Jump to content

БЕЗ ЖЕРТВИ НЯМА ЖИВОТ!!!


Recommended Posts

БЕЗ ЖЕРТВИ НЯМА ЖИВОТ!!!

Животът сам по себе си е един,

 а НОВ ЖИВОТ означава нещо друго!

Беинса Дуно.

Сложно нещо е Живота...

Човешкият живот представлява СЛОЖЕН ПРОЦЕС: Съединение на Положителното и Отрицателно ЕЛЕКТРИЧЕСТВО и Съединение на Положителния и Отрицателен МАГНЕТИЗЪМ!!! Натовареният с отрицателно електричество се движи бавно, а натовареният с положително електричество - се движи бързо!!!

В Училището на Живота ще изучавате ЖИВОТА - вън и вътре, горе и долу, тук и сега, едновременно: ДРУГ ЖИВОТ НЯМА... Този е начинът в учението: ученикът да се превърне в учител на живота - ЗАПОЧВАШ ОТ СЕБЕ СИ!!!

- Своят Живот учиш,

- Себе си учиш,

- Природата учиш,

- Хората изучаваш.

Приеми Живота за велико благо и знай, че Мозъкът и Сърцето са независими от нас: просто има смисъл - ТОЧНО ТИ ДА ПОСТИГНЕШ БОГА И ТОЧНО В ТОЗИ ЖИВОТ!!! Друго няма, повече не питай...

Беинса Дуно: Без Любов към самия Живот, човек остава във физическия свят без напредък.

Чуждият Живот не те засяга и не е твоя работа!!!

ЦЕНЕН Е ОНЗИ ЖИВОТ, В КОЙТО ЧОВЕК Е ВЛОЖИЛ ДУШАТА СИ!!!

ЖИВОТЪТ НЕ Е НИТО ДОБЪР, НИТО ЛОШ - ТОЙ Е И ДВЕТЕ, НО ОТ ЧОВЕКА ЗАВИСИ... Красив и добър, какъвто всеки го желае, никога няма да бъде, ако подхождате към него с лични еднопосочни схващания, т. е. ако не търпите развитие и промяна. Не преписвайте на живота качества, които няма и не наричайте живот живота, който вие водите - в удоволствия водещи до смъртта. Животът не притежава знанието за “живеене само за себе си”. ЧОВЕКЪТ Е ДОБЪР ИЛИ ЛОШ, А НЕ ЖИВОТЪТ!!!

ЗНАЙ: независимо лош или добър си, с ЧУЖД ЕЛЕМЕНТ боравиш, който не разбираш, не познаваш, а и не искаш, затова и не можеш да използуваш...

РАЗБИРАЙ ЖИВОТА В НЕГОВИЯ ВЪТРЕШЕН СМИСЪЛ, а не повърхностно: Когато говорите за Проявите на Живота, винаги имайте предвид, и вътрешните и външните. Който разбира живота отвътре, той може да го разбере и отвън и обратно - ако го разбира отвън, ще го разбере и вътрешно! Т. е. Живота свой изучавай и вътрешно и външно. Обремененият само с външното, свой живот няма. Живей с любовта, истината и мъдростта - това е СВОБОДАТА. С общото за всички живей, а не в специфичното. С думи и определения не се живее...

Съществено е всяко нещо, което има живот, а такова, което да няма, НЯМА. Малко по-мъртви или умрели изглеждат хората, когато живеят само за себе си, като егоисти. Всичко е съществено, но ти започвай от малкото, за да стигнеш и до голямото. Целокупният живот представлява вътрешна непреривност - в този смисъл, свързалият се с първият светлинен ЛЪЧ, се е свързал с всичките!!!

Беинса Дуно: Силата на човека се определя от два момента:

- От Голямата Скръб и

- От Голямата Радост.

Не издържиш ли на тия два момента, си слаб!

Истинският Живот се заключава между полюси!!! Който разбира Живота, не се страхува и не се смущава от промените. БЕЗ ПРОМЯНАТА ЖИВОТЪТ НЯМА СМИСЪЛ!!! Промените са уроци и изпити - ТЪРСИ ПРОМЯНАТА които човек чрез изпитанията взима, за да познае онова в себе си, което ИМА - има ли то стойност или е нетрайно.

Беинса Дуно: Не се бяга от Богатството и Красотата, но правилно използувани са ДОВЕРИЕ, ако им служиш, а не искаш за себе си. Да ти имат доверие хората и да разчитат на теб е ВЕЛИКО ЩАСТИЕ, независимо, че може да сте били и лъгани.

ЖИВОТ + ЖЕРТВА = МЪДРОСТ

ЖИВОТ + ЗНАЕНЕ = РАЗБИРАНЕ НА ЖИВОТА

ЗНАЕНЕ + ЖИВОТ = РАЗБИРАНЕ НА ЖИВОТА

ЖИВОТ + ЗНАЕНЕ = БУДЕН ЧОВЕК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...