Jump to content

ЖЕРТВА + ЖИВОТ = ЖИВОТ ЗА БОГА


Recommended Posts

ЖЕРТВА + ЖИВОТ = ЖИВОТ ЗА БОГА

Никой не е пощаден

от последствията на това,

което става под слънцето!

Беинса Дуно.

Тайната на всичко в човешкия живот се крие в Настоящето, в неговото живеене и наблюдение с внимание. Смисълът е да живееш хубаво и добре ДНЕС, за да е такъв животът ти утре! Живей живота си така, както повелява законът и всеки следващ ден ще е като вчерашния - ТОВА Е ЖИВОТ В НАСТОЯЩЕТО, - пълнокръвно, всеотдайно и постоянно...

БОГ СЕ ГРИЖИ ЗА СИНОВЕТЕ СИ И ВСЕКИ ДЕН ИМ НОСИ ВЕЧНОСТТА!!! Бог наистина показва бъдещето само на онези, които се налага да го променят, иначе какъв е смисъла...

Всеки ден е създаден, за да го изживееш!!!, а не да го пропуснеш разсеян. КАКТО Е ПИСАНО: КАКВАТО Е БОЖИЯТА ВОЛЯ!!! Никога разсеян не бъди щом поел си пътя - ЖИВОТА ДА ЖИВЕЕШ СЕГА, а не някога. Нужна е всичката Любов, на която си способен... БУДНОСТТА И БДИТЕЛНОСТТА СА ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ!!! ЖИВОТЪТ не е нищо друго освен МОМЕНТЪТ, В КОЙТО ЖИВЕЕМ!

Ядеш ли, не прави нищо друго. Вървейки, само за ходенето си мисли. Това означава да ИЗЖИВЯВАШ И ПРЕЖИВЯВАШ всичко, което Живота всеки миг ти поднася -това е да го проявиш, да участвуваш в него, нищо да не те разсейва и да не отвлича вниманието. Тотално погълнат в това, което в момента правиш е ИСТИНСКОТО ЖИВЕЕНЕ НА ЖИВОТА!!! Бъди цялостен в това, което в момента правиш. Живот тук и сега е ценният и стойностен живот. И никакъв друг живот не трябва да те интересува (като спомени или мечти). Минало и бъдеще ЖИВЕЯТ ЖИВОТА ЖИВ - ЖИЗНЕНО, ЖАДНО И ЖАРКО, ни интересуват, само ако е днес. Такъв Живот Духовните наричат БЕЗКРАЕН ПРАЗНИК ПОД ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ НА ЛЮБОВТА КЪМ БОГА!!!

Вслушвайте се в това, което живеете...

Вглеждайте се в това, което живеете..

Чувствувайте със сърцето, което живеете...

И го мислете и премисляйте, за да осмислите и осъзнаете.

САМО ТОЗИ, КОЙТО МОЖЕ ДА ОТКРИВА ЖИВОТ ЩЕ ОСЪЩЕСТВИ МЕЧТИТЕ СИ!!! Когато силно и от сърце желаеш нещо, ти се дава необратимо... Само единици знаят, че ТОЗИ ЖИВОТ СЪЩЕСТВУВА, но не могат да го открият. Само Бог е, Който в теб - този Живот (твоя Живот) на Чужд научава, т. е. ЖИВОТЪТ Е ТОЗИ, КОЙТО ОТКРИВА ЖИВОТ (смъртта не е способна на това, защото е само етап), ЗАЩОТО ЖИВОТ С ЖИВОТ СЕ СРЕЩАТ, подобното с подобното!!!

Тайната е Истината Вечна: СВЕТЪТ НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ПРОМЕНЯ. КАКВО ОСТАВА НИЕ ДА ПРАВИМ... Какво остава с живота си да правим? Какво е света ние ще правим? Ето защо НАБЛЮДАВАЙ И НЕ СПИРАЙ ДА ГО ПРАВИШ, ДОКАТО ИМАШ КАКВО ДА УЧИШ, защото такъв момент, в който да няма какво да учиш, НЯМА И НЯМА КАК ДА ИМА, щом промяна има...

СЛЕДВАЙ ЛИЧНАТА СИ ЛЕГЕНДА С ЛЮБОВ!!! Любовта никому не пречи, а напротив, но това сам ще откриеш. Случи ли се, любовта не е била истинска. ЧОВЕК ОБИЧА, ЗАЩОТО ОБИЧА, а не “защото” - не се нуждаем от някаква причина, за да обичаме.

Съществува само един начин да научиш нещо и това е ДЕЙСТВИЕТО!!! И той включва не само търсенето като самоцел, а търсене на мечтата - жадувана и нейното изживяване като върховно преживяване!!! Т. е. не търсим съкровището, а неговото намиране да бъде събитието, което ще донесе онази Радост, заради която живеем и този миг очакваме; самото намиране, откриване и отриване. Умният живее за мига, за момента - в еднократното събитие.

НАШИЯТ ОПИТ ДА ПРОУМЕЕМ ЖИВОТА СЪС УМА И СЪРЦЕТО СИ В ДЕЙСТВИЕ, ДВИЖЕНИЕ И ДЕЙНОСТ, Е ОПИТЪТ, КОЙТО НИ ТРЯБВА КАТО УМЕНИЯ И СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ОНЗИ СВЯТ, ЧЕ СМЕ УЧИЛИ, РАБОТИЛИ И СЛУЖИЛИ ПО БОЖИЯТА ВОЛЯ И ЗА ДОБРОТО НА ЦЯЛОТО, Е ВСИЧКО, и тук можем да спрем да пишем...

