Jump to content

МЪДРОСТ + ЖИВОТ = ПРИРОДА; ЖИВОТ + МЪДРОСТ = ЗАКОНИ НА ПРИРОДАТА; ЗНАЕНЕ + ЖИВОТ = СПАЗВАНЕ ЗАКОНИТЕ НА ПРИРОДАТА


Recommended Posts

МЪДРОСТ - ЖИВОТ = ПРИРОДА

ЖИВОТ + МЪДРОСТ = ЗАКОНИ НА ПРИРОДАТА

ЗНАЕНЕ + ЖИВОТ = СПАЗВАНЕ ЗАКОНИТЕ НА ПРИРОДАТА

ПО-ДОБЪР ЖИВОТ,

ОТ ТОЗИ НА ЗЕМЯТА

НЯМА ЗА ЧОВЕКА.

Беинса Дуно

Всичко, което ще изправи, запази и съхрани живота ти, си длъжен да направиш, независимо какво ще си помислят или кажат хората. ПРОМЯНАТА ЕДИНСТВЕНА Е В РЕДА НА НЕЩАТА, В ЧОВЕШКИ ПЛАН, КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ТВОЯ ЖИВОТ!!! Друг живот няма. Нищо отвън няма. Само Ти и Бог сте, когато ти не си в действието, в промяната или трансформиращ се. Но когато това се случи - ИМА САМО БОГ, а теб те няма. Не питай как и защо...

Три въпроса не спирайте да си задавате по всяко време:

- Разумна ли е ТАЗИ промяна?

- В кой свят става тя?

- Търси ъгълът, за да се спасиш и излезеш благополучно и навредим от изпитанието. ТОЗИ ЪГЪЛ СЕ НАМИРА НЯКЪДЕ В ЧОВЕШКАТА ДОБРОДЕТЕЛ!!!

Един от начините да живееш добре е като превръщаш лошото в добро: т. е. АКО ХОРАТА НЕ ВИ РАЗБИРАТ, ВИЕ ГИ РАЗБИРАЙТЕ. Там където хората се разбират животът е разумен, по Божията Воля.

Водата, колкото и да се цапа от нечистотии и боклуци, не променя същността си: същото е и с живота - ТОЙ

НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПЕТНИ. Само човекът това може в мислите, чувствата, словата и делата си, но всеки може със своя живот да прави каквото иска, негов си е. Всичко лошо може да размъти един живот, но само външно, докато ЧИСТОТАТА МУ НЕ МОЖЕ ДА ОТНЕМЕ НИКОЙ. Външното никога не е било определящо. Така погледнато отстрани: само някои хора са нещастни по - от други, но и това е истина, в която малка лъжа има.

Твърденията, че живота е кратък и тухла може да го отнеме е философия за олигофрени - техният живот и без това няма смисъл; повече от тях учат околните и най-вече близките, т. е. роднините - стара карма има.

Трамвай да те сгази също не е възможно. Толкова ли много държите да докажете, че е възможна Случайност, че има Случайност, че човек живее поради голия шанс и късмет. Неее, така разсъждават само, които са го заслужили, но не разбират. ДУХОВНИЯТ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПОЛЕТИ и каквото и да му се случи, знае, че ще издържи, второ - ще се поучи и трето - ще изчисти Карма, а това са все важни неща за Вървящия Вярващ по Пътя. Само простия и елементарния, за да скрие празния си и суетен или грешен живот всичко отрича и живота на случайността обрича и се прави, че вярва, че живота е нещо преходно, мимолетно, което може да се загуби по всяко време и с това естествено си помага да му се случи. Така някои си обясняват животинския свой живот, живот - произлязъл от животно и бързат да го докажат. Върви, че разправяй на такъв, че има прераждане, че може да възкръсне, че има Бог, че носи Душа, че Духовността е красиво нещо.

Да живееш без да мислиш - това го могат и прасетата.

Който иска във Вечния живот да влезе така не трябва да мисли.

Никого не са питали до сега: иска ли да влезе във вечния живот, не защото знаят отговора, а защото ВЛИЗАНЕТО е начертано, предвидено, уредено и не е възможно някой да бъде пропуснат. Много се забавят по своя път, но в края винаги това ги очаква. Бог така е наредил за Синовете си. Искате или не искате да се завърнете при Бога, никой не ви пита, и мнението ви по този въпрос никой не иска - ТОВА Е ЖИВОТА, КОЙТО ТЕ ОЧАКВА и всеки -рано или късно ще го разбере.

По-важно е това да осъзнаеш, да приемеш доброволно и закона да познаваш, за да протече коренно различ-но твоя Живот от този на невъзприемащите го и невярващите! Просто е наложително този закон да следваш, а за спящите не се грижите. Неразумният ще заставят...

ВСИЧКО Е В ДОБРОВОЛНО И ПРИНУДИТЕЛНО: първите го правят съзнателно, а вторите - неосъзнато и затова са страданията. Заставят ги тези от веригата им и всички там твои... от Невидимия свят. И тук страданията не са еднакви, но първите съзнателно приемат по-тежките, а вторите с по-леките се мъчат, но за сметка на това слепешката. Първите винаги осъзнават, а вторите полудяват или все някога се осъзнават.

Беинса Дуно: Гладкият закона не лови, но ръбестият залавя с куката си: ето защо се събирате, за да очуква-те ръбовете си и станете овални, заоблени и гладки, да станете меки, тихи и кротки.

ЗАКОНА Е: ВЪПРОСИТЕ НА СВОЯ ЖИВОТ НЕ ИСКАЙ ДА РАЗРЕШИШ ВЪВ ВЕЧНОСТТА, А ТУК И СЕГА В НАСТОЯЩЕТО: става със светли мисли в ума, топли чувства в сърцата и красиви форми в Душата!!!

ЗНАНИЕ + СЛОВО = НАУКА

ХАРМОНИЯ + СЛОВО = ИЗКУСТВО

ПРОМЯНА + СЛОВО = НОВА ФИЛОСОФИЯ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...