш да прогледнеш, за да служиш на Волята Му, законите Му, Съзнанието Му с Любов, т. е. готовият да служи и изпълнява Божията Воля ПРОГЛЕЖДА ДУХОВНО. Той Карма няма или е в процес на приключване - тя го е напуснала, а не той я е ликвидирал!!! Сам е спомогнал за изчистването си, доказвайки правите си възгледи, намерения, цели и мотиви, като идеи, желания и знания.

Неготовите да изпълняват Божията Воля ще чуват и ще гледат, но нищо няма да слушат и виждат, сякаш не на всеки е определено да бъде с отворени очи и уши за ВЪН и ВЪТРЕ във времето, за да възприеме Словото Божие - Учението Му. Никой отвън това не определя, а сам човек РЕШАВА, дали иска да вижда или му харесва сляп да бъде.

Бог от милиони години очаква едно нещо от човека, за да го спаси и това е Изказаното Слово в Молитва!!! - ДА БЪДЕ ВОЛЯТА ТИ, ГОСПОДИ!

Бог срещу нас идва, но ние сме му обърнали гръб и нито Него виждаме, нито благата, които в нас е оставил и имаме. Създаден си от външното, опознай го, за да опознаеш себе си - Е НАЧИНЪТ: ПОЗНАВАНЕТО Е ОТВЪН НАВЪТРЕ. Между толкова техника, човек е станал механичен, обездвижен и слаб - всичко му се поднася и никакъв труд по пътя си няма, а ДВИЖЕНИЕТО НОСИ ЖИВОТА... Затова човек не изглежда истински, реален и съществуващ въпреки, че е като жив!!!

Човек трябва да върши Божията Воля, за да се свърже с Неговата Любов: тогава Божието Дело ще бъде и за теб - БОГ ДА ЖИВЕЕ В ЧОВЕКА, А ЧОВЕК - В БОГА!!!

Качеството “Любов към Бога” се развива с Божията Воля ПРЕД ВСЕКИ, за да се даде път на Божественото Начало във всеки живот, т. е. пътя за СПАСЕНИЕ И САМОУСЪВЪРШЕНСТВУВАНЕ е този.

Затова не мисли, че си дошъл да страдаш, а МИСЛИ, ЧЕ СИ ДОШЪЛ БОЖИЯТА ВОЛЯ ДА ИЗПЪЛНЯВАШ, и изведнъж мъчнотиите, проблемите и противоречията ти ще изчезнат или поне ще намалеят, а останалото ще осъзнаваш и приемаш с благодарност и радост, щом си умен, разумен и любящ.

С Божията Воля пред себе си и с Божественото Съзнание, на човекът всичко започва да му се оправя и подрежда. Не става отведнъж, но подобренията започват да следват от все по-добро към по-добро.

Божията Воля, който върши е свободен и силен...

ПРАВ В МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТА, СЛОВАТА И ДЕЛАТА СИ ПО БОЖИЯТА ВОЛЯ!!! Само Добър и Духовен човек, може да се наеме Божията Воля да изпълнява, на Божията Воля да служи, Божиите закони да спазва, и да Го обича. Какво ще кажат хората, не се интересувай, а гледай в Бога с любов и по Него изправяй Пътя си - ТОГАВА БОГ ВИЖДА, ЧЕ ВОЛЯТА МУ РАБОТИ, ТИ СЛУЖИШ И СИ НА ПЪТЯ ДА ГО ПОЗНАЕШ, защото и Духа и Душата познаваш и с тях си служиш, докато на Него служиш!!! Така добитото и веднага приложено Знание за доброто на Бога, ближния и себе си е вече изпълнение на Божията Воля.

Всичко, което Божията воля може да желае от Духовния човек е: светли мисли, топли чувства, широка Душа, единен Дух, прави слова, добри дела изпълнявани от любов и за доброто на Бога, ближния и себе си.