Живота в употреба, осъзнаване и действие, е всичко за живота, само когато го живеем на мига, в мига. За да схване всяко нещо човек и да го разбере, ТРЯБВА ДА ГО ПРЕЖИВЕЕ, ако не може да се вслуша в Гласът на Бога - ТОВА Е ТАЙНАТА НА ТЪЛКУВАН И ЕТО ДЕЙСТВИЕ!!! Всичко, което сърцето ти знае, му е дарено от Всемирната Душа и то знае всичко, защото от нея е произлязло и носи всички нейни дадености, като възможности, способности, дарби и таланти. Но за сега не мисли: което оставил си в миналото, вече е записано във Всемирната Душа, която никога нищо не забравя и всичко помни.

Беинса Дуно: Сърцето не се лъже - то знае. Страдаш ли - излъгал си го и очаквай в мисълта си мисълта, че от лоша мисъл в ума си тръгнал и до тук си стигнал.

Бо Ин Ра: ВСЕКИ ЖИВОТ СЕ ИЗЯВЯВА В ДВИЖЕНИЕ, А ВСЯКО ДВИЖЕНИЕ ПОРАЖДА ФОРМА. НАЧИНЪТ НА ВЪЗПРИЕМАНЕ ОПРЕДЕЛЯ СЪОТВЕТНИЯ СВЯТ КАТО ФИЗИЧЕСКИ ИЛИ ДУХОВЕН, НО В ОСНОВАТА СИ ТЕ СА ЕДНО, ОТ ЕДИН ПЪРВОИЗТОЧНИК ПРОИЗЛИЗАТ. Така отвъдният свят, не е друг свят, но за него друг е НАЧИНЪТ за възприемане на скритите сили на Прабитието...

Съвременният човек трябва да осъзнае, че в момента живее по два коренно различни и съвършено противоположни начина, вследствие на което и резултатите му са такива... Защо така се получава? Защото...

- Много говори и малко върши - е отрицателното,

- Много работи и малко говори - е положителното,

А всичко трябва да е умерено, в Средата, според ситуацията...

ПРАВИЛЕН ЖИВОТ: Казваш, че трябва нещо да направиш и веднага се захващаш с реализацията му. Утре е късно. Ако ще го правиш утре, не го казвай днес. Кажи го, когато ще се хванеш да го свършиш. Щом си го намислил да го сториш утре, тогава го кажи, но го свърши?

ОБЕЩАНИЯТА СИ ИЗПЪЛНЯВАЙ ИЛИ НЕ ГИ ДАВАЙ.

ГРЕШКИТЕ СИ ПОПРАВЯЙ ВЕДНАГА.

УЧЙ, РАБОТИ И СЛУЖИ...

Решавай проблемите си и нови не създавай.

Беинса Дуно: За работа или учение усилия не се искат: който друго яче мисли, той не е добър човек. Ако това, което ще претворяваш в дела ти тежи или те гнети, по-добре не го прави, то ще те уморява, ти си болен, ти не разбираш свещения хляб, че само действието подържа човека буден, здрав и жив. ЗДРАВИЯТ УСИЛИЯ НЕ ПРАВИ: да работиш, да учиш, да живееш, да си разумен и да си добър са естествени положения в човека. Усилия са необходими, когато се налага да преодоляваш недъг, недостатък, дефект или слабост. Ако очакваш да се умориш, ти не си здрав и затова си въобразяваш, че за всяко нещо усилия трябват. ЖИВЕЙ БЕЗ ДВОЙНИ МИСЛИ! КАЖЕШ ЛИ ТРЯБВА - закъсал си и закъснял!!! До сега не си..., та отсега нататък - това са глупости. Ти не вярваш в себе си, а ние очакваме от теб да повярваш в Бога. ИМА ЛИ ТРЯБВА - спънат си!

Беинса Дуно: Не разделяй живота си на утре или друг път, а имай само днес. УТРЕ Е ДНЕС: ПЪТЯТ Е СЕГА И ТУК, ВЕДНАГА. ПЪТЯТ НЕ Е РАЗСТОЯНИЕ... Само днес -тук и сега е навреме, сега са условията, а утре не се знае... Защо някога, какво е това “някога”. Някога няма смисъл. В бъдещето друг това ще свърши и доразвие, а ти си сега и добре е да го СТОРИШ, за да си добре в бъдеще. Иначе се получава, че в бъдеще ще работиш, за да си някога добре, а това не е добре. След всеки пропуснат шанс, условията идват още по-тежки. ДНЕШНИЯТ УРОК Е ЗА ДНЕС, А ЗА УТРЕ УРОКА Е ДРУГ!!! Утре ще имаш вече два урока - а това се казва проблем, проблема е твой,ти имаш проблем. Кога ще станеш добре, като все за утре отлагаш и все в бъдещето гледаш, а никога СЕГА! Това не е живот.

ЖИВОТ + ЗНАНИЕ = ЖИВОТ В СВЕТЛИНА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...