В Божията Воля седят - Воля, Добро, Разум, Любов, Съзнание, Будност и Приложение в Мълчание, Търпение, Смирение и Молитва. Новото и без нас ще дойде, но не е ли жалко да си зрител и осъден, не е ли жалко да не си участвувал, няма ли да е жалко, че си бил изобщо жив, а си пропуснал. Срамно е да нямаш принос, да стоиш настрана и да гледаш, чакайки “пилето и на твоето рамо да кацне”! Ще ти кажем: Не останаха пилета отдавна! Такива като теб след смъртта им записват в графата - загубен, изгубен, погубен = мъртъв, край!!!

ВОДИ ДОБРОТО! По какво ще те познаят. Как подобното ще се забележи, за да те направи подобно. ПОЛОЖИТЕЛНОТО Е ВОЛЯ ЗА ДОБРО, а отрицателното е само гола воля!!!

КАЗАНО Е: Всяка промяна на посоката се прави чрез един човешки Дух, когато човек гледа нагоре. Два са Начините: - Нагласа на Волята и Всеотдайна Молитва, т. е. когато пред Нагласената Воля сложиш Съзнателност и си в гореща Молитва, Бог помага, спускайки Своя Дух Искра, само ако гледаш нагоре. Надолу други помагат.

Беинса Дуно: Истинското Божие Всемогъщество е от веки обусловено от волята за САМОПРОЯВЛЕНИЕ и не действа върху тази самоопределеност..., така и твоята свободна воля (избор) трябва да реши, да се самоопредели, за да се самопрояви, според избраната от нея насока.

Защо Божията Воля избира проявление към Прогрес? А твоята воля избира регреса! - От собствено избраното определение, следва и логичното му съпротивление, т. е. варирай, а не аварирай!

НЕОБХОДИМОСТ включва в себе си като смисъл две неща:

- Необходимост от помощ

- Необходимост от оцеляване.

Това “необходимо” е естествено ти да го желаеш. Това необходимо е естествено ти да желаеш. Излез на светло да те видят; мисли, за да те чуят; търси, за да те открият и намерят: БОГ ЗА ТЕБЕ МИСЛИ И ТЕ ЧАКА, а ти за себе си не мислиш. Странно изглеждаш отстрани: вярваш в Бога, а не вярваш, че го има. Някаква сила Го наричаш, но истинското Му Име се страхуваш да изречеш. Знаеш, че е Бог, но не знаеш има ли Го или няма, двоумиш се. Толкова ли е трудно да вдигнеш ръце нагоре, да се повдигнеш на пръсти, стремейки се към небето и вярвайки страстно, че желаеш Го, ясно да изразиш мечтата си: ДА БЪДЕ ВОЛЯТА ТВОЯ ГОСПОДИ, БОЖЕ МОЙ, ОТЕЦ НАШ!!! И благодари.

Страстта си за тук харчете: мисълта може да е жива и да образува форми, но тя не може да изживява това, което мисли и прави - това не й е дадено, не е заложено в нея. Сърцето е за това, но ще държите заедно. Непостижимо е за мисълта ИЗЖИВЯВАНЕТО и ПРЕЖИВЯВАНЕТО. Тайната е в правенето на нещата и тяхното изживяване, като преживяване, докато го правиш!! но само за доброто и добре да бъде...

ЕДИНЕНИЕ означава: ВСИЧКИ ДА ЖИВЕЯТ ЗА БОГА.

Спазването на Божиите Закони е възможно само там, където има ЗНАЕНЕ + ИСТИНА!

НА БОЖИЯТА ВОЛЯ ВСИЧКО ПОДЧИНЯВАЙ - ТОВА Е СЪЗНАНИЕ!!!

СВЕТЛИНА + ЖЕРТВА = МИСИЯ

СЛОВО + СВОБОДА = НОВАТОР

СВОБОДА + ИСТИНА = ЗРЯЛОСТ

СВЕТЛИНА + ЖЕРТВА = ДЪЛГ

ЖЕРТВА + МЪДРОСТ = СЛУЖЕНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...